Rob Goossens onder vuur na Giel Beelen-blunder

Rob Goossens, de mediakenner van De Telegraaf en RTL Boulevard, ligt behoorlijk onder vuur nu hij in de jaarlijks terugkerende ‘meigrap’ van Giel Beelen is getrapt en daar onsportief op reageert. Dat is te volgen op Twitter. Giel maakt elk jaar op zijn laatste uitzenddag in mei de grap dat ‘dit de laatste uitzending van mei is’. Rob had de radio aanstaan en hoorde het ook voorbijkomen. “Zo, dat was de carrière van Giel bij Veronica. Maakt zojuist bekend dat hij per direct stopt“, twitterde hij direct.

Al snel werd hij er vanochtend op gewezen dat hij in Giels meigrap is getrapt. “De laatste van mei? ;-)“, merkte 538-sidekick Hannelore Zwitserlood op.

Toen Rob zijn blunder ontdekte, schoot hij direct in de verdediging. “Ben erin getrapt. ‘Laatste uitzending van mei.’ Nouja, joke’s on you, Giel, eens kijken of je dit op 30 september ook nog grappig vindt“, zegt hij, wijzend op de geruchten dat Giels contract na de zomer niet verlengd wordt.

Deze onsportieve reactie komt Rob op behoorlijk wat kritiek te staan. “Wat een slechte verliezer ben jij, joh“, zegt Qmusic-ster Domien Verschuren.

Rob: “Ga jij het vertellen aan de talloze mensen bij Talpa Radio die deze week écht hun baan zijn kwijt geraakt?

Domien: “Dat Giel Beelen een grapje heeft gemaakt? Waarom?

Veronica-nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers: “He Rob, je maakt er nu een persoonlijk iets van. ‘Eens kijken of je dit op 30 september ook nog grappig vindt’. Wat is er aan de hand?

Giel Beelen zelf: “Zo zo…is t persoonlijk Rob? of wil je gewoon heel graag je gelijk halen? Zeer onprofessioneel.

Rob: “Gisteren hebben talloze van je collega’s die er een stuk minder warmpjes bij zitten dan jij, te horen dat ze ontslagen worden. Maar vertel me meer over hoe onprofessioneel het is dat ik me dan aan een ‘grap’ over het einde van je dienstverband stoor.

AD-mediajournalist Marcus den Blanken: “Dit grapje maakt Giel elk jaar he. Hoe vind je zelf dat het gaat?

Na een tijdje besefte Rob dat hij toch wat overtrokken had gereageerd: “Ere wie ere toekomt: Giel Beelen heeft in ieder geval mij geweldig voor lul gezet.

Giel: “Nee hoor Rob teveel eer. Dat heb je zelf gedaan.

Lees ook: Ontslagtsunami bij Talpa Radio: ook dj’s op straat gezet (vanochtend)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen