Jelle Brandt Corstius blij met KLM-drama: ‘Zo hypocriet’

Jelle Brandt Corstius haalt op de socials ongelooflijk hard uit naar KLM, een van de grootste slachtoffers van de coronacrisis. Hij vindt het top dat er geen lawaai en vervuiling meer is nu vrijwel alle vliegtuigen aan de grond staan. Dat zegt de tv-maker op Twitter. Er is vorige week een luchtbrug gerealiseerd met China om beschermingsmiddelen in huis te halen. Zorgminister Martin van Rijn twitterde een fotoserie waarop te zien is hoe KLM-vliegtuigen duizenden gezichtsmaskers transporteren.

Brandt Corstius begrijpt die ‘KLM-propaganda’ niet. “Het kan mij eerlijk gezegd echt niet schelen dat dit met KLM vliegtuigen gebeurt. Zal wel om zijn om ons patriottische gevoel aan te wakkeren voor de KLM als ze miljarden belastinggeld vangen zo.

De televisiemaker begrijpt niet waar die trots voor KLM vandaan komt. “Trots op vervuiling, lawaai, en economisch nutteloze transferpassagiers!“, zegt hij snoeihard.

Luchtvaartjournalist Yteke de Jong vindt het bijzonder hypocriet van Brandt Corstius. “Goh Jelle Brandt Corstius is boos op KLM? Hij stond drie à vier jaar geleden nog lekker bij hen te schnabbelen op KLM Open bij een India-seminar. En vloog ooit naar Barcelona voor een exclusief interview met Johan Cruijff voor Holland Herald, het KLM-blad.

Al met al heeft KLM nu één ding gemeen met Gijs van Dam: allebei genaaid door Brandt Corstius.

De beelden van Brandt Corstius bij KLM ziet u onderstaand.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen