M interviewt vrouw van de baas: kritiekloos gesprek

Er klinkt de laatste tijd veel kritiek op de enorme hoeveelheid aan D66’ers die in beeld verschijnt bij de publieke omroep. Het wekt niet alleen ergernis op bij de usual suspects, maar ook bij bijvoorbeeld EO-presentator Andries Knevel. “Niets ten nadele van D66 natuurlijk, aardige mensen, maar waarom is deze partij de meest uitgenodigde bij Op1 en Buitenhof?“, vraagt hij zich af. Koren op de molen was gisteren de aankondiging van M dat minister Kajsa Ollongren zou aanschuiven.

De talkshow van Margriet van der Linden wordt geproduceerd door de vrouw van Ollongren, dus dan zou je denken dat het handig is om de schijn van belangenstrengeling te voorkomen en bij een andere talkshow te gaan zitten.

Het gebeurde niet en dat leidde tot stevige kritiek, bijvoorbeeld van Martin Bosma van de PVV. “Dit stinkt. Wie is de producent van dit tv-programma? De échtgenote van Karin Ollongren: Irene van den Brekel. De presentatrice staat dus OP DE LOONLIJST van de wederhelft van Ollongren! Wie maakt dit mogelijk? D66’er Shula Rijxman, NPO-voorzitter en huisvriendin van Ollongren.

Weblog GeenStijl vindt het opvallend dat alle vier de dames lesbisch zijn. “Welke NPO wisselbokaal win je als je Lesbisch Kwartet hebt, de Ivoren Schaar of zo?

Ton F. van Dijk, voormalig baas van NPO 1, twittert: “Waarom snapt Kajsa Ollongren niet dat je overal je verhaal kunt vertellen, maar beter niet bij het programma dat door je eigen partner wordt gemaakt? Na speculeren over uitstel verkiezingen weer zo’n gebrekkige antenne.

Ollongren bezorgde M een primeur: ze schuift zichzelf niet naar voren als lijsttrekker van D66. “Ollongren had het tv-programma M uitgezocht voor de mededeling, een show die wordt geproduceerd door haar echtgenote“, schrijft De Telegraaf.

In deze veilige omgeving bleven kritische vragen achterwege en mocht de D66-bewindsvrouw zich vooral complimenten laten welgevallen. Zo zou Ollongren een ’werkpaard’ zijn dat moeilijk kan stilzitten. De minister herkende zich in de omschrijving.”

M wist 805.000 kijkers (22 procent) te boeien.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen