‘Waar was de massale media-ophef over Akwasi?’

Geplaatst op zo 21 jun 2020 om 8:05

De media-ophef over de zwartepietgrap van Johan Derksen staat niet in verhouding met de aandacht die er was en is voor de ‘ik schop Zwarte Piet in zijn gezicht’-uitspraak van rapper Akwasi. Dat heeft advocaat Ulysse Ellian, de fractievoorzitter van VVD Almere, gezegd in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. Ellian, die een Iraanse achtergrond heeft, is verbijsterd. Hij wijst erop dat wat Akwasi gezegd heeft nota bene strafbaar is, terwijl Derksen slechts een foute grap maakte.

Akwasi verweert zichzelf door te zeggen dat hij een woordkunstenaar is, maar dat is volgens Ellian onzin. “Wat Johan hier doet, jij doet, Wierd (Duk, medegast, red.) doet en ik doe in de politiek: dat is spelen met woorden. Dat is ons werk. Dat is wat we doen. Maar dat betekent niet dat je oneindig ver moet gaan.”

Ellian vindt dat Akwasi te ver is gegaan. “Op de Dam zeggen dat als je iemand hoogstpersoonlijk tegenkomt, dat je hem in zijn gezicht trapt… In mijn woordenboek – ik heb tien jaar geleden rechten gestuurd – is dat bedreiging.”

In vergelijking met Akwasi vallen de uitspraken van Derksen erg mee, vindt hij. “De context hier is voor mij dat Johan een grap maakt, die ik persoonlijk niet erg grappig vond, over iemand die naar mijn mening strafbare uitingen heeft gedaan. Daar hoor ik nu – sinds dit voorval – helemaal niets over.”

Er wordt volgens Ellian met twee maten gemeten. “Wat Akwasi zei is honderd procent strafbaar. Geert Wilders wordt in dit land voor een uitspraak die minder is, namelijk ‘minder, minder, minder’, tot aan het Gerechtshof zich verantwoorden. En dít: ‘ik trap iemand hoogstpersoonlijk in zijn gezicht’…

Ik vind het echt onbestaanbaar dat daar geen massale ophef over is. Nu zegt Johan Derksen iets en je kunt erover twisten of het smaakvol of stijlvol is en of het getuigt van gevoel hebben voor debat, maar die Akwasi… Ik vind het onvoorstelbaar dat de aandacht nu uitgaat naar een slechte opmerking van Johan Derksen in plaats van de uitlatingen van deze ‘woordkunstenaar’. Als híj een woordkunstenaar is, dan is Geert Wilders het zeker.”

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (woensdag)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (donderdag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (donderdag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (donderdag)
Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside? (donderdag)
Wilfred Genee: ‘Ronnie Flex, je praat onzin’ (vrijdag)
Felle BLVD-discussie over kapotmaken Veronica Inside (vrijdag)
Beau geneert zich bijna: ‘Ik moet vaak om VI lachen’ (vrijdag)
Johan Derksen blij, vond reclameblokken al vrij lang (vrijdag)
Roderick vindt VI-boycot Albert Heijn en Gilette ‘sneu’ (vrijdag)
John de Mol grijpt niet in bij VI: faciliteert hij racisme? (vrijdag)
Jan Slagter walgt van boycot Veronica Inside (vrijdag)
Oranje boycot Veronica Inside, Akwasi ligt in een deuk (vrijdag)
Tegengeluid: Beau-tafel in de bres voor Veronica Inside (zaterdag)
Olcay Gulsen: ‘Focus terug naar agressieve Akwasi’ (zaterdag)
Peter de Vries tegen monddood maken Veronica Inside (zaterdag)
‘Wilfred Genee eigenlijk nog erger dan Johan Derksen’ (zaterdag)
‘M geeft Akwasi heldenonthaal, legt VI op hakblok’ (zaterdag)

Foto: WNL
108 Reacties op “‘Waar was de massale media-ophef over Akwasi?’”


 1. anoniem

  Waarom nemen zoveel Nederlanders onze grondwet niet serieus?

 2. Bram

  Precies dit. En als je als woordkunstenaar niet verder komt dan “ik trap hem in zijn gezicht” dan ben je geen beste woordkunstenaar.

 3. Tycho Graagnat

  Gelezen. En door!

 4. ikweethetbeter

  Deze advocaat heeft gelijk ,over de bedreiging van Akwasie wordt niet gesproken dat is een kwalijke zaak !De grap van Johan valt daarmee in het niet .Alle zenders hebben het alleen over Johan,voor mij onbegrijpelijk dan is er toch wat mis met de presentatoren van de diverse media, totaal geen intelligentie !!!!!!!!!!!!!!!!

 5. mark2

  Alles totaal Uit z’n verband! Laat de voetballer beginnen met niet naar Qatar te gaan voor het WK dan neem ik ze pas serieus!

 6. Michiel

  De spindoctors maken weer overuren. Hierbij de twee meningen die nu door de rechtse media wordt verspreidt:

  “Hoe haalt iemand die niet wit is een enkele verkeerde opmerking te maken. Oh oh oh, wat zijn we verontwaardigt. En dan ook nog eens net doen alsof ze gevoelens hebben en kunnen denken, belachelijk! Hoe halen dat soort mensen het in hun hoofd om überhaupt iets te zeggen. Als ze al hun mond open doen is het om onze bevelen op te volgen, onze spullen te kopen en onze toiletten schoon te maken en niet anders.”

  “Alles wat de VI meneren hebben gezegd in al die jaren dat ze op tv zijn moet je met een korreltje zout nemen, whahaha. Dat is toch lachen, gewoon met de jongens onder elkaar met een biertje erbij. Ja, het zijn ontzettend veel extreem foute, racistische, homofobe, transfobe en seksistische meningen. Maar dat mag allemaal, want ze zijn wit en man en hetero. En nu verder kijken naar onze show, want er moeten centjes verdient worden. En is Akwasi niet een in- en in slechte man! Boe, Akwasi. Kom op mensen, met zijn allen! Boe! Boe!”

 7. Sender

  @ anoniem,

  Ik ben bang dat mensen dat echt wel serieus zouden nemen als ze er maar goed weet van hadden.
  Kijk het werkt als volgt: De problemen in de wereld,…halen het nieuws. hot topic nu: Racisme. Of zoals van de week de gasten die een grote aanslag hadden gepland …en werden veroordeeld. Dan nog zaken als het nieuwe Pensioenakkoord en de zorgen daarvover, en zo worden ze dus afgeleid en kan deze regering met praktijken die meer passen bij een dictatuur rustig door gaan. En omdat de angst er goed in zit bij de mensen is de reactie:” De hoge heren zullen wel weten wat goed voor ons is” en dat is wel jammer en naief

 8. Joost

  @Bram
  Akdwaasie wilde zich even opwerpen als leider, maar sloeg compleet de plank mis.
  Het is eerder iemand die lijdt. Lijdt aan een minderwaardigheidscomplex.

 9. Rogier

  Hebben ze bij WNL iets gemist?
  Het OM is het aan het onderzoeken.

  Wat Derksen betreft: Vraag het aan gladiool Boonstra. O wacht die zit vandaag de hele dag vooraan in de kerk.

 10. Japie

  Het ging ‘in de media’ al meer dan genoeg over Akwasi, en ook al tijden over Derksen en dat programma. Kennelijk hebben veel mensen, waaronder veel mensen in de voetbalwereld, intussen zo’n hekel aan Derksen, dat er heel veel meer reactie en actie te rapporteren was. Boomsma, die ook op een trouwe schare haters rekenen kan, is daarbij prima aanjaagmateriaal.

 11. Gezond verstand

  Was een uitstekende uitzending van WNL Opiniemakers gisteravond.

 12. man pan

  Appels met peren vergelijken.
  – Door alle hysterie en emoties van BLM, schreeuwde Akwasi iets wat erg neigt naar geweld. Zijn vage excuses maakten zijn zaak niet veel beter.
  – Johan Derksen heeft te vaak zulke lompe grappen gemaakt, het is zoals Ronald Koeman en Ron Jans het zeiden een optelsom. Met al die protesten aan de gang zou je wat zorgvuldiger moeten zijn met je woorden.

 13. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  De Aries Boomsma en Halina’s van Reijn van deze wereld – juist, die figuren met een vluchteling op zolder – zou je toch in hun gezicht willen trappen als je ze op straat tegenkomt?

 14. Xxxx

  Nederland is groot in het van een mug een olifant maken. Eindelijk ook eens een opmerking van een buitenlandse advocaat die in het verhaal in een betere context ziet. Ik vind dat het “foute grapje” van Johan Derksen om in de getoonde Zwarte Piet er misschien was het Akwasi nog niet in verhouding staan met de woorden: dat diezelfde Akwasi Zwarte Piet hoogst persoonlijk in het gezicht gaat trappen als hij hem in november ziet. Dat staat toch niet in verhouding? Ik snap dan ook niet dat bedrijven zich laten meeslepen in een boycot tegen VI. We zijn meesters in krom praten wat recht is.

 15. Paul

  Terechte en correcte conclusie Ulysse Ellian.

 16. WEST*

  Snap echt niet dat men aan zulke figuren aandacht besteed! Deze medelanders die onze cultuur de nek om willen draaien, daar moet je zendtijd niet aan verspillen !
  De grootse fout die de media heeft gemaakt is om die Simone zoveel aandacht te geven met haar anti Z.P. En de domme pseudo bekende Nederlanders
  die aan de G honger liggen , moeten nu zo nodig haar standpunt verdedigen, en het er opeens mee eens zijn ,om maar in de belangstelling te komen !
  En het zwarte kudde volk , de niets nutten die geen werk hebben zien hun kans schoon akties te organiseren . als je de medelanders leer kennen, ga je van je eigen Nederlanders houden !

 17. Ome Cor

  Oproep aan alle theaters, zalen en podia in Nederland: zeg alle “voorstellingen“ van Akwasi onmiddellijk af! Geen enkele fatsoenlijke aanbieder wil zich associëren met iemand die oproept tot geweld, toch?
  Reactie van Johan: hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.
  Zo, hier zit geen gekunsteld woord bij.

 18. Ronald

  Dit is inderdaad met twee maten meten, racisten meten altijd met twee maten. Dus Anouk en Albert Verlinden en Arie Boomsma zijn de ware racisten.

 19. Tsja

  In Iran is blackface iedere Maart ook nog steeds een ‘gezellige’ nieuwjaarstraditie. Vandaar dat Ulysse het probleem waarschijnlijk niet ziet.

 20. Bart

  Helemaal eens met deze man!

 21. gerdien

  Interessante uitzending. Vooral de opmerking van Wierd Duk dat Obama en Martin Luther King het helemaal met hém eens zouden zijn. Ja, echt. Je moet maar durven. Vraag me toch hoe Obama het vindt dat hij voor het extreemrechtse karretje van Duk wordt gespannen. Van Martin Luther King is de uitspraak “A riot is the language of the unheard”, maar die kent Duk dan weer niet. Deze Elian is in de eerste plaats VVD-er en die zijn al jaren vooral druk om de kiezers van PVV en FvD te paaien. Een typische Uncle Tom die als allochtoon carrière maakt door roomser dan de Paus te zijn. En ondertussen maar doorzeuren over Akwasi als strategie om het vooral niet te hebben over het onderwerp zelf: zo doorzichtig. Terwijl je maar even op twitter te kijken -of hier- en je ziet hoe door en door racistisch delen van Nederland zijn.

 22. Peter

  Helemaal waar Akwasi is de bad Guy hierin.

 23. maatje te groot

  Schrijnend dat de medestanders (zoals ene Michiel) van deze halve gare, maar voorlas levensgevaarlijke volksmenner en haatzaaier dat niet verwerpen. De beelden van de stelende, plunderende en vernielende zwarte demonstranten en niet te vergeten Opsporing Verzocht verklaren alles.

 24. maatje te groot

  vooral levensgevaarlijke volksmenner bedoel ik

 25. Huismaker

  We leven in een eng calvinistisch land. Totaal niet meer trots op ons eigen land. Liever verraden we de buurman (corona) en moet ons eeuwenoud erfgoed vernield worden (zoals ISIS dat deed). Zo bang “dat we iets verkeerd doen/zeggen

 26. Huismaker

  En weet je waar de grootste Pieten fans wonen ?
  Juist: Suriname en Ned. Antillen. Piet is daar een held !

 27. Willie

  gerdien
  zo 21 jun 2020 om 9:28
  Terwijl je maar even op twitter te kijken -of hier- en je ziet hoe door en door racistisch delen van Nederland zijn.

  Eens, als je kijkt hoe Nederland wordt werd weggezet is er sprake van groot racisme bij een deel van de zwarte bevolking tegen witte mensen. Ze willen alle witte mensen op de knieën voor zwarte mensen. Ik heb dat verzoek nog nooit gehoord in Nederland vanuit de witte mensen tegen zwarte mensen. Ondanks dat mijn vader verschrikkelijk heeft geleden in een kamp is nooit de geachte bij mij opgekomen dat een Duitser nu voor mij moet knielen ook niet om hun op het gezicht te trappen en maak hun moeders ook niet uit voor hoer.

 28. Аkwasi

  Ik vermoord iedereen die ik in november als Zwarte Piet zie lopen. Ik ben een moordkunstenaar.

 29. Mark

  Ach kijk, zo kennen we gerdien weer. O, wat is ze tegen racisme en voor het vrije woord. Maar o wee als iemand met een migratieachtergrond het niet met haar eens is, dan komen de racistische termen als ‘Uncle Tom’ uit de kast. Wat ben je toch ook een hypocriet wijf!

 30. Willie

  Аkwasi
  zo 21 jun 2020 om 9:48

  Het is meer een moordkunstenaar

 31. Аkwasi

  @Willie

  Bedankt voor het herhalen van mijn grap…

 32. gerdien

  @Willie: hahahaha. Je hebt het zelf niet in de gaten, hé? Jij bent een van die velen die bevestigen hoe racisme zich vaak ongemerkt vastzet.

 33. Willie

  Аkwasi
  zo 21 jun 2020 om 9:56
  Het was geen herhaling ik bedoel het is meer een moordkunstenaar dan een woordkunstenaar.

 34. gerdien

  @Mark: Uncle Tom is geen racisme maar een overlevingsstrategie waarbij mensen hun eigen achtergrond wegpoetsen om hogerop te komen.

 35. @Willie

  Check bericht van 9:48 nou eens goed, schele.

 36. gerdien

  @Willie: alhoewel: ongemerkt? “Ze willen dat alle witten voor de zwarten op de knieen gaan’: alleen in jouw verwarde brein.

 37. Pim

  Naast mij woont een donker gekleurde vrouw … die heeft gister een bord voor het raam gehangen …BLM… en een Surinaamse vlag op gehangen….moet ze helemaal zelf weten natuurlijk… maar als ik haar tekeer hoor gaan tegen haar niet gekleurde man…. dan denk ik … zo zo, die durft… als ik dat tegen mijn vrouw zou zeggen dan stonden mijn koffers buiten en kon ik er achteraan… de dubbele moraal viert hoog in dit land op het moment…

 38. Minder of Mirjam

  De media hebben gewoon een hekel aan Johan Derksen en daarom springen ze er zo bovenop. Maar als ze kritiek op een tot een paar weken geleden TOTAAL onbekende “rappe” dan zijn ze racistisch.

  Net als het ANC in Zuid Afrika schiet deze ‘rapper’ in de omgekeerde apartheid. Alles wat een donker iemand over een wit iemand zegt is vrijheid van meningsuiting, alles wat een wit iemand over een donker iemand zegt is gelijk racisme.

 39. @gerdien

  Daar heeft Willie gelijk in.

 40. @Pim

  Dat komt er nou van als je je slaaf niet goed africht.

 41. gtstfites

  Ellian heeft gelijk. Akwasi is strafbaar met die woorden we gaan geweld gebruiken tegen zwarte Piet, maar Black Lives Matters hebben ook een geheugen van een zeef.

 42. De Heer

  Woordkunstenaar? Deze flapdrol? Wie kan een hit noemen? Hoe hoog stond zijn album in de toplijsten?

 43. Annoniemus

  Akwasi wilde Nelson Mandela kopieëren , en de nieuwe Maarten Luther King uithangen en gelukkig voor ons allemaal heeft hij daar de capaciteiten niet voor , wel voor een Duitse Volksmenner !!!!!

 44. Negerzoen

  Als het misgaat bij dat trappen zou hij zeggen dat hij een moordkunstenaar is hahaha

 45. Vrolijk rechts

  Ik ben absoluut tegen racisme en discriminatie .Maar waarom mag Akwasi bepaalde dingen wel zeggen en worden de woorden van “witte Nederlanders zo ontzettend op een weegschaal gelegd?Ik ben absoluut geen fan van de PVV of FVD maar ik snap dat deze partijen juist nu meer leden zullen krijgen.Ik zal echter nooit op deze partijen stemmen. De tweedeling in Nederland gaat richting de VS.En of we daar nu zo blij mee moeten zijn!?Misschien moeten we gewoon eerlijk en zonder vooroordelen eens buiten de media om eens met elkaar in gesprek gaan.Maar ook beide partijen veroordelen op foute uitspraken

 46. Piet Pannelap

  Laat die non-discussie maar lekker escaleren. Des te eerder zijn we van deze onzin af. Laat Airfryer en consorten in Ghana, Eritrea, Mali, Ethiopië of zo demonstreren. Terug naar waar ze vandaan komen.

 47. Marc

  Kijk bij Briefje van Jan aan Virgil van Dijk naar de update over de shirtsponsor van Liverpool.

  Wat een afgang…..

 48. Jan

  Deze Iraan moet zwijgen. Als een witte nederlander geen ene moer snapt van de geschiedenis slavernij, laatstaan een Iraan die pas komen kijken is. Hou je bezig met de problemen waar je vandaan komt. Allemaal meelopers die met alle winden meewaaien.

 49. Muhammed

  Ze roepen allemaal ga terug waar je vandaan komt maar vergeten of weten niet dat al die landen waar we vandaan komen, nederland verrijkt is door deze landen . Mooi hier blijven en alles terughalen. Ze hebben gestolen, opgelicht en geplunderd. Schandalig….

 50. Chelsey

  De massale ophef onder de witte bevolking was, is en zal blijven zolang excusses van zwarte Akwasi uitblijven voor zijn verkapte oproep tot haat en geweld op de Dam. De vraag die nu centraal staat is: waar blijven al die massale aangifte tegen Akwasi? Immers de zwarte Dam schreeuwer Akwasi heeft als bekend persoon een strafbaar feit gepleegd. Akwasi heeft in zijn uiterst agressieve publiekelijke preek op de Dam in Amsterdam aangezet tot haat en/of geweld tegen mensen wegens hun opvattingen over de wijze waarop een traditioneel 700 jaar oud Nederlands kinderfeest ten uitvoering gebracht wordt. Met name het dreigen met geweld en haat tegen personen die geheel legaal volgens de Nederlandse wet én de geldendende traditie hun gelaat zwart schminken. Zwarte Akwasi werd tot 2 maal toe publiekelijk op tv uitgenodigd waarin hij met terugwerkende kracht zich had kunnen excusseren voor zijn dreig uitspraken, dat heeft hij niet gedaan. Echte bleef hij volledig achter elk woord van zijn dreig preek vol haat, geweld en ophitsing.

 51. Peter

  Kees Ghanees is een woordkunstenaar in zijn land in Nederland begrijpen we je woordgrappen niet en nemen dat te letterlijk ..pufff..boycot die man..ik kan even zijn laatste hitjes niet meer herinneren oh nee die had hij niet veel lawaai weinig lol.

 52. Barry

  En dat te bedenken dat de voorouders van Akwasi (Ashanti) enorm rijk zijn geworden door het verkopen van arme Ghanezen als SLAAF! (bron: Volkskrant 2017). Akwasi heeft geen recht om iemand die zich verkleed voor een kinderfeestje als racist uit te maken. Dat te bedenken als je de geschiedenis van Sinterklaas en pieten op naslaat dat de pieten helemaal geen slaven waren maar rijke architecten waren (Moors) en doordat Sinterklaas hun hielp, hielpen zij hem ook om goed te doen aan kinderen. Helaas zijn alle Moors uitgemoord door de Spanjaarden, maar de Moorish architectuur is nog te vinden in Spanje en Portugal.

  Schaam je Akwasi en alle media die hier te weinig aandacht aan besteden maar wel aan een misplaatste grap die niet eens extreem was. Met andere woorden, iedereen die zich tegen die misplaatste grap keert steunt kopschoppn blijkbaar wel, dus boycotten die bedrijven!

 53. Xxxx

  Zoek de verschillen: Johan Derksen geeft “slechts” zijn mening en is niet explosief. Akwasi een wandelende tijdbom.

 54. Willie

  Chelsey
  zo 21 jun 2020 om 10:51
  De massale ophef onder de witte bevolking was, is en zal blijven zolang excuses van zwarte Akwasi uitblijven voor zijn verkapte oproep tot haat en geweld op de Dam. De vraag die nu centraal staat is: waar blijven al die massale aangifte tegen Akwasi?

  Bruls uit Nijmegen is nu te vet die gaat niet meer voorop lopen dat red hij niet meer.

 55. Xavier

  Akwasi: ‘Doneer, doneer, doneer’ en blijf vooral ‘racistisch’, mijn verdienmodel. Een overge-erfd Ashanti verdienmodel. Zoals de ouden handelden in slaven, trappen de jongen pieten, maar altijd met een winstje op de achtergrond.

 56. PeeWeeJee

  Als je tegenwoordig staat te pissen tegen een zwart paaltje, dan ben je racist. Als je tegenwoordig als blanke Nederlander rijdt in een zwarte auto, ben je racist. Als je tegenwoordig voor Sinterklaas speelt, wat ik alweer een paar jaar doe voor leuke kindertjes bij de voetbalclub, dan ben je racist. Als je geweldoproeper Akwasi tot de orde roept als hij zweert dat hij Zwarte Piet in het gezicht schopt en oproept tot geweld, ben je een racist. Maar ik wil het omdraaien, want zo ver is het nu. De ,,black live matter’’-beweging gaat maatschappelijk nergens de dialoog aan en gebruikt inmiddels geweld tegen de Nederlandse samenleving. Wie discrimineert nu wie? Die hele organisatie heeft zich na een goede start, een brevet van onvermogen gegeven die helemaal niets oplost en de afstand en weerstand in de Nederlandse samenleving alleen maar groter maakt. De koplopers in de demonstratie bestaan niet meer uit mensen die goede bedoelingen hebben maar louter uit relschoppers en straatschorem. Zo ook gisteren weer in Hoorn. Ik voorspel u dat dit gierend uit de klauwen gaat lopen en er binnenkort slachtoffers gaan vallen.

  Nog steeds eindigt een demonstratie niet in een dialoog waar de overheid uit moet blijven, maar gevoerd moet worden door de samenleving met goede argumenten om elkaar te overtuigen dat er groepen mensen zijn die nog steeds het gevoel hebben dat ze in Nederland in een racistisch land wonen en benadeeld worden op afkomst. En kom dan niet met het argumenten uit Amerika…. Dat probleem mag je niet kopiëren en is nagenoeg op geen enkele wijze toe te passen op de Nederlandse situatie en wordt ook door iedere weldenkende Nederlander afgewezen. En kom dan niet over slavernij van eeuwen geleden zonder ook maar een klein beetje de geschiedenis te kennen; kom niet met zwarte piet die hier geldt als traditie en geen enkele intentie heeft m.b.t. discriminatie en racisme; kom niet met het feit dat donkere mensen geen kansen krijgen in dit land of in hun studie volledig genegeerd worden als ze een stageplek zoeken of dat donkere mensen gemiddeld vaker gecontroleerd worden op hun ID. Ik ontken deze misstanden en vooroordelen niet, maar racisme… daar geloof ik niet in. Discriminatie, ja dat komt jammer genoeg voor maar heeft niet alleen betrekking op donkere medelanders, maar ook vrouwen, homo’s, transgenders e.d. En vooroordelen, ja, die moeten we door een goede dialoog in onze samenleving toch snel kunnen wegnemen.

  Nu de aanval op ,,dode’’ standbeelden nagenoeg geen effect meer heeft, richten we onze pijlen op de critici in onze samenleving. Willen we mensen de mond snoeren, mogen we geen mening meer hebben. Het feit dat we nu van die Nederlandse hersenloze voetballers serieus moeten gaan nemen die dus klaarblijkelijk de geweldoproep van Akwazi steunen gaat wel hele trieste vormen aannemen. Johan Derksen de nationale pispaal wordt en adverteerders in verlegenheid brengen als die nog langer het lef hebben om hun kiwi’s of scheermesjes rondom dit programma aan blijven prijzen. Gelukkig blijft Veronica de vrijheid van meningsuiting als een hoog goed zien.

  Het Nederlandse elftal wil niets meer te maken hebben met Voetbal International omdat die zich heeft misdragen tegenover Akwazi. Die voetballers neem ik al nooit zo serieus, want als er een ,,beroepsgroep’’ bestaat die ver van de samenleving af staat, zijn dat de professionele voetballers. Dit hypocriete stelletje heb ik nog nooit massaal zien optreden als die asociale supporters zwarte spelers met oerwoudgeluiden benaderen om dan met z’n allen van het veld af te stappen. Nee, dan komen ze na 10 minuten weer terug om gewoon het balletje weer te laten rollen. Dan kun je een statement maken en de samenleving dwingen tot maatregelen en discussie. Maar nee, dan zien ze hun eigen belangen in gevaar komen m.b.t. hun persoonlijke sponsors en hun buitenproportionele vergoedingen Ze doen tijdens een de korte onderbreking een plas en blijft alles zoals het was. Wel ’s avonds in ieder programma vertellen ze ,,hoe stoer’’ en solidair ze wel niet waren! Ik moet er nu nog om lachen!

  Die zelfde spelers gaan over een tijdje gewoon voor de vele oliedollars in Quatar een WK spelen waar de stadions zijn gebouwd door ,,slaven van oliemagnaten’’ en veel van die ,,slaven’’ de dood zijn ingejaagd. Ach, dan kijken die zelfde voetballers gewoon de andere kant op, louter uit eigen belang en gooien hun principes snel over boord. Hoezo idealen? Hoezo solidariteit? Lachwekkend noem ik het. Ze roepen nu gewoon ondernemers op om zich niet meer te vereenzelvigen met een ,,voetbalprogramma’’ waar gelukkig nog mensen zitten die een mening hebben. Soms ,,foute’’ grappen maken, maar zich ook altijd uitspreken en afkeer tonen van discriminatie. Maar ja, demonstranten en de Nederlands-elftal-sympatisanten hebben klaarblijkelijk een selectief gehoor en gedragen zich nu als een stelletje demagogen. En daar zitten dan voetballers bij die tijdens de lock-down zich op veel fronten hebben misdragen en de ,,spelregels’’ hebben overtreden? Ja ja, daar moet ik nu begrip voor hebben en die willen een aanval plegen op de vrije meningsuiting?

  Benieuwd of het gemaakte statement van zowel de dames en heren uit het Nationale voetbalteam een vervolg krijgt en ze alles boycotten wat ook maar enigszins met het schenden van mensenrechten en discriminatie te maken heeft. Ik denk dat het niet gaat gebeuren, daarvoor heeft het bij onze voetbaldames en –heren te weinig diepgang!

  Veel aanhangers van de Nederlandse ,,black live matter’’- organisatie zullen zich afkeren en terugtrekken simpelweg omdat ze hun doelstelling en ideaal niet willen afdwingen met geweld. Onder de zelfde noemer zal het ,,roer’’ overgenomen worden door criminelen en straatschorem en zal de organisatie binnenkort uitgaan als een nachtkaarsje net als eerder de ,,Me To’’ beweging. De tweedeling en weerstand in de samenleving is alleen maar groter geworden en de verhoudingen zijn nog meer als tevoren op scherp gezet. Jammer en een gemiste kans met alleen maar verliezers! Het moment van protesteren is goed gekozen, maar de slechte uitvoering is al lang zijn doel voorbij geschoten!

 57. 💭

  Akwasi is een beroepshuilmongool

 58. Willie

  gerdien
  zo 21 jun 2020 om 10:04

  Gerdien volgens mij zit jij met je eigen racistische gevoelens in de knoop en zit je vol schuld gevoel. Dat wil niet zeggen dat dit andere dit ook hebben. Ga lekker op de knietjes meid dat zal je opluchten.

 59. Negerzoen

  @ marc 10:27, wat bedoel je? Briefje? Jan?

 60. Willie

  PeeWeeJee
  zo 21 jun 2020 om 11:11

  Tja die voetballers graven een kuil voor Johan Derks maar als ze naar Quatar gaan flikkeren ze toch zelf er hypocriet in.

 61. JohanV

  Ellian heeft helemaal gelijk, Johan is een makkelijk slachtoffer en over de bedreiging van Akwasi durft de politiek correcte media niets te zeggen want dan krijgen ze heel (zwart) Nederland over zich heen. Overigens begrijp ik nog steeds niet waarom de grap van Johan fout is, ik heb er hartelijk om moeten lachen.

 62. El Gato Volador

  Alle racisten moeten een trap in het gezicht krijgen te beginnen met die sukkeltjes die hier dagelijks reageren.

 63. Boerenverstand

  @Tsja 9:22: je slaat de plank helemaal mis. Hajji Firuz is in 2010 door de VN aangewezen als beschermde traditie. Staat op de lijst van oraal en immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Iran mag van de VN dus trots zijn op die traditie.

 64. Beatrijs

  Ulysse Ellian heeft gelijk. Akwasi roept op tot geweld. Derksen maakt een grap.

  In Amsterdam, de stad die wordt bestuurd (lees verziekt) door een gemankeerde nep burgemeester Femke Halsema, mogen 14 duizend mensen demonstreren tegen racisme ( aanleiding de dood ven een zwarte crimineel ( drugs- en geweldsdelicten) omdat demonstreren een grondrecht is. Als er dan 5 duizend mensen willen demonstreren tegen de corona regels dan mag dat niet. Selectief toepassen van grondrechten heet dat door een vooringenomen nep burgemeester/groen links activiste met een criminele zoon en man.

  Wilders wordt vervolgd voor een minde, minder uitspraak die door veel mensen wordt ondersteund want het Maroc tuig is een gruwel. Wilders roept nooit op tot geweld.

  Dat er iets niet klopt is duidelijk maar de mensen slapen verder en laten het gebeuren. We stevenen af op een hele enge wereld van onverdraagzaamheid, geweld en ongelijkheid.

 65. Mario

  @ El Gato Volador

  Grapjas ben je, en een schlemiel :-)

 66. Boerenverstand

  Die Ulysse Ellian is de laatste jaren goed bezig en durft op allerlei onderwerpen zijn nek uit te steken. Die komt nog hoog te staan op de landelijke VVD-lijst.

 67. Mark

  Gerdien, je kunt praten als Brugman, maar het is wel degelijk een racistische term, door mensen die tegen Zwarte Piet zijn geregeld gebruikt tegen gekleurde mensen van wie zij het gevoel hebben ‘aan de andere kant’ te staan. Er is een video van een groep agenten die moet toezien op KOZP. Eén van de agenten heeft duidelijk Afrikaanse roots en wat die allemaal naar zijn hoofd krijgt geslingerd ‘Verrader! Uncle Tom!’ De man doet gewoon zijn werk, toezien. Het is wel degelijk een kleinerende én racistisch bedoelde uitspraak. Ook door jou!

  Het is toch betreurenswaardig als je je, zonder het door te hebben, net zo kortzichtig gedraagt als de mensen waar je tegen bent. Temeer omdat ik zelf zo links ben als wat en ik zoveel mensen zie die aan dezelfde kant staan als ik en die de balk in hun oog totaal niet zien.

  Om je een voorbeeld te geven: ik ben een Amsterdammer die de de laatste keer op GL heeft gestemd, ik ben pro-BLM, pro-coronamaatregelen, maar tegen het protest op de Dam. Opeens word ik er van alle kanten van beticht een racist te zijn [fout!] die tegen de coronamaatregelen en Halsema is [fout!] en die het Damprotest met graagte aangrijpt om de aandacht af te leiden van BLM [fout! ik wil juist aandacht vóór BLM!]. En ook jij hebt soortgelijke teksten op MC geplaatst, gerdien:

  gerdien
  di 02 jun 2020 om 14:24

  Och, och, al die mensen die zich ineens zo druk maken over naleving van de coronamaatregelen: je zou er bijna tranen van in je ogen krijgen! Hartverwarmend! Jammer alleen dat het dezelfde zijn die eerst klaagden over de overdreven lockdown die de economie kapot maakt terwijl er toch alleen maar dikke, oude, ongezonde mensen ziek werden en dood gingen. Het is zo doorzichtig, die selectieve verontwaardiging. Je verschuilen achter corona omdat je toch al de pest hebt aan Halsema en je je toch al kapot ergert aan die BLMltypes, ook als er maar tweehonderd mensen op die demonstratie waren afgekomen.

  Daar maak je je lekker makkelijk vanaf. Iedereen die een tegenargument heeft plaats je zonder pardon in het vakje ‘huichelaar’. Dat bespaart je de moeite van het nadenken en van het in discussie gaan. Bedenk wel dat je je medestanders (of in ieder geval één en dat ben ik) tegen het hoofd stoot met racistische termen als ‘Uncle Tom’ en als je mensen hypocrisie toedicht omdat je dat makkelijker uitkomt.

 68. Jaap

  Eens.
  Awkasi is geen leider want hij kon zich verbaal bij M en Beau niet goed duidelijk uitdrukken vond zijn uitleg zeer verwarrend dus alles behalve duidelijk zoals dat mens dat menstrueerd bij M concludeerde.

 69. gerdien

  @Willie: nee, hoor. Ik hoef mij nergens schuldig om te voelen.

 70. gerdien

  @Mark: waar bleef de verontwaardiging over de polonaise? Over de parken? Over de Efteling? Over Schiphol? De lijst is eindeloos maar daar hoor je niemand over. Selectieve verontwaardiging noem je dat.

 71. Negerzoen

  Check de instagram van Wilfred Genee en ziet het zwarte volk hem aanvallen bij zijn laatste post over een concert. Je ziet gelijk wat voor volk het is en hoe verstandig ze zijn haha.

 72. kkk

  Ik vind dat Akwasi ook en taakstraf moet krijgen voor bedreiging van een kindervriend.En daarom stel ik voor als straf moet Akwasi op 5 dec naar scholen gaan en pepernoten uitdelen.

 73. Boerenverstand

  @gerdien: je bedient je van gelegenheidsargumenten. Over de punten die jij noemt, was wel degelijk verontwaardiging. Anders had je er niet eens van geweten.
  Mark heeft gewoon gelijk: je opmerking aan het adres van Ellian is ongepast en racistisch, en dat alleen maar omdat Ellian een andere mening (en politieke kleur) heeft dan jij.

 74. Lariekoek

  @Sjors van Kemp en
  In de Tweede Wereldoorlog zaten nogal wat mensen op zolder. Moesten de mensen, die voor een onderduikadres zorgden, in hun gezicht geschopt worden?

 75. Mark

  @gerdien

  Zo makkelijk weer. Ik plaats een lange tekst waarin ik je aanspreek op je hypocrisie en het enige waarmee je komt is: ja maar hunnie! Nogmaals, ik vind het pijnlijk om te zien hoe mensen die qua gedachtegoed vrijwel gelijk zijn aan mij, en daar schaar ik jou onder, zo hypocriet praten en redeneren. Dat past wat mij betreft totaal niet bij je intelligentie, want dat je die bezit lees ik af aan andere reacties van jouw hand. Dat heeft mij de laatste dagen wel aan het denken gezet. Rechts zal ik nooit worden, maar ik zie nu wel dat links en rechts niet onderdoen voor elkaar qua slappe beredeneringen en het gerieflijk wegzetten van de ander. Ik wil niet hooghartig overkomen, maar probeer eens volledig objectief te kijken naar wat er allemaal wordt gezegd door beide zijden. Misschien leer je hetzelfde als wat ik geleerd heb en zo niet dan kun je je alsnog een kriek lachen van alle bizarre, ongefundeerde ‘argumenten’ van mensen die blind overtuigd zijn van hun gelijk. O.a. de reacties die beginnen met ‘ik ben geen racist, maar’ zijn een aanrader!

 76. Dagloper

  Ik geef akwasi toch voordeel van de twijfel. (Om de uitdrukking van zijn positie te willen begrijpen) zwarte piet heeft zijn gezicht zwart geschminkt en is dus in werkelijkheid niet zwart, lachend over de straat te wandelen om kinderen te verplichten een kadootje van te accepteren en ze te hersenspoelen (jah je bent in een vreemde maatschappij!! Bereid je voor op wat gaat komen!! Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan!!) dat veroorzaakt heeft voor allerlei beperkingen op het presenteren in de maatschappij. Concreet. Probeer het maar op internationaal niveau te verklaren. OK, jah…we leven in een vreemde maatschappij…deal with it!

 77. Gerd zonder Ien

  @gerdien wel erg kort door de bocht. Opportunisme is jouw ook niet vreemd. Het gaat even om zijn uitspraken en niet over zijn context dan kun je alles wel be,- en veroordelen.

 78. Piet Pannelap

  Alle blanke/witte meelopers graag ook deporteren naar het beloofde continent ten zuiden van de middellandse zee. Daahaaggg…. 👋🏼

 79. aammehoela

  Helemaal eens met wat in het artikel wordt gezegd. Ben fel tegenstander van racisme, maar het gezeur over Zwarte Piet doet bij velen de twijfel toeslaan. Heb nu al 3 mensen gesproken die op het Forum voor Dictatuur gaan stemmen. Mede vanwege Rutte’s opmerkingen over Zwarte Piet………
  Ik ga dus niet op deze geheel foute partij FvD stemmen of de PVV, maar ik kan me die ene reden om er op te stemmen wel voorstellen. Maar ik ben voorstander van het behoud van de NPO, liever wel zonder M, en met de FvD verdwijnt het publieke bestel. Bovendien krijgen we dan een soort van Trump toestanden en dat wil ik niet.

 80. Teuntje

  Niemand durft de mond nog open te doen je wordt gelijk als racist uit gemaakt

 81. Ab

  Ellian noemt het een foute grap van Derksen.
  Hoezo? Omdat mooie, vredelievende, intelligente, vrolijke Pieten met een boze, provocerende, raaskallende Akwasi worden vergeleken?

 82. Mike

  Dagloper… welke kleur krijg jij als je vaak door de schoorsteen gaat met roet???? Daar is dus niets maar dan ook niets racistisch aan! Laat ze maar eens naar het land van herkomst kijken en naar hun eigen tradities… zijn ze denk ik al druk genoeg… Als je in een ander land komt, dien je je aan te passen. Dat moet ik ook als ik naar Ghana, Israël of Turkije ga… Dat weet toch iedereen! En als ik naar Ghana ga en ik zie dingen die mij niet aanstaan, dan moet ik ergens anders mijn geluk gaan zoeken. Zo simpel!! Maar los van alles mogen diverse volwassenen wel eens gaan nadenken over het taalgebruik wat kinderen nu meekrijgen, geen voorbeeldgedrag!

 83. Marieke

  Ab@ Het is een belediging voor Zwarte Piet. Maar dat is geen ethnische minderheid. Wel een ant-racistisch cultureel fenomeen dat onterecht dreigt te verdwijnen, omdat bekrompen mensen weigeren de correcte anti-racistische voorgeschiedenis van Zwarte Piet te bestuderen.

 84. Lieke

  Dagloper@ Clowns zijn negatieve domme figuren. Piet zijn positieve slimme figuren. Dus niet zeuren. Als je automatisch zwart als negatief beschouwt, ondanks dat het personage positief is, dan ben je een racist. Als je een domme (horror)clown, omdat hij wit is, wel positief vindt, ben je ook een racist.

 85. Carrie On

  @Lieke: De roetveeg-Pieten die vorig jaar op de school van m’n kinderen kwamen waren ook heel vriendelijk en slim. Daar heb je gelijk in. De kinderen vonden het ook allemaal geweldig!!

 86. Killroy

  Reetveeg-Pieten zijn een belediging. Zo doe je net of stront een huidskleur is. Dat is racisme!

 87. Carrie On

  Ik kan me bij “Reetveeg-Pieten” die jij dan kennelijk ziet voorstelen dat het geen gezicht is, al heeft dat met racisme natuurlijk niets te maken! Meer een kwestie van slechte hygiene.

 88. Killroy

  Praat dan niet zo pro Reetveeg!

 89. Carrie On

  Met de “Reetveeg” kwam jij aanzetten; niemand anders.

 90. Xxxx

  Mike. Helemaal mee eens!!!

 91. Gerrit K

  Maar Xxxx, hoe kan je het daar nu mee eens zijn? Sommige mensen die ergens anders geboren zijn doen hier gewoon mee met het debat in Nederland. Doutzen Kroes en zangeres Anouk en vele anderen vinden Zwarte Piet in de oude vorm maar niets en dan kan je die mening delen – of niet. Je kan natuurlijk niet eisen dat mensen hier 1 bepaalde mening mogen hebben, of krijgen, en anders maar weg moeten. Dan doe je of we hier een soort Noord-Korea zijn.

 92. Eef

  Carrie@ Zwarte Pieten zijn aardige, slimme, blije Pieten die ook door
  gekleurderen kunnen worden gespeeld. Roetveegpieten zijn altijd onhygiënische blanken. Dubbel racistisch; negatieve stereotypering plus discriminatie/apartheid.

 93. Carrie On

  Gunst, Eef/Lieke/anders, dat is wel een heel bizarre opvatting. Maar goed, staat je vrij.

 94. Doutzen Kop

  Gerrit@ Omdat ik in Suriname woon ga ik mij ook niet bemoeien met de Winti-traditie waar Afrikanen zich helemaal wit schminken. Boeit me niet; wit is net als zwart geen huidskleur.

 95. Eef

  Carrie@ Dat zijn de feiten. Dat gekleurderen geen veegpiet mogen spelen, is in strijd met artikel 1.

 96. Rinsie

  @Carrie

  Eeehhhhhhh, JIJ kwam met roetveegpieten aanzetten (= reetveegpieten, maar je bent te dom om dat te snappen blijkbaar)!!!!!

 97. Rinsie

  @Lieke

  Jij snapt vast niet hoe mensen doorkebben dat jij ook Eef en Doutzen Kop bent.

 98. Arie

  Akwasi is evenals Jerry Afriyie een Ashanti ui Ghana.
  De Ashanti zijn rijk geworden door de slavenhandel.
  Zij verkochten de door hun gevangen genomen soortgenoten aan de Europese slavenhandelaren. Deze twee Ghanezen die hun voorouders
  In slaven handelden komen ons nu vertellen dat wij ons moeten schamen voor hetgeen onze voorouders gedaan hebben.Dat is de wereld op zijn kop. Akwasi zegt zelf dat hij kwaad zou worden als zijn vrienden dat zouden doen. Volkskrant 21 februari 2017.

 99. Zwarte Joop

  iedereen is een racist!
  zwart tegenover wit

  wit tegenover zwart

  en medialui zijn meelopers, leren ze op die f*ck school voor journalistiek.

 100. Carrie On

  Rinsie@ Nee, ik ben Doutzen! Lieke ken ik niet.

 101. snoezigkleinhertje

  Die Akwasie (aquarium) dient ogenblikkelijk vervolgd te worden en die Derksen verdient een standbeeld.

 102. F.bakker

  Vandaag las ik in de Telegraaf een artikel over de socioloog en trendwatcher de Hr.Akas zelf een donkere mijnheer die niets begreep van de ophef over de grap van 9johan derksen hij vertelde in het artikel dat hij zo vaak met een glimlach zulke dingen zei tegen andere donkere mensen bijv.de enkele keer dat donkere mensen gewerkt hebben was tijdens de slavernij en daar rusten ze nog van uit en dan lagen ze allemaal in een deuk wat een prachtige man zo moet het over en weer kunnen en niet dit achterlijke hysterische vijandige gedoe

 103. Stefanie

  Dat werd tijd, tjongejongejonge. Deze website kan het wel :)

  Kan MC dit najaar ook eindelijk weer eens berichten over elke Sinterklaas-serie die uitgezonden wordt op landelijke televisie? Helaas acht ik de kans klein dat de landelijke zenders naar de 95 procent van Nederland gaan luisteren en weer Zwarte Pieten gaat inzetten, maar als MC melding zou maken over alle series met roetveegpieten zou er al een grote verbetering zichtbaar zijn.

  Ik kan me een tijd herinneren dat MC bijvoorbeeld in één najaar melding maakte van Slot Marsepeinstein op Nickelodeon, De Club van Sinterklaas op RTL 4, het Sinterklaasjournaal en de Intocht op Nederland 3. Mooie tijden… :)

 104. Ria D

  We worden met z’n allen kapot gemaakt als oer-Hollanders. Dit land moet blijkbaar naar de klote en worden overgegeven aan de linkse tokkies en zich schikken naar de wensen van mensen welke ons land zijn ingekomen onder allerlei smoesjes. NPO doet niet anders dan promotie voor de linkse kliek. De normale Nederlander moet het allemaal maar slikken en zich richten naar de wensen en dwang van de niet oorspronkelijke Nederlanders! Derksen maakt een grapje en heel de linkse goedmensen klimmen in Twitter enz. En ook de NPO (nl – omroepen) weten niet hoe snel ze moeten reageren. Terwijl zo’n Akwasi alles maar kan zeggen. Voor mij blijft zwarte Piet altijd Zwart! Heb er nooit een gevoel bij gehad dat het zou discrimineren. Wat en Bullshit! Nog even….dan vertrekt mijn man met een bedrijf van bijna 400 werknemers (incl. 4 Surinamers, 7 Marokkanen, 138 vrouwen en meer… uit dit land!

  Dank aan Rutte3, D66, en de rest van de leugenaars welke ons land gaan weggeven aan…..ach laat maar….slecht voor de bloeddruk

 105. Antoinette

  Dus, we gaan gewoon serieus rustig met zijn allen doen alsof Akwasi het niet over een fictief figuur had? Ik zie hier zoveel domme opmerkingen wat een niveautje hier zeg! Denken, dat je als is wit persoon ook maar iets weet over racisme terwijl je het niet kunt voelen, vind ik al verwonderlijk. Zo’n beetje als lang de voedselbank rijden met je Ferrari en dan uit het raam roepen dat armoede wel meevalt. Of als man seksisme tegenover een groep vrouwen mansplainen. Geen enkel persoon dat 500 jaar aan de andere kant van de slavernij en kolonisatie staat is gevrijwaard van (onbewuste) racisme. Tenzij, je bewust de stappen volgt om jezelf vrij er van te maken. De meeste hier, is dat nog niet echt gelukt. Grappig fenomeen, dat de meeste witte racisten echt niet door hebben dat ze dat zijn. Terwijl, gekleurde mensen al zolang aangeven dat vreselijk behandeld worden. Lekker blijven doen alsof alle gekleurden mensen een massale psychose hebben! Lekker het onderwerp racisme blijven derailen omdat het te ongemakkelijk is om mee om te gaan. Lekker blijven geloven, dat in het land wat apartheid heeft uitgevonden en waaruit meer Joden zijn weggehaald dan uit Duitsland er amper racisme voorkomt. Hier, denkt niemand dat hij racist is. Terwijl de lichamen van gekleurden mensen vol kogelgaten zit van de dagelijkse microagressies die witte Nederlanders op dagelijkse basis al dan niet onbewust afvuren. En, als het ontkennen zwaar wordt, net als de onwaarheden en vele vooroordelen die nergens op gebaseerd zijn, want nooit gecheckt bij een intelligente persoon met een kleur, dan kun je altijd nog roepen: Als het je niet bevalt kun je oprotten. Zwak gedoe, zwakke mensen, zwakke gedachtengang. Maar 1 ding is weer duidelijk: Racisme, dat is bijna altijd onwetendheid.

 106. Harry

  Hoewel hij een VV D’er is, heeft deze mijnheer nu 100% gelijk.

  Door dat gedoe met het coronavirus reageren veel mensen nu
  aquasi sentimenteel. En door de droogte is het relativeringsver-
  mogen van deze groep nog volledig verdampt ook.
  In feite zijn ze dus ontoerekeningsvatbaar. Maar dat neemt
  niet weg dat ze alles maar mogen roepen en dat ze zich laf
  achter derden moeten verschuilen i.p.v. vis-à-vis de dialoog
  aan te gaan…

 107. StefanV

  @ Zwarte Joop: als oud-journalistiek-student (niet meer in het vak werkzaam) kan ik je verzekeren dat studenten deze partijdigheid niet op school leren. Op school leer je journalistieke principes als hoor en wederhoor, objectiviteit, waarheidsvinding, etc.

  Ik raad iedereen aan om dit artikel te lezen: https://www.daardan.nl/2020/06/dit-is-waarom-de-media-onderwerpen-eenzijdig-belicht-aanpast-of-zelfs-niet-wil-brengen/ Misschien ook voor Mediacourant geschikt om aandacht aan te besteden.

  Dat er met twee maten wordt gemeten is wel duidelijk. De manier waarop ‘gevestigde’ media zich klakkeloos achter de agenda van activisten scharen, is ronduit zorgwekkend. De objectiviteit hebben ze volledig uit het oog verloren.

 108. Geer

  https://www.youtube.com/watch?v=ybaru9U8QP4&feature=youtu.be

  Hier zie je iemand die de pot verwijt dat de ketel zwart ziet, ontzettend hypocriet is en boter op zijn hoofd heeft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.