Peter de Vries tegen monddood maken Veronica Inside

Peter R. de Vries is tegen het monddood maken van Veronica Inside. Hij kijkt juist naar het programma omdat de heren vaak het randje opzoeken. Dat heeft de misdaadjournalist vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard. Peter ziet ook wel dat het zwartepietgrapje van Johan Derksen wat onhandig was, maar vindt dat we niet moeten doorslaan. “Ik vind dat we wel kunnen vaststellen dat Johan Derksen met name, maar ook het programma in z’n totaliteit, dit soort uitspraken opzettelijk doet.

Het heeft te maken met effectbejag, zegt Peter. “Niet omdat ze er inhoudelijk erg over hebben nagedacht. In die zin is het vaak verwerpelijk en schijtlollig.”

Toch moet je zo’n programma altijd beschermen, vindt hij. “We hebben in ons land ook freedom of speech en dat vind ik ook superbelangrijk. Die freedom of speech houdt in dat je niet alleen je medestanders aan het woord laat, maar ook mensen die verwerpelijke, vervelende dingen zeggen. Dat moeten we tolereren en verdedigen. Ik denk dat dit hieronder valt.”

De boycot van Oranje tegen VI vindt Peter slap. “In die zin had ik liever gezien dat de spelers van het Nederlands elftal zouden zeggen: ‘Jongens, iedere keer dat wij een microfoon van dit programma onder onze neus krijgen, beginnen we en eindigen we met een statement waarin we zeggen hoe verwerpelijk we het vinden wat zij allemaal zeggen en doen.’ Dat had ik sterker gevonden.”

Collega Bridget Maasland: “Je ziet het ook niet echt terug in de kijkcijfers, hè? Het is niet zo dat na elke grap de kijkcijfers naar beneden gaan.”

Peter: “Zij kijken ook voor een groot gedeelte om te zien hoe ver te ver ze weer gaan. Ik betrap me daar zelf ook weleens op, dat ik denk: nou, eens even kijken wat er nu vanavond weer gezegd gaat worden en hoe ver men gaat. Ik denk dat dat een beetje de aantrekkingskracht van het programma is.”

Luuk Ikink: “Wat jij zegt hoor je wel vaker, Peter, dat het monddood maken van zo’n programma niet zo veel zin heeft. Ga dan in discussie als je het ermee oneens bent.”

De Boulevard-host denkt dat de Oranje-spelers nu ook een beetje hun gram halen. “Je zou ook kunnen denken, misschien een beetje cynisch gedacht, van: zij vinden die mannen sowieso al een beetje ettertjes.”

Sportkenner Fatima Moreira de Melo: “Ja, dat denk ik ook eerlijk gezegd. Ze hebben natuurlijk echt íedereen al afgezeken in dat programma.”

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (woensdag)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (donderdag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (donderdag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (donderdag)
Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside? (donderdag)
Wilfred Genee: ‘Ronnie Flex, je praat onzin’ (vrijdag)
Felle BLVD-discussie over kapotmaken Veronica Inside (vrijdag)
Beau geneert zich bijna: ‘Ik moet vaak om VI lachen’ (vrijdag)
Johan Derksen blij, vond reclameblokken al vrij lang (vrijdag)
Roderick vindt VI-boycot Albert Heijn en Gilette ‘sneu’ (vrijdag)
John de Mol grijpt niet in bij VI: faciliteert hij racisme? (vrijdag)
Jan Slagter walgt van boycot Veronica Inside (vrijdag)
Oranje boycot Veronica Inside, Akwasi ligt in een deuk (vrijdag)
Tegengeluid: Beau-tafel in de bres voor Veronica Inside (vandaag)
Olcay Gulsen: ‘Focus terug naar agressieve Akwasi’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen