Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1

Geplaatst op di 02 jun 2020 om 8:00

Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, is maandagavond compleet door het ijs gezakt in de late talkshow Op1. Ze wist zich niet goed te verweren tegen het presentatieduo Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Er is ongelooflijk veel kritiek op de massa-bijeenkomst in coronatijd. Er waren veel meer mensen dan Halsema verwacht had, beweerde ze in de talkshow op NPO 1. “Er waren er duizenden en ik had er 250 à 300 verwacht.

Heeft ze de beelden van de rest van de wereld niet gezien? “Ik was er sinds zondagochtend wel onrustig over, want ik volg het nieuws en zie de emoties die er zijn in andere steden. Je zag ook in Berlijn en Londen grote mensenmassa’s op de been komen. Ik maakte me zorgen over de aantallen en over de boosheid.”

De politie heeft daarop rond zitten speuren op social media, aldus Halsema. “En er was geen enkele verwachting dat het tot deze proporties zou uitgroeien. Daar was de politie niet op geprepareerd.”

Waarom is er niet ingegrepen? “De enige manier waarop we hadden kunnen ingrijpen was op een hele harde en gewelddadige manier. Dan moet je duizenden mensen die staan te demonstreren tegen politiegeweld en racisme met harde hand gaan verwijderen van een plein. Die keuze heb ik inderdaad niet gemaakt. Dat vond ik niet verantwoord. Daar komt bij dat de mensen die daar staan ook zelf verantwoordelijk zijn.”

Willemijn Veenhoven: “Gewelddadig gaat wat ver. Je kunt ook op andere manieren ingrijpen, bijvoorbeeld door de politie met megafoons te laten zeggen dat de mensen naar huis moeten, omdat dit niet voldoet aan 1,5 meter.

Overdonderd

Willemijn kon de excuuspraatjes van Halsema niet geloven. “Die Dam stroomt vol, u zegt binnen een uur. Ik neem toch aan dat dit gemonitord wordt? Je ziet toch mensen aankomen? Dan heb je toch overleg? Nee, maar u gaat mij toch niet vertellen… U bent toch niet helemaal overdonderd mevrouw Halsema?

Halsema: “Jawel, wij zijn behoorlijk overdonderd.

Willemijn: “U bent helemaal overdonderd hierdoor?

Halsema: “Ja, dat probeer ik u net te zeggen. Ondanks alle informatie die verzameld is, is dit aantal niet verwacht. Dat zegt iets over de emotie die ook bij de Nederlandse bevolking leeft. Wij staan als autoriteiten dan voor een duivels dilemma. Het is nogal wat als je een demonstratie ontbindt.”

Willemijn: “U had wellicht aan de voorkant moeten nadenken dat dit niet zo verstandig is in deze tijd. Het was mooi weer en iedereen is vrij.”

Halsema: “Als wij hadden kunnen voorspellen dat dit een heel populaire demonstratie werd…”

‘Dit strookt niet met elkaar

Erik Dijkstra: “Nee, ik wil toch even iets vragen daarover, want u zegt net dat u zich hier al dagen zorgen over maakte. U zag de demonstraties in andere steden en zegt dat u met angst en beven zat te wachten en dan zegt u nu toch dat u overdonderd was door het grote aantal. Dat strookt toch niet met elkaar?

Halsema: “Dat legde ik u volgens mij net uit. Omdat ik ongerust was op zaterdagochtend, hebben de politie en ik heel veel contact gehad en toen is de politie heel veel gaan naspeuren. Er is op Facebook en Twitter gezocht, maar de verwachting dat er veel mensen kwamen is niet reëel.”

Erik: “Als u dit nou zo ziet, hè, die grote mensenmassa’s… Als u nou heel eerlijk bent, is dit niet ontzettend misgegaan, is dit geen grote fout?

Halsema: “Nee, want kijk: als autoriteit sta je altijd voor de vraag in welke mate je ingrijpt. Er hebben maandenlang tractoren over snelwegen gereden en iedereen wist dat dat niet mocht. Ik stond vanmiddag voor dezelfde overweging. Er stonden allemaal vreedzame demonstranten die er zelf voor hebben gekozen om daar te gaan staan. Dat had ik alleen met een enorme politie-inzet en waarschijnlijk ook eindigend in relletjes uit elkaar moeten halen. Ik heb een proportionele afweging gemaakt.”

Halsema zonder mondkapje

Zelf ging Halsema ook naar de demonstratie. Terwijl de demonstranten een mondkapje droegen, stond de burgemeester er vrolijk tussen zónder mondkapje. Erik: “U dacht: ik doe geen mondkapje op. Wat dacht u? Trump doet geen mondkapje op, dan hoef ik ook niet?

Halsema: “Weet u, ik ben daar wezen kijken samen met de politie en nee, ik had geen mondkapje op. In de openbare ruimte hoef je helemaal geen mondkapjes op.”

Ze werd ook geconfronteerd met de kritiek van de minister en van VVD’s Klaas Dijkhoff. “Hij moet mij niet in de kou zetten.

Eigen verantwoordelijkheid

Het feit dat Halsema steeds wijst op de ‘eigen verantwoordelijkheid’ van de demonstranten wekt ergernis. Khalid Oubaha, eigenaar van 21 horecazaken, zat ook in de studio en zei: “Dan geldt wat mij betreft wel: gelijke monniken, gelijke kappen. Dat geldt dan ook voor ons als ondernemers.”

Erik: “Ik zou zeggen: vraag een demonstratie aan in Amsterdam!

Halsema: “Het demonstratierecht is gegeven en dat hoef je niet eens aan te vragen, dus zo’n reactie van u…”

Erik: “Je moet het wel melden.”

Halsema: “Ja, je moet het melden, maar als je het niet gemeld hebt, mag je nog steeds demonstreren. Dus zo’n reactie van u is eigenlijk een beetje kinderachtig.”

Geen veilig gevoel

Als Halsema het écht niet zag aankomen, dan is het óók kwalijk, merkte Willemijn Veenhoven op. “Ik vind het als inwoner van Amsterdam spannend dat dit kennelijk zo ineens kan gebeuren. U bent de burgemeester en u bent daar verantwoordelijk voor. Het geeft me als burger van deze stad geen veilig gevoel.”

Gast Nicolette van Dam: “Mag ik daar ook op inhaken als Amsterdammer? Het verbaast mij namelijk ook dat jullie het onderschat hebben. Dit hele verhaal van George Floyd leeft zó, we hebben het allemaal op onze socials gezet en wij als Amsterdammers willen hier ook voor opkomen. Dan verbaast het mij zo dat dit toch niet aan de voorkant is bekeken.”

Halsema: “Er is bij herhaling gezegd dat het geen grote demonstratie leek te worden, maar het zwol heel plotseling aan. Dat kan gebeuren.”

Nicolette: “Maar juist omdat het ineens zo druk was, dan zou je verwachten… Ik dacht gisteren: oh, ik ga echt niet richting het centrum, want het wordt een gekkenhuis daar…”

Halsema: “Deze demonstratie was gisteren nog nauwelijks bekend. Het is in een halve dag omhoog gegaan.”

Is Halsema niet bang voor een corona-uitbraak? “Er komen ook jongeren bijeen in bossen die feestjes houden. Mensen zijn zelf verantwoordelijk.”

Foto: NPO
145 Reacties op “Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1”


 1. One And only

  Deze demo was echt een paradijs voor Handhavings-BOA’s…. lekker zonder pardon boetes uitschrijven en dat zonder enige discussie mogelijkheid en zo aan een bonnenschrijfquota komen van ruim twee jaar.

  Toch weer een gemiste kans voor onze BOA’s…. Ze waren vast druk opzoek naar groepjes KINDEREN om te bekeuren!

 2. De oom van Mattie

  Mijn neef zei het ook al. Dwars door het ijs.

 3. Max

  Die denigrerende lach irriteerde mij welke constant in beeld werd gebracht als die horeca ondernemer sprak

 4. Ad

  Het meest verbazende en ergerlijke is dat Rutte nu even ‘niet thuis’ geeft. Hij zal het wel afdoen met “Ach, kleinigheidje, kan gebeuren, maar nu houden we weer afstand hè.” En het vragenuurtje laat ie lekker over aan Grapperhous. Maar we blijven hem adoreren toch…..?????

 5. HUGO

  Ze had ook net zoals Trump traangas kunnen gebruiken voor haar fotosessie.

 6. Chelsey

  Burgemeester Halsema moet gewoon onder druk worden gezet om af toetreden dat is het enige wat Premier Rutte behoord te gaan doen!

 7. Marco B.

  Gisteren zowel de hond uitgelaten als naar de maan liggen kijken. En zeker weten de anderhaalvemeterregel genegeerd, op verzoek van de teefjes in kwestie.

 8. Don

  Ach ja, die Valsemaatje toch! :-(

 9. Sjors van Kempen

  Halsema is een zure activiste, die maak je geen burgemeester. Wie heeft bedacht dat dit een goed idee is?

 10. Eveline

  Ze moet gewoon aftreden #kickouthalsema, social media stond er al dagen vol mee en Twitter ontplofte bijna in de dagen ervoor en ze hebben het niet aan zien komen?
  Gewoon zitten slapen dus. En als er een uitbraak komt geven ze de horeca de schuld terwijl die keurig met de 1,5 meter hun terras hebben opgebouwd om weer wat te verdienen. Horeca op en rond de Dam hadden een verloren dag/avond met dit zootje op de stoep. Diep schamen en oprotten, wanbeleid !!

 11. Sookie Stackhouse

  Ach ja…misschien liep het criminele zoontje van deze k uth o er er wel bij.Valsema moet echt weg daar en nooit meer een baan in de politiek krijgen. Laat haar maar stront gaan scheppen op een hondenuitlaatplek….kijken of die eeuwige kutgrijns dan van haar lelijke rotkop afgaat. Kijken of ze dan nog steeds de kakmadam uit blift hangen…vies gedrocht.

 12. Dirk

  Waanzinnige cijfers Op1. Sceptici volledig de mond gesnoerd. Een succesformule met hoge relmatige kijkcijfers.

 13. Ronnie

  Deze vrouw toont keer op keer volledig incapabel te zijn als burgemeester en de echte Amsterdammers hebben helemaal niks met zo’n ultra linkse dame. Met echte Amsterdammers bedoel ik dus mensen die er echt vandaan komen en niet de mensen die zichzelf echte Amsterdammers voelen.

  Deze vrouw moet heel snel aftreden. Wie kan haar eigenlijk ontslaan? Weet iemand hier dat?

 14. Captain Caveman

  En nu weer over op orde van de dag en op zoek naar kinderen en ouderen die de ‘wet’ overtreden en gelijk beboeten!! Laat weer zien dat het serieus is met handhaven!!

 15. darius

  Was er niet ergens een burgermeester die met pek en veren moest aftreden omdat een oudejaarsvuur hoger en feller was dan verwacht? Maatschppelijk gezien vind in deze demonstratie en hoe Halsema dit liet gebeuren veel kwalijker!. We moeten afwachten maar het is stuitend dat deze onbekwame vrouw hiermee weg kan komen.
  Ze steekt een middelvinger op naar de gezondheidswerkers “mensen zijn ook zelf verantwoordelijk”. Te erg voor woorden dit.

 16. Jarno

  Heel goed dat dit gebeurd is en de samenleving heeft kunnen laten zien wat een onzin die 1,5 meter regel is. In de buitenlucht wordt je niet besmet. Is inmiddels allang aangetoond. En gelukkig heeft Nederland dat nu ook door. Halsema gebruikt gelukkig haar gezond verstand nog.

 17. q8

  de brandweer t plein laten volspuiten,
  nog beter….de boeren laten komen en hun volle giertanks laten
  leeg spuiten op de dam, suc6 verzekert !!!
  ,

 18. Stijntje Esveld-Tang

  Als mensen z.g interviewers zijn laten ze dan in ieder geval proberen iemand uit te laten praten…de grootste minkukel Willemijn ..heeft nog nooit geleerd om iemand uit te laten praten…vanaf dag één is dat zo..maar gisteren was ze werkelijk onbeschoft…en de goedzak Eric vond datum mee moest doen..watdenken de mensen …..als je een betoging tegen geweld van de politie de politie er op af stuurt…zouden dan de terrassen en restaurants in de stad nog opengebleven gebleven??? Geloof het niet. De terecht verontwaardigde menigte was uitzinnig geworden…. Ga je zegeningen tellen als dit geen gevolgen heeft en biedt dan je excuus aan…en gooi Willemijn eruit…de zwakste schakel

 19. Fox Mulder

  Haar optreden kan wel eens aftreden worden. #WaarIsRutte #NietWegLachen

 20. CB

  Onterechte kritiek: er zijn onderwerpen die m.i. nog altijd corona-overstijgend zijn. Wat daar in Amerika gebeurde moet goed uitgezocht worden; ik wil nog niet per definitie zeggen of Derek Chauvin juist of onjuist gehandeld heeft (ik heb slechts de beelden gezien en niet wat eraan vooraf ging) maar dat er stappen gezet moeten worden om het racisme daar aan te pakken lijkt me logisch.

 21. Ray

  Als er over een week of twee een coronapiek komt, en de ic’s stromen weer vol, en er vallen elke dag weer tientallen doden, dan weten Halsema, en alle anderen die gisteren iets te beslissen hadden over de demonstratie, en iedereen die daar op de Dam stond, dat zij daar medeverantwoordelijk voor zijn. Zal geen fijn gevoel geven.

 22. critikast

  Halsema vindt dat zij boven de wet staat met haar stad. Handhaven vindt ze een vreselijk begrip. Via Facebook was een dag eerder al duidelijk dat er meer dan 2000 mensen van plan waren om naar Amsterdam te komen. Hoezo overdonderd.? Ben gewoon eerlijk Halsema en geef toe dat je de achtergrond van die demonstratie veel belangrijker vond dan het hele corona-verhaal. Je hebt gefaald en probeert dat nu te verbloemen door te acteren alsof je overdonderd bent. In Amsterdam geldt vanaf nu geen samenscholingsverbod meer ! Horeca:open die deuren en laat de massa binnen. Jullie burgemeester gaf zelf het voorbeeld !

 23. Cees

  Mijn partner behoort tot de risicogroep. De afgelopen maanden ben ik voortdurend voorzichtig geweest en werd ik geraakt door de solidariteit vanuit de niet risico groepen. De bijeenkomst gisteren heb ik ervaren als een klap in mijn gezicht. Vooral de beelden van de burgemeester zonder mondkapje die tevreden keek naar de opeengepakte menigte vond ik uiterst verdrietig.

 24. Snake Charmer

  Waar was al die kritiek toen de Ikea en Hornbach vol waren?

  Loop op een zaterdagmiddag een keer door het centrum van Amsterdam wat nou 1,5 meter?

  En nu komen mensen opeens zeiken over Corona.

  Hou gewoon lekker de oudjes binnen.

 25. A.J.A.

  Zou ze lekker geslapen hebben? Denk eerder dat ze een nachtmerrie heeft gehad?

 26. H.EOnnam

  Man als je verkeerd geparkeerd staat auto boete te pakken of weggesleept en deze massale overtredingen onder toeziend oog van burgemeester
  Alles kan in Amsterdam
  Amsterdam heeft het.

 27. Mark Rutte

  Gisteren heerlijk geborreld op een terrasje met Jort, Klaas, Ferdinand, Jeanine, Carolien en wat andere corpsballen! En natuurlijk Irma!

  Is er nog iets gebeurd gistermiddag?

 28. pro RTL

  Ben ook boos dat NPO 1 zulke hoge kijkcijfers haalt en mijn club niet
  en nog bozer op SBS6 die ons voorbij gaat

 29. HadieDave

  Disneyland Amsterdam.

 30. nico

  Dijkstra en Veenhoven een irritant koppel.

 31. Kneefel

  Wat een vals mens, echt GroenLinks, ze zegt dat ze niet in kon grijpen, was bang voor escalatie je had ook gewoon door de microfoon kunnen oproepen naar huis te gaan voor ieders veiligheid…maar deed dat niet… Zoveelste incident… Opstappen.

 32. Toon

  Je kunt het met Halsema niet eens zijn of niet, maar die lul van een Dijkstra en trutje Veenstra mogen ze van mij gelijk weghalen van dat programma. Halsema had al het al tig keer uitgelegd, en toch maar weer de zelfde vraag stellen.

 33. Pieterke

  Hallo Flopke Halalsema,

  Het is na de vele fouten die je hebt gemaakt als bewezen incapable hypocriete burgemeester niet meer opportuun als burgemeester aan te blijven.
  Treedt vandaag nog af oftewel op z’n Amsterdams: OPTYFEN!

  Bedankt voor het met hart en ziel ondersteunen van de middelvinger naar allen die geleden hebben, zich aan de regels hielden en naar de keihard werkende mensen in de zorg!

 34. Toon

  Eens zijn of niet, bedoel ik. (Geef de autocorrectie maar de schuld)

 35. Boerenverstand

  Inmiddels geeft de viroloog van de Leidse universiteit aan dat de massademonstratie helemaal niet zo’n groot risico op besmetting inhoudt: buitenlucht, wind, zonnig weer, mondkapjes.
  Zoveelste bewijs dat het kabinet helemaal niet de adviezen van deskundigen volgt, maar een op niets gebaseerd beleid voert.

  https://nos.nl/liveblog/2335872-geen-nieuwe-golf-besmettingen-na-demo-dam-halsema-risico-van-geweld-bij-ingrijpen.html

 36. robert

  Halsema maakt zich erg kwetsbaar door haar passieve houding. Ze heeft zich teveel door haar eigen sympathiën laten meeslepen. Hoe slim was het van haar geweest om op een bepaald moment met mondkapje de microfoon te pakken en iedereen vriendelijk en dringend te vragen naar huis te gaan. Sorry zeggen past haar ook niet, weten we uit het verleden. Als Paulien Krikke in Den Haag opstapt vanwege vuurwerk, dan mag Halsema weg vanwege de demonstratie.

 37. Snake Charmer

  Heb me ook zo lopen irriteren aan Jut en Jul in Op1.

  Ik mis Jinek gewoon.

 38. Boerenverstand

  @Roon. Mee eens. Ik kijk nooit naar Op1. Nu wilde ik Halsema wel zien, en heb ik dus eens naar Op1 gekeken. Althans, een deel, het interview met Halsema. Wat een erbarmelijk slechte journalistiek. Niet luisteren, alleen maar zelf een moraliserend vingerje opsteken. Dat dit van belastinggeld gefinancierd wordt. Dit heeft niets met onafhankelijke journalistiek te maken.

 39. robb

  Fvd Amsterdam wil dat ze aftreed terwijl Baudet van de anderhalve meter af wil ,onzin zij hij gistermorgen bij Wnl.

 40. Anna

  Beste Snake Charmer, ik leg het nog even uit voor je. Corona treft niet alleen oudjes.

 41. mama nouskouri

  Heb ik hetzelfde interview gezien? De keuze was inderdaad duivels. Je kunt geen protest over racisme bij politiegeweld afbreken met politiegeweld tegenover grotendeels de mensen om wie het gaat. Hele goede beslissing van mevr Halsema.

  Maak hem zelf maar eens en ze staat achter haar keuze en ze legt hem ook nog eens uit. Net als dat achterafgelul op Rutte. Wat een ziek irreeel volk.

  En NPO, wat waren die kinderachtig bezig in de afgelopen maanden, thijs, erik, willemijn, welmoed, fidan. Ze zijn allemaal ongeschikt. Draaien tijdens de uitzending met alle winden mee. En Goedemorgen Nederland vanmorgen? Ging gewoon door met zuigen, waarbij ze ondertussen het standpunt van Halsema maar even ‘vergaten’ te noemen. Ze lieten daarmee zien een nog slechtere kant te hebben dan de kant die wij al kenden.

  Wie riepen van de week het hardst over 1,5m buiten maakt niet uit? Juist, dus wat is het effect? Dan toch niets? Of zijn het diezelfde mensen die nu dit weer dit standpunt van Halsema niet begrijpen.

 42. Elmar Mol

  Ik zou Femke wel doen, trouwens ik zou iedere vrouw wel doen. Maar zij willen niet.

 43. Snake Charmer

  Anna oudjes en kwetsbare dan.

 44. mama nouskouri

  PS: Crowdcontrol had best gekund, maar daar zijn wij allemaal op tegen

 45. Pietpiet

  Afschuwelijk wat er gebeurd is. En dit moet zeker worden uitgezocht. Maar om nu op voorhand de racismekaart te trekken… Als na het onderzoek blijkt dat dit uit racistische motieven is gebeurd, dan de dader ontslaan. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je nu beter geen blanke kunt zijn, want dan wordt je niet zo beschermd.
  Wie houdt nu kerken tegen die zondag ieder een demonstratie afkondigen tegen deze ongelijke behandeling? Enige manier om dat te voorkomen is het afzetten van Halsema.

 46. monique

  Volledig oneens. Het was niet Halsema die ze groepeerden, ,Het was ieders eigen verantwoordelijkheid, en er toch maar even staan ondanks corona-angst. Halsema heeft wijs gekozen om geen politiegeweld toe te passen. En zeg nu zelf, alle anderen die roepen om opheffen lockdown, of een horeca die roept dat het buiten niet gevaarlijk is… Ofwel totaal niet eens met het artikel en respect voor Halsema.

 47. Televisieman

  Eens met Snake Charmer! Die twee nep talkshowhosts kunnen beter iets doen voor een lokale zender in de middag dan een goed gesprek leiden bij de NPO. Willemijn is te dom voor woorden.

 48. Huismaker

  Eindelijk tijd voor een GEKOZEN burgemeester. Alleen in Noord-Korea worden ook zo de baantjes verdeeld.

 49. monique

  Overigens vreselijke slechte interviewers op 1, die beide. Ik lees dat Baudet van de anderhalve meter af wil? Dat staat nogal haaks op zijn wens tot aftreden van Halsema. Had hij nog een alternatief dan? Niet erg slim dus.

 50. monique

  @Huismaker, Halsema is gekozen, door de gemeenteraad, die weer is gekozen door het volk.

 51. Jantien Visser

  =Willemijn Veenhoven: “Gewelddadig gaat wat ver. Je kunt ook op andere manieren ingrijpen, bijvoorbeeld door de politie met megafoons te laten zeggen dat de mensen naar huis moeten, omdat dit niet voldoet aan 1,5 meter.”=
  Wat een ontzettend dom mens is die Willemijn. Ja hoor, die ontzettend grote groep mensen gehoorzamen dan als makke lammetjes en gaan naar huis. Welnee, het was een slagveld geworden. Halsema heeft een hele goeie beslissing genomen. Nu heeft iedereen het diep verontwaardigd over het niet handhaven van die 1,5 meter. Bij politie optreden hadden we weken, maandenlang de kranten vol gehad over het slagveld van klappen, vechtpartijen, verwondingen enz. gehad. Als zo’n domme Willemijn niet eens weet over groepsdynamiek en -gedragingen, laat ze dan haar mond houden.

 52. aldus

  Halsema heeft verteld wat haar overwegingen waren om niet in te grijpen. Daar kun je het mee eens zijn of niet maar het was een afgewogen verhaal. Wat veel opvallender was, was dat de twee presentatoren helemaal door het ijs zakten. Je mag best een gast dezelfde vraag blijven stellen als de gast een antwoord ontwijkt. Maar als de gast de vraag wel beantwoordt en je gaat dan dezelfde vraag nog 5 maal stellen in een andere verpakking, laat je zien dat je een karikatuur bent van een journalist.

 53. Kuis

  Als dit al zo groot word. Ben benieuwd wat er zou gebeuren als men erachter komt hoe corrupt zuid europa is en hoe men daar met “ons” belastinggeld omgaat.

 54. mama nouskouri

  @Jantien Visser en @Aldus

  Precies goed verwoord.

 55. Robert

  Als we allemaal de door ons democratisch wetten aan de laars lappen wordt het een absoluut ondemocratische anarchie. Burgemeesters moeten ook wetten volgen.

 56. Xxxxx

  Heb altijd gedacht dat een burgermeester orde en veiligheid in een stad dient te waarborgen. Dergelijke burgermeesters zijn gewoon niet geschikt voor deze functie. We protesteren overal tegen maar het helpt niets. Morgen gebeurt het weer net zo. Net als zo vaak we lopen maar “stille tochten” tegen zinloos geweld en het houdt gewoon nooit op. Je kunt wel “stille tochten” blijven organiseren maar geweld is, helaas, van alle dag. Zolang er in bepaalde hoofden geen knop de goede kant op wordt gedraaid blijven dit soort incidenten gebeuren. Daar helpt protesteren en al helemaal niet in deze Coronatijd echt niet. Ik loop bijna 60 jaar op deze aarde rond en ik heb heel wat protestacties gezien en ze hebben niks uitgehaald. Sterker nog de wereld is er nog veel harder op geworden.

 57. Leo knots

  Zo’n dikke vinger naar de handhavers, zoveel minachting. Hier kan maar 1 conclusie getrokken worden. Halsema moet aftreden

 58. Lies

  Femke is een geweldige burgemeester die hier niets fout heeft gedaan,ik steun jou hoor Fem!

 59. mama nouskouri

  @Robert: Jij hebt dus duidelijk het interview niet gezien. Mevr Halsema heeft aangegeven dat demonstreren in de grondwet is vastgelegd. Dus jouw opmerking klopt niet.

  “Als we allemaal de door ons democratisch wetten aan de laars lappen wordt het een absoluut ondemocratische anarchie. Burgemeesters moeten ook wetten volgen.”

 60. man pan

  @mama nouskouri
  allemaal drogredenen, als die 5g gekkies bij een demonstratie beetje te dicht bij mekaar staan worden ze in mekaar gemept vanwege volksgezondheid.

 61. WEST*

  Geef @ Lies bij deze wel gelijk , ga er maar aan staan, vanuit je luie stoel voor de tv kan iedereen makkelijk oordelen! Er zijn geen relletjes geweest, iedereen heeft zich gewoon gedragen !
  Als ze de politie had laten ingrijpen, was de ramp niet te overzien geweest

 62. Televisieman

  Precies. Wat West zegt. Verder is het niet links of rechts die iets gedaan heeft. Baudet vindt bijvoorbeeld dat je in de buitenlucht geen 1,5 meter afstand hoeft te houden. Zoals gisteren op de Dam dus.

 63. mama nouskouri

  @man pan: drogreden of niet @Robert geeft aan dat de burgemeester de wet moet volgen. Ik haal daaruit dat ze de wet niet heeft gevolgd en dat klopt niet.

 64. Ineke Vos

  Femke heeft de moed gehad om de boel wakker te schudden, een burgemeester met gevoel voor mensenrechten en democratie. Willemijn kan totaal geen gesprek voeren, ze luistert niet en praat overal dwars doorheen. Dit duo is een aanfluiting voor de NPO.
  Dank je wel Femke, het was de hoogste tijd.

 65. Xxxxx

  Wat heeft deze protestactie nu opgeleverd? Wordt de wereld er nu beter door? Morgen gebeurt het weer en overmorgen ook. Geweld is van alle tijden het houdt gewoon nooit op. Dat mensen maar blijven geloven in een betere wereld. Zou het graag zelf ook zo zien maar protestacties vergeet het maar. Het helpt echt niks. We hebben het in Amerika gezien. Plunderingen en burgerlijke ongehoorzaamheid maken de wereld er nog veel slechter door. De mens is en blijft een moeilijk wezen. De mens maakt meer kapot dan je lief is. Daar heb ik meer geloof in helaas.

 66. t.klarenbeek

  Wat een negatieve reacties op het handelen van Femke Halsema! Zo zie je maar de beste stuurlui staan aan wal. Waarschijnlijk hadden die mensen graag een slagveld gezien op de Dam en in de rest van Amsterdam zoals in de V.S. Mijn inziens heeft Femke, de politie en zeker de demonstranten zeer beheerst gehandeld als reactie op de moord op George Floyd.

 67. Marianne Weber

  Femke mag mij beffen

 68. R.groenberg

  De meeste afro nederlanders die gister op de Dam waren zijn bang voor Corona.
  En terecht, want is iets gevaarlijk en dodelijk.
  MAAR WAARVOOR ZE BANGER ZIJN IN DIT LAND IS:
  ETNISCHE PROFILERING
  RACISME
  DISCRIMINATIE
  UITSLUITING
  GEEN STEM IN DE NATIONALE PERS: tv en radio
  EEN NEKKLEM VAN EEN OF ANDERE RACISTICHE WITTE POLITIE AGENT,DIE VERDER VROLIJK DOOR HET LEVEN MAG GAAN
  ZWARTE PIET
  STEEDS TOENEMENDE ONVRIENDELIJKHEID ENZ.
  TOCH HULDE AAN BURGEMEESTER FERME HALSEMA VOOR HAAR TACTVOL OPTREDEN.

 69. Demo!

  One and Only, boas, KINDEREN, gaap. Blijkbaar zinnigs te melden…

 70. 😷Paulus

  😷Geert Wilders als burgermeester van Amsterdam. Alle racisten en andere ongedierte de Kop eraf. Probleem opgelost!

 71. mama nouskouri

  @XXXXXX

  “De mens maakt meer kapot dan je lief is. Daar heb ik meer geloof in helaas.”

  Zelfdestructieve lemmingen.

 72. Hal. Sema.

  Oppleuren met dat wijf,en Den Haag maar stil zijn (Rutte)
  Tis gvd godsgeklaagd dat mokkel burgemeester is

 73. K.M.

  Wat een slappe hap die Femke Halsema!!
  Weg met die vrouw als burgemeester.
  Nog verwijten maken naar de presentatoren op NPO 1 ook nog.
  Ergerde me rot aan die vrouw.Kon die vrouw niet meer aan horen.Gelijk maar gezapt naar BEAU op rtl.

 74. Me In Europe

  4 maanden emotie versus 400jaar emotie.

 75. Alex

  Weg met Halsema, dit is al de zoveelste fout die ze op andere afschuift.

  Hiermee heeft ze effectief laten zien niet geschikt te zijn voor het werk als burgemeester!

 76. Alex

  Nuance, ja ze had niet met geweld moeten optreden, maar dat wat niet de enige optie. Iets wat zij wel constant beweert.

  Had mensen gezegd dat ze afstand moeten bewaren en had wat straten rondom het centrum direct afgesloten. Halsema moest zorgen dat het niet groter werd ivm corona, niet dat het protest afgeblazen werd.

 77. robb

  De drie hoek van Amsterdam heeft gefaald , het besluit om later niet in te grijpen kon niet anders , een ontruiming was veel gevaarlijker geweest ,het niet alleen Halsema de politie heeft gefaald zij geven aan wat de burgemeester moet doen.

 78. Headcrab

  Zo jammer dat men zo selectief demonstreert ik bedoel Bouterse ruimt ook gewoon mensen uit de weg en frustreert nu ook weer de verkiezingen maar ik hoor hier niemand.
  Mensen die hier een demonstratie voor organiseren krijgen slechts een handjevol mensen op de been. Denk niet wit denk niet zwart maar denk in elk geval na er waart een levensgevaarlijk virus over de wereld ook voor jonge mensen .

 79. Xxxxx

  Mama Nouskouri. Slaap lekker in je dromenland dat alles goed komt in de wereld. Je ziet wat Corona momenteel aanricht in de wereld dat wordt alleen nog maar veel erger. Dit is nog maar het begin. Het begin van het einde van de mensheid.

 80. mama nouskouri

  @XXXXX:

  Ik ben het juist volledig met je eens :-)

  De mensheid is de grootste bedreiging voor zichzelf.

 81. Dominee Bonk

  Femke Halsema is in feite niet meer dan een leeghoofdig bekakt oud arrogant hockey meisje die de functie van burgemeester van een grote stad totaal niet aankan. Zij is door intellectueel lichtgewicht boven komen drijven, onderschat haar grove brutaliteit niet: zij kijkt op mensen neer. Hopelijk bespaart zij zich zelf de afgang en treedt vandaag zelf af. Gewoon wachtgeld. Ze heeft al een tweede huis in Amsterdam gekocht, wat anderen niet mogen, dus zij en haar man hebben riant onderdak. Hopelijk nemen ze dit keer geen wapens mee tijdens de verhuizing. Door dit wezen is Amsterdam erg onveilig geworden. Bent u het eens met mijn mening? God wel, de Heer en ik zijn 4 handen op slecht 1 buik. Tongzoenen van jullie enig echte domineetje: de Bonk. Amen

 82. Irene

  Wauw beste mensen als je vreselijke schokkende en ordinaire taal gebruikt
  lost het niet op. Dat mevrouw geen goede burgemeester lijkt te zijn, vind ik duidelijk. Ze heeft mijns inziens geen bestuurlijke kwaliteiten. Zelfs tijdens de 4 mei herdenking neemt ze niet eens de moeite ons volkslied mee te zingen. Zeer kwalijk. Een probleem met man en zoon mag niet op haar burgemeester conto komen. Maar wat gisteren is gebeurd dat kan echt niet!!! Vanwege kanker en corona zit ik al een half jaar binnen, dus zit ik niet te wachten op weer een pandemie. Ik vraag mij af of de politie e.e.a. heeft goedgekeurd of dat mevrouw zelf zo eigengereid is. Past wel bij Groenlinks.

 83. @Xxxxx

  Einde van alle schurken einde van de gestoorde elite die de wereld probeert te beheersen. Maar ze zijn aan het verliezen omdat steeds meer mensen het bedrog zien.

 84. Albert

  Dit is mismanagement. Iemand die enkele basisvaardigheden op managementgebied mist zou m.i geen burgemeester van een stad mogen zijn. Deze ontbrekende vaardigheid betreft hier het zogenaamde scenariodenken. Uitgewerkte plannen over wat je doet in diverse situaties. Shell bijvoorbeeld paste dit al heel lang geleden toe. Niks geen verrassing zoals Halsema beweert. Niet slechts een paar wijkagenten beschikbaar. Neen, voorbereidende maatregelen treffen zodat je direct kan schakelen. Dan had je dit waarschijnlijk op een geweldloze manier kunnen oplossen.

 85. Rutger

  Halsema hield zich prima staande, het waren de interviewers die volledig door het ijs zakten. Wat een vermoeiende, steeds herhalende vragen.

 86. teuntje

  erIK EN wILLEMIJN WAREN TE GEK ZE DURFDEN TEGEN DIE LINKSE MUTS IN TE GAAN Ik weet nog dat ze haar kinderen die nog klein waren van een zwarte school haalde en ze op een witte school plaatste ….zelf een huis kopen buiten Amsterdam omdat het daar zo rustig is HALSEMA MOET AFTREDEN…er moet een echte burgervader komen iemand zoals Aboutaleb dat is pas een Burgervader WEG MET HALSEMA zo gauw mogelijk

 87. Jeroen

  Volgens mij wist mevrouw Halsema wel dat er veel meer dan 300 mensen zouden komen en heeft ze er bewust aan meegewerkt. Waarom stond de burgemeester van Amsterdam, die boven de partijen moet staan, tussen de demonstranten met een button ‘1873’ op?
  Maar ja, laat ze het in vrijstaat Amsterdam maar uitzoeken, je krijgt de burgemeester die je verdient. In Rotterdam zal het niet gebeuren. Aboutaleb heeft al gewaarschuwd, en terecht.

 88. Chelsey

  Houd de eer aan uzelf Mevrouw de “Burgermeester” Halsema en treedt vandaag nog af! Dat is nog altijd veel beter dan op deze wijze doormodderen terwijl de meerderheid zich tegen uw falend beleid in onze Hoofdstad keert! U zult hoe dan ook weg moeten aangezien de media uw excuses onmogelijk meer kan gaan accepteren. U heeft reeds meerdere steken laten vallen die u telkens terecht vergeven zijn. Echter heeft het falend beleid dat gisteren aan het Nederlandse publiek tentoongespreid werd, gezorgd voor een laatste druppel die de emmer heeft doen overlopen. Neem uw verantwoordelijkheid en treed af, ondanks dat de regering u deze ernstige misstap alsnog wil vergeven! De Amsterdamse burgers en het overgrote deel van de bevolking hebben namelijk geen vertrouwen meer in uw beleid! U bedoeld het ongetwijfeld goed, maar helaas bent u niet capabel genoeg om met de juiste vooruitziende blik uw ambt plicht te vervullen.

 89. Xxxxx

  Mama Nouskouri”. sorry had het even verkeerd begrepen.

 90. Voormalig fan

  Toen ze nog op de radio was, was ik altijd een fan van Willemijn.
  Als zij de NieuwsBV presenteerde had ik een goede dag (een slechte als het een Patrick-dag was).
  Sinds gisteren ben ik een ‘Voormalig fan’.
  Vond de inquisitie bij Op 1 een schaamteloze aanfluiting. Ja… je moet een beetje kritisch blijven – maar dit was weinig meer als meehuilen met de rechtse honden in het bos.
  Eik Dijkstra is natuurlijk een onbenul – daar maken we verder geen woorden aan vuil. Maar Willemijn zou beter moeten weten.
  Willemijn als een impersonatie van die valse, zure trut Dilan Yesilgöz.
  Geen woorden voor… oké, eentje dan: bah!

 91. Xxxxx

  Ik geef Lies geen gelijk. We durven in dit land nergens meer tegen op te treden.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden is een oud gezegde.
  Demonstranten hebben het voor het zeggen en de autoriteiten staan er bij en kijken er naar. Hier is toch helemaal geen beleid? Moet je eens in landen kijken waar dat wel is. Nou daar kijken ze wel drie keer uit voor ze acties als hier gaan voeren. Ik praat dat ook niet goed maar het gebeurt wel degelijk. Geloof maar niet dat ze in Noord Korea, om maar wat te noemen, de straat op gaan. Democratie is leuk maar het veroorzaakt ook een hoop ellende.

 92. Chelsey

  “Burgermeester” Halsema van Amsterdam is een Tofik Dibi 2.0 in wording, en ze had nog zoveel kritiek op hem destijds toen hij op de Dam als prominent Groen Linkser meedeed aan die demonstratie? Totaal Burgermeester onwaardig! Aftreden alstublieft!

 93. Simon

  Dit is een grote fout wat niet had mogen gebeuren
  Als burgemeester van de Hoofdstad van Nederland
  Ze moet zich diep schamen tijd voor een andere
  Burgemeester!

 94. Jozef

  Halsema had afscheid genomen van de politiek, dat had zo moeten blijven !! Zij is een schande voor Amsterdam, de arrogante straalt er vanaf. Wat een verschrikkelijk mens met geen enkele leidingevende capaciteiten . Zelfkennis heeft zij schijnbaar niet…

 95. Jw

  Halsema is natuurlijk niet het probleem, maar het respectloos gedrag van de demonstranten. Racisme is verschrikkelijk, maar vindt zijn oorzaak in gebrek aan wederzijds respect. Helaas hebben een aantal demonstranten laten zien de essentie nog niet te begrijpen. Jammer.

 96. Arie

  Als ik Erik Dijkstra zie moet ik altijd aan een dom stripfiguur denken.

 97. Gereformeerd joch

  Amsterdam. Sodomietenstad van Satan.
  Zal binnenkort krijgen wat het verdient!

 98. Connie Veren

  Halsema: “Het demonstratierecht is gegeven en dat hoef je niet eens aan te vragen.
  Goed dat we het weten dan staan we binnenkort bij u op de stoep hoestend te demonstreren met een spandoek in de hand #kickouthalsema Dan maken we er wederom een gezellig superspread-event van zoals de wedstrijd Atalanta Bergamo –Valencia werd ook gewoon buiten gespeeld,was wel de grootste besmetter en aanjager van de Coronagolf in Italië en Spanje. Daarna werden gelijk alle voetbalwedstrijden, concerten en grote events te verboden. Maar mevrouw Halsema staat vervolgens daarna doodleuk op de dam een demonstratie van duizenden mensen apatisch weg te lachen zonder mondkapje met een grote kans op een nieuwe spreader namelijk een 2de Coronagolf.
  VANDAAR; #kickouthalsema niet vandaag maar gisteren!

 99. J. Hoekstra

  Lekker makkelijke , eigen verantwoordelijkheid. Mocht dit toch een nieuwe uitbraak leidt, en de verpleeghuizen weer dicht gaan , toch al totaal belachelijk dat iedereen blijkbaar weer alles mag doen , behalve deze mensen. Als alles uit de hand loopt weten we in ieder geval die we moeten aanpakken en kick out boefjes hebben vanmiddag weer speelkwartier hoorde ik. Afstand houden en niet zo dramatisch en drammerig over de slavernij aub. En van zwarte Piet afblijven of je moet nog meer haat willen zaaien, ook goed hoor.

 100. Janny

  Eigen verantwoordelijkheid,ok dan snap ik al die andere maatregelen niet, dus ook eigen verantwoordelijkheid, klets je er maar uit.Conclusie afgang voor Halsema. Was het angst om op te treden dan totaal ongeschikt.

 101. B.van der Poel

  Hulde voor Willemijn en Erik , draaien niet om de hete brij heen en stellen gewoon kritische vragen zoals het hoort en slijmen niet bij de linkse elite . Zij zijn samen met Jeroen Pauw de beste interviewers vind ik. Degene die zich hier aan storen moeten gewoon lekker naar de EO op 1 kijken . De zaken moeten gewoon benoemd worden zoals ze plaatsvinden en dat valt niet mee voor de meeste Nederlanders vrees ik. Alleen de uitspraak al : ” Amsterdam is de huiskamer van Nederland ” , word dan burgemeester van Broek op Langendijk of zo.Tevens heb ik geen ene vorm van excuus gehoord of misschien dat ze een fout gemaakt heeft ?

 102. Kuis

  @B van der Poel
  Ze stellen wel vragen maar wachten niet op de antwoorden en geven Femke alle kans om continue haar eigen PR verhaal te houden.
  Kijk het nog maar eens terug. Vraag na vraag. Steeds hetzelfde antwoord.
  Het leek vak-K in de 2e kamer wel. De kamer kan vragen stellen tot ze een ons wegen, antwoorden komen amper.

 103. B.van der Poel

  Kuis , begrijp het punt wat je wilt maken maar het gaat mij erom dat zij überhaupt iemand kritisch durven aan te pakken dit in tegenstelling tot hun andere collega’s van op1 en dat dan hun interview techniek wat te wensen overlaat , okee . Jaknikkers hebben we genoeg in Nederland lijkt me. Ik denk dat wij het in grote lijnen wel eens zijn ?

 104. Raymond

  Wat mij opviel dat ze niet een keer sorry zei of dat ze toch wel verkeerd gehandeld heeft. Is weer een bewijs dat zelfs mensen met de juiste papieren niet altijd een goede burgemeester kunnen zijn.

 105. De Verlosser

  Aftreden is de enige optie.

 106. Riek

  Femke Halsema zakteniet door het ijs, maar Erik en Willemijn. Femke heeft het goed overwogen met de mensen die er over gaan.!!!

 107. Ron

  @Riek: zo is dat. Ze heeft uitstekend gehandeld in deze.

 108. Dirk

  @Raymond

  Ik begin er steeds meer in te geloven dat Femke haar papiertjes gekocht heeft… haar niveau van denken/handelen en noem maar het maar op, strookt niet met een hoge opleiding.

 109. Geer

  Inpakken en wegwezen zeg ik. Het was haar eigen verantwoording van haar.

 110. Weg Ermee

  Laat dat takkewijf a.u.b. oprotten uit mijn hoofdstad. Ze maakt fout op fout en kan haar eigen kind niet opvoeden. Via vriendjespolitiek een ketting om haar nek gekregen.
  Het is een schande dat Amsterdam dit secreet met bord voor haar kop als burgemeester heeft.
  Ik zeg wegwezen!!!!!!!

 111. Kuis

  @vdPoel
  De schijn van kritiek kan ook gevaarlijk zijn… als mensen denken dat iemand een kritische journalist is… maar dat dan op kritische momenten niet is.. zodat iemand ergens mee weg kan komen… zonder dat iemand het doorheeft…

 112. David

  #Nietmijnburgemeester

  Aftreden!

 113. Arend

  Oprotten en snel een beetje, we willen je hier niet meer in Amsterdam!

 114. Halsema

  En ik wil geen arend in Amsterdam. Wat een kutvogel is dat zeg!

 115. Nick

  Ik vond hellemaal niet dat ze door het ijs ging. Ze was juist heel erg overtuigend. En ik denk dat ze in deze heel correct en nauwkeurig heeft weten te handelen.
  Ik vond juist dat bij de presentatoren volkomen de plank misdroegen.
  Het was echt een interview van jut en jul .met zelf ingenomen vraag stelling en geen aanpassing in de vragen. Als gevolg van de heldere en duidelijke antwoorden. Of ik vind dat de daar met zo veel konden protesteren met zo veel mensen en het feit waarom. Nee . Maar het handelen van Halsema was onmiskenbaar juist. .

 116. Elise

  Femke Halsema met haar criminele zoon en man staat niet boven de partijen. Ze stond in de mensenmassa op de Dam die gek zonder enige bescherming. Deze vrouw moet aftreden.
  Ze steekt haar linkse middelvinger op tegen al die mensen in de zorg die op hun tandvlees lopen, ze steekt haar middelvinger op tegen de slachtoffers van corona, ze steekt haar middelvinger op tegen al die mensen die zich wel de regels houden om verspreiding van het virus te voorkomen, dus geen bezoek, geen sport, geen clubjes, geen kleinkinderen, niet op bezoek bij vader en moeder, ze steekt een middelvinger op tegen al die ondernemers die machteloos zijn en in de problemen komen. Halsema is een enge activiste en kan geen burgemeester zijn. Weg met deze mafketel!

 117. Kees

  Rutte Rutte.. Moet ingrijpen? Grappenhaus is degene die verantwoordelijk is voor dit gezeik. Hij kan ingrijpen. Laat Rutte er eens een keer buiten zeg.. Lekker makkelijk dat gelul van waar is Rutte etc

 118. Dirk

  Ik wens Halsema een heerlijke wandeling langs de snelweg.

 119. Marie-Louise

  Néé Riek, de burgemeester van Amsterdam heeft ten tijde van een pandemie waarin strénge regels gelden ter voorkoming van mensenmassa’s waarbij men ónvermijdelijk hutje mutje op elkaar staat en elkaar ónvermijdelijk besmet met dit dodelijk virus, met alle gevolgen van dien voor de andere bewoners van Amsterdam én daarbuiten, die regels aan haar linkse laars gelapt en háár ideologische mening laten prevaleren bóven de volksgezondheid!!! Vervolgens ontként mevrouw op nationale tv glashard iédere verantwoordelijkheid en schuift alle schúld af op de politie die immers de social media had gecheckt… Láf, hypocriét en beschámend!!!

 120. Sander

  # Femke Halsema Persona non grata # (Is ze al weg of nog niet?)

 121. Ron

  @Sander: nee hoor, deze topper is niet weg. Jammer hè.

 122. Tommy

  Wat een enorme strontvlieg is die Halsema toch. En maar rondjes om die warme stront blijven vliegen en maar niet weg willen. Bah, optiefen jij en neem die stinkende stront van je meteen ook maar mee.

 123. Flits Bom

  Ze heeft nog net geen dreadlocks.

 124. WEST*

  Zo te zien heeft niemand hier mee gelopen , ook geen interesse getoond, maar een burgemeester afkraken omdat de meerderheid haar afkraakt , ja dat is gewoon ,dan doen we mee!

 125. Marie-Louise

  Nick, serieús?! Dan heb ik zeker naar een ander programma gekeken met een dubbelganger van Halsema… Ik zag nl. een burgemeester die iédere verantwoordelijkheid glashard ontkénde en alle schuld áfschoof op de politie, die immers de social media in de gaten had gehouden… Mevrouw draaide op élke vraag hetzelfde voorbereide antwoord af en blééf maar doorratelen, waarmee ze beide interviewers belémmerde hun taak uit te voeren i.e. vrágen stellen!! Willemijn Veenhoven, normaal een prima interviewer, deed enkele pogingen,
  maar was helaas te beleefd om deze vrouw erop te wijzen dat ze daar niét zat om haar eigen straatje schoon te vegen, maar om vragen te beantwoorden en duidelijkheid te verschaffen waaróm zij dit te voorziéne debacle (eerdere demonstraties in andere Europese hoofdsteden…) in hémelsnaam heeft gefaciliteerd!! Een burgemeester heeft nl. niet het récht zijn/haar politiek- ideologische mening te laten prevaleren bóven de volksgezondheid, wat hier evidént het geval was…

 126. Dirk

  @Snake Charmer

  En als ik je nu vertel dat 1 collega van mij blijvende long schade eraan overgehouden heeft?!

  Ze was gezond, niet oud en had zeker geen longaandoening daarvoor.

 127. Marie-Louise

  West, meelópen?! Hahaha. Áls je al gekeken hebt, is het jou blijkbaar ontgaan dat die mensenmassa schouder aan schouder stónd…

 128. Peter

  Marie-Louise is een nаzi.

 129. Dirk

  @Marie-Louise

  Leuk ook dat de Politie, Femke als baas hebben.
  Femke heeft werkelijk tegen iedereen aangetrapt, van Zorgpersoneel tot en met de mensen die een dierbare hebben weg kunnen brengen… rijp voor een inrichting is Femke.

 130. Annabella

  Ach gossie, Lies toch, jij hebt jezelf alláng gedisqualificeerd. Maak het niet nog erger met dat geslijm tegen die volstrékt incompetente klemkaak, vermomd als ‘burgemeesteres’.

 131. Jaap

  Mama nouskouri, Riek en Ron
  Klopt recht op demonstratie is vastgelegd in grondwet echter de burgemeester heeft 3 redenen om het te verbieden en 1 van de redenen is volksgezondheid. Zij had vooraf met de organisatie contact moeten op nemen ( werd niet naar gevraagd)en moeten afspreken dat de organisatie bij 600 man de demo had moeten afblazen.
  Rotterdam heeft een burgemeester die de wet kent en zijn VERANTWOORDELIJKHEID neemt en staat voor de gezondheid zijn bevolking.

 132. huub

  Als de burgemeester van de Hoofdstad Amsterdam zo BLUNDERT dient vanuir haar eigen verantwoordelijkheid per direct op te stappen alvorens het leed voor Amsterdam niet te overzien is.

 133. Jaap

  Nick
  Ik begon het gevoel te krijgen dat Halsema een Jettentje deed. Steeds weer zelfde zin herhalen om diverse vragen te ontwijken. (Genoot van haar lichaamstaal die boekdelen sprak)Vond dat interviewers uitstekend werk deden alhoewel ik een paar vragen miste onder andere waarom zij niet in dit bijzonder geval in overleg met organisatie van de demo is getreden. Zij is ook verantwoordelijk voor de gezondheid van haar burgers en dat zijn zeer zeker niet alleen die demonstranten. Die verantwoordelijkheid heeft zij niet genomen en haar collega in Rotterdam wel.

 134. Jaap

  Peter
  Was dit een dooddoener van een zgn antifa lid. Heb je echt niet anders in te brengen?
  Gezien hun kleding en onbegrensde agressie zie ik hun altijd als de facisten 02 en in hun onbegrensde dommigheid hebben ze dit zelf niet door.

  Nazi’s sloegen een discussie dood door te stellen dat hun opponent een jood was.

 135. Marie-Louise

  Hmmm, blijkbaar heb jij nooit gehoord van de befaamde ‘Wet van Godwin’…. Met dat comment ben je nl. een van de vélen die hebben bevéstigd dat hij gelijk heeft!! Mss eens opzoeken, goed om te weten voor je jezelf weer als dombo neerzet…. Dag Peter.

 136. Willam

  Weg met deze burgemeester, is trouwens weinig aan het werk, en heeft geen respect voor haar onderdanen,kom op Amsterdam u verdient beter!!!

 137. Peter

  Ik ken die wet. Dat maakt jou niet minder racistisch, laffe nаzi!

 138. Eric

  Amsterdam mag trots en blij zijn met zo’n verstandige burgemeester. Ze legt hier helder de situatie en de dilemma’s uit. En voor degenen die het niet (willen) snappen, vertelt ze het nog eens. Luisteren is ook een kunst. De enigen die hier door het ijs zakken zijn Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

 139. Anna

  Dat wijf is compleet gestoord en moet de stad worden uitgeslagen!

 140. Dirk

  @Anna

  Een flinke dreun zou idd niet ongepast zijn om even wakker te schudden.

 141. M52

  Amsterdam heeft een echte burgermeester nodig. Geen groene duivelin Want dat is het enige waar ze voor staat .En.dom is ze ook nog . Je kan toch echt wel bedenken dat in Amsterdam meer dan 300 mensen op afkomen . En dan kan ze ook nog zo’in vals lachje opzetten. Of is het haar onzekerheid?. Ze is dus niet geschikt als burgermeester.

 142. Dirk

  Doe ff normaal Peter.

 143. Mo

  Grappig hoe de redacteur van dit stuk tot een hele andere conclusie komt dan ik. Mijn kop zou zijn: ‘De journalistiek compleet door het ijs gezakt bij Op1’ Wat is dat? De interviewer neemt alle ruimte in van de geïnterviewde, is niet kritisch maar wel vooringenomen en luistert totaal niet wat er gezegd wordt. Het is een klap in het gezicht van iedereen die in quarantaine leeft, dat we aan dit wanoptreden avond aan avond worden blootgesteld! 😊

 144. Abij

  Je voelt je toch supermachtig als je zo reageert! Als daar 400 boa’s bij waren geweest hadden ze de belastingdienst goed kunnen spekken! Word tijd dat de regering dit soort burgemeesters flink aanpakt!

 145. Joke

  Weet je wat zo jammer is ,de zorg heeft er alles aan gedaan om de mensen te helpen ,die getroffen waren door Corona.
  Maar omdat 5000 man demonstreerden tegen racisme lopen we kans ,dat er weer een uitbraak komt .
  Rascisme ik praat het niet goed,maar het zal altijd blijven bestaan .
  En de illusie dat Amerika kijkt naar Nederland ,wij zijn niet belangrijk ,als klein onbelangrijk landje .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.