Paul de Leeuw dokt 32.000 euro per jaar voor eliteschool

Na tientallen jaren miljoenen euro’s te hebben opgeslurpt bij de NPO, heeft Paul de Leeuw zich opgewerkt tot een bekende Nederlander met privileges die tot in de hemel reiken. De zoons van de RTL 4-ster leiden daardoor een luxeleven dat voor slechts weinig andere studenten is weggelegd: hij heeft aan de grachten van Amsterdam een studentenhuis voor hen gekocht ter waarde van 1,1 miljoen euro – zonder hypotheek – en een eliteschool uitgezocht met een peperduur prijskaartje.

Als zoon van een bekende tv-ster kun je je natuurlijk niet onder het plebs van een gewone hogeschool begeven en daarom heeft De Leeuw een plekje geregeld op de peperdure eliteschool The New School. Daar worden slechts vijftig studenten per jaar toegelaten, maar daarvoor moet je wel flink de buidel trekken: het prijskaartje is 16.000 euro per jaar.

Zijn zoon Kas zit er al, Toby volgt volgend jaar. Dan gaat De Leeuw 32.000 euro per jaar achteruit. “Waarom geen gewone hbo? Ik ben niet zo van het massale“, zegt de enigszins verwende zoon Kas (18) in weekblad Weekend.

Kas zou best op eigen benen willen staan, maar voor nu neemt hij het geschenk van zijn vader graag aan. “Het is hartstikke moeilijk om in Amsterdam een huis te krijgen en ik ben pas 18, dat is ook een beetje jong.

Op en neer reizen naar de kapitale familievilla in Blaricum zag Kas niet zitten. “Op een gegeven moment ben je dat zat en wil je snel thuis zijn.

Broer Toby (17) komt volgend jaar ook in het grachtenpand wonen, als hij ook 18 is. Wat vinden ze er op school van dat ze de zoons van de grote Paul de Leeuw zijn? “Nou, ik vind het niet zo bijzonder om de zoon te zijn van Paul de Leeuw.”

Af en toe hoor ik wel wat negatiefs, maar daar trek ik me niet zo veel van aan. Leeftijdsgenoten op school kennen hem natuurlijk wel, maar zijn geen fan. Hij is van een andere generatie.”

Lees ook: Beau laat zoon vakkenvullen ondanks tv-miljoenen (november 2016)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen