Joop van den Ende: ‘Ja, er is kilte tussen mij en Albert’

Het is nog steeds niet pais en vree tussen Albert Verlinde en Joop van den Ende. Er is geen contact en daar is ook geen behoefte aan. Dat zegt de miljardair vandaag in de Volkskrant. Albert heeft Joop opgevolgd als de grote baas van het musicalbedrijf Stage Entertainment, waar Joop niets meer mee te maken heeft. Het is al tijden bekend dat er strubbelingen zijn tussen de heren. Op de vraag of ze in goede harmonie uit elkaar gegaan zijn, zegt hij: “Dat is in de Albert Verlinde-harmonie gegaan.”

Wat bedoelt Joop daarmee? “Precies wat ik zeg. Iedereen kent Albert Verlinde toch? Albert is een solist, en dat is zijn goed recht. Daar wil ik het graag bij laten.”

Als de Volkskrant-interviewer opwerpt dat het nu net lijkt alsof er een soort kilte tussen beiden is, zegt Joop: “Dat is een interessant woord, kilte. Ja, kilte is een mooi woord. Ik denk dat je gelijk hebt: er is geen warmte tussen Albert en mij.”

De heren praten niet meer met elkaar. “Er is ook geen ruzie, maar ik heb geen contact meer met hem. Hij heeft niet de behoefte met mij te praten, en dan dring ik mezelf ook niet op.”

Sterker nog: Joop was niet eens bij de première van zijn laatste musicalkindje Tina. “Ik was niet bij de Nederlandse première, dat klopt. Als iemand zijn eigen weg wil gaan, ga ik daar niet voor staan.

Ik ben nog steeds hartstikke trots op dat bedrijf en vind het verschrikkelijk hoe die crisis daar nu ook toeslaat. Maar Stage Entertainment zal er goed uitkomen.”

Het Volkskrant-interview met Joop van den Ende kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Joop van den Ende heeft geen contact meer met Albert (december 2018)
Simone Kleinsma laat Albert Verlinde keihard vallen (mei 2019)

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen