Wilfred Genee: ‘Ronnie Flex, je praat onzin’

Het verwijt van Ronnie Flex dat er altijd al een racistische ondertoon in Veronica Inside zit als het gaat over zwarte spelers, noemt Wilfred Genee onzin. Daar is helemaal niets van waar. Dat heeft de talkshowhost gezegd op Radio Veronica. Ronnie Flex vindt het goed dat Veronica Inside onder vuur ligt en er een actie is gestart om het programma te ‘defunden’. “Blij dat er eindelijk gereageerd wordt. Deze ondertoon voelde ik trouwens wel altijd als het over Memphis of Babel ging.

Er wordt altijd al op zwarte spelers neergekeken, meent Flex. “Wilfred en Johan willen je niet zien schijnen, dat is duidelijk.” Deze tweet heeft hij intussen weer verwijderd.

Het is volgens Wilfred Genee groteske onzin. “Wat moet ik daar nou op zeggen? Wat een onzin, man, dit. Dit slaat echt he-le-maal nergens op.”

Wilfred is het helemaal niet eens met de felle kritiek dat VI een racistisch programma zou zijn. “Maar goed, op dit moment staat de wind zo, dus dan laten we de wind even over ons heen komen, toch? Zo werkt het dan. Als je geschoren wordt, moet je stilzitten.”

Een uitgebreide reactie van Wilfred blijft uit, omdat hij de ontstane commotie rondom het programma pas wil bespreken in de uitzending van maandag, samen met collega’s Johan Derksen en René van der Gijp.

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (woensdag)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (donderdag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (donderdag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (donderdag)
Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside? (donderdag)

Foto: RTL, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen