Op1 vraagt Sigrid Kaag: ‘Team-VI of team-Akwasi?’

Sigrid Kaag, die namens D66 voor het premierschap wil gaan, werd gisteren in de talkshow Op1 gevraagd wat ze vindt van het huidige mediagevecht tussen VI’s Johan Derksen aan de ene kant en rapper Akwasi aan de andere kant. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Presentatrice Fidan Ekiz was nieuwsgierig. “Team-Derksen of team-Akwasi? U zegt dat u de verdeeldheid in de maatschappij wil breken en dit is een goed voorbeeld van de verdeeldheid in ons land op dit moment.”

Daarop antwoordde Sigrid Kaag: “Ik ben noch van het ene team noch van het andere team. Ik vind de uitspraken van de heer Derksen over vrouwen, homo’s en anderen niet passend bij een televisiestation.”

Fidan Ekiz: “Waarom vindt u dat niet passend dan?

Sigrid: “Ik vind dat er te veel denigrerende opmerkingen worden gemaakt over een aantal mensen. Ik vind het zelf niet passend en ik kijk er ook niet naar.”

Fidan: “Maar uw partij staat natuurlijk wel heel erg voor vrijheid van meningsuiting.”

Sigrid: “Dat is ook zo. Maar ik kan iets niet passend vinden. Dat wil niet zeggen dat je het verbiedt. Ik kijk er niet naar, maar ik ben noch team-A, noch team-B. De boodschap moet anders zijn. We moeten elkaar vinden in het respect en in de zoektocht naar dat midden, waar denk ik het merendeel van de Nederlanders zich veilig bij voelt en de positie en het recht op meningsuiting op een beschaafde manier wordt erkend. Zo kom je met elkaar verder.”

Johan Derksen ligt onder vuur omdat hij een zwartepietgrapje over Akwasi heeft gemaakt, terwijl Akwasi wordt bekritiseerd omdat hij geweld tegen Zwarte Piet heeft aangekondigd.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen