NPO last twee shows in: NL voor Suri, NL tegen racisme

Geplaatst op wo 01 jul 2020 om 17:05

NPO 1 gooit de programmering volgende week om voor twee ingelaste tv-shows. ’s Lands grootste televisiezender brengt woensdag de benefietshow Nederland voor Suriname op de buis, en op zondag de show Nederland tegen Racisme. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Het is de bedoeling om veel kijkers te bereiken: Nederland voor Suriname met Jörgen Raymann en Humberto Tan staat direct na het Achtuurjournaal. De tv-kijkers zullen worden opgeroepen geld te doneren.

Wat krijgen we te zien? “Nederland voor Suriname wordt een warme show met bijzondere optredens en ontroerende verhalen, waarbij geld wordt ingezameld om een humanitaire ramp te voorkomen.”

Natuurlijk mag er ook gelachen worden, aldus de NTR. “En er zal een bijzondere gast de eindstand van de inzamelingsactie onthullen.”

Jörgen Raymann zegt: “De huidige crisis treft vooral de gewone Surinamer buitengewoon hard. De verbondenheid en bijzondere band tussen Nederland en Suriname bestaat al heel lang en zal blijven bestaan. Laten we elkaar helpen.

Suriname heeft het momenteel lastig vanwege de economische gevolgen van het coronavirus. Begin mei bracht NPO 1 ook al een benefietshow voor de Antillen, maar die werd erg slecht bekeken.

Racisme

Door naar de zondag: dan is het bij de NPO tijd voor een themadag tegen racisme. “Discriminatie, racisme; alle vormen van uitsluiting tolereren wij niet. Nu niet, nooit niet. De Publieke Omroep is er voor iedereen; hier worden alle geluiden gehoord. Want luisteren naar elkaar brengt ons verder. En dat is wat we gaan doen op onze themadag op 12 juli”, aldus bestuursvoorzitter Shula Rijxman.

Wat krijgen we te zien? “Denk daarbij aan een groot debat in de avond op NPO 1, documentaires op NPO 2 en aandacht voor het thema in talkshows en andere programma’s die dag.”

Het blijft natuurlijk niet bij één themadag, zegt Shula. “Ik heb het al jaren gezegd en zal dat ook blijven doen. We moeten diverser worden in al onze uitingen. Onze omroepen zitten in de haarvaten van onze maatschappij en de weerslag daarvan zal ons publiek blijven zien en horen.”

We houden het gesprek gaande. Want juist als je gevoelens en ervaringen zelf misschien níet herkent, kun je er wel respect en empathie voor tonen. Alleen zo kan een samenleving vooruit. Een samenleving die nu een streep zet, opstaat en zegt: Nederland tegen racisme.

Foto: Hunk, KRO-NCRV
117 Reacties op “NPO last twee shows in: NL voor Suri, NL tegen racisme”


 1. Gerard Cocks

  Waarom Suriname helpen? Dat land is sinds 1975 onafhankelijk. Iets met eigen boontjes doppen…

 2. 123

  Mooi, dan weet ik iig dat ik op die dagen m’n DVR-lijst kan wegwerken en/of Netflix of NPO Plus moet gaan opzoeken.

 3. anoniem

  Nadeel is dat mensen die er misschien positief door beïnvloed zouden kunnen worden, vast niet kijken.. :-)

 4. Actiegroep Stop Herhalingswaanzin Talpa TV en RTL

  Dit was nu een mooie kans geweest voor Talpa TV of RTL…….
  Actueel, creatief en durf.

 5. Janusz

  Tegen racisme snap ik. Maar een show voor Suriname ?!?! is toch onafhankelijk land wat zelf kiest voor oorlogsmisdadigers aan het bewind ?

 6. Kelly

  Mooi initiatief. Tenzij het een avondje zeiken over Zwarte Piet wordt. Dan heb ik nul interesse.

 7. Nelson

  Heel hard nodig. Ik ga zeker kijken en doneren.

 8. Haagees

  Gaat Suriname dan ook een inzameling houden voor de getroffene van de Coronacrisis in NL en dan kan er ook nog wel een inzameling in de Antillen komen.
  Dan komt weer eens geld naar Nl toe in plaats van die bodemloze putten daar vullen.

 9. Joop

  Dit blijft nog jaren doorgaan net zo lang tot elke witte uit wanhoop toegeeft dat hij/zij een racist is en zijn/haar baan, huis en overige bezittingen afgeeft aan een gekleurde medemens.

 10. Hermann Boring

  Ik ga wel naar een boze witte mannen-film op Veronica kijken.

 11. Piet

  Bouterse zal wel gelukkig worden dat er zoveel aandacht is in ons land
  Je merkt dat die witte mensen niets meer te vertellen heb hahaha

 12. Gok

  Uiteindelijk zal het slachtoffergedram averechts werken en een groot deel van de bevolking van de media en politiek vervreemden.

  Media en politiek zijn cynische activisten geworden

 13. Bjorn

  Weer geen Vera zeker.

 14. held

  @Joop, veel geluk met je gestolen waar en geld. Aan welk stigma van zwarte mensen doet mij zo´n opmerking toch denken.

 15. Magnus Dickendorfer

  Mooi, ik ga niet kijken dus. Belachelijk gedoe.

 16. Donald

  @Piet, ik merk er niets van. Sorry. Zie je de grotere agenda waar de emoties van zwarte mensen voor gebruikt worden niet. ? Denk je echt dat het om jullie macht gaat ? Ga eens wat googlen over de achtergronden van BLM etc.

 17. gtstfites

  Kan je nog beter naar herhalingen kijken.

 18. lvs2015

  Aktie voor Suriname en tegen racisme? Mooi dan kan op social media de grote afbeelding: “Vanavond zet ik de NPO op zwart ” weer van stal worden gehaald want iedereen kan op zijn water aanvoelen dat het weer een “zij.. witte mannen zijn fout” Kijk niet raar op als de bekende gezichten van Akwasi Mafoefoe , “Haat” Vana Simons . Sunny “raciste” Bergman e.d. allemaal weer langskomen.

 19. Derek

  Wanneer geven de Surinamers Suriname terug aan de Indianen die er oorspronkelijk woonden, en geven al hun bezittingen, die zij geroofd hebben van de Indianen en het land van de Indianen, terug aan hen. Precies hetzelfde. Ik wacht op antwoord.

 20. Karel

  De NPO is inmiddels een extreme activistische organisatie geworden.Dit blijkt in de programma’s die worden aangeboden.

  Waar is het toch ooit misgegaan???

 21. Enzo Voorthuijsen

  Help mensen vooral steeds herinneren aan hun slavernij verleden, zeker met de vermelding dat NL slavernij als een van de laatste landen heeft afgeschaft.
  Goed voor het schuldgevoel en het maakt het geheel nog wat spannender ook.

 22. B

  Inplaats van ter zake doende gesprekken te voeren worden er weer shows om geld te vragen gemaakt . Voorzie drama kijkcijfers.

 23. Mario

  NL tegen racisme is wel generaliserend of mag ik dat niet zeggen :-)

 24. Garry glamour

  De publieke omroep is er NIET voor iedereen . Mensen die voor zwarte Piet komen niet aan bod .( Piet is zwart omdat ie door schoorsteen gaat , en dan wordt je zwart .Na zijn goede werk wast ie zich en is weer schoon en gaat ie naar huis) .Racisme is erg en ik ben er van overtuigd dat het bestaat in Nederland.
  Of er een aparte avond voor moet komen betwijfel ik , degene die racistische ideeën hebben kijken dan wel naar RTL of SBS. Over de actie voor Suriname heb ik een dubbel gevoel ,men heeft een eigen regering en is verantwoordelijk voor hun eigen hagje , terwijl je ze ook niet kunt laten stikken .Ik weet het niet, ik ga er eens rustig over nadenken.

 25. Baart

  De politieke correctheid van de uiterst linkse NPO kent geen grenzen.

 26. Koffie

  Het ene na het andere olieveld wordt in Suriname gevonden, maar wij moeten weer lappen. Geef ons een deel van zo’n veld.

 27. Huib

  Dat is een hele avond het vreselijke programma M. Ik laat me niets aanpraten door de NPO. Gelukkig kunnen we in maart weer gaan stemmen. Ik, en de meerderheid van Nederland, zal rechts gaan stemmen.

 28. Zomaar

  Geld inzamelen voor Suriname en ons meteen iets inwrijven over vermeende racisme?
  Met onafhankelijkheid ontving Suriname een bedrag uit Nederland dat internationaal als zeer genereus werd beschouwd, maar binnen een paar jaar was daar niets meer van over door corruptie.
  Financieel te ondersteunen, een volk dat voor leiders kiest met een dubieuze verleden van misdaden, corruptie en drugs.
  Dus dat werkt niet.

 29. anoniem

  “UIteindelijk na veel protesten vanuit het volk, dat zich gediscrimineerd voelde vanwege het anti-racistisch karakter van de voorgenomen uitzending, besloot de NPO dat het verstandiger was het programma niet in kleur uit te zenden”… :-)

 30. Witte de With

  “De Publieke Omroep is er voor iedereen”.
  Het gore lef. De Publieke Omroep is er niet voor mensen die vinden dat diversiteit geen doel op zichzelf zou moeten zijn. Niet voor mensen die vinden dat Nederland uit de euro moet stappen. Niet voor mensen die vinden dat er geen Europese superstaat moet komen. Niet voor mensen die menen dat het wel meevalt met (institutioneel) racisme in Nederland. Niet voor mensen die geen racistisch element in de figuur Zwarte Piet zien. Niet voor mensen die geen miljarden willen uitgeven aan dwaze duurzaamheidsprojecten. Niet voor mensen die vinden dat we niet moeten buigen voor de BLM-beweging met hun giftige slachtofferverering. En niet voor mensen die vinden dat het bestaan van een door belastingbetalers betaalde publieke omroep an sich al een grof schandaal is.

 31. Cees

  Ja, een avondje hysterie. Gesteund door pvda, groenlinks en D’66. Gelukkig kunnen we die avond naar een andere zender of netflix kijken en in maart op een andere partij stemmen.

 32. Frits

  Sorry,ik ben echt heel aardig en sociaal maar ik sla over. Het is me allemaal wat te veel. Het gaat me ook heel erg tegenstaan allemaal.

  Geld naar een land met de grootse boef aan het roer?Tot voor kort.Dat geld geef ik liever aan de voedselbank in Nederland.

  En die racisme- avond? Akwassi, Sylvana,en vrienden?Nee

 33. Wilfred Genee

  Voor deze zenders moet je ook nog betalen terwijl er niks meer als negerpropaganda word uitgezonden waar kan ik mijn geld terug krijgen vind dat zoiets achter de decoder hoort voor mensen die daar behoefte aan hebben .

 34. Love

  Alle bovenstaande racisten die blanken wit noemen mogen van mij creperen.

 35. Jens(en) is fakenieuws

  Alsjeblieft zeg, bij alles van de NPO (radio en tv) wordt je letterlijk doodgegooid met identiteitsshit. Ik ben er Hélemaal klaar mee en zet het dan ook direct uit. Ik word er uit juist Racistischer van, het werkt averechts lieve mensen van NPO…

 36. Huib

  Helemaal eens met Witte de With!

 37. De ware neger

  Trek je portemonnee maar alvast. De komende jaren komen er nog honderden herdenking/schuldaanpraat/inzameling programma’s.

 38. Negerjankers

  Zwarte mensen, waarom wil je zo graag tussen de witte meerderheid wonen?
  Je kan gaan en staan waar je wil, maar vraag jezelf eens af waarom zo graag hier dan tussen de witte vervelende mensen?

 39. Daantje

  Ga lekker bij Bouterse geld ophalen. Ze wilden niets met Nederland te maken hebben dus redt je eigen klote maar. En dat racisme gedoe, tijd voor een andere zender dus. Nog even, moet ik mij schamen dat ik blank de wereld op ben gekomen

 40. Cornelis

  Een inzamelingsactie voor Suriname. Poe, dat gaat héél gênant worden.

 41. Waarheid

  Rot op man met je diversiteit, daarom is alles links georiënteerd op de publieke schijt omroep.

 42. Willie

  Die Surinamers lossen het zelf wel op, altijd dat blanke racistische missionarisje spelen..

 43. Jan Kert

  domme Surinamers kozen gewoon een crimineel als leider en nu gaan janken dat er geen geld is..

 44. Willy de Walvis

  Naar de Publieke Omroep kijken zou als landverraad berecht moeten worden. Een uitzondering maken we voor onafhankelijke journalisten en cultureel antropologen. Het kwaad moet natuurlijk wel bestudeerd kunnen worden.

 45. scott_0

  “Onze omroepen zitten in de haarvaten van onze maatschappij” aldus heks Shula. Zoveelste bewijs dat die snol compleet van het padje is.

 46. iemand

  Opeens hebben ze van Nederland het meest racistische land van Europa gemaakt. Nederland die 1000den misschien wel miljoenen mensen heeft opgenomen en de linkse partijen gaan er in mee. Ik vind het gewoon walgelijk voor de autochtonen bevolking. Nederland neemt ook homo’s op van over de hele wereld. Er zijn zoveel nationaliteiten in Nederland die allemaal hun eigen cultuur mochten behouden alleen de autochtonen niet die moesten het afstaan. Ik wil helemaal geen ritueel slachten, of kindbruidjes, of vrouwenbesnijdenis in Nederland maar dat moeten we wel accepteren maar de liefste man voor kinderen en ouderen Zwarte Piet moet weg. Zag gisteren een actrice die bij de koning en koningin was met een t-shirt aan Zwarte Piet is racisme. Hoe haalt ze het in haar hoofd om zo na de lunch te gaan. Nederland is weg en komt nooit meer teurg.

 47. azijnzeiker

  Ik wacht nog altijd op een programma Met al titel Nederlanders over Nederland, zou die er ooit komen?, ik denk van niet.

 48. Claudia

  Gaat geen hond naar kijken, want autochtone Nederlanders doen al decennia niets anders dan inleveren voor de allochtone instroom. Belachelijk dit.

 49. Nostradamus

  Wie voorstander is van het opheffen van de Publieke Omroep kan rustig achterover leunen. Afgezien van mensen die verlamd – of hun afstandbediening kwijt zijn, kijkt er toch helemaal niemand naar dit soort doorzichtige propaganda? Met deze programmering tekent de PO gewoon haar eigen doodvonnis.

 50. Tim H

  Ik dacht dat Suriname een onafhankelijk land was.

 51. Sip

  Iedereen zijn ding, maar ik heb het wel gehad met deze discussie. Als je in het verleden blijft hangen kun je nooit een toekomst opbouwen.

 52. Lachgas

  Waar is het herstelplan van Suriname?

 53. Bart

  De NPO doet nog even een duid in het zakje voor de politiek en maakt het hiermee alleen maar erger. Mensen worden tegen elkaar opgezet en de NPO werkt er aan mee. Nu al weken duidelijk te zien door bepaalde uitzendingen en herhalingen van bepaalde films en documentaires.

 54. Zalmneusje

  De ‘witte’ mens’ constant uitmaken voor rotte vis en vervolgens ons medeleven en geld vragen. Schaamteloos.

 55. Corry Jankbal

  Suriname is echt een voorbeeld wat succesvol gekleurd zelfbestuur betreft. Goed dat de NPO daar nog wat extra belastinggeld heen wil sluizen.
  Het zal vast goed en zorgvuldig besteed worden!

 56. T

  Suriname wil nooit iets met Nederland te maken hebben, behalve nu er geld te halen valt.

 57. Henk

  opvallend: Humberto Tan bij NPO prime time; heeft toch contract met RTL?! volgens mij word hij langzamerhand weer naar de NPO getrokken.

 58. Gondorf

  RTL Crime zendt op zondagavond rond die tijd oude afleveringen uit van Baantjer, en zonder reclameblokken. Is een tip voor die zondagavond.

 59. Willie

  Ja en dan wordt er geld opgehaald en gestuurd naar het corrupte Suriname. Die twee steken eerst wat in de zak . .De strijkstok zou weer welig tieren en de gewone Surinamer merkt er geen flikker van.

 60. Hoe de commerciële zenders weer een kans laten lopen

  Het wordt tijd dat de zenders uit het pakket gaan bij de providers.
  Voegen niets meer toe.
  Laat staan actueel inspelen op de samenleving.

 61. Jens(en) is fakenieuws

  Suriname is idd gewoon onafhankelijk toch? En ze hebben zelf een crimineel gekozen als leider hahahahaha, hoe dom?

 62. Baudet is fakenieuws

  Malloten

 63. Scheela Rukman

  “Want juist als je gevoelens en ervaringen zelf misschien níet herkent, kun je er wel respect en empathie voor tonen”….
  Aha, net zoals de NPO respect en empathie heeft voor de gevoelens en ervaringen van blanke Nederlanders?
  Op naar de nul kijkers!

 64. Garry glamour

  Benieuwd hoeveel adverteerders er in de rij staan om te adverteren deze avonden denk dat er veel zijn . Albert Heijn ,Gillet Jumbo. Lekker correct doen met z,n alle voor de bühne.

 65. Henk

  Lachwekkend, buitenlandse mijnbouwbedrijven moeten maar betalen. Die hebben geprofiteerd van de bodemschatten.

 66. Nederlandkloteland

  Al hebben al die trans/travo/lghbtxyz/homo/moslim/zwarte enz enz. groepen hebben een verschrikkelijk leven in Nederland. Als witte man rij ik straks met 180 tegen een boom. Ik wil geen deel meer uitmaken van al dat onrecht.

 67. Iemand

  Waarom een show voor Suriname? Dat halve land is na de zelfstandigheid als een speer naar Nederland gekomen, en de rest vond het kennelijk wel prima daar. Wat hebben wij er dan nog mee te schaften?

 68. LLRV

  Lekker deugen!

 69. aammehoela

  Hier gaan we niet naar kijken. Dus de detective moet plaats maken voor Suriname met nog steeds een drugsdealer aan de macht ook al zijn het zijn laatste maanden. En dan op zondagavond een gehele avond geleuter over racisme. Het bestaat en het mag best bestreden worden, maar er zijn wel ergere problemen dan dit. Dus ik ga zeker niet kijken. Weet niet of er nog sport is, maar anders gewoon de radio aan.
  Gisteravond ook prima bevallen en zojuist om 7 uur de tv weer uitgezet en de radio weer aan. De kijkcijfers van M zeggen trouwens genoeg. Nederland heeft genoeg van M. en deze week kan het niet aan het weer liggen!

 70. Johan

  Wel lachen Bouterse heb hun geld opgemaakt en dan komen ze bij ons bedelen haha
  Zal die Raymann en Humberto al geld gestort hebben?
  Nee laten wij de Nederlanders maar voor gebruiken haha
  De ZZP,’ers krijgen niets maar wel aan hun betalen

 71. M.

  Ik ga donneren Eker 5 euro

 72. Jaap

  Ga maar geld ophalen bij Bouterse, die was toch zo geweldig? En die heeft geld genoeg (gestolen).

 73. Logicus

  Raymann als presentator? Hij is bekend geworden door het spelen van racistische en seksistische typetjes en zijn voorouders waren slavenhouders.

 74. Meindert Kramp

  Ik geef alleen als Johan Derksen en Wilfred Genee het mogen presenteren.

 75. Jesse

  Kom gewoon allemaal naar hier.

 76. Ik ga niet kijken naar deze opgedrongen zooi

  Bedankt voor de waarschuwing.
  Doneren terwijl je belastinggeld al wordt gebruikt voor de financiering van de programma’s waar niemand op zit te wachten en om o.a. de villa’s van de presentatoren te betalen. Hoe brutaal zijn ze?

 77. Meindert Kramp

  ’t Is maar goed dat we het op tijd weten.
  Woensdag kunnen we allemaal onze schoen zetten.

 78. Piet

  Gewoon geen programma meer kijken op en van NPO
  Dus geen journaal en hun praatprogramma,s
  Maar alle omroepen zoals MAX en noem maar op zitten ook bij NPO

 79. Tis wat

  Geen cent. Niets. Laat die dictatuur zijn eigen troep opruimen!!! Hoe bestaat het dat hier voor ingezameld wordt. En die npo wordt steeds irritanter. Rooie kliek.

 80. Rotterdammer

  Ik ga NIET kijken en verleng mijn abonnement op Netflix maar . Opheffen die NPO.

 81. Jeroen

  Ok… maar wat gaan we met dat geld doen ?

 82. Simon Dekker

  Nee, rot op. Het enige gekleurde bij de NPO is hun bedreven politiek. Grafzooi graaiers.

 83. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  https://www.historischnieuwsblad.nl/suriname-potje-voor-suriname-is-leeg/

  Ze maken er zelf een puinhoop van.

 84. Bart

  Niet mee eens

 85. Daantje

  Dus huberto tan gaat dit presenteren? Hij valt vi aan, wordt uitgenodigd om niet over racisme te willen praten. En nu wel hier? Iemand net dubbel gezicht dus

 86. Niet Kijken

  Vreselijke tv programma’s worden dit. Wij slaan, zoals gewoonlijk de staats tv over.

  Gelukkig is er live top voetbal op de diverse Ziggo zenders en Beau op RTL4.

 87. The Henk

  NPO last twee shows in? Met een lasapparaat? Of bedoel je ‘NPO gelast twee shows in’?

 88. Zo Eenzijdig

  Lachwekkend die NSO ….

 89. Logicus

  Umberto Tan als presentator? Die heeft een jaar geleden nog meegedaan aan een zeer onsmakelijke blackfacesketch.

 90. Marcel

  Gelukkig geen meerderheid in 2e kamer voor het aanbieden van excuses. Deze massa hysterie moet stoppen.

 91. Harry

  Ik zeg:

  Jörgen Rayman direct opnemen in de Canon en
  een standbeeld voor vreemdganger Umberto Tan.

 92. Bromsnor

  Ik laat me geen schuldgevoel aan praten door de NPO. Heel de avond al bij die NPO. Een beetje meer de andere kant aan het woord laten mag van mij ook wel is een keer.

 93. Mike

  Waarom zit Shula Rijxman daar nog steeds als bestuursvoorzitter van de NPO? De tijd van elkaar baantjes voor de witte elite toeschuiven heeft nu echt lang genoeg geduurd, wegwezen Shula! De NPO heeft behoefte aan vrouwelijk leiderschap van KLEUR.

 94. Pot

  @Mike: Shula is niet blank hoor.

 95. 1

  @Pot, moet je nagaan hoe dom er geeist wordt dat er witte baantjes naar zogenaamd zwarten gaan. Alsof Shula Rijxman een witte naam is. Wat een debielen.

 96. jahoor

  Best bereid eenieder te helpen in nood. Suriname is een onafhankelijk land. Er wordt me iets teveel uitgegaan van een vanzelfsprekendheid dat wij hen ´moeten´ helpen. Er is ongelooflijk veel geld na de afhankelijkheid naar Suriname gegaan. Alles is verpatst, er is niet veel constructief gebruikt. Waar komt die vanzelfsprekende verplichting dan vandaan. Beetje vreemd.

 97. Robert Jensen

  Shula Rijxmanb is een slissende asjkenaziem schlemiel en die zijn niet wit, ik ben wel wit en daarom een originele Noord- Europeaan. Mijn Zuid-Aziatische alterego is lichtbruin en heet Jensbaba.

 98. Logicus

  @ Mike,Pot,1
  Circa 25 procent van de NPOmensen hebben joodse wortels. Zoek maar op. Ruim 30 procent twintig jaar geleden. Slaveneigenaren in Suriname waren in meerderheid joods. Vandaar dat ze zoveel berichten over die slavernij. Niet per se uit schuldgevoel, maar omdat het familie is. Bijna alle creoolse Surinamers hebben namelijk joodse voorouders

 99. Willie

  Bouterse heeft Suriname naar de afgrond gebracht. Moeten nu opeens witte racisten gaan doneren? Ik dacht het niet!!!!

 100. Saskia

  Bouterse in opdracht van de Surinaamse kiezer.
  Dus laat zr maar lekker de klere krijgen.

 101. Robert Jensen

  Nee joh, rassen bestaan niet (wel).

 102. Ome Cor

  En als de doeko binnen is, steken ze daarna weer vrolijk de middelvinger op naar Nederland. Idem voor de ABC- en SSS-eilanden; handjes ophouden als het uitkomt maar geen voorwaarden hè.
  En ja joh, verder helpen wij Griekenland, Italië, Spanje, Portugal en nog wat landen die hun reet hebben afgeveegd met Europese begrotingsregels en die nu de solidariteits-kaart spelen.
  Zakkenvullers en toneelspelers zijn het.
  Graag meer geld naar zorg, politie, onderwijs ipv naar die bodemloze putten.

 103. Tom

  Koningsdag 2 mio€
  Intocht Sinterklaas intocht 2 mio€
  Herdenking Slavernij 180 k€

  Waarom hadden de talkshows na
  hun zoveelste bashen van de Nederlandse
  Witte Blanken zo weinig kijkers kijkers?

 104. X

  Gaat geen mens naar kijken laat staan doneren.
  Goed dat Rutte geen excuses wil uitspreken, waarvoor dan? Het schijnt dat hiermee ook weer geld gemoeid zou zijn voor deze bodemloze put olv een criminelen. Ik heb niks misdaan honderden jaren geleden. Kun je wel aan de gang blijven qua geschiedenis.
  Wat betreft standbeelden en straatnamen: zet er wat uitleg bij dat deze mensen fout waren. Mij interesseert dat niet. Maar om de complete nederlandse geschiedenis uit te roeien, goed of kwaad, gaat mij te ver.

 105. Suckerpunch

  Dus als Nederland de kant kiest voor Suriname is Nederland niet meer racistisch? Suriname is al een tijdje onafhankelijk van Nederland en Jörgen Raymann spreekt niet namens alle Surinamers.

  Groetjes
  Een Boeroe; blanke Surinamer dus, shoking hé? Die bestaan ook!

 106. Sender

  Hadden we in Mei eerst Jandino met een bedelshow voor de Antillen ( niet echt veel kijkers) krijgen we nu Rayman en Tan voor Suriname.
  Ik ben geen Rutte aanhanger maar bij de problemen in Curacao sprak hij de woorden: ‘ „Curaçao is net een kopie van Spanje of Italië.” Nederland vindt dat de EU alleen miljarden via een noodfonds kan investeren in de door corona zwaar getroffen Zuid-Europese landen als zij hervormingen doorvoeren’…en extact zo geldt dat voor Suriname.
  Een bodemloze put.

 107. John

  Sender,

  Dat zijn bodemloze putten!!!!!!

 108. StefanV

  Dat we hier een inzamelshow voor Suriname organiseren, zegt veel over hoe “racistisch” we zijn. Het is redelijk verbijsterend om te zien hoe de NPO het racisme-thema maximaal uitmelkt, elke dag weer. Hele lappen tekst bij de NOS, extreem eenzijdige verslaggeving, voortdurende aandacht in de talkshows. En dat allemaal omdat een Amerikaanse draaideurcrimineel dood is.

 109. Captain Caveman

  Eerst wekenlang zeiken over racisme en nu lekker geld bedelen? Om het eventuele schuld gevoel af te kopen. Boerenslimheid. Niet helpen past meer bij de gelegenheid. Stuur maar een fax waarin wordt uitgelegd hoe je je eigen broek op moet houden! Graaier rayman zal het ‘ons’ suriname gevoel wel even geven? Het zelfde om een tv aktie op te zetten zodat elke Duitser in een Porsche Carrera 911 kn loeien in de heumat! Bidrmloze putten waar geen verantwoording voor wordt afgelegd. Dat is namelijk racisme en discriminatie krijgt men als standaard antwoord!

 110. Claire

  Laten die selectief verontwaardigde moraalridders Jörgen Raymann en Humberto Tan het geld maar halen bij die crimineel Bouterse met zijn drugs geld die Suriname naar de kl&te heeft geholpen en zelf in weelde leeft!

  Nu is is het racistische Nederland ineens wel goed?

  Oprotten met je gezeik en natuurlijk kijk ik niet!

 111. jumbo

  Al vele tientallen jaren lang leveren autochtone Nederlanders in om de Nieuwe Nederlanders huis, bed, bad, banen en een toekomst te geven. Dat wordt totaal genegeerd. Systematisch zijn we al die tijd verarmd, maar met toestemming, omdat we de redelijkheid zagen. Nu wordt net gedaan of dat allemaal niet het geval was, en zijn we de ultieme racist. Dat klopt helemaal niet. Deze show is ook weer gestoeld op zo´n veronderstelling. Niets mis met Rayman verder. Er zal niet veel geld binnenkomen, ben ik bang.

 112. Dominee Pietermans

  Nederland is een zeer gul land waar iedereen de kans krijgt. Racisme komt overal voor ook in dat failliete en corrupte Suriname, ook in dat dictatoriale Turkije en corrupte Marokko.

  Als bepaalde mensen geen stageplek vinden is het zaak om je af te vragen waarom dat zo is? Kijk even naar Opsporing verzocht en dan weet men wel wat ik bedoel.

  De top 600 kunnen we – afgaande op de cijfers en berichtgevingen – opschalen naar een top 6000.

  De drugs maffia is de baas in Amsterdam. Uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen alles gratis en mogen panden kraken en dan nog zijn ze niet tevreden.

  Het racisme debat is lachwekkend. Joden en homo’s moeten uitkijken bij juist die groep die zich zo gediscrimineerd voelt. De wereld op zn kop en men blijft gewoon wegkijken of hangt een regenboogvlag op en dan is alles weer goed.

 113. Henk

  Het is allemaal show, positieve discriminatie neemt toe en mensenlevens worden hierdoor geknakt. Al tientallen jaren.

 114. Mark

  Daar gaan de 800.000 – 900.000 kijkers voor de detective op woensdag. Blijven nog hooguit 400.000 – 450.000 kijkers over voor benefiet. Op zondag idem dito: als ze nu maar zo slim zijn om dat op de plek van Sewing Bee te zetten, daar kijkt toch niemand naar. Bake Off moeten ze laten staan op de zondag. Maar kom op, racisme show, is nóg minder kijkers dan Sewing Bee. RTL en SBS profiteren ervan.

 115. Bram

  Afgelopen tijd is er alles behalve sprake van verbinding. Kloof wordt juist door deze doorgeslagen racisme hysterie alleen maar groter. Ik kijk met andere ogen naar zwarte en gekleurde mensen met de vraag ben jij ook zo’n klager en wentel jij je ook in slachtofferrol en dat heb ik nooit eerder zo gehad.

  Verder is het genoegzaam bekend dat in de Surinaamse an Antilliaanse gemeenschap veel alleenstaande moeders zijn met meerdere kinderen van veelal verschillende vaders. De uitkeringsafhankelijkheid is groot. Dat is niet de schuld van de blanken dat is eigen schuld. Dat geldt ook voor mensen die kiezen voor 6 kinderen op een te kleine bovenwoning. Ga heen met je geklaag en ga anders je heil zoeken in een ander land. Moet je eens zien hoe snel ze terug willen naar dat racistische Nederland die klaar staat met subsidies, uitkeringen, begeleiding, toeslagen, scholing, vrijheid van meningsuiting enz.

 116. Griet kietelaar

  Mijn tv gaat op die 2 avonden mooi op ZWART

 117. Benjamin

  Met dank aan plunderende en schreeuwende BLM die een crimineel heilig verklaard, met dank aan een clubje deugende BN’ers voel ik me zeer ver verwijderd van alles wat met dit zogenaamd racisme te maken heeft. Nederland is heel goed en rijk land waar de meerderheid blank is dus dat betekent dat je meer blanke medewerkers hebt binnen organisaties. De vraag waarom men bepaalde mensen met een migratie achterrond liever niet in dienst wil nemen is/wordt nooit gesteld. Wat is is er gebeurd, waarom is dat? Heeft men minder gunstige ervaringen? Ga dat eens uitzoeken in plaats van bedrijven publiekelijk via een kliklijn aan de schandpaal te willen nagelen.

  Ook blanke mensen worden gediscrimineerd op leeftijd, uiterlijk enz. Ook zijn er meer dan genoeg blanke gezinnen met een achterstand die niet tot de top 600 behoren zoals je dat ziet bij Marokkanen.

  Suriname is een failliet corrupt land geworden en dat is heel erg voor de mensen die daar leven. Dat geldt ook voor de corrupte Antillen. Ze kunnen het gewoon niet, ze lijken daar de competenties niet voor te hebben en maken er een zooi van. Waarom moet dat racistische Nederland helpen? Ze klagen staan aan been over onze voorwaarden, ze willen alles gratis en zo werkt het helaas niet.

  U snapt het al, ik ga niet kijken. Netflix heeft weer spannende series.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.