Kees Tol en Jan Smit in pr-campagne Mona Keijzer

Waar D66-ster Sigrid Kaag zondag Eva Jinek terughaalde van vakantie om haar pr-campagne te lanceren, maakt CDA-powervrouw Mona Keijzer vandaag bij de bekendmaking van haar kandidaatschap óók gebruik van twee tv-sterren: A-ster Jan Smit en B-ster Kees Tol. In een filmpje is te zien hoe Mona over de dijk van haar eigen Volendam wandelt en daar Jan Smit tegen het lijf loopt én een praatje aanknoopt met Kees Tol. Beide heren lachen de 51-jarige politica vrolijk tegemoet.

In het als PVV-dorp bekend staande Volendam presenteert Mona zich nu als het rechtse alternatief voor de andere CDA-kandidaat Hugo de Jonge, een iets linksere ijdeltuit met een schoenentic.

Mona Keijzer in het filmpje: “Het CDA-gedachtegoed is mij met de paplepel ingegoten. Hier op Volendam. Hier zijn families van belang. Hier zijn vrienden van belang. Hier weten wij dat je samen sterk bent.

Niet voor niets staat Mona Keijzer vandaag op de voorpagina van de rechtse krant De Telegraaf (zie de cover). De strijd om het CDA-lijsttrekkersschap lijkt een links-rechts-strijd te worden. Hugo de Jonge sluit Forum voor Democratie wél uit, Mona Keijzer nadrukkelijk níet.

Mona in De Telegraaf op de vraag of ze Forum uitsluit: “Nee, want als je het al doet, dan lever je je wel erg op een presenteerblaadje uit aan GroenLinks, D66 of PvdA. En daar zitten óók nog wel wat visies op Nederland, die de mijne niet zijn.

Ze begrijpt heel goed waarom mensen Forum stemmen. “Mensen moeten wel een alternatief hebben, een politicus die snapt wat Nederlanders bezighoudt. Dat mensen naar die hele racismediscussie zitten te kijken en denken: Wat? Ben ík nu opeens systematisch racistisch? Daar zit het hem in.

Het is de opmaat naar een vrolijk mediacircus, waarbij we Hugo de Jonge en Mona Keijzer regelmatig de degens zullen zien kruisen. Wie gaat het straks in de tv-debatten opnemen tegen de grote opponent: minister-president Mark Rutte?

Het filmpje met Jan Smit en Kees Tol:

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen