Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside?

Geplaatst op do 18 jun 2020 om 17:23

De eerste adverteerders reageren op de oproep van Arie Boomsma en Glennis Grace om zich te distantiëren van Veronica Inside: scheermesjesfabrikant Gillette en kiwimerk Zespri. Dat is te zien op Instagram. Arie en Glennis hopen de mannen van VI monddood te maken door te zagen aan hun financiering. Ze hebben naast Gillette en Zespri ook Toto, Gamma, Kordaat, Veet, de KvK, Albert Heijn en SNS Bank opgeroepen om hun advertenties rondom de Veronica-show te heroverwegen.

Kiwi gaat Talpa Network niet meer betalen voor spotjes rondom VI. “Wij begrijpen jullie verontwaardiging en woede als reactie op wat gezegd is bij Veronica Inside. Wij distantiëren ons er uitdrukkelijk van en willen niet meer adverteren rond dit progamma. Deze uitspraken zijn verkeerd en in strijd met onze waarden. Zespri is als merk gericht op mensen, verbinding en inclusiviteit en we streven naar een betere wereld.

Gillette zegt in reactie op de video-oproep van Arie en Glennis: “In tegenstelling tot wat er in de video wordt gezegd, werken Gillette en Gillette Venus op geen enkele manier samen met Veronica Inside. We distantiëren ons dan ook van de uitspraken die in dit programma zijn gedaan.”

En verder: “Los hiervan steunen wij geen enkele boodschap die mensen kan kwetsen op basis van hun huidskleur, geslacht, hun mening of seksuele geaardheid.

Tot enkele jaren geleden was Gillette nog sponsor van Veronica Inside, maar werd toen al enkele keren in verlegenheid gebracht door ‘homofobe’ uitspraken in het programma. Zo distantieerde het merk zich al eens van de Renate van der Gijp-grap.

Ditmaal ligt VI onder vuur vanwege een zwartepietgrap. Het programma bracht maandag een Zwarte Piet in beeld en Johan Derksen wierp de vraag op of men wel zeker wist dat het hier niet om Akwasi ging.

Voor veel grote bedrijven ligt het uiterst gevoelig om geassocieerd te worden met vermeende homofobe of racistische uitlatingen, aangezien zij miljoenen spenderen aan hun merk en imago. Vaak zijn zij dan ook gevoelig voor acties zoals die van Arie en Glennis.

Gamma en SNS

Ook Gamma en SNS zijn uiterst gevoelig voor de actie van Arie en Glennis. “Wij nemen afstand van alle racistische uitlatingen die worden gedaan in welk programma dan ook“, laat SNS weten aan RTL Nieuws. “Wij nemen via ons media-inkoopbureau contact op met de zender om de dialoog aan te gaan.

Gamma denkt daar hetzelfde over. “We zijn doorlopend in gesprek met mediabedrijven waar we adverteren“, aldus een woordvoerder. “Maar het moet duidelijk zijn dat wij racisme in alle vormen afwijzen. We zien op socials hoe mensen reageren op de opmerkingen die in het programma gemaakt zijn. Daar gaan we over in gesprek.

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (gisteren)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (vandaag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (vandaag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (vandaag)

Tofik Dibi juicht VI-boycot Zespri toe:

Foto: SBS
133 Reacties op “Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside?”


 1. M.

  Yes Yes YEs. Eindelijk komt een einde aan Zwart Piet.

 2. kritisch avro-lid

  Overdreven gedoe. Pluspunt blijft wel dat Talpa ten onder gaat

 3. Simon Dekker

  Glennis Grace, bek dicht, wijf. Ga lekker zielig doen over je kind waar niks mis mee is in Amerika.

 4. Simon Dekker

  @M. Dat dacht je.

 5. Bri

  Arie en Glennis, deugmensen tot op het bot. En daarnaast keihard schreeuwen om aandacht, hypocriete lui. Wat bizar treurig dit, wat een vreselijk land is dit

 6. Ron

  Ain’t gonna happen. Broodje aap verhaal. Natuurlijk gaat niemand zich terugtrekken uit de adverteerderswereld.

 7. M.

  Dit soort mensen kun je alleen maar in de portemonnee pakken. Ik heb vanochtend deze bedrijven hier gepubliceerd, ook via twitter bekend gemaakt. We moeten mensen alle distantiëren van racisme. Zwart piet moet echt uit onze straat beeld verdwijnen, anno 2020 geen plaats meer voor haat, vernedering, uitsluitingen en racisme. Feest voor alle kinderen.

 8. Don

  En dit heet dus democratie! No way!!! :-( :-(

 9. Vetklep

  Dat krijg je er nou van, iemand beledigen of een grapje maken om zijn uiterlijk heeft niks mer vrijheid van meningsuiting te maken; dat is gewoon recht lullen wat krom is!

  Lekker voor jullie stelletje Hollandse racisten!

 10. Huismaker

  Ach Derksen. Misschien heeft Harrie Mens een gaatje. Samen met die fantastische Henk Otten praten, die Baudet helemaal kapot wil maken. Dat is blijkbaar ook jouw kamp geworden. Sterkte.

 11. Lachgas

  Waar is de vrijheid van meningsuiting in dit gebeuren?
  Zijn zei soms de rechters, maatnemers van deze tijd?

 12. Richy

  Ik dacht dat het woordkunst was? Dat mag toch? Werd vorige week gezegd.

 13. Pepijn

  Tegenvaller voor speklap Angela de Jong en haar hetze tegen de grachtengordel.

 14. man pan

  Ach, er was toch geen voetbal meer. Waarschijnlijk schappen ze de laatste paar uitzendingen en beginnen ze weer in september.

 15. MolTalk

  Dat zijn de sponsors van het programma niet, maar mensen die spotjes hebben rondom het programma. Dat is heel wat anders en raakt de funding van het programma niet, dus niks aan de hand.

 16. 🐝 Ingrid

  Ik verwacht zeker van AH , Gamma en SNS een reactie en stopt met de sponsoring.

 17. Lutje

  Vi was het enige programma wat ik nog keek maar ook dat is nu klaar vrees ik.
  Mogen we straks ook niet meer denken?

 18. Richard

  Zijn er nog adverteerders met ruggengraat, die niet ogenblikkelijk door de knieën gaan bij een beetje kritiek? Gewoon een keer fuck you zeggen en juist meer adverteren? Freddie Heineken zou wel raad weten met kozp beroepsklagers.

 19. frans

  Alleen dubieuze dictators snoeren andere meningen de mond. In die lijst kan Arie Boomsma dus nu ook.

 20. zaken

  Dit is dus fout. Boomsma is een idioot zonder eigen mening. Het is een figuur als Dave Roelvink die op deze manier van de tv geweerd moet worden, niet Derksen en Co.

 21. Sowieso wil je als bedrijf toch niet meer op die commerciële zenders

  Als bedrijf wil je toch niet meer gezien worden op die verlopen zenders

 22. JobF

  Er blijven altijd sponsors over voor VI. Dit raakt ze echt niet

 23. man pan

  Punt is dat de heren met John de Mol afspraken hadden gemaakt dat hij zich niet zal bemoeien met hun programma, wil niet zeggen dat hij ze hoeft uit te zenden.
  Momenteel zijn de heren stelletje ongeleide projectielen omdat er geen voetbal is waarover ze kunnen lullen.

 24. Ray

  Ach ja, Gilette… Die hebben onlangs geprobeerd in hun marketing om volledig op de woke toer te gaan. Voelden ze direct in hun portemonnee. Blijkbaar hebben veel mannen die zich scheren er moeite mee om mesjes te kopen van een bedrijf dat roept dat alle mannen klootzakken zijn die heropgevoed moeten worden.

 25. Pim

  Ik vond het uitbannen van zwarte piet een sympathiek idee maar als ik zie hoe mensen dit doel willen bereiken begin er steeds meer twijfels over te krijgen. Ik wil daar niet bij horen. Laat het dus maar lekker zo als het was en wie het niet bevalt…..

 26. Dries Roel Vink

  Wanneer trekt die gorilla, luisterend naar de naam Arie Boomsma, zich terug op een onbewoond eiland?!

 27. Lies

  Kan iemand mij vertellen welke adverteerders hun kinderspeelgoed door de strot duwen rondom het Sinterklaasjournaal?

 28. piet

  kijk eens maar opsporing verzocht dan zie je wel hoeveel blank zijn die wat doen maar dit heb je ook in andere landen maar hier praten ze nooit over
  dus zij maken nu de dienst uit pppffff

 29. Umfufu

  Vrijheid van meningsuiting op de helling.

  Arie & Glennis: be careful what you wish for.

  Dit gaat snoeihard op jullie pad terug komen.

 30. Mick

  Dit is dezelfde reden dat Jensen van de buis verdween. Het scoorde bovengemiddeld maar Gilette wilde niet meer adverteren. Kut bedrijven. Niemand denkt dat die reclameblokken met het programma te maken hebben. Enkel de ‘Dit programma wordt medemogelijk gemaakt door’ reclames. En dat is Bavaria.

 31. johan

  satire lache mensen

 32. M.

  Na veel bellen en vergaderen krijgen we dit voor elkaar, zo ongelofelijke trots op deze bedrijven zo trots op onze team. Reclame voor de komende uitzending moeten heel goed nadenken, niemand komt vanaf nu zomaar vanaf. #SayNOtoracisme #Zwartpietisracisme

 33. Badmuts

  Bizar dat commerciële partijen het publieke debat nu gaan bepalen. Als de mannen van Vi de gevoelens van de onderbuik van de samenleving niet meer mogen verwoorden dan woekeren die gevoelens als een veenbrand door…met alle gevolgen van dien.

 34. iemand

  Zijn dat bedrijven die veel allochtonen werknemers in dienst hebben zo ja waarom klagen ze dan dat ze niet aan werk komen. Of zijn het bedrijven die het doen voor een goed imago maar als ze een sollicitatiebrief krijgen van een persoon met een buitenlandse achternaam die niet in dienst nemen. Nederland wordt met de dag vreselijker hadden we niet zoveel buitenlanders gehad dan hadden we dit gezeik niet. Ik dacht altijd als er een groep zich gediscrimineerd zou voelen dat het wel de Marokkanen zouden zijn omdat ze altijd negatief in het nieuws zijn maar die hoor je niet. Waarom hebben al deze mensen nooit op Silvana Simons gestemd toen zodat zij in de 2de kamer kon komen.

 35. anti-M

  @M, nou gefeliciteerd met je maatschappij ontwrichtende bezigheidjes. Van harte. Zeker een uitkering ? Ja he.

 36. Lies

  Ik lees net dat de NPO en omroepen een themadag gaan organiseren over racisme en discriminatie. Ik moest even zuchten.

 37. Dartsfan

  Ik vind zespri kiwi’ juist racistisch, je hebt groene en gele kiwi’s maar geen zwarte kiwi’s! Bovendien worden de inwoners van Nieuw-Zeeland door zespri belachelijk gemaakt. En Gilette is ook racistisch, is specifiek gemaakt voor een blanke huid, en zorgt voor irritaties en wondjes bij een donkere huid! Kortom: boycot zespri en Gilette!

 38. Wim

  Ingrid ah verkoopt zelf sint en zwartepiet snoepgoed . Dus het zou wel heel hypocriet zijn, om dan hiervoor te stoppen met adverteren.

 39. opa Buiswater

  @Ray ja Gillete is veel te duur , achterlijke prijzen , ga wel naar de Action
  10 scheermesjes 59 ct ,

 40. Geen adverteerders. Geen RTL en Talpa meer

  Het kaartenhuis stort steeds sneller in elkaar.
  Eerst corona, nu ook nog rascistische praatjes.

 41. Lies

  Zespri, met zijn reclame ‘appel’ of ‘peer’ figuur. Ik zeg bodyshaming. Mag ook niet meer!

 42. man pan

  @opa Buiswater

  En paar dagen rondlopen met snijwonden.. die goedkope scheermesjes zijn kut.

 43. Peter Beense

  Dan roep ik gewoon al mijn collega zangers van het kamp op en sponsoren wij het gewoon hoppa !

 44. Peter B.

  Van mij mag Derksen opvallend kritisch en onaardig zijn als het over homo’s en mensen met een kleurtje en ook vrouwen gaat. Hij is nu eenmaal oud en conservatief; dus wat verwacht je… Een ander mag dan natuurlijk even hard over Derksen en consorten klagen. Het staat Boomsma en Grace dan ook vrij anderen op te roepen niet naar het programma te kijken, of steun in te trekken. En adverteerders zijn vrij hun geld te besteden waar en zoals ze willen.

  Sommigen, ook hier, lijken de vrijheid van de ene partij boven die van de andere te willen stellen. Jammer.

 45. WEST*

  i Die bedrijven die dat roepen zijn grootsprekers Het is wel meer voorgekomen dat een bedrijf zijn commercial introk, maar reclame makeN is voor een bedrijf zelfprestige , dus komen echt wel weer terug !

 46. Lies

  @Peter B: spijker, kop, raak.

 47. Jinek

  Arie Boomsma is boos want hij is zo gay als de neten .Een schijnheilig mietje dat is het en niet anders .

 48. Kim Wieft

  Peter B. er zit natuurlijk helemaal geen vrijheid achter de keuze van zo’n adverteerder en dat weet jij best. Het linksfascisme zit overal en vooral op plekken waar het macht kan uitoefenen. Dus als jij als bedrijf zegt niet mee te gaan in deze heksenjacht ben jij als volgende aan de beurt. Jouw naam wordt op alle kanalen en media door het slijk gehaald.
  Als je op FvD stemt moet je dat ook niet rond gaan vertellen want je bent de pineut op de werkvloer.
  Vrijheid van meningsuiting is alleen bestemd voor linkse mensen en bestaat dan ook niet.

 49. Danny

  Wat een gezeik allemaal pfff.
  Er mag niets gezegt worden aan tafel maar een mafkees op de Dam mag alles roepen en oproepen tot kopschoppen tegen zwarte pieten. De mensen gaan echt doorslaan.

 50. Zozeer

  @Danny, de mensen gaan niet doorslaan, ze slaan al door. Met behulp van onze geweldige PERS !

 51. Arie op Safari

  Nou, mijn naamgenoot zal vanavond lekker met de handjes onder de dekens liggen.. super tevreden met zichzelf over wat hij bereikt heeft vandaag..

  Blijf het zorgelijk vinden dat de eerste oproep tot geweld als woord kunst is afgedaan en overal een moment heeft gekregen.. om vervolgens een tegengeluid (waar je over woordkeuze kan nadenken) op deze manier te krijgen en de Linksche Gutmensch al schreeuwend haar zin lijkt te krijgen..
  Dit gaat alleen maar tot een grotere verdeeldheid leiden omdat de Gutmensch telkens het in het extremere zal gaan trekken en iedereen die het niet met hun eens is te benoemen als racist… en daar gaat het straks echt fout…
  Gaan we straks heel Duitsland weer aanspreken wat er 75 jaar geleden is gebeurd?

 52. Peter B.

  @Kim Wieft

  Nou, dat heb je toch weer allemaal onversneden mogen zeggen, al is het met dat “linksfascisme” en je gehuil over kritiek op ‘FvD’ natuurlijk een wat zielig verhaal.

  Alsof mensen met flink-rechtse meningen niet overal te zien en horen zijn en, net als jij doet, dat ‘links’ (wat dat ook moge zijn) niet voor van alles wat mooi en lelijk is uitmaken.

  Wat ik zei ging over de vrijheid van alle mensen; of ze in jouw ogen nou ‘links’ of ‘rechts’ zijn. Bij die vrijheid hoort dat je – haast als vanzelf – aanstoot kan geven en nemen.

 53. Bart

  Wat een onzin.
  RTL Boulevard gaat te rade bij Veronica van Hoogdalem te rade. Nou wat zal zij er van van vinden? Ook weer praten op een toontje alsof dit de mening is van heel Nederland.

  Nee beste bn’rs, jullie mening is de mening van maar een heel klein groepje mensen in Nederland. Kom eens uit die bubbel van alsof het de rest iets uitmaakt over waar jullie iets van vinden. Dat interesseert het over grote deel van mensen in Nederland geen reet.

  De meesten zijn het gewoon eens met Johan Derksen. Dit heeft niets met racisme te maken maar gewoon met humor. Het was een grap en je kan er om lachen of niet. Gelukkig mag je in Nederland gewoon alle grappen maken. Daarnaast bestaat er iets als vrijheid van meningsuiting.

  Onzin deze omroep aan bedrijven! En bn’rs als Arie Boomsma, Claudia Breij, Georgina Verbaan, Tanja Jess, Hanna Verboom, Halina Reijn, Albert Verlinde, Anouk Smulders etc. moeten eens ophouden met doen alsof ze heel erg belangrijk zijn. Dat zijn jullie helemaal niet! Jullie mening is totaal niet relevant.

 54. Jens(en) met pens

  Dit soort linkse mensen zijn de grootste censuurratten van de hele maatschappij. Opruimen

 55. Kees

  @Peter B: Alweer spijker, kop, raak. Lijkt wel of sommige mensen een andere mening helemaal niet meer verdragen kunnen.

 56. ome H

  Kleingeestigheid is tegenwoordig troef

 57. Uil

  Geen kiwi’s van Zespri meer voor mij. Wat een jankmerk.

 58. Boerenverstand

  Ach, na de verkiezingen volgend jaar krijgen we een rechts kabinet dat de NPO helemaal uitkleedt. Er blijft weinig tv over zo.

 59. Kim Wieft

  Kees vraag het eens aan Wilders, Baudet, Fortuyn en Theo van Gogh hoe links een andere mening kan verdragen. En vertel ook even aan Peter B. dat hij aan het reageren is op een topic wat juist aangeeft dat er geen vrijheid is voor een ander geluid dan links omdat er gelijk ratten onder steen vandaan kruipen om dat af te straffen.

 60. Keta Minek

  Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.

 61. oja

  Vind t allemaal wel erg kort lontje hoor. Moet iedereen alles binnen de lijntjes van iedereen kleuren? Ik vind dat iedereen mag zeggen wat ie wil, ook Derksen en Akwasi. Dat is NL. Als adverteerder terugtrekken is echt paniekvoetbal. En overdreven. Ik moet het fragment nog terugkijken, maar het voelt als een storm in een glas water. Ik ga zeker VI kijken nu. Tegengas geven mag ook, zolang netjes.

 62. Momo

  Volgens mij verliezen deze bedrijven meer klanten door een reactie zoals dit dan wanneer ze zich niet zouden distantiëren.

 63. Wyatt

  Dat Derksen maar met vervroegd pensioen gaat… Enge vent.

 64. Guus

  Ik ga vanavond nog een elektrisch scheerapparaat kopen. Ben er klaar mee met die dure boeven van Procter en Gamble. Een ander merk kiwi zal me ook goed doen.

 65. Carrie

  Deze heksenjacht is echt kwalijk. Vooral omdat ze in gang is gezet door een asociale schreeuwmuts en een zogenaamd oprechte kerel die bij elke nieuwe trend aanhaakt. Jezus, de sportschool en nu black lives, het is voor Arie een zoveelste speeltje.

 66. Wyatt

  Alsof die uitspraak van Derksen niet kwalijk is… Juist in deze tijd.

 67. MediaPrak

  Nog los van je mening over de opmerkingen van Johan Derksen, maar deze actie is dus volkomen idioot. Een adverteerder probeert zijn product te verkopen en heeft niets met de inhoud van het programma te maken. In 1945 is de cultuurkamer opgeheven.

 68. Henk

  Gillette is een verschrikkelijk merk, die zet de mannen zelf te kakken met hun commercials van een jaar geleden met hun linkse boodschappen.

 69. dat zeg ik

  Gillette is voor mietjes

 70. Jan

  Die grote bedrijven zijn zelf niet te vertrouwen met hun linkse propaganda en steun aan niet geweld schuwende organisatie als Black Lives Matters. En waarom distantiëren bedrijven zich niet tegen figuren als Akwasi die met uitspraken komen om geweld te gebruiken als iets hen niet zint? Dat moeten mensen zich eens afvragen.

 71. T.E.D.

  @ Jan

  BLM is geen organisatie, maar een gedecentraliseerde beweging die geen hiërarchische structuur kent.

  Echter hebben de prominente BLM activisten, unaniem het gebruik van geweld veroordeeld en afgekeurd!

 72. Leo knots

  In 1 woord walchelijk. Veronica insite top show. Ik gebruik geen Gillette meer vanaf nu.

 73. Leo knots

  Oproep tot boycot sportschool van Boomsma.

 74. Guttegut

  Derksen is gewoon een seniele ouwe lul maar geen racist. Het was een domme opmerking en daarmee klaar. Jezus, wat een gedoe om niks.

 75. Keta Minek [de echte]

  Cancel culture debielen krijgen het nog voor elkaar ook gvd. Wanneer oomt er nou eindelijk een keer stront over die enge Arie naar boven? Ik zou serieus geld over hebben voor compromitterend materiaal.

 76. Pieter

  Wat zullen ze zich belangrijk voelen als ze adverteerders over kunnen halen om bij VI weg te gaan, dat moeten we nog 10 jaar van ze horen denk ik. Maar dan koop ik geen Gillette en Zespris meer. Als bedrijven zich zo gemakkelijk laten overhalen door linkse gekkies die iemand verheerlijken die op de Dam mensen staat te bedreigen dan kan ik die bedrijven niet meer serieus nemen.

 77. Kenim Atek

  Lang leve VI.
  Weg met dat hypocriete enge derderangs werkloze talentloze te linkse bn’ers zooitje.

  Volledig eens met Kim Wieft 18.35 en Bart 18.57 uur.
  Ik kan er over meepraten als (voormalig) medewerker van de gesubsidieerde geiten wollen sokken woning corporaties.

  Ik heb trouwens mijn scheermesjes van Gillette direct weggegooid.
  Morgen halen we nieuwe van een ander merk dat wel normaal fatsoen heeft.
  En dat kiwi merk kenden wij al niet. Koop altijd Kiki’s maar niet van dat merk, dus geen probleem. Leve de kiwi, maar niet van Zespri!! Zoals domkoppen als Arie B. en Glennis G. al zeggen: Niet kopen!

 78. xandertje

  VI is het enige programma waar gezegd wordt wat er gezegd moet worden. Ga zo door jongens.

  En Gillette… de prullenbak in.

  Nooit meer Gillette oleee oleee….. 🎵🎶🎶🎶🎵🎶

 79. Geronimo

  Karakter wordt nog een unique selling point in reclameland. Read my lips. Ka-rak-ter. Achter de zijige kasthomo Boomsma aanlopen is dat in ieder geval niet.

 80. Zo zit het

  Het wordt tijd dat we Arie Boomsma en Glennis Grace gaan boycotten net zoals al die andere lui die menen dat het hier erger is dan in de USA. LANG LEVE ZWARTE PIET!!!!!!!!!!!!!!!! …
  Overigens vind ik Baudet ook een gevaar voor de democratie. Hij begint Trump neigingen te krijgen. Gaat niet over dit onderwerp, maar even ter verduidelijking.
  Weg met racisme, lang leve Zwarte Piet.

 81. Jan

  Wat een gedoe om niets… die uitspraak van die awaakwi of zo was veel stuitender!!!

 82. Millennials

  “ Voor veel grote bedrijven ligt het uiterst gevoelig om geassocieerd te worden met vermeende homofobe of racistische uitlatingen, aangezien zij miljoenen spenderen aan hun merk en imago. Vaak zijn zij dan ook gevoelig voor acties zoals die van Arie en Glennis.”

  Even hoor Mediacourant, afgelopen tijd valt het me alleen maar meer op hoe erg jullie als courant het opnemen voor VI en mensen die het probleem racisme niet willen aangaan. Die zin die ik hierboven eruit heb gehaald, vind heel tekenend. Alsof de acties van Arie en Glennis niet ergens voor staan, het zijn niet alleen hun. Maar duizenden andere die klaar zijn met dit soort gedrag en de manier hoe jullie als courant constant een ondertoon hebben alsof mensen die tegen racisme strijden iets slecht is zegt ongelooflijk veel over de schrijvers van deze krant. In plaats vanuit het een perspectief te vertellen dat jullie het toejuichen dat mensen opstaan tegen racisme, lijkt het wel alsof jullie al die mensen die hun uitspreken afschilderen als aanstellers. Vergeet niet dat jullie ook een verantwoordheid hebben in deze periode en tijden zijn aan het veranderen. Ook jullie als courant zouden er verstandig aan doen om jullie af te vragen aan welke kant van de geschiedenis jullie willen staan in de strijd tegen racisme.

 83. Morten

  Ook Claudia de B. mengt zich in de discussie:

  Claudia de Breij is er niet blij mee dat Derksen na zijn ongelukkige uitspraken over agressieveling Akwasi tot persona non grata is gebombardeerd door links. Dat geeft ze aan in de VARAgids. Derksen is slachtoffer van de cancelcultuur, zegt De Breij. “2020 is het jaar van de cancelcultuur. Dat betekent dat iemand, meestal een beroemdheid, op sociale media in de ban wordt gedaan omdat hij of zij iets heeft gezegd of gedaan dat al het voorgaande ongeldig maakt“, zegt de televisiester.

  Ook Derksen heeft daar nu mee te maken, merkt De Breij. “Op het moment dat ik dit schrijf wordt Derksen gecanceld door links omdat hij zijn woede niet in kon houden over die doorgedraaide haatspeech op de Dam.”

  Heel jammer, vindt ze. “In zo’n tijd leven we. Wie iets verkeerds zegt of doet is áf. Die mag niet meer meedoen. Terwijl deze tijd juist aantoont hoe belangrijk het is te mogen leren van je fouten.”

  Of wacht…

 84. Jaap Aap

  Oh. Leeft die nare Boomsma nog. Walgelijke hypocriete achterbakse vent. Ik waande hem al op een andere plek.

  Die schreeuwlelijk ook trouwens, bah.

 85. T.E.D.

  Het staat bedrijven vrij die keuze te maken. VI is wel vaker controversieel, homo’s vrouwen, transgenders mensen met een donkere huidskleur ontgelden het wel vaker daar aan tafel. Logisch dat bedrijven liever niet rondom dat programma willen adverteren. Het is een vrij land toch, de consument is vrij met z’n portemonnee te spreken en een bedrijf mag en kan dit ook!!!

 86. Pakkme van Agteren

  Wat een gejank weer

 87. Dij Enkletser

  Boycot Arie Boomsma & Sportscholen ,dan ook maar .

 88. daan

  Fascisme: het desnoods met geweld of intimidatie snoeren van monden die een andere mening voorkondigen dan de jouwe en daarmee de juiste. Hoewel links in woord tegen fascisme is is het juist de stroming die hier wel iedere keer naar handelt. Arie en consorten staan duidelijk aan de foute kant van de geschiedenis.

 89. daan

  IK hoop dat VI en Talpa keihard terugslaan naar deze adverteerders. De strijd om het vrije woord vraagt hierom. Laat VI deze merken komende uitzending maar doorzagen en in een kwaad daglicht zetten. Laat ze tevens hun 1 miljoen volgers/kijkers oproepen om deze bedrijven te boycotten. Ik doe graag mee. Ik hoop dat Talpa deze bedrijven verbied om uberhaupt nog bij hen reclame te maken, ook niet op andere zenders of bij andere programma’s. Smerig links moet gestopt worden.

 90. 010

  Johan Derksen heeft in de betreffende uitzendingen uitgebreid afstand genomen van alle vormen van racisme maar wel gesteld moeite te hebben met raddraaiers en lieden die misbruik maken van goedbedoelde demonstraties om zowat heel Nederland de maat te nemen en die zeggen schijt te hebben aan cultuuruitingen die geworteld zijn in de Nederlandse samenleving. Met andere woorden de mening van Johan Derksen is die van een grote meerderheid van deze bevolking en ook die van mij. Johan durft zijn mond open te doen en die adverteerders met Nederlandse namen zijn schijtbroeken en vrezen maar één ding: geld en hun zogenaamde goede naam. Laten Nederlanders nu maar in een levensgrote advertentie verklaren hun boodschappentassen voortaan niet meer te willen vullen met spullen van die hypocriete merken en winkeltjes.

 91. Joop55

  Nu Bavaria nog.

  Verder #BlackLivesMatter

 92. kees

  De ene “woordkunstenaar” mag oproepen tot geweld en de andere mag geen woordgrap maken. Ik snap t allemaal niet meer zo goed.

 93. Niels777

  Ze willen de blanken de mond dus snoeren, dat tuig en laffe meelopers. VI gaat gewoon door op internet stel het stopt op tv!

 94. Ik ben dol op Zwarte Piet

  Ik denk dat de opmerking van Derksen anders opgevat is dan dat deze bedoeld is. Ik denk dat hij bedoelde dat op het eerste gezicht onduidelijk is wie er onder zwarte schmink zit omdat de persoon daar onherkenbaarder door wordt.

  Sowieso zijn bruin en zwart verschillende kleuren, dus ik denk niet dat de grap over overeenkomsten ging (want die zijn er niet eens).

 95. Hank Vroegindewey

  Goedkoop linkse zieltjes winnen. Voor mij geen Gillette meer en die kiwi’s douwen ze maar in hun reet. Er was niks mis met die uitzending.

 96. Wilton

  Geheid dat er aanstaande maandag meer dan een miljoen mensen kijken.
  En dan niet adverteren….? Hoe dom kun je zijn als bedrijf.

 97. 60+

  Dat moest ervan komen,opgejut door die klote bn,er s hebben ze hun zin. Lekker deugen en meeschreeuwen,maar iets presteren? Nee hoor,dikke lul

 98. kees

  Ik heb nooit gediscrimineerd, maar door dit soort dingen die nu gebeuren krijg ik juist racistische trekjes. Ik heb op deze manier geen enkel begrip voor BLM.Oproepen tot geweld maar als er een tegenreactie komt zijn ze op hun teentjes getrapt.

 99. shrink

  Eindelijk krijgen deze zichzelf overschreeuwende kroegtijgerige blaaskaken het lid eens stevig op de neus gedrukt! Ja heren, money makes the world go round, en nu wordt weer eens duidelijk dat jullie gratuite meninkjes slechts van waarde zijn zolang de adverteerders die pruimen!

 100. Wessel

  @Wilton
  do 18 jun 2020 om 23:25

  Denk het niet, het is een beetje gedaan met de hype.
  Sowieso maakte het programma al geen winst.
  Het is nu politiek geworden en Talpa lag bij de kijker al niet zo goed.
  Verkoop SBS zenders binnen 1 jaar.

 101. Snollebollekes

  Ja die Kiwi’s komen ook echt in Nederland vanuit Nieuw-Zeeland zonder mensen rechten te schenden ! Amehoela https://www.rnz.co.nz/news/country/335331/half-of-audited-kiwifruit-companies-underpaid-workers

 102. Jantje

  @ shrink. Keep on dreaming. Ze hebben in hun contract staan dat ze alles mogen zeggen mits binnen de wet. De kijkcijfers zullen morgen extra hoog zijn.
  De adverteerders moeten vooral opletten dat ze zich niet vervreemden van hun klanten. Neem niet aan dat Gamma een wijvenwinkel wil worden en Gillette zich allen nog gaat toeleggen op dames ontharen.
  Hun klanten zijn gewoon de voetbalkantine mannen en ze adverteren daar niet voor niets.

 103. daan

  @ Wessel: iedere zin die je schrijft verzin je ter plekke! Pure nonsens.

 104. Groene Kikker

  Laten wij dan Gilette, Espri, Gamma en SNS boycotten.

  Arie kan de pot op net zoals Glennis Krijs.

  Wij hebben geen slaven in dienst en onze Parels hebben nog nooit katoen geplukt.
  Dát was in Overgrootvaders tijd toen Ghanezen aan NL Slaven verkocht.

 105. Harry

  @Jantje
  vr 19 jun 2020 om 0:05

  ‘De kijkcijfers zullen morgen extra hoog zijn.’

  Maandag zijn ze er pas weer.

  Zo”n grote fan van VI ben je blijkbaar niet.

 106. Wessel

  @daan
  vr 19 jun 2020 om 0:15

  Haha
  Helaas Daan, niet verzonnen.
  Mensen binnen het Tv wereldje, Talpa en diverse media weten dit al een tijdje hoor.

 107. Xxxx

  De Goede Herder van de E.O. Arie “🤑Beukenoot” Boomsma lijkt zo vroom maar nu leer je zijn ware aard van dit misbaksel kennen. Zogenaamd voor “rechtvaardigheid”. Arie lijkt zo leuk maar is het niet de klojo! Dacht dat we in Nederland vrijheid van meningsuiting hadden? Dat zwarte wijf van een Glennis Krijs ook een kutwijf dat terug naar de rimboe moet. Er moeten eens actiegroepen opgericht worden die de Nederlandse cultuur redt. We krijgen steeds minder in eigen land te zeggen.

 108. Xxxx

  Ik schreef het al eerder: Vele culturen op 1 kussen daar schuilt de duivel tussen! Het komt steeds meer uit! Hoe meer nationaliteiten je in dit land perst hoe groter de problemen zijn. Was het nog maar de zeventiger jaren van de vorige eeuw toen al dat gespuis nog niet in dit land was. Was zo heerlijk aangenaam en vredig. Waar is hier de nooduitgang? Zou graag terug in de tijd gaan in dit steeds groter wordende kutland vol met lui die niks met Nederland hebben dan alleen maar de boel vernielen verschrikkelijk wat een wereld!

 109. Wyatt

  @Xxx die BLM protesten tonen het tegendeel… Mensen in alle kleuren protesteren samen tegen racisme.

  Het is niet zwart tegen wit, links tegen rechts, het is iedereen tegen racisme.

  En dan die Derksen… die met zo’n opmerking komt, daar wil je gewoon niet mee geassocieerd worden.

 110. Shirley

  @Wyatt: geassocieerd is in dit geval helemaal niet van toepassing!
  Je hebt het klokje horen luiden, maar je weet duidelijk niet waar de klepel hangt, meelopertje.

 111. daan

  @ Wessel: ach, als je het zelf maar gelooft.

 112. Wessel

  @daan
  vr 19 jun 2020 om 1:09

  Ik geloof nergens in hoor.

 113. Xxxxx

  Johan Derksen zegt: Het valt met racisme wel mee in Nederland. Gelijk wordt het programma door bepaalde bedrijven geboycot. Wat is er fout aan die uitspraak? Dat mag Johan niet zeggen? Dacht dat we vrijheid van meningsuiting hadden. Nederland is koploper om van een mug een olifant te maken. Het lijkt wel een “hype” dat zodra je over de kleuren zwart of getint begint je gelijk als racist wordt weggezet. De mensheid slaat te ver door. Mag je de problemen niet meer benoemen? Johan heeft niks verkeerd gezegd, omdat het zo is. We zijn een kleinzielig land geworden.

 114. Soundos El Ahmadi

  Ik zou mijn ballen nog niet eens willen scheren met een Gillette.

 115. Xxxxx

  Als Johan Derksen vindt dat het wel meevalt in Nederland dan mag Johan Derksen dat vinden. Ik maak toch ook elke dag de hele maatschappij mee in de bus. Ik merk er als gemiddelde Nederlander ook niets van “racisme”. Blank en zwart leeft “gebroederlijk” naast elkaar. Ze gaan elkaar niet te lijf is mijn opvatting. Laten die mensen die dat wel vinden zeggen waar en wanneer het gebeurt. Als je het in Drenthe niet ziet en ik in Gelderland ook niet. Waar dan wel? We zien in Nederland spoken, beren en slangen op de weg die er niet zijn. Ik ben in mijn leven ook vaak gediscrimineerd. Moet je gewoon “boven” zien te staan. Door de ene mens wordt je omarmt en door de ander wordt je verguist. Zo zit het leven nu eenmaal in elkaar. Je kunt niet met iedereen bevriend zijn. Als mensen je om je “kleur” niet moeten dan zijn er ook nog altijd wel mensen die je om je “kleur” wel moeten. That’s live! Dat geldt niet om je “kleur” maar dat is met alles zo. Geaardheid, geloof, sekse en weet ik wat nog meer.

 116. Captain Caveman

  Valt op dat bij een hype zoals nu weer met racisme, er plotseling ‘deskundigen’ en ‘bestrijders’ opstaan die pretenderen dit zeer aan te trekken en er al járen ALLES aan willen doen om dit te STOPPEN! Morgen waait er een andere hype in en dan… Vooral stopen met de reclame’s! Neem open stelling en een mening aan en misschien dat links nog naar het produkt voorbij kijkt, want alleen toch alles uit de alternatieve wereld en bio winkel met artikelen die stijf staan van het zout!

 117. toxilogic

  Ja ja als die M redactie enig serieus onderzoek had gedaan hadden ze die Ashanti duivel Akwasi nooit een podium gegeven, de Ashanti was het volk dat de slaven handeleren hun waar verkocht, je denkt toch niet dat die zeelui de afrikaanse binnenlanden ingingen om slaven te scoren , als ze die voor wat goedkope snuisterijtes konden kopen, en nu steelt die creep hun stem extreem fout mannetje die Akwasi.
  Ik hoop dat de mannen van VI die zelfingenomen Boomsma en die troela Glennis flink van repliek gaan dienen

 118. MolTalk

  Misschien kan Tony Chocolony de opengevallen sponsorplekken overnemen?

 119. Robvanverderop

  Laat AUB dit geweldige programma bestaan, alle negatieve meningen mogen natuurlijk ook, maar ga zo door mannen dan maar zonder de steun van die ” BEKENDE ” pfffff NL ers

 120. Captain Caveman

  Straks de kijkcijfers door het dak! En dan is er een probleem voor de keurige, correcte adverteerder met het hart op de juiste plek tegen discriminatie, racisme! Op papier dan, in de praktijk willen ze alleen maar blanke meisjes en jongetjes van <25, de rest kan opzouten! Blijven ze bij hun principes als het geld naar de concurrent toe stroomt? Zal de deugers nog vies tegenvallen hoeveel mensen het eens zijn met Derksen. Nu wordt er een beeld geschept alsof HÉÉL NL als een blok achter dat gezeik van links en die negers staan!

 121. Sip

  Dit de omgekeerde wereld. Ik vind Johan niet discriminerend, maar hij heeft in de aard van de discussie een opmerking gemaakt die nu op een weegschaal gelegd wordt. Akwasi heeft een veel slechtere opmerking gemaakt en zijn woorden ook niet terug genomen. We hebben in deze discussie veel losgemaakt, maar zijn niet veel verder gekomen

 122. Morten

  @Wyatt:

  “En dan die Akwasi… die met zo’n opmerking komt, daar wil je gewoon niet mee geassocieerd worden.”

 123. Maarten

  In Nederland lopen thans enige radicale vaak linkse activisten rond, die ondersteuning krijgen van de linkse NPO, die ook hoofdzakelijk bestaat uit vooral linkse medewerkers. De namen kent U.
  Het is allemaal een kliekje aan het worden die ons hun wil, hun mening, hun cultuur op willen opdringen en zelfs TV reclames van bedrijven willen beïnvloeden.
  Er is een zeer gevaarlijke ontwikkeling gaande, die de kwaliteit van leven van de Nederlanders aanzienlijk zal aantasten ! Het wordt bijna terreur. Het moet dringend daarom nu eens stoppen met die eenzijdige anti Nederland berichten.

  Ik verwijs naar een gedicht uit de oorlog van de dichter van H.M. Randwijk:

  ” Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen; dan dooft het licht”.

  IK hoop derhalve dat die beeldenstormers en cultuur vernielers wel de naam van hem van het plantsoen in Amsterdam zullen respecteren.

 124. Xxxxx

  Wyat. Jij wil niet met Derksen geassocieerd worden. Ik wil dat juist heel graag. Hij benoemt dingen die op waarheid berusten. Dat jij je daar niet in kan vinden is dan heel jammer. Ik lig ook wel eens met buikpijn op de bank van het lachen. Het is een komisch programma en dingen worden met een knipoog behandeld. Maar wat nu het erge is mensen kunnen nergens meer om lachen. Je mag niks verkeerd zeggen of RACISME is het toverwoord tegenwoordig. Het mooie is dat geen van allen het slavernij-verleden heeft meegemaakt en het puur uit geschiedenisboekjes heeft. Mensen als jij willen beren, slangen, op de weg zien die er niet zijn. Je helpt mee de maatschappij heel ingewikkeld te maken. Ik ben bijna 60 en ik ben ook vaak genoeg onheus bejegend. Vond ik niet altijd even leuk. Maar je moet maar denken na regen komt zonneschijn. We maken met zijn allen het voor onszelf verschrikkelijk moeilijk.

 125. Dirk

  Tja, Maarten, wanneer komt de bevolking eens in opstand tegen deze idiote lieden, die inderdaad ongelofelijk veel aandacht van de media, i.c. NPO krijgen.

  De NPO, altijd fel tégen alles wat in Amerika gebeurd, terwijl wij van misdadige landen zoals Rusland en China nauwelijks ooit iets horen. Wat daar gebeurd is veel erger.
  De afkomstige allochtone mensen in Nederland moeten zich nu maar eens rustig gaan houden.
  Zo slecht hebben ze het niet in Nederland, waar dezelfde wetten en regels voor iedereen gelijk zijn. IN heel de wereld staat Nederland bekend als een tolerant land.
  En als het je hier niet bevalt, kun je altijd nog ergens anders naartoe emigreren,toch?

 126. Nicolaas

  Zolang er embicielen als Derksen zijn die rasistische
  opmerkingen maken en blijven roepen mbt ZP ect… zal deze discussie blijven bestaan, totdat die achterlijke ZP idd afgetrapt wordt. En maar roepen dat jullie niks met t slavernij verleden te maken hebben, en ondertussen dezelfde genen,wreedheiden vertonen door anderen te blijven kwetsen met het verleden ?? Schaam je. Dat betekent dat de gestoorde eigenschappen van je voorvaders nog in je zit. Is dat een goed voorbeeld voor je kinderen? Ze nemen het over en pesten ook gekleurde kinderen. .En dat noemen jullie een kinderfeest. Steek je hand in eigen boezem en ga bij jezelf te rade. Het ontstaan van ZP is misselijkmakend waar geen honden brood van lusten. Jullie zeiken maar wat, maar weten geen zak van de geschiedenis. Witte nederlanders zijn hersenlose uitschotten die uitgekotst zijn. Wat een zielig volk.. Zelfs in t buitenland is dit een lachertje. Helemaal afschaffen hoeft ook niet perse Meerdrheid anti’s zijn ook tevreden met roetveeg pieten of anders.

 127. Theo

  @Nicolaas; het zijn imbecielen, niet embicielen. Achter zwarte piet staan, of een grapje maken heeft niets met gestoorde eigenschappen te maken. In het grootste deel van het land zijn allang roetveeg pieten of varianten. Wat willen jullie nu eigenlijk. Het pleit is allang gewonnen. Weet je wat J.Derksen over anderen allemaal zegt? Daar bestaat het programma uit.

 128. Rinus

  AH. verkoopt als enige nog plofkip en Lidl mesjes zijn net zo goed als Gilette alleen vééél goedkoper !

 129. Pegode

  Heerlijk!
  Alle reclame van de buis, ook bij de publieke omroepen.
  Ook reclame van de radio zenders!
  Zal die bn lui nog opbreken!
  Gewoon weer kijk en luister geld innen.
  En ari boomsma levenslang verbod ooit nog ergens in beeld te komen.

 130. Xxxx

  Nicolaas. Bedankt voor je “complimenten” dat wij “witte Nederlanders zijn met hersenloze uitschotten die uitgekotst zijn”. Wij “slechte Nederlanders” zijn opgegroeid met Sinterklaas en Zwarte Piet. Als kind hadden wij toch geen benul dat Zwarte Piet nu “racisme” zou zijn? Wij hadden elk jaar “oog” voor de cadeautjes die je kreeg. Het was een gezellige tijd ook waar ik uit oogpunt van mijn kindertijd met dankbaarheid en tevredenheid op terug kan kijken. Wij hebben nooit gedacht en konden toen niet bevroeden dat het nu zoveel ellende teweeg zou brengen. Als wij witte Nederlanders voor jou dan zo uit te kotsen zijn wat doe je dan nog hier in Nederland? Maar je gaat niet omdat de centjes voor jou een te grote drijfveer zijn om toch maar, ondanks al die “ellende” toch maar hier te blijven. Nederlanders als jij maken Nederland niet mooier maar veel slechter. Ik zie nog geen gevaar in drie weken van het jaar Zwarte Piet. Jullie zien beren, leeuwen en slangen op de weg die er niet zijn.

 131. Donald Dumb

  Xxxxx.

  Het is met het sinterklaasfeest al zover dat kindeten vragen gaan stellen als ‘zwarte Piet zwarte Piet, waarom zijn mensen nu zo boos op jullie?’
  Serieus, spreek uit eigen ervaring. Bij meerdere boekingen al gehad.
  Kinderen snappen er niet veel ( meer) van…

 132. Xxxx

  Donald Dumb. Een onschuldig kinderfeest dat ze kapot maken wat niks met racisme te maken heeft. In Arnhem stond jarenlang een donkere pop buiten. Jarenlang een zwart gezichtje. Hebben ze nu maar geel gespoten. De mens is kierewiet geworden. Dit zou zo maar tot een burgeroorlog kunnen leiden. Ik zag op GeenStijl.nl een oude lerares van 83 die zei dat ze 40 jaar met zwarte mensen had gewerkt en dat ze er alles aan gedaan had om niet racistisch te zijn. Sylvana Simons ging provocerend zitten applaudisseren. Dat is echt zo’n k*tw**f!!

 133. Xxxx

  Wij gaan over een x aantal jaren net zulke toestanden krijgen als in Syrië en Libanon met al die culturen waar wij mee opgescheept zitten. Daar ben ik gewoon van overtuigt. Verdraagzaamheid wordt hoe langer hoe minder in dit land ten opzichte van elkaar. Er is geen politici te vinden die daar nog een oplossing voor gaat maken. Nederland is veel te toegeeflijk naar de buitenlanders. Ze hebben een akkefietje als dit
  gewoon niet meer in de hand. Mark Rutte zegt dat moet de bevolking maar onderling uitvechten en durft zijn vingers er niet aan te branden. Dat wordt dus letterlijk vechten! Nee Nederland is heel ver afgegleden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.