Jan Slagter walgt van boycot Veronica Inside

Jan Slagter vindt het walgelijk dat de actie van Arie Boomsma ertoe heeft geleid dat adverteerders als Albert Heijn, Gilette en Zespri hebben besloten om Veronica Inside te boycotten. Dat laat hij weten op Twitter. Met de racismekaart in de hand probeert Arie zo veel mogelijk merken te bewegen om niet langer te adverteren in de reclameblokken rondom VI, zodat de show niet meer gefinancierd kan worden en dus verdwijnt. De baas van Omroep MAX vindt dat een heel misplaatste actie.

Jan kan het niet geloven dat zoiets in Nederland gebeurt. “Wat een vertoning. Adverteerders boycotten Veronica Inside omdat iemand een mening geeft.

Hij vindt dat Arie Boomsma heel verkeerd bezig is. “De oproep om dit te doen laat zien hoe intolerant deze mensen zijn.”

Ook veroordeelt Jan de bedrijven die erin meegaan, waaronder Albert Heijn en Bavaria. “Bedrijven die zich op deze manier laten chanteren zijn geen knip voor de neus waard. Nu eerst GEEN Bavaria.

Iedereen die vindt dat Johan Derksen een rascistische of discriminerende opmerking heeft gemaakt kan aangifte doen. De rechter in ons land kan op grond van de wet daar een uitspraak over doen. Dit is de enige juiste weg!

Het doel van het Arie Boomsma-kamp is om Johan Derksen volledig gecanceld te krijgen, zodat we hem nergens meer zien en horen. Concertorganisator Mojo heeft nu ook al laten weten zich te beraden op de samenwerking met de VI-ster.

Johan is de bedenker van een bluesfestival, waarvan Mojo het programma en een deel van de productie verzorgt. “We zijn ons aan het beraden over onze positie en treden in overleg met de organisator van het festival.

Walgelijk, vindt Johan. “Ik kan heel goed zonder Mojo“, zegt hij. En anders stapt hij uit het festival. “Dan koop ik gewoon een kaartje en ga ik op de tribune zitten. Het is niet mijn festival. Het is het festival van Grolloo.

GeenStijl-ster Bart Nijman verbaast zich erover dat Mojo de samenwerking met rapper Akwasi, die geweld tegen Zwarte Piet heeft aangekondigd, níet heeft beëindigd. “Die doorzichtige dubbele moraal, jongens, die is om te KOTSEN.

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (woensdag)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (donderdag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (donderdag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (donderdag)
Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside? (donderdag)
Wilfred Genee: ‘Ronnie Flex, je praat onzin’ (vandaag)
Felle BLVD-discussie over kapotmaken Veronica Inside (vandaag)
Beau geneert zich bijna: ‘Ik moet vaak om VI lachen’ (vandaag)
Johan Derksen blij, vond reclameblokken al vrij lang (vandaag)
Roderick vindt VI-boycot Albert Heijn en Gilette ‘sneu’ (vandaag)
John de Mol grijpt niet in bij VI: faciliteert hij racisme? (vandaag)

Foto: AvroTros

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen