Albert Verlinde slaat terug naar Joop van den Ende

Albert Verlinde kan zich totaal niet vinden in het interview dat Joop van den Ende heeft gegeven aan de Volkskrant. Zo vindt hij de beschuldiging dat hij een solist zou zijn onzin. Dat heeft de baas van musicalgigant Stage Entertainment, het vroegere bedrijf van Joop, gisteren gezegd in Beau. Het is geen geheim dat Albert en Joop al jaren met elkaar overhoop liggen. De mediamiljardair gaf gisteren in de krant aan dat er een ‘kilte‘ heerst tussen hem en zijn opvolger bij Stage.

Volgens Joop is hij niet meer welkom bij Stage, omdat Albert zich als een solist gedraagt. “Ik vond het van de grote Joop van den Ende best wel zielig dat hij dat zei“, zei Beau van Erven Dorens tegen Albert.

Albert wilde er eigenlijk niets over zeggen: “Ik vind de crisis waar we in zitten zó groot dat ik denk dat we hier echt ver van moeten blijven.”

Beau: “Al bij de eerste zin wist je al dat je niet ging zeggen hierover, hè?

Albert: “Nee, helemaal niet, maar…

Beau: “Maar kijk, hij is natuurlijk een grote weldoener in de cultuursector.”

Albert: “Laat ik er dan één ding over zeggen: als ik een solist zou zijn, dan zou ik me niet de afgelopen maanden het leplazerus hollen om een bedrijf bij elkaar te houden en om voor een branche op te komen. Ik ben van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezig met ons vak.”

Beau: “Maar toch heeft Joop dat nog niet echt gevoeld. Hij voelt nog steeds een beetje kilte. Wordt het niet tijd op deze avond van de verbinding om eens samen een glas wijn te gaan drinken?

Albert: “Ja, tuurlijk, absoluut. En ook op anderhalve meter afstand. Hij had een fantastisch goed verhaal in de Volkskrant en de hele dag wordt dit eruit gehaald. Als je niet uitkijkt hebben wij hier net een fantastisch verhaal gehouden en wordt dit er de hele tijd uitgehaald. Dat moeten we niet willen. Het glas wijn gaan we doen, maar journalisten: pak dat nou morgen niet als verhaal, maar pak het verhaal wat wij hier verteld hebben.”

Beau: “Dat is genoteerd, maar daar ga je niet over Albert Verlinde.”

Albert: “Ha ha ha. Heb jij nog een goede wijn in huis?

Joop gaf ook aan solidariteit te missen in de kunst- en cultuurwereld. Hij mist een ‘visionaire vertegenwoordiger’. Kennelijk ziet hij die dus niet in Albert.

Albert: “Nee, die mening deel ik niet. Ik denk juist – met alle respect voor Joop – dat we met z’n allen in branche zijn opgestaan en al die kleine winkeltjes losgelaten hebben.

Lees ook: Joop van den Ende: ‘Ja, er is kilte tussen mij en Albert’ (gisteren)

Foto: SBS, NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen