Roderick vindt VI-boycot Albert Heijn en Gilette ‘sneu’

Geplaatst op vr 19 jun 2020 om 12:00

Roderick Veelo vindt de bedrijven die hun advertenties terugtrekken uit de reclameblokken van de Talpa Network-hit Veronica Inside ‘sneu’. Dat geeft de RTL Z-journalist aan in een bericht op Twitter. Veel bedrijven zijn bang om een racistisch imago te krijgen nu het Arie Boomsma-kamp druk op hen uitoefent om VI te ‘demonetizen’ na Johan Derksens zwartepietgrap over Akwasi. Al meerdere bedrijven hebben toegezegd VI te boycotten; naast Albert Heijn ook Gilette en Zespri.

Albert Heijn is één van de grootste adverteerders van Nederland en trekt zijn handen nu ook van VI af. “Ik kan me voorstellen dat je aanstoot hebt genomen aan deze grap. Wij distantiëren ons er uiteraard absoluut van. Er is geen plaats voor discriminatie bij Albert Heijn. Voor de goede orde: we zijn géén sponsor van dit tv-programma, en stoppen met de reclames eromheen“, meldt de supermarktketen.

Gilette en Zespri lieten eerder soortgelijke geluiden horen. Triest, vindt Roderick het. “‘Vermeend racisme’ roept iemand en weg zijn ze. Wat moeten mannen met een ruggengraat eigenlijk met Gilette? En kiwi’s smaken beter zonder sticker van Zespri. In je broek doen voor de meute op sociale media. Wat een sneu bedrijf ben je dán.”

Roderick ergert zich eraan dat ‘activisten beoordelen wie goed is en wie fout’ en vooral aan ‘de angst om te behoren tot die laatste groep’. Hij vult in zijn column aan: “Deze angst geeft de revolutie vleugels. Onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en openbaar bestuur gehoorzamen in rap tempo aan de eisen van de activisten van het morele gelijk. Beter te vroeg dan te laat aan de goede kant van de geschiedenis.

Hij wijst erop dat er in Amerika ook al VI-achtige boycots zijn geweest. T-Mobile en Disney trokken hun reclames rondom een show van Fox News-host Tucker Carlson terug. “Niet dat hen zelf iets onoorbaars was opgevallen, maar de bedrijven kregen een actiegroep achter zich aan, die beweerde dat de presentator met zijn kritiek op BLM een bewezen racist zou zijn.”

Het is allemaal angst en opportunisme“, zegt hij in zijn column op de RTL Nieuws-site.

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (woensdag)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (donderdag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (donderdag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (donderdag)
Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside? (donderdag)
Wilfred Genee: ‘Ronnie Flex, je praat onzin’ (vandaag)
Felle BLVD-discussie over kapotmaken Veronica Inside (vandaag)
Beau geneert zich bijna: ‘Ik moet vaak om VI lachen’ (vandaag)
Johan Derksen blij, vond reclameblokken al vrij lang (vandaag)

Foto: RTL
60 Reacties op “Roderick vindt VI-boycot Albert Heijn en Gilette ‘sneu’”


 1. Reclamesukkels

  Is ook alleen maar marketingtechnisch.

 2. Jan

  Stukje van Mercedes over hunzelf op hu eigen website:

  Daimler-Benz also used forced labourers. These prisoners of war, abducted civilians and detainees from concentration camps were housed close to the plants.
  Forced labourers from western Europe lived in guest houses, private accommodation or schools.
  Workers from eastern Europe and prisoners of war were interned in barrack camps with poor, prison-like conditions.
  Concentration camp detainees were monitored by the SS under inhumane conditions.
  They were “loaned out” to companies in exchange for money.
  In 1944, almost half of Daimler Benz’s 63,610 Daimler Benz employees were civilian forced labourers, prisoners of war or concentration camp detainees.
  After the war, Daimler-Benz admitted its links with the Nazi regime

  Gek dat bn’ers nog in een Mercedes rijden, meten met 2 maten.

 3. Ard

  Iedereen is aan het discussiëren over zwart en wit maar ondertussen is Hugo de Jonge dealtjes aan het sluiten met Bill Gates.

 4. Gilette

  Gilette discrimeneert nog harder dan Vi of is iedereen die walgelijke MeToo reclame van alweer vergeten..

 5. Kim Wieft

  Sneu is toch wel een eufemisme in dit verhaal. Als die BN’ers zo overtuigd zijn van racisme van de kant van Johan moeten ze vooral aangifte doen. Doen ze niet want ze weten ook wel dat ze bij een rechter uitgelachen worden.
  Dus dan moet Johan maar monddood gemaakt worden. De beproefde methode van doorgewinterde fascisten als Arie, Glennis, Frank L. en de rest van “deugende” BN’ers.

 6. Johan

  NOOIT GEEN BOODSCHAPPEN MEER DOEN BIJ AH , VIEZE RATTEN.

 7. Peter B.

  Dan zullen die adverteerders het RTL-Z van Roderick Veelo wel even overslaan, nu hij ze maar sneu vindt.

  “Roderick ergert zich eraan dat ‘activisten beoordelen wie goed is en wie fout’”. Ja, dat moet niet te ver gaan, dat simpele ‘goed’ of ‘fout’. Eens. Dat soort simplisme heeft een gevaarlijke kant. Maar Roderick spreekt net zo goed over een groep mensen die in zijn ogen verkeerd handelt. Daar ging z’n stukkie over.

 8. Corrie

  Nee, het is juist sneu dat blanke Nederlanders bij hoog en laag beweren niet te discrimineren, maar ondertussen wel gekleurde mensen Zwarte Piet blijven noemen. Dat moet eindelijk eens stoppen. Heel goed AH en Gilette. Hopelijk volgen er meer. Mensen moeten gaan in zien dat Derksen een racist is.

 9. Top77

  O dus alleen Kevin Hart mag grappen maken over zwarte mensen?

 10. Captain Caveman

  Drie adverteerders weg. Blijft er slechts 12 van de 15 minuten per blok over! WNF moet zich terugtrekken met die idiote suggestieve geldzeur reclames van een half uur per keer!

 11. Mark

  AH is veel te bang dat al die zwarten wegblijven in hun winkels, vandaar dat ze zich distantieren. Net zoiets als dat ze zwarte piet in de ban doen, HEMA idem dito. Daarom gaat het nu ook zo goed met de HEMA… ;)

 12. tss

  Nog een reden om AH te mijden. Ik deed al niet graag boodschappen bij ze, want ze zijn veel te duur. Nu helemaal niet meer dus.

 13. Gandalf

  @jan, ja maar dat doet Tesla China ook alleen veel erger.

  Tijdens de Corona uitbraak werden Chinese minderheden naar de fabriek gestuurd om toch door te werken. Op aanraden van mr. Musk.

 14. Morten

  Wel typisch dat bedrijven bang worden van een schreeuwende minderheid waarvan een groot deel steunt op subsidie of laagbetaald werk. Daar is de bedrijfswinst niet te halen.

  Wel bij de hardwerkende blanke man die inmiddels knettergek wordt van al die woke snowflake waanzin, waarin hij constant als de grote boeman wordt afgeschilderd.

  Ach ik geef het een paar weken en dan schuiven de commercials er stilzwijgend wel weer in als de fophef overgewaaid is. Uiteindelijk draait het bij dit soort bedrijfen uiteindelijk om de keiharde knaken. Van ideologische scheten alleen valt geen boterham te smeren.

 15. Pien

  AH heeft de prijzen verhoogd ondanks
  de zeer hoge omzet tijdens de corona crisis
  het zijn ratten en nu terug trekken van reclame
  bij VI ,voor mij geen AH meer!!🖕

 16. MolTalk

  Die kale kleibint wordt al jaren gesponsord door Gilette, dus snap waar het vandaan komt.

 17. ff

  @Pien, ik vindt AH ook ratten. Al heel lang, en nu helemaal. Ze maken wel duidelijk wie ze zijn zo. Autochtone Nederlanders kunnen doodvallen. Mijdt AH waar mogelijk, er zijn zat andere , betere, goedkopere supers.

 18. Pauline

  Dus allerlei inheemse lieden, waaronder de neg€r, komen naar je land. Ze integreren meer niet dan wel en vervolgens gaan ze je proberen op te leggen wat er volgens hun moet gebeuren.
  En dat in je eigen land.

 19. Fucker Cuntson

  Verder eens met Roderick, maar dat voorbeeld van hem is wel heel slecht. Die Tucker Carlson is wel degelijk een feitenverdraaiende racist.

 20. kat-het-kat

  Mark 12.28
  Precies. HEMA krijgt minder klanten omdat het openlijk de keuze heeft gemaakt voor de schreeuwerige minderheden. Men schijnt niet te begrijpen dat NL de overgrote meerderheid bestaat uit blanke normale mensen die bovendien schikt hebben aan al dat racisme geneuzel.

 21. kat-het-kat

  * schikt = schijt
  Maar dat begreep u al.

 22. Mevr. De Bok

  @Corrie

  Hij noemde Akwasi geen Zwarte Piet, liegende rat. Hij vroeg zich af of Akwasi zich niet had vermomd als Zwarte Piet. Dat is het tegenovergestelde van Akwasi Zwarte Piet noemen. Je kunt je immers niet verkleden als jezelf. Maar dat past natuulijk niet in je straatje!

 23. Jan

  Get woke, go broke. Gillette dacht een paar jaar geleden de blanke man in nieuwe commercials als hatende, zich misdragende, seksistische wezens te portreteren die zichzelf allemaal moesten verbeteren. Het kostte een slordige 7 miljard euro. De reclames waren snel verdwenen…

 24. Petertje

  @Pauline. Volgens mij ben jij inheems, idioot!

 25. Peter B.

  @kat-het-kat

  Onzin natuurlijk. Met de omzet van de HEMA ging het juist weer de goede kant op. Het was de schuldenlast die het probleem was, en tot op verminderde hoogte nog is.

  Met ‘schoorsteenpieten’ en ‘verstopeieren’ hebben de financiële problemen van de HEMA niets te maken. (Al hoopt een groep mensen dat kennelijk wel.)

 26. Clown World

  Linkse BN’ers cancelen alles wat niet in hun straatje past. Wat een fascisten.
  Bovendien had ik al gezworen om nooit meer een product van Gillette te kopen na die woke reclame van een tijdje terug en daar houd ik mij aan ;)

 27. Arie

  Net m’n bonuskaart in 2 geknipt.
  Voortaan Jumbo hier.

 28. maatje te groot

  @ Corrie Je raaskalt en kletst uit je nek. En dat weet jezelf ook heel goed. Weet zeker dat je deze uitzending niet gezien hebt. Ze hebben zich daarin allen fel uitgesproken tegen racisme. En naderhand kwam die infantiele dwaas Akvasi terecht aan de beurt met zijn haatdragende teksten. Hierna zette Van der Gijp de als zwarte piet verkleedde demonstrant fijntjes in de zeik. Maar ja als deugmens sluit daar je ogen voor. Zielig persoon ben je. En jullie soort zorgt er helaas voor dat de tegenstellingen nog groter worden. Meer kan ik er niet van maken

 29. remco

  Helemaal van de spijkers op de kop zeg maar.
  De angst om “verkeerd ” benoemd te worden is zo groot tegenwoordig, een andere mening hebben dan de linkse grachtengordelaars is not done.

  Tuurlijk racisme is fout maar een beetje relativeren moeten we wel.
  Die schreeuwgekkies bepalen nu wat de algemene mening is

 30. xi

  Die hele anti-zwartepieten organisatie zowel als BLMatter zijn een grote gesubsidieerde en gesponsorde bende. Raar dat de Nederlandse Pers daar maar niet over bericht. Doe je werk eens, bange lamzakken.

 31. Piet

  Ze zullen blijven schreeuwen. Check de KVK maar eens van die anti groepen.
  Je gaat schrikken wat voor subsidie ze krijgen. Dat ligt tussen de € 15000-€200.000!!!
  Ze houden zichzelf dus in stand van ons geld.

 32. Watnuweer

  Geen AH meer voor mij ,en mag ik zeggen dat
  Ik zo langzamerhand racistisch aan het worden ben.👎

 33. brainwash

  @Piet, nog erger. Het is hun bron van inkomsten. Ze leven ervan en verdienen eraan. Een verdienmodel dus. Je ziet het eerlijk gezegd al aan die verwende koppen. Dit alles dankzij de Halsema´s en de Soros achtigen van deze wereld. En dit maar negeren, he laffe Nederlandse Pers !

 34. Johan

  @Piet, het is een verdienmodel hoor. Ze worden er rijk van.

 35. Discriminatieklager

  Straks weer lekker demonstreren bij een standbeeld van JP Coen in Hoorn NH, want dat beeld doet me herinneren aan dingen die honderden jaren geleden zijn gebeurd en waar ik en de andere klagers last van hebben.
  Het liefst ontvangen we een dikke schadeclaim van de Nederlandse staat.
  Er deugt niets aan Nederland, behalve het gratis geld!

 36. bronman

  Als de overheid die groepen zo zwaar financieel steunt, zijn we dus eigenlijk tegen de overheid aan het vechten. Goed om te weten.

 37. Pjotr

  De top van Ahold zijn via Gall en Gall bij AH terecht gekomen en zijn nu daar hun hypocriet beleid aan het voortzetten. Als ze werkelijk een maar beetje ethisch besef hadden, hadden ze alle drank- en tabaksprodukten allang afgestoten.

 38. Momo

  Nou, Roderick kan z’n carrière nu wel vergeten omdat hij de waarheid zegt.

 39. Pjotr

  Toen een bekende Nederlander opriep Albert Heijn te boycotten, omdat ze Zwarte Piet in de ban deden, heeft Albert Heijn bij RTL geklaagd en heeft RTL J. verboden zich over Zwarte Piet uit te laten.
  We leven in een dictatuur.

 40. Flauwe Kul

  En wanneer worden alle Porsche-rijders aangepakt?

  Ferdinand Porsche werd hoogstpersoonlijk door Adolf Hitler gevraagd om een makkelijke betaalbare auto te maken, en dat is de Kever geworden.

  Zo kunnen we dus nog wel ff doorgaan mensen…

 41. Zomaar

  Wat mij het meest tegenstaat is, dat VI heel bewust de schandaaltjes opzoekt.
  En elke keer de een-tweetjes die ze doen is zeer doorzichtig en voor zeker vooraf besproken.
  De publiciteit en discussies buiten het programma om trekken kijkers, en daar doen ze het voor.
  Deze keer loopt het een beetje uit de hand, want bedrijven zijn heel gevoelig voor kritiek, of het terecht is of niet, ze kiezen voor de veiligste weg.

 42. Gerda

  Wat treurig, dat iemand zo zijn dingen kwijt raakt..MOJO wil ook niet meer samenwerken met Johan Derksen

 43. Peter B.

  Ja Gerda, het is de leeftijd. Oudjes als Derksen raken steeds meer kwijt. Mijn dementerende buurman heeft dat ook. Denkt ook steeds dat hij bestolen wordt, maar hij vergeet gewoon waar hij dingen laat…

 44. oma

  AH was toch al te duur. en die reclame van hun is ook niet te pruimen

 45. Gerda

  Ik vind het belachelijk, om iemand nu zo weg te zetten, alsof Derksen de grootste racist in Nederland is… Ze hadden blijkbaar iemand nodig om tegenaan te pissen en het graf in te pesten..Het is toch raar zoals ze tegen hem los gaan? En dat noemt zich sociaal…

 46. Peter B.

  Je hebt gelijk, Gerda, er zijn grotere racisten in Nederland te vinden; ja, zelfs op deze site vind je reacties die er ver over zijn.

  Nu weet ik niet wie zichzelf ‘sociaal’ heeft genoemd, maar ik denk niet dat het Derksen kan zijn. Hij zegt ook eerlijk dat wie kaatst de bal verwachten kan, dus hij zal de kritiek wel verwerken kunnen.

  Of iemand racist is hangt van je criteria af. Ergens zijn we vast allemaal racist, maar niet veel mensen maken zwaar onderscheid, in een criminele vorm van apartheid. Derksen gaat vaak harder los op mensen met een ander kleurtje of geaardheid, of vrouwen. Dat is niet netjes, maar dat verandert bij zo’n ouwe baas ook niet zomaar meer. Ik maak me bij zo’n oude baas geen illusies, en vind de reacties soms ook wel iets te ver gaan. (Al mag dat tot op redelijk grote hoogte ook.)

 47. Frans

  In de volkskrant in 2017 staat een artikel over rapper Akwasi, als je dat leest geloof je niet dat zo’n figuur nog iets durven zeggen over rascisme. Lees daarna in de telegraaf het artikel van John Meilink over de slavenhandel, dan val je om van verbazing. Misschien dat dit de ogen opent van een heleboel mensen die witte mensen de schuld van alles geven, tot de conclusie komen dat de zwarte mensen ook boter heel veel boter op hun hoofd hebben.

 48. @Frans, de meeloper

  “Witte” mensen? Waarom laat je je indoctrineren door beroepsklagers, Frans?

 49. By the way

  De rascisme-discussie loopt al aardig uit de hand. Ik denk dat het gebruiken van allerlei voorbeelden en het veroordelen van individuen omdat ze (zouden) discrimineren juist de discussie verhardt.

  Het gaat er in de basis om dat mensen elkaar in hun waarde laten op basis van wie of wat ze zijn, probeer dat doel na te streven in plaats van de focus te leggen op ‘zij tegen wij’, want dat leidt voornamelijk tot meer tegenstelling en strijd.

 50. klopt

  Klopt,heb heel veel afrikaanse vrienden en die zeggen ook tegen mij,het spul wat hier nu probeert de wet voor te schrijven, die zijn in hun eigen land het ergst geweest tegen over vrouwen en kinderen de ze behandelen als beesten daar ….

 51. Wiens brood met eet wiens taal men spreekt

  Gillette en Albert Heijn zijn goed bezig. De zogenaamde rechtse kliek denkt onder het mom van vrije meningsuiting , journalistieke vrijheid en cabaret onverkwikkelijkheden, amoreel onderbuikgevoel en onzinnigheid te mogen uitbraken.

  De heertjes bij VI zijn een virus dat door het spuien van rechts onderbuikgevoel de simpele en zich achtergestelde witte oude Nederlandse kijker een podium biedt om haar gelijk aan te tonen.

  Stompzinnige grappen, ondeskundige voetbalanalyses, denigrerende opmerkingen en verwensingen. Dat is het programma van VI en de 3 heertjes in een notendop

  En John betaalt de heertjes een belachelijk salaris voor deze ondermaatse rotzooi waar gemiddeld 500k kijkers naar gluren. John dacht een grote vis binnen te halen , de heertjes hebben zich duur verkocht en het resultaat is een draak van een programma waar heel Nederland die er niet eens naar kijkt, zich van afwendt.

  Weer laat de familie de Mol zien geen verstand van media te hebben en weer gaat er een programma op een pulpa zender, door meneer John gesteund, door het stront putje.

  Lekker bezig John en de Mollen familie.

  Wanneer gaan we het blad Linda met zijn alle maar niet meer kopen en de adverteerders boycotten?. Ook daar zit een mevrouw die via uitgeverij Mood for Magazines, een dochteronderneming van Talpa Network de holding van broer John het ook niet zo nou neemt met de moraal.

 52. Joost

  @Wiens brood met eet wiens taal men spreekt
  Ik ben gestopt met lezen bij ‘witte’. Niet mijn aandacht waard.

 53. Ruud

  Goed gedaan Johan Derksen. Akwasi roept op tot geweld. Ik ga mijn boodschappen niet meer bij Albert Heijn halen.

 54. Renee

  Geen AH en geen gillette en geen zespri meer kopen allemaal boycotten.

 55. Piet Pannelap

  Veelo is al jaren roepende in het linkse media woestijn.
  Roderick Veelo 4 president…!!

 56. Dokter Tinus

  Hulde aan Roderick . Tijd dat al die subsidies voor die linkse propaganda word opgeheven .

 57. Ak Wa Si

  Piet en Tinus goed bezig hoor,opzouten met die ellende

 58. Willem

  Daaaag Albert Heijn….., HALLO Jumbo! En scheren doen we ook niet meer met Gilette mesjes, dan liever nog een ZZ-Top baard. Laat al die niet-witte jankerts (om ze maar even volgens de nieuwe norm te benoemen) en die aanverwante linkse fans van Femke Halsema c.s. eindelijk eens een keer hun waffel houden. Gewoon normaal doen en een betaalde baan zoeken in plaats van alleen maar bleren dat iedereen met een lichtere huidskleur en/of die onze cultuur in ere wil houden een racist is. Ze zijn zo hard aan het janken dat ze ondertussen niet door hebben dat ze -door zich zo op te stellen- juist zelf racistisch zijn.

 59. Roberto

  Ach ja ah heeft er geen problemen mee volwassen mensen in hun hoogste schaal 8.65 te betalen waardoor mensen nooit in aanmerking komen om een hypotheek af te af te sluiten. 7 dagen per week te laten werken tegen een hongerloontje volgens mij is dat ook slavernij als er een negatief bericht over ah wordt geschreven je dood geprocedeerd wordt nee lekker clubje daar in zaandam

 60. Mr. Theo

  Zo, net terug van de Appie H. met mijn bordje ‘je suis Johan’. Helaas kan ik niet overstappen want ga al sinds jaar en dag naar de Jumbo. Jumbo doet hopelijk niet aan boycotten. Anders moet ik voor mijn boodschappen buiten mijn dorpje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.