Johan Derksen blij, vond reclameblokken al vrij lang

Johan Derksen vindt het niet erg dat bedrijven als Albert Heijn, Gilette en Zespri hun reclames terugtrekken uit de blokken rondom Veronica Inside. Hij vond de reclame-onderbrekingen al vrij lang. Dat zegt de voetbalanalist tegen het AD. Na de ‘ik trap Zwarte Piet in zijn gezicht’-uitspraak van Akwasi, heeft Johan maandag een foute zwartepietgrap over de rapper gemaakt en onder leiding van Arie Boomsma is er nu een actie om de reclameblokken rondom VI leeg te krijgen. Johan lacht erom.

Johan heeft zijn schaapjes al lang op het droge en maakt zich niet zo druk. “Ach, die reclameblokken zijn toch al veel te lang“, zegt hij.

Is hij niet bang voor het voortbestaan van Veronica Inside? “Dat is mijn afdeling niet. Dit is weer een storm in een glas water die wel overwaait. Morgen is er weer een andere rel. Dat gaat vaker zo. Dan beginnen mensen drie dagen na ons programma te gillen. En denken commerciële jongens van bedrijven: wij kunnen niet achterblijven, maar ach, ik ga daar niet over.

Arie Boomsma en zijn Twitter-volgers gaan helemaal los op VI. ‘Gekkies’, noemt Johan ze. “En die bekende Nederlanders die hier allemaal een mening over hebben. Het is wel heel toevallig dat dat mensen zijn die bij ons in de show besproken zijn. Dat zijn rancuneuze gevoelens die boven komen drijven.”

Dat de Arie’s van deze wereld een mening hebben, vindt Johan niet erg. “Ik heb een mening, die mogen zij ook hebben.

Al met al staat Johan nog steeds achter zijn Akwasi-grap. “Ik vond dit grapje eigenlijk niet eens zo heel slecht. Voor mijn doen hè. Die Akwasi is voortdurend in het nieuws met zijn geschreeuw en gejammer. En toen daar die verklede Zwarte Piet in beeld kwam – die speelde met zijn leven – zei ik: ‘Weet je wel zeker dat het Akwasi niet is’.’

En ach, dat kun je een slechte grap vinden, maar dat zal me een zorg zijn. Als je het hele programma hebt gezien, dan weet je dat wij afstand hebben genomen van het begrip racisme. Nu word je – omdat er een clipje van gemaakt is – weggezet als racist. Maar goed, de ene week ben ik homofoob, de andere week racist.

Weet je, ik zit daar om mijn mening te verkondigen en dat zal ik blijven doen tot de laatste snik.”

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (woensdag)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (donderdag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (donderdag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (donderdag)
Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside? (donderdag)
Wilfred Genee: ‘Ronnie Flex, je praat onzin’ (vandaag)
Felle BLVD-discussie over kapotmaken Veronica Inside (vandaag)
Beau geneert zich bijna: ‘Ik moet vaak om VI lachen’ (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen