Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’

Wilfred Genee vindt achteraf gezien dat hij maandag in Veronica Inside direct had moeten reageren op de zwartepietgrap van zijn collega Johan Derksen. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. Johan vroeg zich bij een foto van Zwarte Piet af ‘of we zeker weten dat het niet Akwasi is’. Net als René van der Gijp moest Wilfred erom lachen. “Ja, dat was een heel ongelukkige uitspraak, hè?“, zegt Wilfred na de ontstane ophef. “Ik had er sneller op moeten reageren, dat moet ik er gelijk bij zeggen.”

Wilfred benadrukt dat hij Johan er later in de uitzending alsnog op had aangesproken. “Ik heb het later in de uitzending nog wel geprobeerd, maar toen zei Johan nog steeds dat het humor was en geen racisme.”

Veronica Inside ligt vaker onder vuur om grappen die volgens critici ongepast zijn. Naast zwartepiet-critici zijn ook homoseksuelen, transseksuelen en Ellie Lust vaak het mikpunt van spot.

Ter verdediging wordt vaak gezegd dat VI een soort voetbalkantine is, waar ook vaak foute grappen worden gemaakt. Het publiek in de studio moet vaak ook lachen om de foute grappen die worden gemaakt.

Vanwege de coronacrisis zit er nu al een paar maanden geen publiek in de studio. Wilfred wilde deze maand eigenlijk toch weer publiek toelaten, maar dat zag de zenderleiding niet zitten. “Het publiek gaat helaas niet door. Ze willen bij Talpa nog steeds even voorzichtig doen.”

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (gisteren)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen