Paul de Leeuw dokt 32.000 euro per jaar voor eliteschool

Geplaatst op vr 29 mei 2020 om 9:30

Na tientallen jaren miljoenen euro’s te hebben opgeslurpt bij de NPO, heeft Paul de Leeuw zich opgewerkt tot een bekende Nederlander met privileges die tot in de hemel reiken. De zoons van de RTL 4-ster leiden daardoor een luxeleven dat voor slechts weinig andere studenten is weggelegd: hij heeft aan de grachten van Amsterdam een studentenhuis voor hen gekocht ter waarde van 1,1 miljoen euro – zonder hypotheek – en een eliteschool uitgezocht met een peperduur prijskaartje.

Als zoon van een bekende tv-ster kun je je natuurlijk niet onder het plebs van een gewone hogeschool begeven en daarom heeft De Leeuw een plekje geregeld op de peperdure eliteschool The New School. Daar worden slechts vijftig studenten per jaar toegelaten, maar daarvoor moet je wel flink de buidel trekken: het prijskaartje is 16.000 euro per jaar.

Zijn zoon Kas zit er al, Toby volgt volgend jaar. Dan gaat De Leeuw 32.000 euro per jaar achteruit. “Waarom geen gewone hbo? Ik ben niet zo van het massale“, zegt de enigszins verwende zoon Kas (18) in weekblad Weekend.

Kas zou best op eigen benen willen staan, maar voor nu neemt hij het geschenk van zijn vader graag aan. “Het is hartstikke moeilijk om in Amsterdam een huis te krijgen en ik ben pas 18, dat is ook een beetje jong.

Op en neer reizen naar de kapitale familievilla in Blaricum zag Kas niet zitten. “Op een gegeven moment ben je dat zat en wil je snel thuis zijn.

Broer Toby (17) komt volgend jaar ook in het grachtenpand wonen, als hij ook 18 is. Wat vinden ze er op school van dat ze de zoons van de grote Paul de Leeuw zijn? “Nou, ik vind het niet zo bijzonder om de zoon te zijn van Paul de Leeuw.”

Af en toe hoor ik wel wat negatiefs, maar daar trek ik me niet zo veel van aan. Leeftijdsgenoten op school kennen hem natuurlijk wel, maar zijn geen fan. Hij is van een andere generatie.”

Lees ook: Beau laat zoon vakkenvullen ondanks tv-miljoenen (november 2016)

Foto: RTL
32 Reacties op “Paul de Leeuw dokt 32.000 euro per jaar voor eliteschool”


 1. Lies

  Pompeus mannetje met je “Ik ben niet zo van het massale”

 2. xandertje

  Ik zeg een format: “Van sloppenwijk naar grachtengordel”

 3. HUGO

  Paul is en blijft een graaiende vetklep

 4. Zomaar

  Als je toch genoeg geld hebt, kun je leuke dingen doen voor je kinderen.
  Zie niet in wat zo fout is aan wat Paul voor z’n zoons doet.

 5. Albert Verlinken

  Als je het geld toch hebt kun je het mooi breed laten hangen. Paul heeft flink kunnen harken de afgelopen decennia en geeft het ook weer uit. Gelijk heeft hij, kan toch niet mee in de kist.

 6. D.Uplo

  En nu maar afwachten of het wat wordt met die kinderen.

 7. Eveline

  Ik ben niet zo van het massale zegt over het paard getilde zoontje. Moet je lekker in overvol amsterdam aan de gracht gaan wonen minkukel.

 8. S. Stokvis

  Het gaat hier om een man die geld heeft verdiend en dat ook weer investeert en een woning en studie voor zijn kids.

  Wat is daar raar aan?

 9. Tsja

  Op z’n hoogtepunt trok hij met gemak ruim 2 miljoen kijkers. Alsof hij daar niet hard voor gewerkt heeft? De communist achter dit blog gunt letterlijk niemand iets. Doen die kinderen iemand kwaad? Als het nou nog verwaande influencers waren, maar volgens mij niet…

 10. Viola

  En nu moeten ze het toch zelf waarmaken, niet alles is te koop.

 11. Actries van Houten

  Heerlijk artikel weer. En de reaguurders doen precies wat van ze verwacht wordt: hun afgunst tonen. Goed zo, Eveline! Goed zo, Lies! Goed zo, Hugo!

 12. Warmoes

  Moet hij helemaal zelf weten, lekker voor hem!

 13. ZeerNetteHeer

  Links lullen, rechts vullen
  Zo rollen alle TV-knullen
  Paul de Leeuw en Bart van Leeuwen
  Hoor die deugers toch eens schreeuwen
  Maar of ze nu gelovig zijn of niet
  BN-ers zijn verslaafd aan de subsidietiet.
  Zo harken zij miljoenen binnen
  Mensen, kom toch eens bij zinnen
  Laat Paul en Bart en die hele jetset
  Klaar koken in hun eigen vet.

 14. Curryworst

  Het zijn zijn zoons niet eens.

 15. Rastom

  Die dikke was van de VARA toch? Nee dan snap ik t.

 16. Captain Caveman

  Zijn ‘kinderen’ zijn toch van die geadopteerde chineesjes of negertjes? Dankzij de belastingcenten gegraaid bij de publieken is het leuk wonen in een miljoenen studentenhuis.

 17. Grote Grief

  En niemand vindt het zielig dat zijn broertje ook nog bij hem in huis komt wonen.

 18. critikast

  De Leeuw heeft jarenlang zijn centen verdiend met grappen over mensen die een jetset leventje leiden. Zelf geeft hij nu het schoolvoorbeeld. Zogenaamd links in het lleven staan, meedoen aan alle pubilciteitsgeile goede doelenacties, maar tegelijkertijd veel geld uitgeven aan de elitaire opvoeding van zijn zoons. Paul, stuur ze als normale mensen naar een normale school, dan worden ze misschien op een normale manier volwassen. En je geld kun je op alle mogelijke manieren kwijt aan goede doelen, die je vast zelf wel kent ! Salonsocialist !

 19. rene

  Dat moet Paul de Leeuw toch lekker zelf weten waar hij zijn geld aan uitgeeft. Wat een Hollandse misgunnerij.

 20. John

  Curryworst,

  En wat is daar mis mee zijn zoveel kinderen geadopteerd!
  Wat een stelletje afgunstige personen hier,als
  jullie zoveel geld kunnen verdienen willen jullie dat niet
  ja ja maak dat de kat wijs.

 21. Bart

  Paul de Leeuw heeft het geld dus waarom zou het dit niet doen?
  De zoons van de Leeuw hebben echt geen interview aan Weekend gegeven.
  Ze willen helemaal niets te maken hebben met de media.

 22. merel

  Als hij dat kan betalen, dan moet hij dat gewoon doen.

 23. Kuis

  Wat moet het heerlijk zijn om in een bubbel geboren te zijn.

 24. Simon Dekker

  Dubbrl gevoel. Ik vind het vooral heel lief van Paul dat hij zijn kinderen dit gunt, maar serieus? Een huis aan de gracht? De fuck.

 25. Pablo ijscobar the first

  Alleen afgaan op datgene wat een vader voor zijn kinderen kan doen met zijn verdiende geld, daar is totaal niets mis mee. Als ik over zo’n budget zou beschikken als Paul, had ik mijn kinderen dat gegund. Zeker in deze tijd. Prima!

  Afgaan wie en wat die persoon is, Paul dus, tja daar verschillen wij allen van mening, gelukkig!

 26. Jans Hanmaat

  Heeft Paul die kinderen uit z’n eigen aarsch getrokken of uit die van z’n holmaat?

 27. Geert Emmer

  Zijn geadopteerde zoons.
  Het is niet zo dat Paul de Zeug z’n leuter erin hing bij z’n beste vriend en dat deze drachtig werd. Neen, Paul de Zeug heeft die kids gewoon gekocht en is tien de timenteek geworden en heeft het hele Nederlandse sinterklaasfeest verkloot voor de rest van alle kinderen in Nederland.
  Vuige opportunistische linkse hobbyist is het, deze vetklep met grootheidswaanzin.

 28. Geert nog een Keer

  Paul de Zeug heeft die kids gewoon gekocht en is toen sentimenteel geworden en heeft het hele Nederlandse sinterklaasfeest verkloot voor de rest van alle kinderen in Nederland.

 29. Max

  Lat die man en wees niet zo afgunstig, wat een zielepoten hier. Anoniem en zielig

 30. Dominee Bonk

  Paula de Leeuwin is toch dat vreselijk dikke stal varken? Wat zal het daar in huis walgend stinken. Amen, lieverds. God zij met mij en ik wederom met U. Kusjes

 31. Pieter

  @max.
  Hee zure kut was je er weer.
  De hele tijd anderen de maat nemen onder je zelfverzonnen alias. Volgens mij kun je beter bij JOOP op de site gaan klagen, daar zitten nog meer van die levenloze types al jij.

 32. Marc

  Verhaal over die studiekosten is niet kompleet. Meneer de Leeuw kan vervolgens via de belasting bijna de helft van die kosten terug krijgen! Dat is pas belachelijk!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.