Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’

Geplaatst op di 02 jun 2020 om 8:15

Albert Verlinde vond het optreden van Femke Halsema maandagavond in de talkshow Op1 een blamage. Dat gaf hij direct na het kijken aan in zijn eigen programma Shownieuws op SBS 6. Het was een heel slecht tv-optreden, vindt Verlinde. Hij vindt het buitengewoon zwak dat Halsema beweer dat ze de drukte op de Dam niet zag aankomen. “Ze zat vanavond bij Op1 en het lag aan iedereen behalve aan haar. De politie had het niet gezien, de politiechef had het niet gezien…”

Halsema vertelde dat ze eerst vreesde voor een enorme toeloop, dat ze toen van de politie hoorde dat het mee zou vallen, maar dat het daarna toch echt heel druk werd. Wat een wantoestand, aldus Verlinde.

De showkenner: “Dan kun je toch zeggen: stel nou dat er wél veel mensen komen. Het is toch een weldenkend mens? Dat is je werk mevrouw Halsema! Ik vind het heel erg dat alle lief bedoelde initiatieven in het gezicht worden gespuugd door de burgemeester van de stad waar het meest aan crowdmanagement gedaan moet worden.”

Halsema doet net alsof ze maar twee keuzes had, aldus Verlinde. “Ze zat bij de rode vrienden van BNNVARA in de studio, waar ze overigens een prima interview hielden, en ze deed alsof er maar een keuze was tussen twee dingen: door laten gaan of met politiegeweld verbieden.”

Dan denk ik: nee, mevrouw Halsema, als je een kerel of een vrouw was geweest, dan had je gezegd: ‘Ik loop naar het podium toe en ga de mensen toespreken dat het veel groter is geworden dan gedacht, dus gaat u rustig weg en maakt u plaats en ga anderhalve meter van elkaar af staan.’ Dan was ze de heldin van de dag geweest. Die demonstranten waren zo redelijk. Ze heeft er echter niet over nagedacht.

Dam

Het is een schande wat er is gebeurd op de Dam, vindt Verlinde. “Ik ben zó boos over de demonstratie in Amsterdam. Ik vind het zó verpestend wat hier gebeurd is. Je ziet allemaal lieve ondernemers die weken bezig zijn geweest en zijn gaan meten…”

Het had een feest moeten zijn van hoe we met z’n allen hier naartoe gewerkt hebben en dan is er een demonstratie in Amsterdam, waarbij burgemeester Halsema het zó uit de hand laat lopen… Daardoor heeft niemand het meer waarvoor die demonstratie is. Het zet daardoor ons met z’n allen in ons hemd. Dat de burgemeester van de grootste stad van Nederland dit gewoon toestaan zonder iets te doen, ik ben er zó verschrikkelijk boos over.”

Twitter

Veel meer BN’ers hebben zich geërgerd aan het optreden van Halsema bij Op1. “Ze had niet zo’n grote opkomst verwacht, blabla, alles verliep rustig blabla, natuurlijk had ze het achteraf gezien iets beter kunnen doen, maar ingrijpen had tot grotere wanorde geleid, gezien de omstandigheden en in overleg met de driehoek was dit het beste…blabla hopjesvla“, zegt Heleen van Royen.

Ik zit Op1 te kijken naar Halsema, kan iemand die mevrouw vertellen dat ze absoluut niet geschikt is voor het ambt van burgemeester van Amsterdam? Zit alles nog steeds goed te praten. Fail, leeft in eigen wereld, zwak, mes in de rug van de zorg, ga maar weg“, zegt Allard Kalff.

Dus de gemeente Amsterdam was ‘compleet overdonderd’ door het hoge aantal demonstranten dat naar de Dam kwam. Ze hadden er ‘250 tot 300’ verwacht, zegt burgemeester Halsema bij Op1. Goede informatievoorziening heb je dan. #niet“, aldus Wierd Duk.

En Maurice Wijnen: “Mevrouw Halsema weet de toch behoorlijk kritische vragen bij Op1 vooralsnog niet bepaald sterk te beantwoorden. Hoe slecht zijn je informatie bronnen wanneer je dacht dat er maar 300 mensen zouden komen? En waarom stond ze er zelf tussen zonder mondkapje?

Radio-dj Wouter van der Goes: “Hulde voor Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven. Juiste vragen en opgewassen tegen een flinke attitude van een burgemeester in het nauw.

En tv-kenner Ron Vergouwen: “Ik schaam mij als Amsterdammer voor mijn burgemeester. Dat je zo’n ernstige bestuurlijke fout maakt is al heel erg, maar als je dan in Op1 ook nog stug volhoudt dat je helemaal geen fout hebt gemaakt is bij mij alle sympathie verdwenen.

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (gisteren)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (vandaag)

Foto: SBS
44 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’”


 1. HUGO

  Ze had ook net zoals Trump traangas kunnen gebruiken voor haar fotosessie.

 2. Paul

  Fantastisch. Albert die iets zinnigs zegt. Prima ‘jongen’ je hebt gelijk, ultra linkse muts met een denigrerende lach…

 3. Ronnie

  En op de foto’s staat ze te stralen tussen alle mensen, zonder mondkapje. Ze vond het allemaal prachtig joh. En een dikke vinger naar alle mensen in de zorg en ouderen in de verpleeghuizen. En waarom? Voor iets wat in Amerika is gebeurd. We zijn echt helemaal gek geworden.

 4. Remi

  Opstappen Halsema, vandaag nog.

 5. CB

  ZUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCHT!

  Vent, ga jij daar dan eens als burgemeester zitten.

  Period. Ik ben klaar met bimbo’s die denken dat ze alles weten. Misschien moet Verlinde maar burgemeester worden. Eens kijken wat er dan gebeurt.

  (dat wordt een nachtmerrie)

 6. Fox Mulder

  Femke Valsema #Vertrek

 7. Captain Caveman

  Duidelijk is dat het verbod op van alles naar hartelust wordt uitgeleefd op bejaarden, kinderenen andere zwakkere medeburgers. Dat is toch het makkelijkste. Slapjanus mentaliteit

 8. Henk

  Ik vond Erik en Willemijn erg sterk!

  Domme Halsema mag van mij weg!
  Ze denkt dat je alleen met geweld een eind aan de demonstratie had kunnen maken? Je kunt redelijke mensen ook toespreken!Maar dat komt in jouw fanatieke koppie niet voor Femke.Omdat je zelf een arrogante, eigenzinnige tante bent.Iedereen had kunnen zien aankomen dat het druk zou worden op de Dam.

 9. Zomaar

  Blijkt dat de kans op besmetting in de buitenlucht vrij klein is.
  Als men werkelijk de mensen wil beschermen zouden ze de supermarkten moeten sluiten, maar dat kan natuurlijk niet.
  1½ meter voor de deur, 1½ voor de kassa, maar binnen loopt en passeert het gewoon door elkaar heen.

 10. Pißwasser

  Femke Halalsema blijft gewoon zitten. Dan volgen de plunderingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag etc. En nog blijft iedereen zitten. Want sieluge negortjes.

 11. Rick

  Het optreden van Halsema onlangs in het programma M over de in elkaar getimmerde homo in Amsterdam was al beschamend te noemen en bleek zij niet capabel te zijn voor haar functie als burgemeester.

 12. Jort Kelder

  Mensen, ik ben absoluut geen aanhanger van Halsema.

  Maar ik ben degene geweest, die gezegd heeft, dat corona een mediahype is en alleen de ouderen en dikke mensen in de samenleving treft.

  Op de Dam zag ik voornamelijk jongelui, en ook nog eens met mondkapjes (die in de buitenlucht niet nodig zijn) dus waar maakt iedereen zich druk over?

 13. Maurice de Hond

  Uit een peiling onder 2000 willekeurige mensen, gistermiddag gehouden op een willekeurige plek ergens buiten op een pleintje in Amsterdam, blijkt, dat het virus zich niet staande heeft weten te houden.

  Vanavond bij OP1 zal ik dit, met argumenten en cijfers, toelichten.

 14. Wim

  Ben benieuwd wat de politie doet als vandaag 10 mensen bij elkaar zitten in het Vondelpark.
  Ik denk 10x 390 euro.

 15. MediaPrak

  @Hugo: Dat was, ook mijn gedachte. Voor de overige Baudet, Wilders roeptoeters op deze site: De demonstratie organisatie gaf aan op Max 250 demonstraten te rekenen, derhalve toestemming voor manifestatie op de Dam. Was de verwachting, VOORAF! 1000 man of meer, had de gemeente waarschijnlijk het Museumplein aangewezen. En nu het positieve, alle terassen in Amsterdam konden de hele middag open blijven. Geen gevechten met politie, ME of leger. Een gemoederlijke sfeer, geen plunderingen. Iedereen ging na afloop rustig naar huis. Corona crisis is een rare tijd. Soms wordt het te vol op een strand. Dan sluiten we de toegangswegen en gaan we niet met ME en bulldozers stranden schoonvegen.

 16. X

  Het is maar Amsterdam wat de klok slaat, dit wordt onderhand wel zeer ergerlijk. Ik woon in Twente, we hebben hier nergens last van. Ik erger me groen en geel aan dat amsterdamse geleuter en al helemaal aan dat bekakte wijf. Zwarte Piet werd er ook nog bij gehaald manman de randstad is een rioolput.

 17. Snake Charmer

  6 Inside was een grotere blamage.

 18. achtmet

  Dat had je kunnen verwachten ,vooral in Amsterdam stad der minderheden en met zon fijne burgemeester als mevrouw kaakklem !

 19. Wim Lubbers

  Dat is toch vreselijk wakker worden voor Femke. “Oh, ook Albert Verlinde en Maurice Wijnen hebben zich nu al tegen mij gekeerd!”

 20. Pieterke

  Halvema, dit volstrekt incapabele figuur, mag zich burgemeester noemen.

  Vandaag nog vertrekken!

  #wegmethalsema

 21. mama nouskouri

  @wim: dat telt vandaag al helemaal niet meer. luister je wel naar Rutte? Hij heeft dit zelf gemeld.

 22. mama nouskouri

  @Henk

  Hebben wij naar hetzelfde interview gekeken?

 23. HansR

  Ja ja de mensen die genoeg hebben van 1,5 etc die Maurice de Hond als voorbeeld stellen, gaan nu Halsema op haar beleid aanvallen. Dat is persoonlijke rancune, want als de Hond gelijk zou hebben is er met de mensen in de buitenlucht op de Dam niets van besmettingsgevaar. Dat is niet mijn mening, maar van hen die tegen alles aggregeren en lopen aan te schoppen, zonder besef hoe het is gesteld met de volksgezondheid en de zorg o.a. op de IC’s

 24. Huismaker

  Tijd voor een GEKOZEN burgemeester. Alleen ook in Noord-Korea worden op deze wijze de baantjes verdeeld.

 25. MERS pardoel

  Fox Mulder = Stookie Stackhouse

 26. Van der Kemp

  En we deden nog een plas en alles bleef zoals het was.

 27. HansR

  de BN’ers incl. politici hoor je over de mensenmassa hun ongenoegen uiten, maar waar het allemaal om ging zijn ze muisstil namelijk RACISME

 28. Herrie

  De tussen haar tanden door slissende radicaal linkse burgemeester is sinds haar aanstelling een aanfluiting voor de stad .

 29. Denk Na

  Spuit 11 Albert in de bocht. Nog zo’n idioot alleen maar omdat ze een linkse burgemeester is die gewoon verstandig heeft gehandeld en die het dus niet wilde laten escaleren.

 30. Wijze van Zion

  Halsema is van eenzelfde pover kaliber als Job Thee Cohen …

 31. Thomas

  Niet Marxist Halsema met haar anarchistisch ideeën, gedragingen en uitspraken is verantwoordelijk maar het ondemocratische partij kartel die deze dame zonder empatisch vermogen, zonder norm besef, heeft geparachuteerd, waaronder Rutte als opperchef.

 32. Tim

  hear hear Thomas!

 33. Hans

  Halsema deed het niet goed maar ik lees weinig over die 5000 mafkezen die zich druk maken over de gebeurtenis in de. US maar hier niet hun corona verantwoordelijkheid nemen

 34. Ad nagtegasl

  Misschien moeten we allemaal eens twee x nadenken voordat we hier iets schrijven zou goed zijn vraag aan jullie doe dat eens

 35. Irene Ballegooijen

  Het is inderdaad niet goed te praten maar wat moet Verlinde als Übermensch hier weer een vette mening over te hebben. Dat concept met 4 mensen achter de desk is ook niet meer te volgen. Het is net een kippenhok. Verlinde hoort daar moet achter die desk. Weg met die man graag.

 36. Jeroen

  Volgens mij wist mevrouw Halsema wel degelijk dat er veel meer dan 300 mensen zouden komen en heeft ze er bewust aan meegewerkt. Waarom stond de burgemeester van Amsterdam, die boven de partijen moet staan, zo relaxed tussen de demonstranten met een button ‘1873’ op?
  Maar ja, laat ze het in vrijstaat Amsterdam maar uitzoeken, je krijgt de burgemeester die je verdient. In Rotterdam zal het niet gebeuren. Aboutaleb heeft al gewaarschuwd, en terecht.

 37. Alsjeblieft verslinden

  Oh oh…wat was hij verontwaardigd. Hij heeft net als vele anderen gewoon een hekel aan Halsema. Het is ook niet mijn favoriet hoor. Maar als de zo geliefde Eberhard van der Laan nog burgervader was, had Verlinden met alle anderen, anders gereageerd.
  Verlinde liet zich kennen toen later in het programma anadacht was voor de uitvaart van een hooligan van FC Utrecht (hahahaha ik lees net dat hij een jaar geleden nog voor Ajax was). Bij het afscheid werd geen 1,5 meter in acht genomen, niemand had een mondkapje en er werd luidkeels gezongen. Die gast was eens het veld opgerend, is gewoon een misdaad. Maar wat vond Verlinde dat mooi: ”Die kerels samen.” Wat een hypocriet.

 38. B van Eikema hommes

  mevrouw Halsema zal wel met lood in de schoenen naar het debat in de gemeenteraad gaan; anders zal zij van gewichtsloosheid ten hemel stijgen.

 39. Azijnpisser

  Allereerst maakt het mij niet uit welk kleur, ras of politieke voorkeur de burgemeester heeft. Wat mij persoonlijk stoort in deze kwestie is dat veel Nederlanders de schuld leggen bij deze burgemeester, alsof zij dit had kunnen voorkomen. Ik geef toe een mondkapje dragen door de burgemeester was wellicht op zijn plaats geweest. Misschien blèren door een megafoon? Wie zal het zeggen. We vergeten dat Wij allemaal verantwoordelijk zijn voor onze daden. Of we nu met z’n alle naar een overvolle strand gaan of we bezoeken een overvolle Intratuin met aanhang. De verantwoording ligt bij ons zelf en deze vrijheden zijn door onze regering aan ons gegeven. Helaas gaat deze discussie over een witte vrouw als burgemeester en niet over wat de reden was voor deze rechtmatige demonstratie.

 40. Carla Kleinpaste

  Wat een hypocriete reacties. Meneer Verlinde en alle anderen: wilt u uw pijlen nu eens gaan richten op de KLM die al weken vliegt met volle cabines. Niks anderhalve meter afstand. En vanuit de politiek hoor ik daar ook geen enkele verontwaardigde reactie op.

 41. Jaap

  Halsema stelt dat er vrijheid van demonstratie is maar Halsema mag áls burgemeester een demonstratie beperken of verbieden om 3 redenen en een van die redenen is volksgezondheid.Halse ma stelde dat het allemaal jonge mensen betrof en dus geen groot gevaar lopen. Klopt maar zij kunnen een besmetting even goed oplopen en doorgeven en dus ook aan ouderen. Halse ma moet eens met personeel van Amsterdamse ziekenhuizen praten en zich eindelijk eens een beeld vormen van deze virus.

 42. Rianne Nijhuis

  Ik wist niet wat ik zag gisteren. Een lachende burgemeester met een speldje op. Dit slaat echt alles. Mijn man heeft met Virona in het xkh gelegen was bijna overleden. Dat was in maart begin april. Onze kinderen en kleinkindeten zijn nog niet hier geweest. Nu vragen ze waarom mag dat wel en waarom mogen wij niet komen. Leg dat maar eens uit aan kinderen. Slap figuur die Mevr Halsema. Vorige keer ook al dat gestuntel en nu dit weer. Aftreden of wegsturen niet geschikt voor dit werk. Nu ga ik mijn kleinkinderen uitleggen hoe dit in godsnaam mogelijk is.

 43. madeleine ingenhousz

  HOE is het mogelijk dat interviewers Erik en Willemijn zo bevooroordeeld en oordelend kunnen ondervragen.
  Geen enkel interesse WAAROM zo velen wilden demonstreren. Hierin gelijken beide interviewers verrassend veel op Trump.
  Geen enkel interesse naar de inhoud van de demonstratie,
  Het lijkt wel op beide interviewers nog nooit gehoord hebben van de geringe kans van besmetting in de buitenlucht. Dat weten ze heel prima, maar natuurlijk heeft Halsema politiek gezien geen enkele kans om daar iets over te zeggen, dan breekt de storm nog harder los.
  WAAROM HERHALEN ZE ELKE VRAAG OPNIEUW? Niet een keer, maar gerust 3x dezelfde vraag. Als luisteraar zit je met verbijstering te kijken naar wat voor gesprek zich daar afspeelt. Zal ik maar even zelf zeggen waarom? Omdat ze Halsema zo goed mogelijk klem wilden rijden.
  Ik mis ten ene male respect voor de waardige antwoorden van Halsema dat recht op demonstreren in deze tijd het enige is dat rest om je stem te laten horen. Verder zitten we toch al in een dwangbuis. Maar nee, dat mag dus ook niet met 1000 mens.
  Ook de vraagstelling alsof het probleem van discriminatie een amerikaanse aangelegenheid is, waar we gelukkig in Nederland niet mee te maken hebben. Nee het werkelijke onderwerp is zelfs helemaal niet aan bod gekomen! Nl. waar deze deelnemers voor willen demonstreren!!! Waarom komen al die mensen ineens?
  Nou nee, gelukkig die slachtpartijen hebben we in Nederland niet, maar hoe zat het ook weer met het probleempje bij de belastingdienst met de kinderopvang, speelde bevooroordeeld- zijn daar geen rol? In de buitenlucht is
  al weken lang uitgelegd dat Covid 19 ongevaarlijk is. Maar daar hebben onze interviewers al helemaal geen oren naar. Ook Maurice de Hond is daar al telkens de mond gesnoerd.
  Schande voor OP1-interviewers.

 44. Anja

  Waarom interesseert me de mening van die vreselijke pisnicht niet ?.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.