Ook Frits Barend coronamoe: ‘Ik kijk minder journaals’

De coronamoeheid is ook toegeslagen bij Frits Barend. Hoewel hij normaal gesproken zo’n beetje álle actualiteiten volgt, merkt hij dat hij nu begint te minderen. Dat vertelt de presentator in het AD. Dat het coronavirus een beetje saai wordt, merkt de lineaire televisie behoorlijk: na weken vol torenhoge kijkcijfers, beginnen die nu weer enigszins te normaliseren. “Ik ben natuurlijk een nieuwsjunkie, maar ik merk wel dat ik de journaals steeds minder kijk“, aldus de 73-jarige tv-ster.

Het virus raakt ook Barend. Hij maakt het sportblad Helden, maar er vindt momenteel helemaal geen sport plaats. “Het is een beetje overleven nu“, zegt hij. “Alle sportevenementen vallen weg, dus het is voor de redactie van Helden echt zoeken naar onderwerpen.

Door creatief werken valt het nu nog mee. “Maar hoelang hou je dat vol, hè. Geen EK, geen Olympische Spelen…”

Nu vult Barend zijn dagen met lezen en veel fietsen. “En verder ben ik wat aan het schrijven voor Helden en probeer ik me daar en voor de kinderen nuttig te maken.”

Het AD-interview met Frits Barend kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen