Johan Derksen is het beu: ‘Akwasi op hol geslagen’

Geplaatst op di 16 jun 2020 om 9:15

Johan Derksen is helemaal klaar met rapper Akwasi, die met zijn gewelddadige uitspraken over Zwarte Piet flink wat onrust heeft veroorzaakt. Het is een op hol geslagen lul. Dat heeft de voetbalkenner maandagavond gezegd in Veronica Inside. Akwasi wil niet terechtgewezen worden voor zijn uitspraak dat hij Zwarte Piet in november op zijn gezicht gaat trappen, ook niet door Beau van Erven Dorens. Het leidde tot een talkshowmoment, waar ook Derksen heel erg naar van werd.

Het was vreselijk om naar te kijken, vindt Derksen. “Die Akwasi heb ik op tv gezien en ik denk dat tachtig procent van Nederland met schuim op de bek naar die man heeft zitten luisteren. Ik vond het verschrikkelijk die man wat hij allemaal uitkraamde.

Akwasi gedraagt zich vreselijk obstinaat, stelt hij. “Het is een op hol geslagen schreeuwlelijk. Ik zit naar die man te kijken en denk: wat een lul is dat joh.

Volgens de rapper zelf waren zijn gewelddadige uitspraken ‘beeldspraak’. “Het was een kunstvorm! Ha ha, rot toch op!“, aldus collega René van der Gijp.

Derksen: “Zo lust ik er nog wel één. Hij heeft gewoon op dat plein onzin staan uit te blèren en opgeroepen tot geweld.

Overdreven

Het racismeprobleem in Nederland wordt wel héél erg overdreven, vinden de mannen van VI. Wilfred Genee: “Jongens, ik weet niet met wat voor een gevoel jullie hier naartoe zijn gereden: hoe voorzichtig moeten we zijn? Humor wordt nu op een weegschaaltje gelegd.”

Johan: “Ik vind dat we helemaal doorslaan in Nederland. Iedereen met innerlijk fatsoen is tegen racisme, ik ook en iedereen hier aan tafel, maar ik zie op tv alleen maar schreeuwende gekkies die de ruimte krijgen.”

Van der Gijp: “Ik dacht bij mezelf: als wij in een land leven wat zij nu schetsen, dan hadden wij hier met z’n vieren niet meer gewoond. Daar ben ik van overtuigd. Ik dacht: wat is dit joh?

Derksen: “Die jongen die aan de overkant zat die het had georganiseerd zei: ‘Mijn enige veilige plek is thuis. Zodra ik buitenkom, word ik er altijd mee geconfronteerd.’ Ja, dat is nogal wat.”

Wilfred: “Ja, maar nu zijn wij de witte boze mannen die het niet begrijpen. Daar moeten we wel even rekening mee houden.”

Derksen: “Er moeten dan wel héél erge dingen in Nederland gebeuren. Dan moet je naar de politie stappen en aanklachten indienen en niet popiejopie op een plek voor eigen parochie dit soort teksten uitbraken.”

Foto: SBS
72 Reacties op “Johan Derksen is het beu: ‘Akwasi op hol geslagen’”


 1. Olivier

  Hulde! Een rationeel geluid in doorgeslagen Nederland waar nu opeens gedaan wordt alsof iedereen van kleur nog steeds slaaf is. Overgewaaide krankzinnigheid. Keek nooit VI, maar ga dat vanaf nu doen. Heerlijk dat er nog iemand is niet niet op de politiek correcte trein gestapt is. Meer Meer Meer!!

 2. Danny

  De gouden koets vinden de VI gasten prachtig en de geschiedenisboeken staan er bol van.

  Discriminatie is een heel groot probleem. Als men het niet ziet dan heeft men een probleem.

 3. Vonzipper

  Enige programma voor de gewone hardwerkende Nederlander waar men gewoon zegt wat men denkt…

 4. Tom

  M of VI

  Je bent fascistisch of reel?

  Oproep om je KRO NCRV lidmaatschap op te zeggen!
  Die hebben met MISSIE hier heen geachterhaald!

 5. Arie Schoenlepel

  Wederom heeft Derksen weer gelijk.

 6. jm

  Je kan hem mogen of haten, maar Johan heeft hier gewoon een punt.
  90% denkt er zo over.
  Probleem is; vandaag de dag is iedereen racist, of je wil of niet.

  Er is al lang geleden gewaarschuwd dat dit uit de hand gaat lopen, en de Sylvana’s, Jerrie Afriyie’s, Akwasi’s hebben nooit genoeg en weten de boel zo op te stoken dat er genoeg (Groen) linkse deugmensen onder ons hierin meegaan.

  En ook nu geldt nog steeds; ze hebben nooit genoeg… hier gaat geen eind aan komen, ze hebben in de gaten dat er met geweld en vernielingen veel publiciteit en doelen gerealiseerd kunnen worden.

  We hebben het aan onszelf te danken….

 7. Tsja

  Akwasi is door Hilversum tot BN’er gebombardeerd door middel van reality shows en het talkshow circuit. Hij heeft 0 singles en albums in de hitlijsten gehad. En ook zijn YouTube views verbleken bij rappers als bijvoorbeeld Boef of Sven Alias. Het is Hilversum die bepaald heeft dat hij belangrijk is. Dat is hij dus helemaal niet. Nodig mensen uit met een staat van dienst die iets toevoegen aan dit debat. Deze hele rel leidt af van waar het over gaat; geïnstitutionaliseerd racisme. Want dat is in Nederland ook een probleem.

 8. Huismaker

  Maar als “goedmakertje” moest natuurlijk ook Baudet het ontgelden. Natuurlijk niet over “de waas voor de ogen van Weimans” (ssst, misschien vergeten mensen dat), maar omdat Baudet de man Aquarium noemde. Dus als drie heilige calvinisten+een telegraaf-vvd-er, konden zij tegen hem aanschoppen. Wat humor wordt door hen bepaald. Het kartel bepaald wel wat wij dienen te denken.

 9. Sandra

  @Danny
  “Als men het niet ziet dan heeft men een probleem.” Simpele ziel!
  als HET er niet is heeft U !! een probleem waarschijnlijk!

  Zielig triest figuur dat je er bent! GA WERKEN!

 10. Curryworst

  Waarom nodigen de heren van VI Erik van Muiswinkel niet uit aan de voetbaltafel?

 11. Arie Schoenlepel

  @curryworst
  Dat durft van Muiswinkel niet.

 12. Johan Dreksen

  Misschien moeten Rene en Johan de column van Hugo Borst nog maar even lezen

  https://www.ad.nl/home/de-beschaafde-en-dwingende-toon-van-edgar-davids~a8e44ddf/

 13. A. Quasi

  “Mensen, het was satire!”

  (quote van Johan Derksen)

 14. ikweethetbeter

  Johan heeft zoals zo vaak weer gelijk !!!!!

 15. maatje te groot

  M en Akwasi twee levensgevaarlijke volksmenners…

 16. Pieterke

  En zo is het.

  Ondertussen is Akwasi door de mand gezakt. Negeren, ook van KOZP is het devies. Dan ben je er snel en makkelijk vanaf.

 17. robb

  John kan blij zijn VI staat weer op de voorpagina en daar betaald hij Derksen goed voor .

 18. Sandra

  @robb..
  en wat is nu het nut van deze reactie?
  Als iemand gelijk heeft moet ie z’n mond houden? of als je een mening heb dan ben je een wat?

 19. Keta Minek

  Akwasi wie wat is dat ik lees alleen hier Akwasi je zou er toch echt ziek van worden.

 20. Lariekoek

  @Vonzipper
  Bij VI zeggen ze wat ze denken en Akwasi deed dat ook!

 21. Claire

  Derksen ziet het goed. Het meest afschuwelijke van alles is dat deze man Akwasi een podium krijgt. Ik zal juist nu zwarte Piet voor altijd blijven steunen. Nooit zal ik buigen voor mensen als Akwasi.

 22. Pjotr

  Echte anti-racisten streven naar Pieten die een afspiegeling zijn van de Nederlandse bevolking. Dat betekent bijvoorbeeld in Amsterdam minstens 55 procent bruine en zwarte Pieten. Zo wordt het feest weer inclusief en hebben alle kinderen een Piet waar ze zich mee kunnen identificeren.
  AZP-activisten streven naar een blank Sinterklaasfeest wat druist tegen artikel 1 is en moeten derhalve vervolgd worden.

 23. Akwasihater

  Claire toppert,wegwezen met die Vastgoedmagnaat die dan ook nog een manager heeft,het is hier gvd de omgedraaide wereld laat de beste man maar heel snel terug gaan waar hij vandaan komt of anders zwijgen

 24. Pjotr

  Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vrijwel alle Afrikaanse Surinamers van blanke en of Afrikaanse slavenhouders afstammen. Een paar bosnegers (bekend van de whiteface winti-rituelen) stammen misschien niet deels af van de blanken, omdat zij (vrijwel) onmiddelijk in Suriname het oerwoud in zijn gevlucht. Zij stammen wel deels weer af van Afrikaanse slavenhandelaren en -eigenaren Hun nazaten worden overigens al eeuwenlang gediscrimineerd door de blankere Afrikaanse bevolking in het noorden van Suriname.

 25. Bart

  Helemaal eens met Johan!

  VI zou eigenlijk dagelijks moeten komen en met verschillende gasten gewoon alles moeten bespreken.

 26. Iemand

  Wilfred was weer lekker hypocriet, met zijn geveinsde genuanceerdheid. Gladjanus

 27. Akwazie

  Erik van Muiswinkel is wel een witte klootzak zoals alle witte klootzakken zijn, maar hij had wel gelijk toen hij iedereen die kritiek op mij heeft een fascist noemde.

 28. Sjaak

  Derksen heeft gelijk.

 29. JasperV

  Discriminatie is geen probleem in Nederland alleen wordt er nu door een paar schreeuwers een probleem van gemaakt. Gelukkig zijn er nog programma’s als V1 die daar iets van durven zeggen.

 30. Woeste Willem

  Vrijheid van meningsuiting …. Een groot goed….
  Valt me nog mee dat er geen winkels in de fik staan.
  Al die schreeuwlelijkerds hebben het zo slecht in NL.
  Als je mij fatsoenlijk behandeld , behandel ik jou ook fatsoenlijk.
  Draag wat bij aan de maatschappij, verbeter de wereld, begin bij jezelf !!

 31. Teuntje

  Mee eens VI

 32. Sandra

  Gaat bij de meeste erom: ik ben slachtoffer, wil niet werken dus..GEEF GELD
  en ik 40 uur per week werken voor kut salaris…… Akwasi voelt zich daar te goed voor.

 33. 60+

  Dat gezeik van die schreeuwer en veel mensen gaan er in mee,anders ben je niet populair he?Ze moeten het hier zoals in Frankrijk doen; iedereen welkom als je,je aanpast aan regels en wetten die daar gelden en als het je niet aanstaat dan donder je maar op

 34. Evo

  @akwazi
  Jou reactie is geen racisme wil je zeggen?

 35. Joop55

  Heb je overal een Johan Derksen voor nodig om dingen te kunnen constateren.

 36. toren

  Tuurlijk heeft Derksen gelijk. Het hele Nederlandse volk is het met hem eens, geloof dat maar. Akwasi is natuurlijk een stromannetje van veel grotere krachten dan hij zelf begrijpt, want de man is te dom en te verwend om te poepen. Het zou zelfs kunnen dat juist hij vanwege die overduidelijke idiote aanleg is gekozen voor deze ´functie´, omdat het helemaal niet de bedoeling is om zwarte mensen te helpen, maar om af te leiden van iets waarvan men niet wil dat de mensen het momenteel zien. Maar de simpele ziel Akwasi begrijpt dit echt allemaal totaal niet. Mij zal het allemaal een worst wezen. Maar ik denk dat ik goed zit.

 37. Sander

  Akwasi, Sylvana, DENK mafkezen … draait ze maar om 1 ding…. GELD!
  VERSCHRIKKELIJKE dingen die ze overkomt, maar plots zou alles weer OKE..als ze geld krijgen. Want DAT is wat ze willen. Ze liggen dubbel van het lachen joh..

  Als oplichter herken je een oplichter.

 38. NL

  Jullie witte mensen willen ons de mond snoeren echt hufters
  Het erkennen van de slaven tijd komt niet aan de orde ,nee we zijn zielig en stellen we ons aan ,ga terug als je het niet prettig vindt als je een andere mening heb, als je wil opkomen voor iets dat niet goed is .
  Maar ik ga nergens naar toe ik blijf hier om mee te profiteren van de zweepslagen van mij voorouders.

 39. Bert

  @NL, erkenning van de slaven is prima. Opkomen voor iets dat niet goed is is zelfs uitstekend. Iedereen mag wonen waar hij wil, mits legaal. Je mening geven mag altijd. Maar gaan gillen naar een menigte dat je iemand die je om wat voor reden ook niet bevalt in zijn bek gaat trappen is heel fout. DAT is waar mensen over vallen !

 40. NL

  Het ging bij de slavendrijvers ook om geld ,roven ,moorden verkrachten waar praten jullie over een ander is slecht als ze opkomen voor hun zelf onderdrukkers het zit jullie in het bloed witte mensen zijn goed en de zwarte mensen zijn slecht . Je moet maar mee praten en vooral niet voor je zelf opkomen .

 41. X

  NL nu al aan de drank?

 42. Gijs

  @Bert, laat maar. Hij begrijpt het niet en gaat het niet begrijpen.

 43. NL

  Bart soms kan je je emotie niet de baas zijn ,probeer achter de emoties te kijken maar neer men probeer ons vleugellam te maken 👎👎👎👎

 44. Hester

  @Nl, als je je emoties niet de baas bent soms, moet je eens denken aan hulp zoeken. Je ziet aan Akwasi wat er gebeurt als je je emoties zomaar laat gaan. Heb je dan geen opleiding gehad man.

 45. NL

  X ik ben niet aan de drank ik drinkt geen druppel nooit .
  Jullie hebben geen emotie daarom stikt het hier van de psychiaters ,als je je emoties toon ben je gek dat is jullie mening vooral niet huilen ,vooral niet schreeuwen hoor dat is niet goed .

 46. Pjotr

  NL@ Als je jezelf en andere Afrikanen ‘zwart’ noemt, wat wereldwijd het negatiefste woord is dat er bestaat en tegelijkertijd het positieve woord ‘wit’ voor blanke Europeanen gebruikt, weet ik dat ik jou en al die andere activisten nooit serieus kan nemen.

 47. NL

  Wat witte mensen zegt en doet is prima in orde van de zwarte is niet goed en niet in orde ,als je een andere mening heb als zwarte pas je niet in de samenleving probeer men je mond te snoeren .Het zit in het bloed .

 48. g

  @Pjotr, @ Bert, spaar je de moeite. Nl wil gewoon bashen, maakt niet uit wat je terugzegt. Gewoon een domme gefrutreerde figuur zonder opleiding die het niet kan maken daardoor en hier maar wat komt roepen. Laat maar. Hij heeft zijn antwoorden gehad.

 49. g

  gefrustreerd. Sorry

 50. Pjotr

  NL@ Ik vertaal uw reactie even: Als je een andere mening hebt als een Afrikaan met een relatief bruine huidskleur dan pas je niet in deze samenleving. Dat klopt. Naar blanke autochtonen wordt amper meer geluisterd.

 51. Annabella

  Lariekoek Alleen is meneer blijkbaar ‘vergeten’ dat hij afstamt van de Ashanti, de gróótste en wréédste slavenhandelaren van Afrika… Zijn voorvaderen ‘vingen’ die arme sloebers, kétenden ze aan elkaar vast en dréven ze door de jungle naar het beruchte slavenfort Elmina aan de haven, waar ze aan de hoogste bieder werden verkocht..!!! Die hypocriete schreeuwer moet éérst de hand in eigen boezem steken. Wanneer gaat hij zijn grote mond eens opentrekken tegen zijn stamgenoten in Ghana?! Ik vrees dat hij daar van een héél koude kermis thuiskomt….

 52. Mosterd

  @Olivier
  Maar je neemt wel hun taal over. Alleen die KOZP-brulboeien gebruiken de woorden “van kleur”. En jij.

 53. Lariekoek

  Ik ben het helemaal eens met NL.
  Het zijn de racisten die het hardst roepen dat ze niet racistisch zijn, om vervolgens alleen met racistisch statements te komen. We kunnen een einde maken aan alle discussies door alle witte mensen van Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland etc. terug te sturen naar Europa en vervolgens alle Aziaten terug te sturen naar Azië en alle Afrikanen naar Afrika. Dan is alles weer zoals het een paar honderd jaar geleden was. Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Noord-Amerika was van de Indianen.

 54. Andy

  Dat is inderdaad lariekoek.

 55. Bart

  @NL Je bedoelde Bert denk ik?

 56. Herman

  Denk dat de quarantaine echt meespeelt, mensen hebben maanden binnen gezeten en het bewust en onbewust het aan hebben gegrepen om naar buiten te gaan met andere mensen en om andere mensen te ontmoeten. Merk niks van racisme en mijn vriend die donker is ook niet, slavernij is bijna 150 geleden, hoeveel miljoenen blanke mensen zijn 75 als slaaf behandeld en vernederd en vermoord, this een keer goed hé. En van zwarte Piet maken me roet Piet KLAAR!!!

 57. Jaap Aap

  Sigaarsnor heeft 100000% gelijk.

 58. Vonzipper

  Derksen wordt misselijk van al die voortdurend gekwetste crybabies en gelijk heeft ie…

 59. Apfelflapf

  De gekleurde bevolking gooit hoge ogen met het criminaliseren van een kinderfeest . Het is toch wel een nivo waar je U tegen zegt . Ik mag hopen dat er nog gekleurde mensen zijn die zich kapot schamen voor hun eigen soort , zoals ik als blanke dat vaak ook doe .

 60. Pieter

  Pleurt lekker op ik ben BLANK altijd al geweest..terring gele mensen heb je ook niet ook geen rode mensen..

  BLANK ben ik en niet wit sinds het door de NPO (lees links) opgedrongen word!!
  ik haat racisme.. PRAAT mij niet iets aan … GAAT GEWOON WERKEN zoals iedereen
  Maw als ik mezelf BLANK vind ..ben ik nu racist? IDIOTEN ZIJN JULLIE!

 61. Ongijp

  Eerder geplaatst bij een vorig item over Gijp en Derksen over deze kwestie.
  https://www.mediacourant.nl/2020/06/akwasi-maakt-rene-van-der-gijp-verdrietig-gaat-te-ver/

  Nog steeds relevant

  Hee Derksen en Gijp….
  Zijn jullie wel eens echt het gesprek aangegaan met niet witte jongens.
  Gijp is alles aan komen waaien en nog gooide hij er met zijn pet naar. Dat is zijn witte privilege. Desondanks heel veel geld op de bank, dus hij heeft makkelijk praten.
  Ik weet zeker dat juist hij in de kleedkamer racistische opmerkingen maakte. En dan meteen er achteraan. Nee joh. Geintje. Moet kunnen. Hahahahahaha. Ouwe pik. Heb je die grote lul nog ergens in gedouwd vannacht!

  Gijp. Praat eens met je oude vriend Gullit. Ik denk dat hij de pijn wel begrijpt en het je misschien kan uitleggen.

  Derksen verhuisde uit Gouda naar de Achterhoek, omdat hij zich ergerde aan alle Marrokaantjes tussen de stroopwafels.
  Als je echt goed luistert zegt hij: ”Akwasi. Ga maar naar Dokkum want daar reageren ze anders.” En dat vindt hij dus de juiste manier, hoe ze in zo’n achtergestelde plek reageren op buitenstaanders/buitenlanders. ‘Dan zijn ze heel snel klaar met hem.’ Hij zegt hiermee symbolisch dat Akwasi met geweld gestopt zou worden! Dan mag het ineens wel.

  Gewoon blanke boomers die hun talenten onbezoldigd hebben kunnen ontwikkelen en nooit tegenwerking hebben gekend. Ga aan de goede kant van de historie staan.

 62. Vonzipper

  Onpijp lult onzin

 63. bus

  ik voel mij totaal niet schuldig. Mijn voorouders kwamen eind 1700 naar nederland.
  Waren boerenknecht. Eigenlijk ook import dus. waren dus geen slavendrijvers of handelaren. Trouwens er komen al jaren lang 80.000 immigranten nederland binnen dus zo slecht is het hier niet. Althans beter dan waar ze vandaan komen. De meesten blijven hier.

 64. Pjotr

  Ongijp@ Je praat vanuit de norm blank door het anglicisme ‘niet-wit’ te gebruiken, wat racistisch is. Bovendien betekent nitwit: niet weten, geen kennis hebben. Wit betekent wijsheid net als in het Duits en als je zwart voor je ogen ziet weet je en zie je niks meer. Dus hou op met je racistisch zwart-withokjesracisme. Je noemt en maakt Afrikanen zwart en blanke Europeanen wijs, maagdelijk en onschuldig.

 65. 💭

  Johan heeft gelijk

 66. Dirk

  Stop met de Akwasi flauwekul en ga gewoon leuk met elkaar om.

  Dat deed ik altijd al, maar sinds fascistische mensen al Akwasi zo bezig zijn, wordt het wel heel moeilijk gemaakt.

  Wie in Nederland over racisme durft te praten, is sowieso al een racist.

 67. Xxxx

  Vele culturen op 1 kussen daar schuilt de duivel tussen.

 68. Xxxx

  Donkere mensen zien in alles racisme. Denk eerder dat ze psychische hulp nodig hebben om van hun minderwaardigheidscomplex af te komen. Ik zie nergens racisme. Het is maar net hoe je je gedraagt. Ken genoeg zwarte donkere mensen die totaal niet met dit onderwerp bezig zijn en normaal worden behandeld. Van de week zag ik een (dacht) een Marokkaan op tv die nergens werd aangenomen omdat hij diegene vertegenwoordigde die hij dacht te zijn. Ik ben bijna 59 jaar. Blank. Moest van het UWV drie jaar lang solliciteren werd ook nergens aangenomen. Kreeg afwijzing na afwijzing. Wat heb ik gedaan? Heb mij om laten scholen tot buschauffeur. Heb al drie jaar werk. Nog in vaste dienst aangenomen. Het wemelt binnen het busvervoer van de allochtonen. Het is maar hoe je je zelf profileert. Je zelf als slachtoffer opstellen heb je alleen jezelf mee. Investeren in jezelf en dat betaalt zich nu uit. Er is echt hoop donkere en blanke medemensen. En met de juiste instelling kom je nog heel ver.

 69. Xxxx

  O ja, heb les gehad van een donkere instructeur. Een top vent nog zwarter dan zwart!

 70. Xxxx

  Heb voorheen 34 jaar bij een bank gewerkt die nu geen topman kunnen vinden.

 71. Trudy

  DANK JE WEL JOHAN DERKSEN!
  JE SCHIET IN DE ROOS….
  IK WAS OOK ZEER TELEURGESTELD IN BEAU…
  HIJ LIET DIE AKWASI MAAR ROND FOETEREN…
  ONGEMANIERD….DAAR MAG JE WAT VAN ZEGGEN BEAU…HELAAS DEED JE DAT NIET….
  DAT IS DAN OOK EEN REDEN DAT IK HEM NIET MEER ZO SNEL OP BEAU ZET!

 72. Tom

  Derksen heeft gelijk.de grote bedrijven dansen naar de pijpen van de schrewers,!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.