NPO pakt toch nog uit met Eurovisie Songfestival

Geplaatst op wo 06 mei 2020 om 13:15

De NPO pakt tóch nog uit op de avond van het Eurovisie Songfestival. Er komt een alternatief programma, live vanaf het Mediapark in Hilversum, die in meer dan 40 landen in Europa en in Australië zal worden uitgezonden. Dat heeft de omroep laten weten. De 41 deelnemers die dit jaar zouden meedoen aan het liedjesfestijn worden tijdens ‘Eurovision: Europe Shine A Light’ in de spotlight gezet. Daarnaast zijn in deze speciale show nog meer optredens te zien van Eurovisie-bekendheden.

Vanuit heel Europa brengen de 41 artiesten een persoonlijke boodschap en komt er een clip voorbij van het nummer waarmee ze zouden meedoen aan het Songfestival. “En samen zullen zij, vanuit locaties in heel Europa, een uitvoering brengen van het nummer Love Shine A Light van Katrina and The Waves (winnaar 1997).”

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, bestaande uit 90 muzikanten, zal dit nummer eveneens uitvoeren in een bijzondere orkestversie.

Uiteraard mag Duncan Laurence in deze show niet ontbreken. “De winnaar van het Eurovisie Songfestival van vorig jaar zingt zijn gloednieuwe nummer Someone Else dan voor de allereerste keer in een liveshow.”

Verder zal Michael Schulte (Duitsland – 2018) samen met Ilse DeLange (The Common Linnets – 2014) optreden met Ein Bisschen Frieden; het nummer van zangeres Nicole waarmee Duitsland in 1982 voor het eerst het Eurovisie Songfestival wist te winnen.

En Israëls Eurovisie-winnaar uit 1979, Gali Atari, zingt haar enorme hit Hallelujah samen met een speciaal Junior Eurovisie Songfestival-koor.

Andere optredens komen vanuit heel Europa met onder meer de Zweedse Måns Zelmerlöw die zijn Eurovisie 2015-winnende nummer Heroes brengt. Marija Šerifović zingt het nummer Molitva waarmee ze voor Servië in 2007 won en Netta (Israël – 2018) komt met een akoestische, betekenisvolle, versie van een nieuw nummer.

Tijdens de show zal Mr. Eurovision Johnny Logan zijn beroemde nummer What’s Another Year zingen. Hiermee won hij het Eurovisie Songfestival in 1980. Hij brengt het nummer samen met vele Songfestival-fans van over de hele wereld waarmee hij een enorm Songfestivalkoor vormt.

De show wordt – vanuit een studio zonder publiek – gepresenteerd door de Nederlandse presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. De Nederlandse internet-ster NikkieTutorials geeft in deze bijzondere uitzending online updates.

De show is in het Engels en zal in Nederland door Cornald Maas voor AVROTROS voorzien worden van Nederlands commentaar.

Eurovision: Europe Shine a Light wordt uitgezonden op zaterdag 16 mei om 21:00 uur en is te zien op NPO 1. De show wordt ook live gestreamd op het officiële YouTube-kanaal van Eurovision.

Foto: William Rutten
8 Reacties op “NPO pakt toch nog uit met Eurovisie Songfestival”


 1. Hugo

  Dat is al weken bekend.

 2. q8

  ja natuurlijk,
  t subsidiegeld MOET op, anders krijgen ze de volgende keer nix.

 3. Frank

  Rogier en ik gaan samen gezellig kijken. Dat doen we al sinds de winst van Sandra Kim in 1986.

 4. Kim Jung-Un Dos Tres

  Dit is toch oud nieuws?

 5. Donald Dumb

  Oke. Weet ik wat ik niet moet gaan kijken in ieder geval..

 6. Dirk

  Toch knap dat ze iets van weten te maken in deze ingewikkelde tijden. Haalt het niet bij een echt festival natuurlijk, maar best een leuk alternatief.

 7. Lies

  Ik gok dat we hele mooie drone beelden krijgen van onze Europese steden en de lege pleinen. We gaan videobellen met de deelnemers. Fans die zwaaien vanachter hun webcam. Qua techniek lijkt me dit een groot drama.

 8. StefanV

  Prima dat er toch nog een programma in elkaar is gezet. Genoeg mensen, honderden miljoenen in heel Europa, zullen daar met plezier naar kijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.