Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen

Johan Derksen wekt met zijn zwartepietgrap over Akwasi ook weerstand op binnen de eigen gelederen. De voetbalkenner werd woensdagavond in Shownieuws volledig afgemaakt door Albert Verlinde. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Veronica Inside bracht maandag de Zwarte Piet in beeld die kwam opdagen bij een racismeprotest in Leeuwarden. “Weten we zeker dat het niet Akwasi is?“, merkte de voetbalkenner op. Het leidde tot zeer felle kritiek, ook van Anouk.

Nu krijgt Johan ook Talpa-collega Albert over zich heen. “Hoe de mannen onder de kritiek zijn? Het interesseert me helemaal niets hoe de mannen er zelf onder zijn. Ik vind het namelijk zó schandalig. Ik vind het namelijk echt niet kunnen. Ik ben er echt boos over.”

Johan spreekt met een dubbele tong, meent Albert. “Bij Beau spreekt hij over een mooie demonstratie, maar handel daar dan ook naar en ga dan niet weer een grap zitten maken die duidelijk vooropgezet was. Hij was helemaal niet aan het woord, maar Wilfred ging hem echt eventjes van: daar komt ‘ie, daar komt ‘ie, dus die grap hadden ze in de kleedkamer ook al gemaakt. Het kwam best weloverwogen over.”

Zwartepietgrappen kunnen anno 2020 écht niet meer, aldus Albert. “Je kunt gewoon níet dat zeggen dat Akwasi Zwarte Piet is. Dat zegt hij indirect en dat kan gewoon echt niet. Als je weet dat dit speelt, en Johan Derksen zegt dat hij weet dat dat speelt, dan zeg je dit niet meer. Dat kan helemaal niet. Wees dan echt een kerel, stap naar voren en zeg: ‘Jongens, idioot, ik sta helemaal achter deze actie en ik ben geen racist. Dit heb ik zo niet bedoeld.’

Collega Guido den Aantrekker: “Het programma is in feite een café op tv. Privé is Johan een heel ander iemand.”

Albert: “Ik heb hem heel vaak meegemaakt en het is een hartstikke aardige man, maar dat wil niet zeggen dat hij niet hartstikke stom kan zijn. Nu vind ik hem dom. Je kunt je act hebben, maar je kunt niet dom zijn en dit vind ik dom.

Niet alleen Johan faalt, vindt Albert. “Ik vind het ook dom dat Wilfred Genee zijn rol niet pakt, want Wilfred zou in het café de man moeten zijn die zegt: ‘Johan, dit kan echt niet meer.’ Hij zit ook mee te lachen. Ik snap het niet, begrijp het niet en ik ben er boos over. Waarom ben ik er boos over? Binnen mijn bedrijf werk ik ook heel veel met zwarte mensen, bijvoorbeeld in Tina.

Albert roept Johan op: “Hé, loser, niet je snor drukken, maar je excuses aanbieden!

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen