Albert Verlinde: ‘Femke Halsema bij Op1 grote blamage’

Albert Verlinde vond het optreden van Femke Halsema maandagavond in de talkshow Op1 een blamage. Dat gaf hij direct na het kijken aan in zijn eigen programma Shownieuws op SBS 6. Het was een heel slecht tv-optreden, vindt Verlinde. Hij vindt het buitengewoon zwak dat Halsema beweer dat ze de drukte op de Dam niet zag aankomen. “Ze zat vanavond bij Op1 en het lag aan iedereen behalve aan haar. De politie had het niet gezien, de politiechef had het niet gezien…”

Halsema vertelde dat ze eerst vreesde voor een enorme toeloop, dat ze toen van de politie hoorde dat het mee zou vallen, maar dat het daarna toch echt heel druk werd. Wat een wantoestand, aldus Verlinde.

De showkenner: “Dan kun je toch zeggen: stel nou dat er wél veel mensen komen. Het is toch een weldenkend mens? Dat is je werk mevrouw Halsema! Ik vind het heel erg dat alle lief bedoelde initiatieven in het gezicht worden gespuugd door de burgemeester van de stad waar het meest aan crowdmanagement gedaan moet worden.”

Halsema doet net alsof ze maar twee keuzes had, aldus Verlinde. “Ze zat bij de rode vrienden van BNNVARA in de studio, waar ze overigens een prima interview hielden, en ze deed alsof er maar een keuze was tussen twee dingen: door laten gaan of met politiegeweld verbieden.”

Dan denk ik: nee, mevrouw Halsema, als je een kerel of een vrouw was geweest, dan had je gezegd: ‘Ik loop naar het podium toe en ga de mensen toespreken dat het veel groter is geworden dan gedacht, dus gaat u rustig weg en maakt u plaats en ga anderhalve meter van elkaar af staan.’ Dan was ze de heldin van de dag geweest. Die demonstranten waren zo redelijk. Ze heeft er echter niet over nagedacht.

Dam

Het is een schande wat er is gebeurd op de Dam, vindt Verlinde. “Ik ben zó boos over de demonstratie in Amsterdam. Ik vind het zó verpestend wat hier gebeurd is. Je ziet allemaal lieve ondernemers die weken bezig zijn geweest en zijn gaan meten…”

Het had een feest moeten zijn van hoe we met z’n allen hier naartoe gewerkt hebben en dan is er een demonstratie in Amsterdam, waarbij burgemeester Halsema het zó uit de hand laat lopen… Daardoor heeft niemand het meer waarvoor die demonstratie is. Het zet daardoor ons met z’n allen in ons hemd. Dat de burgemeester van de grootste stad van Nederland dit gewoon toestaan zonder iets te doen, ik ben er zó verschrikkelijk boos over.”

Twitter

Veel meer BN’ers hebben zich geërgerd aan het optreden van Halsema bij Op1. “Ze had niet zo’n grote opkomst verwacht, blabla, alles verliep rustig blabla, natuurlijk had ze het achteraf gezien iets beter kunnen doen, maar ingrijpen had tot grotere wanorde geleid, gezien de omstandigheden en in overleg met de driehoek was dit het beste…blabla hopjesvla“, zegt Heleen van Royen.

Ik zit Op1 te kijken naar Halsema, kan iemand die mevrouw vertellen dat ze absoluut niet geschikt is voor het ambt van burgemeester van Amsterdam? Zit alles nog steeds goed te praten. Fail, leeft in eigen wereld, zwak, mes in de rug van de zorg, ga maar weg“, zegt Allard Kalff.

Dus de gemeente Amsterdam was ‘compleet overdonderd’ door het hoge aantal demonstranten dat naar de Dam kwam. Ze hadden er ‘250 tot 300’ verwacht, zegt burgemeester Halsema bij Op1. Goede informatievoorziening heb je dan. #niet“, aldus Wierd Duk.

En Maurice Wijnen: “Mevrouw Halsema weet de toch behoorlijk kritische vragen bij Op1 vooralsnog niet bepaald sterk te beantwoorden. Hoe slecht zijn je informatie bronnen wanneer je dacht dat er maar 300 mensen zouden komen? En waarom stond ze er zelf tussen zonder mondkapje?

Radio-dj Wouter van der Goes: “Hulde voor Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven. Juiste vragen en opgewassen tegen een flinke attitude van een burgemeester in het nauw.

En tv-kenner Ron Vergouwen: “Ik schaam mij als Amsterdammer voor mijn burgemeester. Dat je zo’n ernstige bestuurlijke fout maakt is al heel erg, maar als je dan in Op1 ook nog stug volhoudt dat je helemaal geen fout hebt gemaakt is bij mij alle sympathie verdwenen.

Lees ook:
Volle Dam heeft schijt aan 1,5 meter, Jandino: ’Tief op!’ (gisteren)
Femke Halsema zakt compleet door het ijs in Op1 (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen