‘Kasteel Meilandjes is maar 500.000 euro waard’

Martien en Erica Meiland worden niet rijk van de verkoop van hun kasteel in Frankrijk, bekend van Chateau Meiland. Nog afgezien van de coronacrisis is het lastig om het kasteel te verkopen en al helemaal voor een groot bedrag. Dat zegt een ‘insider die de Franse kastelenmarkt goed kent’ in de Weekend. De Meilandjes staken al hun spaargeld, 400.000 euro, in de aankoop van het kasteel. De afgelopen jaren hebben ze dat voor het oog van de natie verbouwd tot wat het nu is.

Het kasteel is echter niet wezenlijk verbeterd, zegt de kenner. “Het was misschien een koopje, maar kom er daarna nog maar eens vanaf. Het huis is bouwkundig immers zeker niet volledig gerenoveerd, alleen cosmetisch en smaakvol ingericht.

Het is uiterst oncomfortabel wonen in de kasteel van de Meilandjes. In de winter is het er stervenskoud. “Ik denk ook dat ze bijvoorbeeld niet alle elektriciteit hebben vervangen. Kijk maar hoe vaak de stoppen doorsloegen toen er een kerstboom stond. Ook is het kasteel niet geïsoleerd en is er geen dubbel glas.

Klinkt niet best dus. Wat het moet gaan opbrengen? Als de coronacrisis niet wordt meegerekend, zou de kenner er nog geen 500.000 euro voor neertellen. “Kijk maar naar het aanbod van kastelen, ook van veel grotere. Die staan jaren te koop, terwijl de eigenaren er echt vanaf willen.

Het zou betekenen dat de Meilandjes in al die jaren nauwelijks aan het kasteel verdienen. Later dit jaar remigreren ze naar Nederland, waar ze in Hengelo een Ruinerwold-achtige boerderij hebben gekocht voor 900.000 euro.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen