Albert Verlinde slaat terug naar Joop van den Ende

Geplaatst op di 23 jun 2020 om 11:05

Albert Verlinde kan zich totaal niet vinden in het interview dat Joop van den Ende heeft gegeven aan de Volkskrant. Zo vindt hij de beschuldiging dat hij een solist zou zijn onzin. Dat heeft de baas van musicalgigant Stage Entertainment, het vroegere bedrijf van Joop, gisteren gezegd in Beau. Het is geen geheim dat Albert en Joop al jaren met elkaar overhoop liggen. De mediamiljardair gaf gisteren in de krant aan dat er een ‘kilte‘ heerst tussen hem en zijn opvolger bij Stage.

Volgens Joop is hij niet meer welkom bij Stage, omdat Albert zich als een solist gedraagt. “Ik vond het van de grote Joop van den Ende best wel zielig dat hij dat zei“, zei Beau van Erven Dorens tegen Albert.

Albert wilde er eigenlijk niets over zeggen: “Ik vind de crisis waar we in zitten zó groot dat ik denk dat we hier echt ver van moeten blijven.”

Beau: “Al bij de eerste zin wist je al dat je niet ging zeggen hierover, hè?

Albert: “Nee, helemaal niet, maar…

Beau: “Maar kijk, hij is natuurlijk een grote weldoener in de cultuursector.”

Albert: “Laat ik er dan één ding over zeggen: als ik een solist zou zijn, dan zou ik me niet de afgelopen maanden het leplazerus hollen om een bedrijf bij elkaar te houden en om voor een branche op te komen. Ik ben van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezig met ons vak.”

Beau: “Maar toch heeft Joop dat nog niet echt gevoeld. Hij voelt nog steeds een beetje kilte. Wordt het niet tijd op deze avond van de verbinding om eens samen een glas wijn te gaan drinken?

Albert: “Ja, tuurlijk, absoluut. En ook op anderhalve meter afstand. Hij had een fantastisch goed verhaal in de Volkskrant en de hele dag wordt dit eruit gehaald. Als je niet uitkijkt hebben wij hier net een fantastisch verhaal gehouden en wordt dit er de hele tijd uitgehaald. Dat moeten we niet willen. Het glas wijn gaan we doen, maar journalisten: pak dat nou morgen niet als verhaal, maar pak het verhaal wat wij hier verteld hebben.”

Beau: “Dat is genoteerd, maar daar ga je niet over Albert Verlinde.”

Albert: “Ha ha ha. Heb jij nog een goede wijn in huis?

Joop gaf ook aan solidariteit te missen in de kunst- en cultuurwereld. Hij mist een ‘visionaire vertegenwoordiger’. Kennelijk ziet hij die dus niet in Albert.

Albert: “Nee, die mening deel ik niet. Ik denk juist – met alle respect voor Joop – dat we met z’n allen in branche zijn opgestaan en al die kleine winkeltjes losgelaten hebben.

Lees ook: Joop van den Ende: ‘Ja, er is kilte tussen mij en Albert’ (gisteren)

Foto: SBS, NPO
17 Reacties op “Albert Verlinde slaat terug naar Joop van den Ende”


 1. Simon Dekker

  De advertenties op deze site zorgen voor een enorme vertraging voor mobiele gebruikers. Heel storend.

  Albert is non-nieuws.

 2. snuifje

  Incasseren is niet Alberts beste eigenschap.

 3. Rogier

  Goed zo Albert

 4. Joop

  Chapo voor Albert Verlinde eindelijk eens iemand die niet zijn tong diep in iemand zijn reet steekt om maar hogerop te klimmen , want dat schijnen die media bonzen wel lekker te vinden.
  Als Joop vd Ende even na zou denken , zou het het eigelijk moeten waarderen dat er iemand is die het niet altijd met hen eens is , en ook wel eens de andere kant opkijkt .
  Lekker likken in medialand en je schopt t ver .
  Een dikke pluim voor Albert, hou de eer aan jezelf beste man

 5. Stage Entertainment al failliet?

  Ik zit al te wachten voor Alberts eigen grote nieuws!

 6. Whitedog

  Hij wilde er niet op in gaan zei hij, omdat dat de media alleen daar over gaat schrijven en wat is er makkelijker dan precies dát dan ook te doen he? Wat een gemakzucht zeg.

 7. Alfons

  Het is en blijft altijd moeilijk voor Albert om kritiek te krijgen, daar kan hij absoluut niet mee omgaan.

 8. Teuntje

  Kwalbert heeft alles aan Joop van de Ende te danken die relnicht denkt dat ie wat voorstelt

 9. Ikke

  Dacht dat de heren wel beter met elkaar om zouden gaan en anders zeker niet gaan zeiken in de media, maar dat zijn we gewend van Albert. Heeft zich weer heerlijk bij shownieuws genesteld. Laat hij zich met zijn eigen zaken bezig houden en niet iedereen af gaan zitten zeiken, daar zijn ze momenteel bij shownieuws erg goed in, baba!

 10. Zelfzucht

  9 reacties tot nu toe (die van mij is nr. 10). Geeft perfect azn dat niemand meer geïnteresseerd is in Alfred V. Dus redactie MC, trek uw conclusie. Nooit meer 1 bericht hier over die kwal!

 11. domdommerdomst

  Wat een valse pisnicht is het toch. Als ie maar overal op tv zn plasje mag doen brrrr

 12. Winterklaar

  Oude mannen moeten weg. Oude mannen staan alleen maar in de weg.

 13. Het Vrije Woord

  Teuntje. Het orakel van 3-hoog achter heeft gesproken, zucht…

 14. Wil van Bil

  Ik heb helemaal niks met kwAlbert!

 15. Anja

  Jaren lang spuugt dat braakmiddel allerlei roddels over andere mensen het land in en als er dan iets gezegd wordt over hem gaat ie pissig doen.
  Man man man wat een armoedig leven heb je dan.

 16. Harry Dijs

  Lekkere relnicht is het toch!-)

 17. Xxxxx

  Sinds Albertje meer centjes heeft heeft Albertje ook meer praatjes gekregen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.