Roderick vindt VI-boycot Albert Heijn en Gilette ‘sneu’

Roderick Veelo vindt de bedrijven die hun advertenties terugtrekken uit de reclameblokken van de Talpa Network-hit Veronica Inside ‘sneu’. Dat geeft de RTL Z-journalist aan in een bericht op Twitter. Veel bedrijven zijn bang om een racistisch imago te krijgen nu het Arie Boomsma-kamp druk op hen uitoefent om VI te ‘demonetizen’ na Johan Derksens zwartepietgrap over Akwasi. Al meerdere bedrijven hebben toegezegd VI te boycotten; naast Albert Heijn ook Gilette en Zespri.

Albert Heijn is één van de grootste adverteerders van Nederland en trekt zijn handen nu ook van VI af. “Ik kan me voorstellen dat je aanstoot hebt genomen aan deze grap. Wij distantiëren ons er uiteraard absoluut van. Er is geen plaats voor discriminatie bij Albert Heijn. Voor de goede orde: we zijn géén sponsor van dit tv-programma, en stoppen met de reclames eromheen“, meldt de supermarktketen.

Gilette en Zespri lieten eerder soortgelijke geluiden horen. Triest, vindt Roderick het. “‘Vermeend racisme’ roept iemand en weg zijn ze. Wat moeten mannen met een ruggengraat eigenlijk met Gilette? En kiwi’s smaken beter zonder sticker van Zespri. In je broek doen voor de meute op sociale media. Wat een sneu bedrijf ben je dán.”

Roderick ergert zich eraan dat ‘activisten beoordelen wie goed is en wie fout’ en vooral aan ‘de angst om te behoren tot die laatste groep’. Hij vult in zijn column aan: “Deze angst geeft de revolutie vleugels. Onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en openbaar bestuur gehoorzamen in rap tempo aan de eisen van de activisten van het morele gelijk. Beter te vroeg dan te laat aan de goede kant van de geschiedenis.

Hij wijst erop dat er in Amerika ook al VI-achtige boycots zijn geweest. T-Mobile en Disney trokken hun reclames rondom een show van Fox News-host Tucker Carlson terug. “Niet dat hen zelf iets onoorbaars was opgevallen, maar de bedrijven kregen een actiegroep achter zich aan, die beweerde dat de presentator met zijn kritiek op BLM een bewezen racist zou zijn.”

Het is allemaal angst en opportunisme“, zegt hij in zijn column op de RTL Nieuws-site.

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (woensdag)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (donderdag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (donderdag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (donderdag)
Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside? (donderdag)
Wilfred Genee: ‘Ronnie Flex, je praat onzin’ (vandaag)
Felle BLVD-discussie over kapotmaken Veronica Inside (vandaag)
Beau geneert zich bijna: ‘Ik moet vaak om VI lachen’ (vandaag)
Johan Derksen blij, vond reclameblokken al vrij lang (vandaag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen