Johan Derksen is het beu: ‘Akwasi op hol geslagen’

Johan Derksen is helemaal klaar met rapper Akwasi, die met zijn gewelddadige uitspraken over Zwarte Piet flink wat onrust heeft veroorzaakt. Het is een op hol geslagen lul. Dat heeft de voetbalkenner maandagavond gezegd in Veronica Inside. Akwasi wil niet terechtgewezen worden voor zijn uitspraak dat hij Zwarte Piet in november op zijn gezicht gaat trappen, ook niet door Beau van Erven Dorens. Het leidde tot een talkshowmoment, waar ook Derksen heel erg naar van werd.

Het was vreselijk om naar te kijken, vindt Derksen. “Die Akwasi heb ik op tv gezien en ik denk dat tachtig procent van Nederland met schuim op de bek naar die man heeft zitten luisteren. Ik vond het verschrikkelijk die man wat hij allemaal uitkraamde.

Akwasi gedraagt zich vreselijk obstinaat, stelt hij. “Het is een op hol geslagen schreeuwlelijk. Ik zit naar die man te kijken en denk: wat een lul is dat joh.

Volgens de rapper zelf waren zijn gewelddadige uitspraken ‘beeldspraak’. “Het was een kunstvorm! Ha ha, rot toch op!“, aldus collega René van der Gijp.

Derksen: “Zo lust ik er nog wel één. Hij heeft gewoon op dat plein onzin staan uit te blèren en opgeroepen tot geweld.

Overdreven

Het racismeprobleem in Nederland wordt wel héél erg overdreven, vinden de mannen van VI. Wilfred Genee: “Jongens, ik weet niet met wat voor een gevoel jullie hier naartoe zijn gereden: hoe voorzichtig moeten we zijn? Humor wordt nu op een weegschaaltje gelegd.”

Johan: “Ik vind dat we helemaal doorslaan in Nederland. Iedereen met innerlijk fatsoen is tegen racisme, ik ook en iedereen hier aan tafel, maar ik zie op tv alleen maar schreeuwende gekkies die de ruimte krijgen.”

Van der Gijp: “Ik dacht bij mezelf: als wij in een land leven wat zij nu schetsen, dan hadden wij hier met z’n vieren niet meer gewoond. Daar ben ik van overtuigd. Ik dacht: wat is dit joh?

Derksen: “Die jongen die aan de overkant zat die het had georganiseerd zei: ‘Mijn enige veilige plek is thuis. Zodra ik buitenkom, word ik er altijd mee geconfronteerd.’ Ja, dat is nogal wat.”

Wilfred: “Ja, maar nu zijn wij de witte boze mannen die het niet begrijpen. Daar moeten we wel even rekening mee houden.”

Derksen: “Er moeten dan wel héél erge dingen in Nederland gebeuren. Dan moet je naar de politie stappen en aanklachten indienen en niet popiejopie op een plek voor eigen parochie dit soort teksten uitbraken.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen