Tegengeluid: Beau-tafel in de bres voor Veronica Inside

Geplaatst op za 20 jun 2020 om 8:10

Beau van Erven Dorens deed vrijdagavond nadrukkelijk níet mee aan de Johan Derksen-uitzwaaidag. Als één van de weinige media liet Beau het geluid horen waar de gewone man in de straat zich in herkent: samen met zijn gasten sprong de gastheer in de bres voor de bij het volk zeer populaire mannen van Veronica Inside. Angela de Jong, Jort Kelder, Wouter de Winther én Beau van Erven Dorens waren het roerend met elkaar eens: de oproep tot een VI-boycot gaat veel te ver.

Angela de Jong kwam als eerste aan het woord. “Vind ik het te veel ophef? Ja, los van wat je van de heren vindt: als je kijkt naar wat de heren zeggen in de uitzending, zie ik er niets racistisch aan. Daar kan ik niets aan doen, dat vind ik gewoon.”

De zwartepietgrap van Johan Derksen is volledig uit de context gehaald, vindt Angela. “Er is niet naar de omgeving gekeken waarin het gezegd is. Er zit een stuk van tien minuten voor en tien minuten na, waarin ze enorm afstand nemen van het racisme.”

Angela ergert zich aan domineeszoon Arie Boomsma, die nu kennelijk de macht heeft om te bepalen wat wel en niet kan in Nederland. “Los van wat je van VI vindt en van die mannen vindt: het is gewoon vrijheid van meningsuiting die wij hebben in Nederland en die staat enorm op de tocht.”

Er is een soort kleine bovenlaag in Nederland die gaat bepalen in Nederland wat je wel en niet mag vinden. Dat doet mij toch denken aan een soort rare dictatuur, waarin ik niet wil leven. Dat zie je meestal meer in het Midden-Oosten.”

Hysterie

Telegraaf-columnist Wouter de Winther sloot zich bij Angela aan. “Ik zie ook wel dat het land een beetje ten prooi is gevallen aan een soort vorm van hysterie. Op allerlei vlakken zie je dat tot uiting komen. Ik vond inderdaad die advertentieboycot echt belachelijk. Je kunt ook besluiten om niet te gaan kijken. Er ligt een verantwoordelijkheid bij de zender zelf of zij het binnen hun omgeving vinden passen, maar ik vind het heel erg laf om adverteerders te gaan bellen.”

Angela: “Wat is het volgende? Een cabaretier die je niet zint?

Wouter: “Precies. De volgende keer dat je iets zegt dat Arie Boomsma niet bevalt, dan moet er kennelijk een advertentieboycot komen. Als je daar eenmaal aan gaat beginnen, dan is het einde zoek. We moeten de vrijheid van meningsuiting strenger bewaken.”

Hypocrisie

Jort Kelder vindt de afhakende adverteerders, waaronder Albert Heijn, Gilette en Zespri, heel laf. “Dat adverteerders er ook aan toegeven… Dat vind ik de hypocrisie van de adverteerders. Een grote scheermesjesfabrikant – ik gun ze niet dat ik hun naam noem – weten precies dat ze altijd in een programma adverteren waar ze voornamelijk de man spelen en iets minder de bal. Dat weet iedereen van dit programma. En dan gaan ze bij het minste geringste – want over humor kun je twisten en of het racistisch is of niet – de advertenties terugtrekken.”

Gilette is walgelijk, vindt Jort. “Nou, ik denk dat ik mijn baard laat staan voor straf nu. Ik vind het zó zwak dan. Echt, toen ik bij Quote zat had je ook altijd van die acties dat er dan adverteerders weglopen als je even iets schrijft wat ze niet bevalt. Jongens, dit is een democratie, dit moet kunnen.”

Beau: “Ja, we moeten het los van elkaar zien wat er in het programma gebeurt en wat er omheen wordt geadverteerd.”

Beau steunt VI

Om zijn kijkers een compleet beeld te bieden, liet Beau fragmenten zien waarop Johan Derksen zich fel uitspreekt tegen racisme. “We gaan even naar het moment toe en de nuance die er in het programma is gemaakt. Ja, er was nuance. Ik heb het teruggekeken. Ze hebben twee keer negen minuten over racisme gesproken in de zin van: wij zijn niet racistisch. Ze hebben zich meermalen uitgesproken tegen racisme.”

Na de fragmenten vroeg Jort Kelder aan Beau: “Voel jij je ook geremd?

Beau: “Ja, ik voel me er eigenlijk wel in geremd, ja. Je kan niet een goede kant op vallen hierin.”

Kritiek op M

Gelukkig is Beau geen M, wilde Wouter de Winter daarna zeggen. “De hele sfeer ontstond daar op die Dam met wat Akwasi riep. Bij M mocht hij het uitleggen en Margriet van der Linden zei ‘helder’, terwijl het helemaal niet helder was. Het was vrij schandalig. Toen heeft hij hier aan tafel ook gezeten en daar kreeg ik een heel naar gevoel van. Er ontstond een heel nare sfeer.

Uit hoffelijkheid nam Beau het voor Akwasi op door te zeggen dat hij emotioneel was vanwege racisme. Wouter: “Dat betekent toch niet dat je alles wat hij zegt met applaus hoeft te ontvangen?

Beau: “Nee, absoluut niet, dat heb ik ook niet gedaan. We zijn extreem gevoelig met z’n allen.

Anti-VI

Er vielen ook kritische noten over VI. Die kwamen van Miljuschka Witzenhausen en Ellie Lust, die steevast op de hak wordt genomen in VI. Wel merkte Lust op: “Ik denk ook niet Johan Derksen een racist is. Hij heeft zelfs geen hekel aan homo’s. Dat denk ik echt. Maar er zit een soort van beperkte blik naar minderheidsgroepen omdat niet gevoel wordt hoe het is om op een bepaalde manier stelselmatig te maken krijgen met pesterijtjes.”

Beau: “We zijn ontzettend gevoelig, we lopen allemaal op eieren, maar ik ben het wel met Jort eens. Als iedereen rond de tafel gaat zitten, kun je elkaar in de ogen aankijken en met elkaar kletsen.”

Jort: “Volgens mij valt het best mee met meneer Derksen. Het is een rare, oude mopperkont, maar we hebben toch allemaal een oom die rare dingen zegt?

Beau: “We gaan, jongens, we gaan voor de verbinding!

Jort: “Dat doen ze alleen bij de NPO, we zitten nu gewoon bij RTL.”

Angela: “En een beetje stoom afblazen en gewoon een beetje lachen af en toe!

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (woensdag)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (donderdag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (donderdag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (donderdag)
Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside? (donderdag)
Wilfred Genee: ‘Ronnie Flex, je praat onzin’ (vrijdag)
Felle BLVD-discussie over kapotmaken Veronica Inside (vrijdag)
Beau geneert zich bijna: ‘Ik moet vaak om VI lachen’ (vrijdag)
Johan Derksen blij, vond reclameblokken al vrij lang (vrijdag)
Roderick vindt VI-boycot Albert Heijn en Gilette ‘sneu’ (vrijdag)
John de Mol grijpt niet in bij VI: faciliteert hij racisme? (vrijdag)
Jan Slagter walgt van boycot Veronica Inside (vrijdag)
Oranje boycot Veronica Inside, Akwasi ligt in een deuk (vrijdag)

Foto: RTL
81 Reacties op “Tegengeluid: Beau-tafel in de bres voor Veronica Inside”


 1. 98% van Nederland kijkt nooit VI

  Wat een theater en aandachttrekkerij.

 2. Pepijn

  Heel goed van Beau! Niks mis met VI!

 3. Tycho Graagnat

  Team (VI) Derksen.

 4. Huib

  Gelukkig wat tegengeluid. Het is allemaal hysterie.

 5. man pan

  Frappant, dit is M wordt verweten dat het een eenzijdige zwarte BLM tafel heeft, maar Beau wordt gecomplimenteerd met een tafel met alleen witte VI aanhangers.

 6. ikweethetbeter

  Dit was de enige club die de waarheid vertelde ,Johan is geen rascist en Akwasie riep zelf een rare sfeer op met zwarte piet ik trap je kop in .

 7. NPO kwaliteit!

  Ik heb ”t programma niet gezien, ik kijk nooit naar Beau, maar ik ben ’t voor de allereerste keer van m’n leven nu met Angela eens!!

 8. Ken Stoner

  Nu is de situatie dankzij de slappe knietjes van NL zodanig dat als je iets zegt wat niet lijkt op met meel in de mond praten, slijmen en geen medelijden of aangepraat schuldgevoel hebben, DIRECT met behulp van de huichelende media, men een racist of erger wordt geniemd. Nu is dit geen probleem maar die zielige kleinzerigheid is zo belachelijk kinderachtig, sneu en doorzichtig (💶💶💶💶💶)

 9. Rogier

  Zoek de verschillen:

  Derksen: 5 woorden van 20 minuten uit zijn verband rukken.
  Akwasi: 5 woorden van 20 minuten uit zijn verband rukken.

  Wat een snollen: Kelder, Angela en leugenaar Winther.

  Mijn conclusie: Beide waren fout of niet fout.

 10. Karin

  Ik ben links en ik stem links, maar in dit geval ben ik team Johan!
  Gewoon om het feit dat ik het een heel eng idee vind dat in dit land een paar figuren d.m.v. stasi praktijken andersdenkenden het zwijgen menen te kunnen opleggen.

 11. Zelfzucht

  Kijk eens aan: Beau van RTL kiest voor realisme. En trekt direct meer kijkers dan Opt1 van NPO, de propaganda-omroep van de overheid.

 12. Dennis

  Boycot Arie (Jezus) Boomsma

 13. WEST*

  @ Karin over 10 jaar moeten wij Nederlanders ons aanpassen aan andere culturen We raken onze cultuiur kwijt, en iedereen is bang om iets te zeggen !
  en satire / canbaret / kan straks ook niet meer , je krijgt een proces verbaal als je iiemand bekritiseert of op de hak neemt

  Het moet niet gekker worden

 14. Greet

  En nooit meer die idioot van Arie Boomsma op tv graag.Wat een achterbakse man.

 15. Dejanne

  WEST, 10 jaar?????

  Wat denk je dat er nu gebeurt??

 16. Toet Toet boing boing

  Volledig witte tafel concludeert dat witte mensen geen racistische uitspraken doen. Het gemengde Nederlands elftal concludeert iets anders. Wie heeft gelijk ?

 17. Dejanne

  @8:46
  Voetballers zijn dom en denken alleen aan hun toekomstige financiële belangen, dat weet iedereen. Behalve jij blijkbaar.

 18. WEST*

  @zelfzucht weet u hoeveel SKO kastjes tegen betaling of in natura, (bijv gratis tv scherm) , verplicht op 4 staan ! die moeyt u niet meetellen natuurlijk want na aftrek blijft er veel minders kijkers over , en wint OP 1 behoorlijk !

 19. Ken Stoner

  We raken onze cultuur en veiligheid kwijt als daarvoor de juiste personen het voor het zeggen krijgen in de haag. Dat bepaald de kiezer nog steeds wat hij voor regering krijgt! Als het zo klote wordt hebben we dat niet te danken aan zwartepiet en zielige negers maar aan het algemene stem en voorkeur gedrag van U!!

 20. Guttegut

  Wat is nou een “gewone man”? Als dit de debielen zijn zoals West1 en Anne, die hier dagelijks reageren met hun verbale diarree ben ik blij “ongewoon” te zijn.

 21. M.

  Hebben jullie dit gezien?

 22. Rogier

  Beau had 2 zwarte journalisten moeten uitnodigen tegenover de leeghoofden Jort en Angela. Winther moet gaan vliegen vangen.

  Dit is TV maken van/voor het laagste soort.

  Boomsma: die heeft echt een streng gereformeerde kop. Vooraan in de kerk maar ondertussen. Brrrrrrrrr

  Het gaat om racisme, en die is er ook in Nederland.

 23. Ken Stoner

  Slappe jeugd die als zombies mee staan te demonstreren omdat ze zichzelf van alles laten aanpraten en omdat velen de aandachtspanne vaneen marmot niet kunnen evenaren! Sufgerukt dat ze niet eens 10-4=?? Zonder smartphone kunnen uitrekenen! Staan ze te zwaaien met hen scheurkartonnetjes met daar een wazige kreet erop! Ga maar demonstreren voor een douchebeurt en kapper!

 24. Peter

  Hou eens op met dat gepolariseer witte of zwarte tafel dat is bevooroordeeld. Het gaat om de mening niet om de kleur.

 25. Jasper Rens

  Wel grappig, dat na deze hele periode nog steeds 5 witte mensen bepalen wat racisme is. Zonder enig idee van wat racisme is, omdat ze het zelf nooit meemaken. Typisch een voorbeeld van white privilege.

 26. Willem Nagtegaal

  Zwaar overtrokken allemaal. Ik kijk altijd naar VI.. meneer Boomsma is een zielepoot. En die Anouk moet helemaal haar bek houden.stemming makers zijn het. En wat mij betreft boycotten die adverteerders die nu gestopt zijn.
  Hang maar een bord bij Boomsma en zijn vrienden neer. Walgelijk

 27. Ken Stoner

  Volgend jaar wint ‘Opsporing Verzocht’ de Grachtengordel diversiteit prijs! Omdat dat het enige programma is waar buiten de presentatoren en wat zeurende slachtoffers, wiens eigen schuld het trouwens is volgens de Deugers, het aandeel grotendeels zwart is! Geweldig toch!

 28. Dejanne

  Opsporing Verzocht gaat de herfst niet halen.
  Wegens te stigmatiserend.

  Ik durf dat hier te voorspellen.

 29. Pjotr

  Inderdaad Angela. Het is al discriminerend en dom om definities te gebruiken die pogen een huidskleur te omschrijven. Maar deze racistische bovenlaag bepaalt ook dat we iedereen moeten indelen in niet-bestaande huidskleuren; zwart (negatief)en wit (positief)
  Zij bepalen ook dat we slaven ‘tot slaaf gemaakt’ moeten noemen, wat een eufemisme is, want de meesten zijn ‘als slaaf geborenen’.
  Gebruik voor mensen topografische termen en noem slaven ‘ontvoerde geketenen’, anders beledig je de Slavische bevolking.

 30. Lieve

  Jasper@ Hou op met je domme, racistische prietpraat.

 31. gerdien

  Het waren de laatste stuiptrekkingen van het koor van de verontwaardigden van ‘je mag ook niks meer zeggen’. Je mag alles zeggen maar niet iedereen hoeft het er mee eens te zijn. Jarenlang zijn Derksen & Co ermee weggekomen onder het mom ‘het is maar een grapje en het is mijn mening’. Nu krijgen ze tegengas en is de wereld te klein. En met het trollenleger op twitter lijkt het alsof het nog heel wat voorstelt maar het is een extreme minderheid met gemiddeld 30 accounts p.p. en een grote bek die in elke tweet bewijzen hoe bekrompen en racistisch ze zijn. En daarmee hun eigen ongelijk.

 32. Henkert

  Bedankt voor het typen.

 33. MC bezoeker 25

  Ik kon me hier helemaal in vinden. Vrijheid van meningsuiting is een belangrijk goed. Het lijkt wel of er tegenwoordig bij ieder woord gezocht wordt naar iets om er een discussie over op te starten, met als doel mensen monddood te maken. Noord-Koreaanse taferelen. Ik nam de proef op de som bij Beau. En ja, als je zo gaat luisteren dan gaat het snel. Jort Kelder heeft het bijvoorbeeld over een beeldvullende man van de veiligheidsregio. Bingo! Hij zegt dus dat de heer Bruls te dik is. Allemaal de straat op tegen deze man! Die moet van de buis!

  Dan zie je vervolgens de reactie van Akwasi op de boycot van het Nederlands Elftal en dan denk ik: deze man is gestoord en kinderachtig tegelijk. Datzelfde geldt voor de heer Boomsma en van mevrouw Grave begrijp ik het niet. Als er iemand aangepakt moet worden is het deze brutale mevrouw wel. Ik zal dat filmpje in Amsterdam op AT5 niet snel vergeten. https://www.at5.nl/artikelen/62110/glennis-grace-bedreigd-tijdens-interview

 34. Toto, wanneer trek je de stekker er uit

  Vreemd dat de Nederlandse overheid via de Toto de sponsor is van VI

 35. M.

  Notabene Angela de jong, wanneer je deze juffrouwtje nodig hebt om de zwaar racistisch, vernederend, verouderd zwart piet te verdedigen dan weet je een ding zeker, Zwart piet heeft verloren. RTL Duitsland was de eerste zender de zwart piet heeft verwijderd om zijn racistisch kenmerken. Nu voor de hype, zetten ze deze mensen aan tafel. #zwartpietisracisme. Johan Derksen is en verwarde bejaard denkt dat NEderland in de jaren 50 is blijven hangen, toen was racisme geaccepteerd, anno2020 geen plaats meer voor zwart piet, geen plaats meer zijn racistisch uitlatingen. #nederlandselftal #zwartpietisracisme

 36. Ik

  Karin zegt: Ik ben links en ik stem links, maar in dit geval ben ik team Johan!
  Gewoon om het feit dat ik het een heel eng idee vind dat in dit land een paar figuren d.m.v. stasi praktijken andersdenkenden het zwijgen menen te kunnen opleggen.

  Nou Karin, Ik ben rechts en ik stem rechts, en in dit geval ben ik team Johan!
  Gewoon om het feit dat ik het een heel eng idee vind dat in dit land een paar figuren d.m.v. stasi praktijken andersdenkenden het zwijgen menen te kunnen opleggen.

 37. animo

  Opsporing Verzocht meest gekleurd zoek maar uit hoe dat komt ,laag opgeleide minderheden die met de nek worden aangekeken geen werk kunnen krijgen door afkomst en kleur zijn een kweekvijver voor de criminelen daar worden ze voor vol aangezien .

 38. Bolke de Leeuwin

  Waarom heeft de KNVB nog niet opgeroepen tot een boycot van het WK in Qatar? Waarom niet dan ?
  Misselijkmakende huichelaars.

 39. animo

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed de ruggengraat van de democratie , de grap van Johan heeft daar niks mee te maken dit was bewust kwetsen het filmpje werd door redactie klaargezet met een in kop van Genee kon Johan zijn genade slag aan Akwasi kon uitdelen , doelbewust .

 40. Lieke

  M@ Ondanks dat ze absuluut niet op elkaar lijken verwar je de intelligente lieve Zwarte Pieten met agressieve Afrikaanse activisten.

 41. Corleone

  Haha hoop dat Arie met zijn mislukte tv carrière gekeken heeft en zag dat hij werd beschreven als een laf triest kereltje.

  Iedereen attentie, druk ‘Arie Boomsma VI’ in op youtube en zie waarom Arie dit doet.
  De man die een kruis draagt in zijn oor. Want geloven in een sprookjesfiguur is cool.

 42. Mappy

  Kunnen we die Akwasi niet gewoon het land uitzetten , en ook meteen die
  wereldvreemde Arie met hem meesturen.
  Er moet toch een wet uit de VOC tijd zijn die nu nog geldt .

 43. Oewitte man

  Zo zie je maar weer. Zet alleen maar blanken in een talkshow en er wordt fatsoenlijk tegen elkaar gesproken.
  Zet er een paar zw arten tussen en het wordt een meelijwekkende slachtofferschap of agr essief gebeuren aan de tafel.

 44. Zelfzucht

  Dat is West
  Die lult best
  Uit zijn nek
  Dwaze gek.

 45. HansR

  Jort aan Beau “voel lij je geremd” de Winther (T) over Akwasi bij M en Beau en Beau uit hoffelijkheid Akwasie naar de mond praatte.
  Dit bewijst maar weer eens dat Beau geen goede ondervrager is maar gewoon met alle winden mee waait en de gasten slijmerig naar de mond praat.

 46. animo

  Beau zit duidelijk in het kamp Akwasi .

 47. Cobweb

  Prima uitzending en helemaal mee eens.

 48. De Heer

  De narcist Arie Boomsma zal huilend gekeken hebben. Kijk wie tegen VI zijn. Gevallen sterren of types als Glennis die dacht dat ze nu in Amerika zou werken en wonen.
  De grote namen zoals Boshard, Van Nieuwkerk en Pauw kijken met plezier naar VI, de b-artiesten leveren commentaar.

 49. Hans

  We mogen niks meer!We zijn in Nederland echt azijnzeikers geworden!het lijkt echt op een dictatuur waar we nu in leven door het kabinet word met 2 maten gemeten!We moeten oppassen wat we zeggen!Ik bepaal zelf wat ik zeg!daar heb ik niemand bij nodig!Ik laat mijn mond niet snoeren net als Johan! Wat eeidiote leven in dit land!

 50. Huismaker

  Maar om het goed te maken: “Ging hij het weer proberen Thierry of Geert ? ” Want daarmee stel je de calvinisten gerust.

 51. TopShow

  Heerlijke uitzending van BEAU.
  Zelfs met Ellie “ik neem mezelf heel serieus” Lust aan tafel. A gut.
  Nu lekker weekend.
  Maandagavond eerst genieten van VI en daarna over naar BEAU.

 52. chris?

  Beau, aardige man, maar mislukt als gespreksleider. Goed als sidekick maar niet meer.
  En dan die Angela de Jong, vreselijke type, waait met alle winden mee.

 53. Britt Scholte Lover

  Een Pluim voor Beau en zijn gasten, eindelijk een tegen geluid en voorstanders van Derksen! Bij M hoor ik alleen maar linkse npo zwetsers!
  1 zinnetje halen ze uit de tekst van Derksen terwijl hij nog veel meer heeft gezegd!

 54. M.

  Het Europees Parlement veroordeelt ‘alle vormen van racisme, discriminatie en xenofobie’. Daar hoort ook het zwart schminken van witte gezichten bij. Het Europees Parlement veroordeelt Zwart piet, Stop onmiddellijk hiermee. Er is geen plek voor deze zwaar racistisch karikatuur in onze samenleving. Eindelijk en keihard en duidelijk statement van de EU. Dat geeft ruimte om Nederland voor de hoogste rechtbank te slepen, keihard deze racistisch traditie aanpakken. Binnenkort komt meer naar buiten over de rechtszaak tegen Nederland. #zwartpietisracisme #rechtszaaktegenracistischkarikatuur

 55. Mark

  Moet toch wel een schok zijn geweest voor Angela; zit ze in een Amsterdamse studio tussen allemaal bewoners van de Grachtengordel (Jort, Beau) en zijn ze het met haar eens… lol

 56. Wakker worden

  Zo eindelijk wat tegengas tegen die malloten,heb nog 1 vraag voor iedereen:Welk land leven we nou precies? want ik weet het niet meer

 57. 😷Paulus

  😷Vrijheid van menings uiting daar ben ik mee eens. Maar zodra het op beledigen en de spot drijven van groepen in de samenleving aankomt dan is dat geen volksvermaak. Entertainment hoort volksvermaak te zijn inplaats van kwetsen van andere. De zogenaamde Intellectuele gasten aan tafel straalden enkel dommigheid uit. Miss 🐖Angela in het bijzonder! Men is enkel bezig met het polariseren in de samenleving. Als dit vrije meningsuiting is dat staat het mij vrijuit hard te roepen dat mijn buurvrouw een hoer is of de moeder van allen die bij Beau aan tafel zat allemaal kinderen zijn van hoeren. Ik wens ze allemaal de Kanker toe! Dit is mijn vrije mening, want het mag..

 58. Kees

  Ja, M, de Piet die echt Zwart is (blackface) heeft z’n tijd wel gehad. Aleen een minderheid van conservatieve oudjes houdt nog vol dat alles blijven moet zoals het in hun jeugd was. Ook het Forum voor Democratie heeft in het Europees Parlement niet tegen gestemd, dus er zijn ook daar mensen die begrijpen dat een Piet met een veegje hier of daar, of wat vrolijke kleurtjes, voor alle kinderen van vandaag prima voldoet.

 59. Herald

  @Wakker worden

  Een land waar we Nederlands spreken, klootzak! Doe dat dan ook!

 60. Janheid

  Jammer dat vrijheid van meningsuiting steeds meer 1-richtings verkeer word, als je niet mee praat met die kleine groep met een veels te grote mond en vaak ook nog met gratie in dit land toegelaten, vallen alle politiek correcten over je heen. Dit gaat voor grote tweedeling in de samenleven zorgen en werkt rechts extremisme in de hand, black lives matters, ook dat van zwarte piet

 61. Uuuh

  @Paulus

  Jij denkt dat je die vrijheid hebt maar dat is niet zo. Dat ben jij gaan geloven mede vanwege diezelfde media. Want die heeft vele kilo’s boter op het hoofd. Decennia lang heeft de Nederlandse media zijn uiterste best gedaan om het volk te laten geloven dat er geen grenzen zijn. Figuren als Gorden, Brard, De Leeuw, Jensen enz hebben uitgebreid een podium gekregen om hierin een ‘voorbeeldfunctie’ te zijn. Jarenlang was de tendens dat alles gezegd en gedaan kon worden, zo platvloers en zo grof mogelijk en ten koste van alles en iedereen. Het resultaat was, zoals Beatrix indertijd al zei, de verloedering van de samenleving. En dat is alleen maar erger geworden, zo erg zelfs, dat sommige mensen in woord en daad geen gezag meer hebben voor autoriteit (politie enz). Of dat ze iemand, die ze niet persoonlijk kennen, in woord en daad confronteren met zijn/haar seksuele geaardheid of culturele achtergrond. Maar ook, zoals jij, op een open forum iemand kanker toewensen. Dát hoort allemaal niet bij de vrijheid van meningsuiting.
  De draai die de media de afgelopen maanden heeft gemaakt vind ik interessant. Maar er is nog wel een lange weg te gaan. Want de verloedering is niet zo maar ongedaan te maken. En hoe zit het met het zelfreinigend vermogen van de media? Zullen er nog mensen verantwoordelijk worden gehouden? Gaan de media nu echt het goede voorbeeld geven, of blijft het de waan van de dag en/of effectbejag?

 62. Sip

  Die onzinnige discussie over rassendiscriminatie en slavenhandel. Wees volwassen en ga in overleg om weer een mooie samenleving te krijgen.

 63. boerenverstand

  @Sip: wat een mooie woorden. Ik kan het niet beter zeggen.

 64. Katrien

  Nederland is Nederland niet meer .wat een gezeur steeds .

 65. Verna

  Vrijheid van meningsuiting? Dat doen kwetsbare groepen ook zoals anti ZP. Maar wordt niet in dank afgenomen. Voorstaanders van die gestoorde walgelijke Derksen, die t allemaal eens zijn met zijn rastische uitlatingen zijn net zo rasistisch. Om ervan te kotsen. En maar roepen dat t in Nederland meevalt?? Zolang dit blijft doorgaan zullen de anti’s ook hun mond niet laten snoeren. Ze hebben ook de vrijheid om hun mening te uiten. Een weldenkend mens is anders.

 66. Abij

  Ik vind het vreselijk dat dit het gesprek van elke dag is sinds de demonstratie in Amsterdam met als hoogtepunt Akwasi! En als daar een Johan Derksen een grapje over maakt word half NL als rasist gezien en moet VI geboycot worden en al de bekende NL gaan er in mee omdat aan hun de aandacht word gegeven! Waar is de aandacht voor al die Nl die niet bekend zijn maar ook recht hebben op vrije meningsuiting? Dit loopt vreselijk uit de hand en het duurt niet lang of je krijgt hier de zelfde taferelen als in Amerika!

 67. 😷Paulus

  😷@Uuuh,Beatrix had gelijk, door de verloedering ziet men door de bomen het bos niet meer. Voor mij is het duidelijk. Niemand heeft het recht om anderen te vernederen, KWETSEN en te minachten. Alle mensen zijn gelijk. Een rationeel denkend mens zou hierin niet schuldig maken. AMEN

 68. Janneke

  Kunnen we het ook eens van de andere, niet negatieve kant bekijken? Wij hebben in Nederland een feest met blank en bruin. De pieten worden overal meer gewaardeerd dan de Sint. Sint spreekt je ernstig toe, de pieten maken leuke grapjes met je, geven je lekkers, ze zijn gezellig.Nu mogen de pieten niet meer mee doen ! Verdorie, doen we iets samen, bruin en blank, mag het weer niet.Discriminatie!
  Het racistisch zijn is nooit de bedoeling geweest, de legende is totaal anders, maar die kennen maar weinig mensen. Nee we moesten ome Kees als kind niet herkennen en daarom werd er schmink gebruikt. Een clown maken ze altijd helemaal wit met een rode neus en meer gekkigheid! Geen Nederlander die zich gekwetst voelt of daar iets achter zoekt. Ik vind het prima als er roetveeg pieten komen, maar hou eens op om ons racistisch te noemen. Je woont in een land waar je naar toe bent gekomen, of je ouders destijds, omdat ze dachten dat Nederland een veel beter land voor ze was. Als dat niet zo is, zou ik persoonlijk hier niet willen wonen.
  En dat zeg ik niet als “zwarte Piet”, maar als “Kaaskop”.

 69. Cornelia

  Kunnen we Albert ook boycotten ik was klant al jaren maar voor mij nu niet meer
  Wat een stelletje hypocrieten om een flauwe grap dit te doen
  Wie volgt

 70. Willie

  Virgil van Dijk heeft afgezegd .Hij verwoorde ik ben niet hypocriet wie A zegt moet ook B zeggen .Verder zei hij een slaaf is slaaf of die nu blank is of zwart, Zou ik dat niet denken dan ben ik een racist en ik wil niet dat mijn standbeeld over 250 jaar omver wordt gehaald omdat ik voetbalde voor mijn glorie op een veld doordrenkt met bloed van 4000 doden , vele gewonden en zieken en uitgebuite.

 71. Karin

  Kees@ ‘conservatieve oudjes, bla bla. Je generaliseert en je discrimineert oudere mensen en je discrimineert jonge mensen, omdat ze ook slim genoeg zijn om te weten dat Zwarte Piet anti-racistisch is. Ook beledig je progressief denkende mensen, want er zijn gelukkig heel veel linkse mensen die niet stereotypisch negatief over ZP denken. Verder heeft FVD in het EP tegengestemd. Hebben ze eindelijk iets zinnigs gedaan.

 72. 010

  Dan nog even over die voetballers van NL die praten met grote mond over racisme en misbruik van slaven en daarom Veronica Inside links laten liggen. Maar deze brave voetballers hopen wel hun kunsten te vertonen tijdens het WK in het zeer racistische Arabische Qatar. De bouw van de stadions werd gedaan door arme buitenlanders die in het snikhete land tijdens het werk werden uitgebuit als slaven en waarvan er honderden zijn omgekomen. Dus kritische Oranjehelden, jullie blijven thuis en laten die tienduizenden euro’s de man lopen of gaan toch maar dan onder protest met volledige geldovermakingen naar de arme families van de omgekomenen. Schijters!

 73. Kees

  @Karin: Je klinkt net zo in de war als die andere potser. Kijk gewoon op de site van het Europese Parlement en zie zelf dat er 415 voor en 216 tegen stemmen waren en 55 onthoudingen.

  Van de Nederlandse partijen stemden GroenLinks, D66, PvdA en Partij voor de Dieren voor. SGP, PVV en VVD pus één CDA vertegenwoordiger stemden tegen.
  Onthoudingen waren er van CDA, ChristenUnie en … Forum voor Democratie.
  De werkelijkheid lijkt voor sommige mensen lastig te accepteren, of eerder lijkt men soms liever aan eigen verzonnen ‘feiten’ vast te houden.

 74. Dorine

  Vrijheid van meningsuiting is een zeer groot goed dat beschermd moet worden. Echter is deze vrijheid niet bedoeld om zomaar iedereen grof te beledigen, te kleineren of aan te zetten tot agressie of geweld. Er mag toch wel verwacht worden dat de geboden vrijheid beschermd wordt en niet in gevaar wordt gebracht door misbruik hiervan. Johan voor jou geldt in deze, dat het erg vreemd is dat jij Akwasi verwijt wat jij al jaren (te goed betaald) voor de tv doet onder aanvoering en aanmoediging van Wilfred en goedkeuring van John de Mol.

 75. Apfelflapf

  Let op mijn woorden : binnenkort vind onze deugkakker Beau bij nader inzien toch dat de humor van Johan Derksen niet kan . Meneer zuurbekje heeft namelijk de ruggegraat van een paling, en heeft niet al teveel weerstand nodig om als een blad aan een boom om te draaien .

 76. Rich

  Nederland is voorgoed veranderd en z’n cultuur en nuchterheid volledig kwijtgeraakt. De mensen zijn opgejuind door alle social media en denken zelfstandig een mening gevormd te hebben en willen zeker niet horen dat ze vreselijke kuddedieren zijn geworden. De ego’s groeien tot aan de hemel en verder en iedereen vindt dat hij of zij maar overal een mening over moet ventileren. Als je een film had gemaakt 40 jaar geleden over hoe de mensheid momenteelachteruit en ten onder gaat aan z’n eigen ego en hebzucht had je het een gekke film gevonden en gezegd dat het gelukkig maar een film was.. Helaas is dit de werkelijkheid geworden en de stem van de minderheid wordt breed uitgemeten en zelfs zo vies gebracht dat het lijkt alsof de wereld echt zo denkt. Waarheid is dat het overgrote deel vd mensen heel anders denkt maar simpelweg te beschaafd is om in grote getalen de straat op te gaan. Dat extreem linkse geleuter is eng en racistisch en roept op tot haat ipv gelijkheid. En iedereen moet op tv meelullen anders wordt je gestenigd. Die Boomsma Anouk Akwasi en dat hele stinkelftal kan van mij kapot vallen..Hele enge mensen zijn het die van alles willen behalve vrijheid van meningsuiting of gelijkheid onder mensen. Ze willen afdwingen mond snoeren en hun vette ego en bankrekeningen lekker vullen.. Maar let op! Dit heulen met die racisten van Black lives matter en dat linkse geleuter komt ze duur te staan! Maskertjes zijn gelukkig afgevallen en we kunnen deze zakkenvullers eens goed bekijken. Als je een publieke functie hebt zou je beter moeten weten dan de domme massa opruien boefjes!

 77. Carrie On

  @Rich: Toen je het over “opjuinen” (?) en “opruien” en een “vette ego en bankrekeningen lekker vullen” had moet ik toch, gek genoeg aan John de Mol z’n VI jongens denken. Die weten wat aanstoot geven als verdienmodel is. 😄

 78. Rich

  Das het stigma dat ze idd meekrijgen en das het stokje waarmee iedere x weer wordt geslagen net als dat woord racisme. Ook zo’n dood woord gebruikt door lozers die helemaal niets willen.
  Dat hele enge linkse clubje in het mediapark heeft nog steeds stevig de touwtjes in handen. Je moet eens kijken wat er door deze mensen verdient wordt door dit linkse geleuter ipv altijd weer uit te halen en te klagen over geldverdienend rechts. Met dat deeltijd, linkse paarsharige paasheuvel gedans is dit land in 40 jaar tijd he le maal naar de zeik geholpen!
  Je zal zo’n cluppie zeikers bij je hebben werken!! Beroepszeikerds en klagers en het zijn er veel joh niet normaal!

  Het gaat wat mij betreft om vrijheid en iedere engerd die een ander wil snoeren kan ik niets mee. Kun je nagaan hoe snel je een massa mee krijgt? De spindoctors achter deze hetze weten heel goed hoe massa-psychologie werkt en alle plannen worden x op x netjes uitgevoerd door trouwe ambassadeurs die simpelweg niet in de gaten hebben hoe hard ze gemindfucked zijn! Er zijn zelfs mensen die een kliklijn bellen als ze andere mensen te dicht bij mekaar zien staan! In 3 maanden tijd is dicht bij mekaar staan geaccepteerd als een overtreding door het volk! Sociaal zijn, knuffelen en liefhebben is strafbaar? en we pikken dit gewoon? Ultieme mindfuck toch? NSB pasjes van opa en oma weer van zolder gehaald jongens?
  De enige die echt keihard discrimineren is al dat tuig zelf.
  Mensen moeten mekaar niet! door alle eeuwen heen!
  Heeft dus geen hol met ras of geloof te maken maar met mensen.
  Roetmoppen, pinda’s, kaaskoppen, rooie rakkers, dikke moffen.. Boeien!
  Als je zoveel tijd hebt om overal over te zeiken dan werk je niet hard genoeg! Beetje dikker huidje krijgen allemaal das ook hard nodig!

 79. 010

  Rich, je twee lange reacties kan ik me helemaal in vinden. Alleen over die 1,5 meter denk ik wat anders en besef ik de grote verantwoordelijkheid van onze regering. Als risicogroep hoop ik mijn bezorgde, lieve en prachtige gekleurde echtgenote, werkzaam in de zorg weer snel naast me in bed aan te treffen.

 80. Lariekoek

  @animo
  De daders bij opsporing verzocht is meestal gekleurd? Zou kunnen! Maar na opsporing verzocht komt opgelicht en de dader is meestal blank. Angela de Jong vindt wat de heren bij VI zeggen niet racistisch, maar ik vind het wel rasistich! Sommige uitlatingen althans!

 81. F van Ee

  Dit programma heeft een ranzige inhoud .
  Het trekt kijkers die zich vermaken met
  kwetsbare groepen in hun identiteit te
  raken. Vrije meningsuiting wordt op deze
  manier misbruikt om anderen te discrimineren.
  Vreselijk dat adverteerders hier een podium
  voor bieden. Walgelijk!!!?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.