Oranje boycot Veronica Inside, Akwasi ligt in een deuk

De enorme ophef rondom Veronica Inside komt tot een hoogtepunt: de spelers van het Nederlands elftal zullen in de toekomst niet meer meewerken aan het praatprogramma. Dat heeft aanvoerder Virgil van Dijk zojuist bekendgemaakt. De Veronica-talkshow ligt zwaar onder vuur. Na de omstreden speech waarin Akwasi fysiek geweld tegen Zwarte Piet aankondigde, maakte voetbalanalist Johan Derksen een zwartepietgrap over de rapper. Die is bij veel mensen slecht gevallen.

Ook Oranje is nu helemaal klaar met Johan Derksen, zegt aanvoerder Virgil. “Dit is onschuldige humor? Dit is de taal van de voetbalkantine? Dit is maar een mening? Dit is soms het randje opzoeken? Lekker laten gaan joh? Nee! Dit is ver over de grens. Niet voor de eerste keer. Niet voor de tweede keer. Keer op keer op keer. Enough is enough!

Virgil spreekt van ‘Veronica Offside’. “Wij, Oranje-internationals, laten ons niet meer interviewen door dit programma.”

Rapper Akwasi had eigenlijk een mediastilte afgekondigd, maar kon na dit nieuws niet meer stil blijven. “hahahhahhahhahahahahhahahhahahahahhahaha“, twittert hij.

RTL Boulevard-verslaggeefster Veronica van Hoogdalem vindt het ook heerlijk: “Hahahahahahahahaaaaaa. Enough is enough👏🏽👏🏽

Op1-host Sander Schimmelpenninck: “De reacties bewijzen, zoals vaker, de noodzaak van het bestrijden van de luidruchtige domheid van bejaard en tokkie Nederland. Hup Virgil Van Dijk.

Andere BN’ers reageren verbaasd. Maurice Wijnen: “Wat een overspannen gedoe, lieve mensen. Als het hele land tijd heeft zich druk te maken over een zeer domme opmerking van een voetbalanalist… kijk naar buiten mensen, de zon schijnt!

Theodor Holman: “Als ik het goed begrijp mag Zwarte Piet niet, maar het zwart maken van Johan Derksen wel? #teamJohanDerksen

En GeenStijl-ster Bart Nijman: “Op momenten dat het er echt toe doet, is bijna helemaal niemand Charlie.

Lees ook:
Anouk vindt Johan Derksen ‘om te kotsen’ (woensdag)
Talpa-ruzie over Akwasi: Albert woest op Johan Derksen (donderdag)
Wilfred Genee over Akwasi-rel: ‘Ik had moeten ingrijpen’ (donderdag)
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (donderdag)
Adverteerders sluiten geldkraan: einde Veronica Inside? (donderdag)
Wilfred Genee: ‘Ronnie Flex, je praat onzin’ (vandaag)
Felle BLVD-discussie over kapotmaken Veronica Inside (vandaag)
Beau geneert zich bijna: ‘Ik moet vaak om VI lachen’ (vandaag)
Johan Derksen blij, vond reclameblokken al vrij lang (vandaag)
Roderick vindt VI-boycot Albert Heijn en Gilette ‘sneu’ (vandaag)
John de Mol grijpt niet in bij VI: faciliteert hij racisme? (vandaag)
Jan Slagter walgt van boycot Veronica Inside (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen