Op1 vraagt Sigrid Kaag: ‘Team-VI of team-Akwasi?’

Geplaatst op ma 22 jun 2020 om 7:50

Sigrid Kaag, die namens D66 voor het premierschap wil gaan, werd gisteren in de talkshow Op1 gevraagd wat ze vindt van het huidige mediagevecht tussen VI’s Johan Derksen aan de ene kant en rapper Akwasi aan de andere kant. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Presentatrice Fidan Ekiz was nieuwsgierig. “Team-Derksen of team-Akwasi? U zegt dat u de verdeeldheid in de maatschappij wil breken en dit is een goed voorbeeld van de verdeeldheid in ons land op dit moment.”

Daarop antwoordde Sigrid Kaag: “Ik ben noch van het ene team noch van het andere team. Ik vind de uitspraken van de heer Derksen over vrouwen, homo’s en anderen niet passend bij een televisiestation.”

Fidan Ekiz: “Waarom vindt u dat niet passend dan?

Sigrid: “Ik vind dat er te veel denigrerende opmerkingen worden gemaakt over een aantal mensen. Ik vind het zelf niet passend en ik kijk er ook niet naar.”

Fidan: “Maar uw partij staat natuurlijk wel heel erg voor vrijheid van meningsuiting.”

Sigrid: “Dat is ook zo. Maar ik kan iets niet passend vinden. Dat wil niet zeggen dat je het verbiedt. Ik kijk er niet naar, maar ik ben noch team-A, noch team-B. De boodschap moet anders zijn. We moeten elkaar vinden in het respect en in de zoektocht naar dat midden, waar denk ik het merendeel van de Nederlanders zich veilig bij voelt en de positie en het recht op meningsuiting op een beschaafde manier wordt erkend. Zo kom je met elkaar verder.”

Johan Derksen ligt onder vuur omdat hij een zwartepietgrapje over Akwasi heeft gemaakt, terwijl Akwasi wordt bekritiseerd omdat hij geweld tegen Zwarte Piet heeft aangekondigd.

Foto: NPO
66 Reacties op “Op1 vraagt Sigrid Kaag: ‘Team-VI of team-Akwasi?’”


 1. Anne

  Hopelijk niet weer commentaar van M. Die sluipmoordenaar van de Nederlandse taal.

 2. Maya de Wesp

  Natuurlijk kiest deze haatheks geen partij. D666 is een machtsgeyle kontlikkerspartij.

 3. 💭 (wordt straks verwijderd)

  Team Derksen.

 4. Rogier

  Beide 5 fouten woorden van de 15 minuten betoog.

  Muggenzifters.

 5. Curryworst

  Ik verheug me al op de uitzending van VI van vanavond.
  Kan ook zo maar zijn dat Johan zijn schouders ophaalt en het voor de rest van de uitzending over andere onderwerpen gaat.

 6. Kim Wieft

  Ze hekelt de uitspraken van Derksen maar over het oproepen van geweld door zielepiet Akwasi zegt ze niets.
  Helder!

 7. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  De figuur van Zwarte Piet is afgeleid van de Moren, (Jesse Klaver!). Dat waren Noord-Afrikanen die blanken tot slaaf maakten. Ze hebben nog een tijd Spanje bezet. Vandaar ook de zak van Zwarte Piet, die stoute kinderen meeneemt naar Spanje.

  Is helemaal geen aandacht voor in de nederlandse media. De moslims met hun negerslaven. Ook in 2020 is dat nog steeds zo.

 8. WIM

  VERSCHRIKKELIJK D 66 .

 9. Koe Man

  Schandalig dat zoveel mensen klaarblijkelijk een bedreiging (zwarte piet in zijn gezicht trappen) prima vinden.

  Als deal systematisch mensen gediscrimineerd worden dan is het wel de autochtone bevolking van Nederland. Allochtonen van 1e,2e,3e generatie en asielzoekers worden hier in de watten gelegd. Nederland is een luilekkerland voor deze mensen, anders zouden ze wel teruggaan naar waar ze ooit vandaan kwamen.

 10. WEST*

  Dit is een opsteker voor veronica al die heisa , verwacht ook torenhoge cijfers !
  en het ironische is , dat de adverteerder afhaakt , hoe dom zijn ze bezig !

 11. WEST*

  Nog gekker is ,dat al die Hollandse belegen kaaskoppen , die anti z p , zijn
  want bruin of zwart je gezicht kleuren mag niet, straks wel in de zon gaan liggen bakken om een kleurtje te krijgen !!

 12. oja

  ik ga zeker VI kijken. Kijken welke woordkunstenaar er aan het woord komt…

 13. WEST*

  @ oja en zo denken er een paar miljoen denk ik , veronica gaat scoren als nooit tevoren!en ik vind dat heel fijn voor Johan!

 14. Joke van Koos

  Mijn man was pas verkeerd eerst ging Koos , Corry Konings neuken , toen zuipen en tegen een boom aan rijden , en vervolgens net doen alsof die verlamd was

 15. Ellebel

  Ik ben voor mijn eigen team want ben ik voor team akwasi ben ik ineens geliefd ben ik voor team Johan ben ik een racist en ik ben absoluut geen racist ik ben tegen geweld dus ga niet iemand in zijn gezicht trappen en hoerenmoeder roepen ben wel in voor grappen mits ze geen beledigingen zijn zoals ze vaak VI gebruiken

 16. Sender

  Daar gaat het al mank.
  D’66 die de traditie voortzet en geen echte keuze durft te maken, diplomatiek antwoord.
  Een referendum uitroepen misschien?? Nee dat kan niet meer, D’66 draaide het de nek om.

 17. WEST*

  @redactie MC kunt u Joke van Koos niet verwijderen , dit kan echt niet
  Terwijl onschuldig reacties soms ook met enige humor, worden verwijderd !

 18. Ken Stoner

  Nu moet er een indruk worden gewekt alsof HÉÉL Nederland zich als een blok tegen Derksen keert! Waarheid is dat de toegestane 0,65 procent die tegen zijn maar liefst 100% airplay krijgen. Doorzichtige truukjes van onze linkse wegkijkers. Blinken sowieso niet uit in doordachtheid en efficiëntie! Gedacht wordt dat alleen de zgn ‘hoog’ opgeleide het snapt! Zal vies tegenvallen!

 19. Alex

  Ze zegt precies zoals het is; zij vindt het niet netjes, maar daarmee mag je Derksen zijn mening niet verbieden.

 20. Flauwe Kul

  Sigrid Kaag geeft commentaar op een programma, dat ze niet heeft gekeken.
  En dat doen vele mensen!

  Tsja, als dat onze minister-president moet worden?
  Die gaat handtekeningen zetten onder verdragen etc., die ze waarschijnlijk ook niet heeft gelezen!

  D’66: Dom 66

 21. Wijze van Zion

  Katholiek ?

 22. Bart

  Boycot de boycot.
  Een wereld waar op alle slakken zout wordt gelegd is onleefbaar. Gisteravond Tycho Graagnat en Akwasi ( op 3) voor black pete discussie. Raar mannetje die Ashanti.

 23. Stefie

  Volgens mij is nog nooit zo veel reclame gemaakt voor een tv programma. Dat moet toch minstens 2 mlj kijkers opleveren vanavond. Kan niet wachten

 24. Harry

  Ik vind al dat aquasi sentimentele gebabbel
  van BN’ers gewoonweg stuitend.
  Rug rechten en leren relativeren allemaal.
  Derksen is overduidelijk GEEN racist/fascist.
  Dus stop dat gehuiliehuilie en ga (bij V.I.?)
  het gesprek met ze aan i.p.v. laf weg te
  duiken en het via derden te spelen…

 25. Heidi

  Hup team Derksen:

  Wij staan achter jullie!

 26. Michiel

  Typische D’66 madam zonder mening. Op de vraag wiens mening ze deelt vertelt ze doodleuk dat ze geen enkele mening deelt en tegelijkertijd alle meningen deelt. Heb je toch niks aan als kiezer. Echt zo iemand die het niet eens is met concentratiekampen, maar wel de mening respecteert van mensen die er werken. Bah.

 27. Pieterke

  Kaag antwoordde als ze minister president wordt dat ze excuses aanbiedt voor de Nederlandse slavernij.

  Zij wordt dus geen minister president.

 28. Kuis

  Selectieve verontwaardiging en het meten met twee maten begint totaal te escaleren.

 29. Paul

  Nog geen minister president en stelt zich nu al buiten alles om, kan nu al geen keuze maken, doet haar huiswerk niet en antwoord, c.q. reactie is politieksafe…LOL

 30. Henriette

  Wat zou Pamela Hemelrijk nou geschreven hebben over dit gesprek als zij nog leefde?

 31. Huismaker

  Kaag, de grootste fan van Arafat. De extremist. DDR66 doet er alles aan om ons land naar de knoppen de helpen: Afschaffen referendum, Groot Duits/EU Rijk, “Nepnieuws”, Immigranten wereldrecord, Islam wordt de grootste religie in Nederland. Onvoorstelbaar ! Wat moeten deze mensen een haat hebben tegen ons land.

 32. Joe Banana

  Laten we hopen dat deze D’66 heks in ons land niet de touwtjes in handen krijgt, want dan verdwijnt er nog veel meer belastinggeld naar schurkenstaten en antisemitische staten. Ze speelt graag sinterklaas, maar dan zonder zwarte piet.

 33. sjaakie

  TEAM DERKSEN.

 34. Thomas

  Laat Nederland blij zijn dat er nog Johan Derksen op de TV hun mening kunnen geven, beter dan die voor geselecteerde gif spuiers bij M en Op1 de marcistische propaganda programma’s van de staatsomroep NPO. NPO snoert met belastinggeld de gehele vrije meningsuiting op klimaat, EU, globalisme, cultuur etc, NPO weg er mee.

 35. anja

  het ergste is dat er nu al 1 week lang alleen hoort JOHAN DERKESEN en waar het om gaat AKWASIE hoor je niks meer van terwijl die uitspraak echt niet kon trap zwarte piet in zijn gezicht nu lees ik vanmorgen dat hij zo lacht AKWASIE om wat hij aan heeft gericht boycot nederlands elf tal ik ben 100 % team JOHAN

 36. Ad

  Gelukkig voor Kaag dat ze het vanavond opnieuw mag uitleggen bij M en Op1. Ook Nieuwsuur zal nog wel een momentje zoeken om haar te promoten.

 37. Sender

  Thomas
  ma 22 jun 2020 om 10:07,

  Als voorstander en aanhanger van de NPO en haar (door de bank genomen) programmering moet ik dan ook met pijn in mijn hart toegeven dat de NPO met belastinggeld de gehele vrije meningsuiting op klimaat, EU, globalisme, cultuur etc, snoert. Dat merktje je goed op. ‘Het huilen staat me nader dan het lachen’

 38. Albert

  Zoiets wil in ons land
  Regeren durft nu voor haar mening uit te komen Jhon Derks krijg alles over zich heen en die zwarte (woordspeling) wordt niks over gezegd
  Die wordt beschermd belachelijk
  Dus vandaag kijken naar Jhon

 39. Max

  Kaag vind ik een J O D E N H A T E R en ze buigt deze ruggengraatloze vrouw voor de religie van vrede de i s l a m. Wegwezen ga maar in G A Z A wonen hypocriet!

  Ik vind Kaag niet passend voor de Nederlandse samenleving, door haar antwoord op de vraag heeft ze overduidelijk partij gekozen en is ze dus vooringenomen.

 40. Bart

  @Kim Wieft Ik dacht precies het zelfde.

 41. Wendy's dealertje

  Draaikonten’66, waardeloze partij, kun je echt helemaal niks mee, staan nergens voor, want standpunt kan elke seconde wijzigen.

 42. Huismaker

  Een echt goed vraaggesprek volgen ?
  Kijk eens naar “Een oorlog reeds verloren” (Youtube) met Mr Sven Hulleman en Prof Karel van Wolferen. Met een centrale vraag: “Wat is er nou ECHT aan de hand ?”. Want er worden spelletje gespeeld. Grootverdieners van de vaccins, belanghebbers van de economische malaise, de rol van de media.. ga zo maar door.
  Je kunt wel je oren dicht stoppen met “We kunnen er toch niets aan doen” of je kunt gewoon eens je gezond verstand gebruiken.

 43. Bart

  @Huismaker 👍

 44. ropart

  premier worden? ga koken mens!

 45. Jaap

  Kaag is van geen van beide partijen maar heeft wel alleen kritiek op de uitspraken van Derksen, en Akwasi dan? Had het lef om ook zijn uitspraken te noemen.
  Op 1 heeft vergeten te vragen hoe Kaag (met haar Palestijnse man) over Israel denkt.

 46. arie

  Mevrouw Al-Qaq -Kaag is getrouwd met een Palestijn en waren ooit vrienden van moordenaar Jassar Arafat. Er zijn vele foto’s van hen in omloop.
  Haar kinderen mogen op school geen Al -Qaq genoemd worden maar Kaag.
  Waarom ?
  De 2e kamer durfde van haar overboekingen van ons belasting geld naar Palestijnse discutabele clubjes niets te zeggen, helaas.
  Je moet bovendien wel erg arrogant zijn om te zeggen dat je minister president wil worden, als je partij momenteel 10 zetels in de peilingen verliest.
  D66 is een anti Nederland partij geworden, verkoopt ons land aan de Eurofielen en wil onbeperkt maar immigranten toelaten. Met die partij gaan we naar de kl.ten
  Bovendien lijkt ze mij niet echt aardig, een soort ratje.

 47. joost

  Waarom noemen sommige slijmjurk journalisten mevrouw Al-Qaq- Kaag een
  topdiplomaat ??

  Zij heeft een baantje gehad bij de verenigde naties,meer niet. Dus, nou en ?
  De VN is een waardeloze organisatie geworden, omdat Amerika, Rusland en China elk voorstel voor vrede of oorlog kunnen verwerpen middels hun veto recht.
  Stelt niks meer voor, dan dat er veel Nederlands belasting geld naar toe gaat.
  Het is een gigantische organisatie die heel veel gemeenschaps geld kost maar verder een tandeloze organisatie is, als de “baas” landen een veto uitspreken.
  Nederlandse politici zijn altijd ten onrechte “trots”als er weer eens een Nederlander daar op kantoor mag komen. Een leuk baantje, maar zonder inhoud en in feite zit je daar voor aap.
  Gisteren zag ik haar voor het eerst op TV, waar zij ook weer een de ouwe truc van kereltje Pechtold uit de hoge hoed haalde door Wilders weer een te bashen.
  Bah, wat een nare bestuurster is dat.
  D66 de anti Nederland partij, let maar eens op.

 48. Veerkamp

  Of ze het nou ooit wordt of niet, in t kader van het immer terugkerende ‘te weinig vrouwen aan de top’ cool dat ze zich beschikbaar stelt en dat publiekelijk bekend maakt! Die heeft wat dat betreft ballen, maar das vast seksistisch uitgedrukt, anyway.

 49. Wilco

  Och och, zie hem daar zitten met zijn grijze haarstukje op aan de achterkant van zijn hoofd. En maar denken dat men dat niet ziet. En dat, zit anderen bespottelijk te ,maken. Wie is nu een travestiet?

 50. Wilco

  Johan met zijn grijze pruike, hihihi

 51. Von Metternich

  Wed maar dat de MSM vol op het Kaag-orgel gaan de komende maanden. Deze vrouw zal vaker op uw tv-scherm verschijnen dan Peter R. de Vries en Ab Osterhaus tezamen. Grote thema’s als duurzaamheid, immigratie en transferunie zullen als gespreksonderwerp volkomen ondergeschikt raken aan dat ene heilige doel: een vrouw als premier. Uit de mond van het establishment zal slechts één tegengeluid te horen zijn: wat jammer dat ze niet zwart is!

 52. Bea

  Het moge duidelijk zijn dat de Inquisitie weer terug is neerlandje. Even dacht ik dat de Spaanse Furie voorgoed was verdreven in de 16e eeuw, maar schijnbaar is het emo-gedachtengoed toch nog Springlevend.

  En dat terwijl het hier een buitenlanders paradijs is. Hoefje ergens anders niet voor te komen.

  Zou goed zijn transcripties van Derksen en Akwardie op papier te zetten. Dan kan, als de emotie bedaard is, het feitenonderzoek beginnen. Want dit is nu nog even teveel gevraagdtt schijnbaar.

 53. Teuntje

  Weer zo een zie mij eens deugen die Kaag bleh

 54. Grace

  Team Derksen

 55. Captain Caveman

  Ga lekker zonder mondkappie even naar de AH. Scheermesjes en kiwi’s halen

 56. Wilfred Degens

  Als het aan die hypocriete rapper met zijn humorloze aanhang ligt moeten onze beroeps grappenmakers een ander beroep gaan zoeken. Zij maken Nederland een zuur en doodeng volkje, altijd op zoek naar steeds nieuwere taboes waar de huichelarij vanaf druipt. Geen normaal mens discrimineert nooit. Wie dat van zichzelf ontkent, heeft geen greintje zelfkennis of liegt dat ie zwart ziet. (is een gangbaar gezegde!)

 57. Jaap

  Deze vrouw zal áls ze lijsttrekker wordt en na verkiezingen er geen ministerpost in zit stilletjes verdwijnen en zal Jatten weer fractieleider worden.
  Kiezersbedrog zie je van verre.

 58. Jaap

  Een van de corruptste mensen op aarde was haar vriend. Arafath heeft Palestijnse volk alleen rampspoed gebracht. Zijn weduwe en dochter leven in weelde in Parijs.

 59. Woeste Willem

  TEAM DERKSEN

 60. Flip

  TEAM DERKSEN

 61. Zielepiet

  Wat is dit gezijk toch een Nederlands welvaart probleem. Als het mensen goed gaat, gaan ze kennelijk op zoek naar met welke fobieen ze in de belangstelling kunnen komen als enge fatsoensrakkertjes. Oh, oh wat zijn wij toch zielig.

 62. Annabella

  ‘Onwijze van Zion’ zou toepasselijker zijn… Als er iémand NIETS katholieks heeft in woord, gedrag én uitstraling, is het de emotieloze, afgemeten, monotoon sprekende, extréém beheerste Kaag!! Deze vrouw lijkt gehéél gespeend van ‘joie de vivre’, spontaniteit, enthousiasme. Ze is getrouwd met een Palestijn, vandaar haar veelvúldig gepleit voor gulle giften aan die contreien… En wie weet, is ze thuis wel reuze leuk en levendig. Ik wou dat ze thuis blééf, hahaha

 63. Annabella

  Natúúrlijk Team Derksen!!!

 64. HET VRIJE WOORD

  100% TEAM DERKSEN

 65. Het Vrije Woord

  WILCO!! Wie dacht jij voor de gek te kunnen houden, met je vanmiddag om 12.41 en 12.43 (!) verzonden berichten zg. over Johan Derksen in VI : ‘Och Och, zie hem daar zitten met z’n grijze haarstukje op z’n achterhoofd. Hij denkt dat niemand het ziet, hi hi hi’ enz…!!! MAAR….VI BEGINT PAS ‘S AVONDS OM 20.30, DOMBO, JE HEBT JEZÉLF VOLSLAGEN VOOR GÉK GEZET !!! WHAHAHAHA

 66. Cornelia

  De Islamitische slavernij, slavenhandelaren en plunderaars mag niet genoemd worden. De Moren (Arabische/ Berbers bevolking en bezetters van Spanje), de Islamitische Barbarijnse zeepiraten, het Ottomaanse Rijk (het huidige Turkije). Anderhalf miljoen blanken slaven waaronder Nederlanders Christenen. Islamitische slavernij heeft vele malen langer geduurd dan de Nederlandse slavernij. Slavernij bestaat nog steeds. Miljoenen mensen worden nog als slaaf gehouden of verkocht. Qatar, voetballers vinden dit geen enkele probleem. Empathie???
  Ghana, pas nog slaven bevrijd. Nigeria, slaven vorig jaar bevrijd die aan kettingen waren geketend uit twee Islamitische scholen. Zo maar een paar landen. Niemand is zo racistisch als Nederland en blanke Nederlanders.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.