Jan Slagter walgt van boycot Veronica Inside

Geplaatst op vr 19 jun 2020 om 15:15

Jan Slagter vindt het walgelijk dat de actie van Arie Boomsma ertoe heeft geleid dat adverteerders als Albert Heijn, Gilette en Zespri hebben besloten om Veronica Inside te boycotten. Dat laat hij weten op Twitter. Met de racismekaart in de hand probeert Arie zo veel mogelijk merken te bewegen om niet langer te adverteren in de reclameblokken rondom VI, zodat de show niet meer gefinancierd kan worden en dus verdwijnt. De baas van Omroep MAX vindt dat een heel misplaatste actie.

Jan kan het niet geloven dat zoiets in Nederland gebeurt. “Wat een vertoning. Adverteerders boycotten Veronica Inside omdat iemand een mening geeft.

Hij vindt dat Arie Boomsma heel verkeerd bezig is. “De oproep om dit te doen laat zien hoe intolerant deze mensen zijn.”

Ook veroordeelt Jan de bedrijven die erin meegaan, waaronder Albert Heijn en Bavaria. “Bedrijven die zich op deze manier laten chanteren zijn geen knip voor de neus waard. Nu eerst GEEN Bavaria.

Iedereen die vindt dat Johan Derksen een rascistische of discriminerende opmerking heeft gemaakt kan aangifte doen. De rechter in ons land kan op grond van de wet daar een uitspraak over doen. Dit is de enige juiste weg!

Het doel van het Arie Boomsma-kamp is om Johan Derksen volledig gecanceld te krijgen, zodat we hem nergens meer zien en horen. Concertorganisator Mojo heeft nu ook al laten weten zich te beraden op de samenwerking met de VI-ster.

Johan is de bedenker van een bluesfestival, waarvan Mojo het programma en een deel van de productie verzorgt. “We zijn ons aan het beraden over onze positie en treden in overleg met de organisator van het festival.

Walgelijk, vindt Johan. “Ik kan heel goed zonder Mojo“, zegt hij. En anders stapt hij uit het festival. “Dan koop ik gewoon een kaartje en ga ik op de tribune zitten. Het is niet mijn festival. Het is het festival van Grolloo.

GeenStijl-ster Bart Nijman verbaast zich erover dat Mojo de samenwerking met rapper Akwasi, die geweld tegen Zwarte Piet heeft aangekondigd, níet heeft beëindigd. “Die doorzichtige dubbele moraal, jongens, die is om te KOTSEN.

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (woensdag)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (donderdag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (donderdag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (donderdag)
Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside? (donderdag)
Wilfred Genee: ‘Ronnie Flex, je praat onzin’ (vandaag)
Felle BLVD-discussie over kapotmaken Veronica Inside (vandaag)
Beau geneert zich bijna: ‘Ik moet vaak om VI lachen’ (vandaag)
Johan Derksen blij, vond reclameblokken al vrij lang (vandaag)
Roderick vindt VI-boycot Albert Heijn en Gilette ‘sneu’ (vandaag)
John de Mol grijpt niet in bij VI: faciliteert hij racisme? (vandaag)

Foto: AvroTros
76 Reacties op “Jan Slagter walgt van boycot Veronica Inside”


 1. En zo zit dat

  Het misplaatste zit hem erin dat het Arie niet eens om vermeend racisme te doen is, maar dat hij VI gewoon terug wil pakken op persoonlijke grond. Snik, hunnie zeggen stomme dingen over mij, juffrouw!

  Helaas laten AH, Gilette en dat kneuzenkiwimerk zich voor Arie’s rancune-karretje spannen.

 2. CrazyP

  De dubbele moraal van Mojo is bizar inderdaad. Dat is pas discrimneren. Met een donkere huidskleur kan je blijkbaar de meest erge gewelddadige dingen roepen en is dat voor Mojo geen enkel probleem. Maar als een blanke man een misplaatst grapje maakt opeens de samenwerkingen overwegen… Wauw.

 3. Welles Nietesen

  En ondertussen is Arie Klootsma wel een homohatende EO-donateur. Dat moet maar wel kunnen?

  Laten we de EO voor eens en voor altijd cancellen!

 4. Huib

  Verstandige man die Jan Slagter.

 5. Caramba

  Dit gaat als een boomrang terugkomen op Arie Boemsma.

 6. Pjotr

  Jan Slagter heeft gelijk! Bart Nijman heeft ook gelijk over Mojo die de samenwerking met rapper Akwasi, die geweld tegen Zwarte Piet heeft aangekondigd, níet heeft beëindigd. “Die doorzichtige dubbele moraal, jongens, die is om te KOTSEN.”

  John de Mol zal hopelijk niet ingrijpen want dat is dodelijk voor de vrijheid van meningsuiting en voor het maken van satire/grappen etc. Over smaak valt niet te twisten ( ik vind Arie een griezel en een deugkneus) Racisme leeft vooral als waan in de hoofden van gemankeerde moraalridders zoals baardaap Arie en niemendalletjes als Veronica van Hoogdalem of engnek Halina en Claudia en Japin. Oproepen doen door deze deugkneuzen aan adverteerders in deze vorm is ophitsen en dat werkt niet, je bereikt eerder het tegenovergestelde. Ik begin meer en meer te hameren op mijn BLANK zijn en kijk kritisch naar al die deugkneusen die een ex crimineel als Floyd heilig verklaren maar stil blijven bij m*slim ge*eld, h o m o en J o d e n ha a t, uitbuiting van mensen door deugbedrijf Albert Heijn met zijn plofkippen en openlijke discriminatie van leeftijd etc, Apple, Amazon, grote modenhuizen, die mensen uitbuiten omdat ze alleen maar koersen op winstmaximalisatie, slavenlanden als China, het Midden Oosten, Deze selectieve verontwaardiging van de deugkneuzen en de hypocriete bedrijven die daarin meegaan vind ik om te k o t s e n.

 7. Caramba

  Hoeveel leden van zijn sportschool hebben al opgezegd?

 8. Ad Olf

  Arie is een volksmenner.

 9. Pepijn

  Ik ga 1 juli niet naar zijn onveilige sportschool.

  Ga naar de veilige concurrent.

 10. M.

  Andere bejaard, die opgegooide is met zwart pieten vindt dat zwart mensen zich prima met deze vernederend, zwaar racistisch karikatuur vergeleken mogen worden, ach het is pijn van een andere, boeit ons niet. Walgelijk, respectloos. Maar de wereld verandert, accepteer het dat we aan vooravond zijn van een revolutie tegen racisme, tegen zwart piet. #zwartpietisracisme

 11. Ad Olf

  Niemand noemt Floyd een held, Pjotr. Overdrijven is ook een vak.

 12. chris?

  Jan Slagter niet van het scherm te slaan. Overigens de Mol denkt alleen maar aan geld.

 13. Rutger

  Wat een triest land is dit toch, helemaal eens met Slagter!

 14. Jan

  Ik lees net dat Arie Boomsma in Abcoude woont.

 15. HEINO

  Ja,Jan Slagter heeft tenminste ballen,gelukkig niet zo n jaknikker kneus als die lul van een Boomsma,deze zielepoot maakte jaren over de rug van iongens die niet uit de kast durven komen progamma s,terwijl hij zelf niet uit de kast komt, en die ziele pieten die de boel chanteren om hun zin te krijgen worden gelukkig uit gelachen door het grootse gedeelte van Nederland en Voetbal Inside,heel goed dat Johan Derksen zichzelf blijft en zich niet laat chanteren door agressieve linkse gillers , dit opgefokte tuig met hulp van B acteurs en de grootste hypocriet Albert Verlinde die zou men van de tv moeten verbannen.JOHAN FOR PRESIDENT.

 16. snoezigkleinhertje

  Niks zo leuk om die Jan Slagter en zijn vriendin (marrijnissen) onder de enkels af te zagen maar hier heeft die ouwe viespeuk toch 100% gelijk.

 17. Peter B.

  Jan Slagter en Johan Derksen kunnen samen prima door 1 deur. Niks mis mee, hoor. Johan past dan ook goed in de doelgroep van Jan; oude mensen die het soms wat moeilijk hebben met een veranderende wereld. (Een boycot lijkt mij overigens ook wat overdreven. Luid protesteren is wel genoeg.)

 18. Blinde Herdershond

  M.
  vr 19 jun 2020 om 15:24
  __________________________
  Ten eerste; leer fatsoenlijk Nederlands.
  Ten tweede; je bent vrijwillig in dit land neem ik aan. Wat doe je hier nog als het hier voor jou zo slecht is?
  Ten derde; je hebt geen idee hoeveel kwaad bloed jij en de jouwen kweken bij de doodgewone, hardwerkende, blanke Nederlander.

 19. Angela de J.

  Met z’n allen een kruis in de tuin bij Arie planten vanavond!

  Arie zal branden in de hel!

 20. Willie

  Dit idiote opgezweepte anti racisme gaat zich keren tegen de zwarte bevolking die helemaal niet deze gevoelens hebben en dat is jammer.. Nog treuriger is dat het voornamelijk opgezweept wordt door merendeel witte BN’er en enkel zwarte die zich zo graag willen profileren. Mocht het uit de hand lopen dan moeten die BN’ers afgerekend worden op het schavot tegelijk met hun NPO en Media. Mensen die kopschoppers bejubelen horen daar thuis,

 21. robb

  Waarom moet Jan Slachter hier ook weer een mening over hebben , Akwasi en Johan hebben hun menig gegeven laat het daarbij ,alles moet gezegd kunnen worden maar soms kan je beter je mond houden beter voor de algemene vrede.

 22. Greet

  Arie denkt dat hij onze lieve heer himself is.

  Vreselijke man, te arrogant voor woorden.

 23. Tanja Crèche

  M., kutjoеkel hou je zoеmba-lippen op elkaar.

 24. René

  Maar wat vindt John de Bever?

 25. Arie op Safari

  @M.

  Weet je wat een zinvolle revolutie zou zijn voor jou? Als je teksten die je schrijft, terug leest voordat je ze op internet zet.
  Zie wel vaker je teksten voorbij komen en het doet zeer aan de ogen..

 26. Merel

  Netjes van Jan als je weet wat Johan van grappen gemaakt heeft over hem en zijn vriendin toentertijd. Niet reageren uit rancune, Jan +1 echt heel goed van je dat je dat los van elkaar kan zien.

 27. Richard

  Jan Slagter en John de Mol voelen de mening van de bevolking beter aan, dan een omhooggevallen sportschool eigenaar.

 28. Pjotr

  Pjotr@ Er worden per miljoen inwoners bijna drie keer zoveel mensen van Afrikaanse afkomst gedood door de politie in de VS dan blanken, als je de Hispanics niet als blank beschouwt. (circa 47 procent, 2019)
  Maar het percentage Afrikanen in de gevangenis en het percentage Afrikaanse schietincidenten is ongeveer 50 procent. Dus niet de politie is racistisch, er zijn gewoon drie keer zoveel Afrikanen crimineel in de VS. (Zij vertegenwoordigen er circa 13 procent van de bevolking)

 29. gtstfites

  Jan de kan er wat van maar hier heeft hij natuurlijk gelijk je zoet in Gtst ook niet Bing op de Dam staan dat gaat allemaal nergens over zo overdreven doen sommigen mensen het overkomen !!

 30. Je komt er niet in!

  @Pjotr
  vr 19 jun 2020 om 15:46

  Leer Nedеrlands, asiеlzoeker!

 31. bo

  Ik ben lid van het eerste uur van de sportschool van Boomsm (Vondel Gym). Maar dit is voor mij de reden van opzegging. Zojuist een mail verstuurd waarin ik mij niet kan vinden in de uitlatingen van hem en per direct mijn abonnement heb opgezegd.

 32. Curryworst

  Wat denkt Bavaria te bereiken dan?
  Hun klanten zijn wel de blanke Nederlander. Willen ze van ons af of zo?
  Su rina mers en Ant illi anen drinken liever een Parbo biertje of een blikkie mierzoete Fernandes.

 33. Sip

  Wat zijn we met elkaar vreselijk bezig. Stop met deze onzin !

 34. Vetklep

  Lekker boeiend wat een of andere rijke televisie boomer vindt, alsof het nu ineens allemaal anders wordt….

 35. Mappy

  Welles Nietesen
  vr 19 jun 2020 om 15:21
  Die Arie is zelf een rasechte h-omo

 36. René

  Dieptrieste reacties van de diverse partijen. Derksen is de witte boeman blijkbaar voor velen en dus is het speuren naar een one-liner en hoera we hebben er één gevonden. Uit de context, maar lekker voor de koppen. De vele uitspraken waarin hij aangeeft tegen racisme te zijn worden compleet genegeerd. OVER VOOROORDELEN GESPROKEN !!! Het enige wat hij doet is een grap over de excessen maken, zoals het geblèr van Akwasi.

  Over humer en smaak valt te twisten. Net als z’n smaak voor de Bluesmuziek. De diversiteit op z’n festival is enorm. Artiesten uit allerlei culturen krijgen hier een podium zonder onderscheid in ras. Bizar dat het (Mainstream) MOJO dit om één uitgefilterd zinnetje wil aanpakken.

  Wat moeten ze dan wel niet met de artiesten die het continue over het slaan en misbruiken van ‘biches’ hebben e.d. aanvangen, in relatie tot de discussie over het seksisme.

  HOE HYPOCRIET KUN JE ZIJN???

 37. Huismaker

  Slagter is een ware calvinist. Hij haat(te) Pim, Die-Wilders en Die-Baudet. Hij heeft zich zo goed ingevreten in dat omroep kartel, dat hij denkt, als CDA-er, belangrijk te spelen. Tip: zeg dat achterlijke lidmaatschap van Max op. Die Slagter vult zijn zakken en speelt voor goedheiligman. Die Lilian Marijnissen is niet voor niets weggehold.

 38. robb

  Ik hoop toch dat al die mensen die de hele week hier al hun gal laten leeglopen op straat alle donkere mensen met rust laten en normaal behandelen .

  Tegen Akwasi , Johan , boosma en alle ander hoe je waffel jullie zorgen er voor dat het rasime erger word .

 39. ing

  Tijd om Arie Boomsma de rest van zijn leven te boycotten in alles. Op tv, in de media, en wat hij ook doet. Wat een vies, rancuneus mannetje. Type NSB-er.

 40. Tsja

  Tuurlijk vindt Slagter het walgelijk. Ouwe kapitalist.

 41. Joe Banana

  Wat mankeerde er eigenlijk aan de grap van Johan Derksen? Ik vond hem erg leuk, maar helaas is er in dit land een guur klimaat ontstaan voor vrije meningsuiting. Ik ben opgegroeid in een tijd dat je alles kon zeggen, maar die liberale tijd is door onverantwoordelijk grote immigratie van lieden uit onvrije landen helaas voorbij.

 42. Piet

  robb .. sta ik achter! en zo mede mijn afrikaanse vrienden

 43. De Heer

  Ik snap dat als dit in Amerika gebeurde en Obama een oproep deed. Maar dat deze bedrijven iets aannemen van Arie Boomsma. Hahahaha. Koop serieus nooit meer Gilette, AH is mijn favo winkel dus dat is lastiger.

 44. Henry

  Goed zo Jan. Dit is pas een mening. Geen rancune zoal die Arie B.

 45. Xxxx

  Ik las net ergens dat Jan Slagter en Johan Derksen moeite zouden hebben met een veranderende wereld. Om je het eerlijk te zeggen heb ik dat ook. Ik heb moeite met de aanpassingen van de Nederlander met het tuig dat onze Nederlandse regering heeft geïmporteerd. Die het ook nog voor het zeggen krijgen. Daar heb ik als echte geboren Nederlander heel veel moeite mee. Moeten wij Nederlanders het regiem in Turkije en Marokko eens flikken. Dan zijn de rapen gaar. Heb me laten vertellen dat veel Turken en Marokkanen die zich hier hebben gevestigd in hun eigen land worden uitgekotst. Omdat het vaak tuig van de richel is. Dat zal niet bij iedereen zo zijn maar wel heel veel. Dat zie je ook wel aan de vele liquidaties in o.a. Amsterdam en hier en daar in dit land. Het beangstigd mij als Nederlander. Ik hou mijn hart vast wat hier van terecht moet komen. Ik begin steeds PVV-gedachten te krijgen. En ik denk meerdere mensen met mij!

 46. Ben

  @ M.
  Knap hoor acht vauten in één zin. Hup terug naar sgool of anders niet zo vroeg aan de drank.

 47. Bep

  Het zou goed zijn als Mediacourant ook een stelling inneemt want dat gezwabber van nu lijkt nergens naar.

 48. anoniem

  Het is zorgelijk dat zoveel onderontwikkelde types tot onze rijksten behoren. Maar de (internationale) markt zal wel uitwijzen of Nederland met racisme weg kan komen…

 49. Maarten

  @M Ga eerst naar groep 3 om Nederlands te leren. Dit kan echt niet. Maak jezelf niet belachelijk.

 50. Mick

  Deze zelfde Jan Slagter wilde Robert Jensen echter van internet ‘afflikkeren’. Hij is zelf net zo erg.

 51. Sjors van Kempen

  De enigen die structureel institutioneel discrimineren zijn de negers.

 52. Britt Scholte Lover

  vraag allemaal je geld terug bij Mojo en aanvaard geen vouchers meer van hen : zij willen Johan Derksen de mond snoeren. Dat moet door de consument worden afgestraft.

 53. Ik wil geen Talpa TV en RTL meer

  Gooi maar achter een betaalmuur.
  Kijkt er meteen niemand meer.

 54. Jan zit er een keer naast kan gebeuren

  Gillette en Albert Heijn zijn goed bezig. De zogenaamde rechtse kliek denkt onder het mom van vrije meningsuiting , journalistieke vrijheid en cabaret onverkwikkelijkheden, amoreel onderbuikgevoel en onzinnigheid te mogen uitbraken.

  De heertjes bij VI zijn een virus dat door het spuien van rechts onderbuikgevoel de simpele en zich achtergestelde witte oude Nederlandse kijker een podium biedt om haar gelijk aan te tonen.

  Stompzinnige grappen, ondeskundige voetbalanalyses, denigrerende opmerkingen en verwensingen. Dat is het programma van VI en de 3 heertjes in een notendop

  En John betaalt de heertjes een belachelijk salaris voor deze ondermaatse rotzooi waar gemiddeld 500k kijkers naar gluren. John dacht een grote vis binnen te halen , de heertjes hebben zich duur verkocht en het resultaat is een draak van een programma waar heel Nederland die er niet eens naar kijkt, zich van afwendt.

  Weer laat de familie de Mol zien geen verstand van media te hebben en weer gaat er een programma op een pulpa zender, door meneer John gesteund, door het stront putje.

  Lekker bezig John en de Mollen familie.

  Wanneer gaan we het blad Linda met zijn alle maar niet meer kopen en de adverteerders boycotten?. Ook daar zit een mevrouw die via uitgeverij Mood for Magazines, een dochteronderneming van Talpa Network de holding van broer John het ook niet zo nou neemt met de moraal.

 55. ikweethetbeter

  Ik sta achter Johan ,hij heeft niks verkeerd gezegd.
  Jan Slagter is collegiaal .Alleen domme mensen reageren !

 56. TopShow

  Ik ben geen fan van Jan Slachter, maar hier ben ik het volkomen mee eens.
  Top Jan, ik zou bijna lid worden van Max.

  Volledig eens met Rene 16.01 👍

 57. Weg Ermee

  @18.09,

  Nee met uw linkse onderbuikgevoelens zit het wel goed.

 58. Bart

  Helemaal eens met Jan Slagter en Bart Nijman!

  Arie Boomsma wil alleen maar in de belangstelling staan. Hij wordt nergens meer gevraagd op af en toe bij Boulevard na. Wraakzuchtigheid omdat ze hem altijd belachelijk maken bij VI. En terecht! Wat een zielige man!

 59. joop

  Albert heijn in coronatijd waar mensen meer inkopen dan normaal
  snel prijzen verhogen.Fatsoenlijke mensen.

 60. Jannes van Loon

  Boomsma zit met een zware hypotheek schuift overal aan om met die kop op tv te kunnen brengt op toch.

 61. Piet Pannelap

  Die neecher discussie… daar zijn we in Nederland – buiten Amsterdam – toch niet mee bezig?!?

 62. Jantien Visser

  Ach ja, “onze” Arie, is onderhand roomser dan de Paus.
  Hij wringt zich in allerlei bochten om toch maar weer het nieuws te halen.
  Zo pathetisch!
  En acht die Zespri en Gilette zien nu almaar hun naam voorbij komen. Lekker goedkope reclame, wat wil je nog meer?

 63. Leo knots

  Dat is ook misplaatst van Boomsma. Wat u niet wilt wat u geschiet dow dat ook een ander niet. Of toch maar die smerige sportscholen ook gaan boycotten?

 64. M.

  Discussie van zwarte piet is raar, moet gewoon kunnen toch zwarte pieten, niks mis mee. Derksen cancelen is ook stom, zo een lieve man dat je niet snapt dat mensen zo vijandig doen tegen hem. VI is echt een van de weinige programma’s die problemen echt aankaarten er het bespreekbaar maken.

 65. Ome Cor

  Hè verdorie, ik zou zo graag willen zeggen dat ik Bavaria ga boycotten maar…… dat deed ik al; het is niet te zuipen brrrr.

 66. Triest

  Wat een sneue actie van de oranje internationals om vi te boycotten. Gaat weer nergens over. In 2022 gaan voetballen in stadions die gebouwd zijn door slaven. DAT zouden ze moeten boycotten ,dan pas maak je een punt.

 67. Solidarikots

  Was dit niet gewoon een goedkope reden om een paar moeilijke vraagjes van ‘kritische’ journalistjes niet meer te hoeven beantwoorden?

 68. Dokter Tinus

  Respect voor Jan Slagter , kan Max niet dokter tinus uit gaan zenden past goed bij die omroep .

 69. Marco Jansen

  Verwarrend dit. Heb het idee dat racisme in Nederland echt enorm meevalt. En dat het in de VS inderdaad vrij extreem is. Heb de laatste paar dagen aan een enkele donkere mensen gevraagd hoe zij dat ervaren. En dan hoor je toch wel heel veel verhalen van discriminatie.

 70. karel

  laat die boomsma zich toch met zijn eigen gedoe bezig houden
  deze man krijgt te veel podium met zn schijnheilig kruisje in zn oren.
  heeft helemaal niks gepresteerd
  jan slachter prima man daar hebben we wat aan

 71. Karin

  Zijn eigen smoel is zijn straf. Boycotten die handel!! Derkse denkt de wijsheid in pacht te hebben. Net zo stom als t achterwerk van een koe. Wie of wat denkt hij wel dat hij is? Laaggevallen misbaksel. Bah..

 72. CdK

  Karin: Bekijk nou eerst eens het hele item van Derksen (niet Derkse, dat is iemand anders) voordat je een primaire (of primate) reactie geeft.
  Ik begrijp uit je reactie dat je bekend bent met het fenomeen ‘achterwerk van een koe’….

 73. Karin

  @m. Zwarte piet niks mis mee? Wat een gelul. Er is degelijk enorm veel mis met ZP. Je bent net als de rest zielig en naïef. Je mag geschiedenis slavernij gaan bestuderen. Je zult merken hoe walgelijk dit feest is. Het ontstaan daarvan is ronduit misselijkmakend. Ik snap de donkere mensen heel goed. Oordeel niet als je geen zak van weet. Dit geldt voor al die rasisten in Nederland. Weg met wiite piet Derksen en de zijnen.

 74. Yvonne

  @Karin: je commentaar is te stompzinnig voor woorden.

 75. CdK

  Als ik een racist was, dan zou ik nooit voor Zwarte Piet willen spelen!

 76. Lieke

  Karin, Karim@ Zwarte Piet is anti-racistisch ondanks dat donkere mensen eeuwenlang (blanke) slaven hebben verkocht en nog steeds slaven houden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.