Matthijs blij met cadeau Shula: ‘Kreeg heel lief appje’

Matthijs van Nieuwkerk heeft in het kader van zijn allerlaatste De Wereld Draait Door een persoonlijk cadeau gekregen van Shula Rijxman, de grote bazin van de NPO. Hij heeft haar bedankt met een heel lief appje. Dat vertelt ze in het AD. Door de coronacrisis is Van Nieuwkerk redelijk geruisloos van de buis verdwenen met zijn legendarische DWDD. “Zijn afscheidsfeestje kon niet door gaan, ik wilde hem persoonlijk vertellen dat ik hem zou gaan missen“, zegt de omroepbazin.

Shula persoonlijk op bezoek: dat is niet mis. “Daarmee doe ik anderen niet tekort, Matthijs was uniek in wat hij deed.”

Wat ze Matthijs gegeven heeft, houdt ze geheim. “Dat is persoonlijk. Ik had er een briefje bij gedaan en had Matthijs nog een appje gestuurd. Ik kreeg heel lief een appje terug, met een foto van het cadeau.”

Na de een na laatste uitzending hebben Matthijs en Shula nog wat met elkaar gedronken. “Zaten we daar in die grote kantine, vanwege de voorschriften op ruime afstand.”

Ik ben blij dat Matthijs bij de NPO blijft, dat geldt ook voor Jeroen Pauw. Wij kunnen geen geld bieden en de verleiding van de commerciëlen was groot. Ik ben er trots op dat deze mannen bij de publieke omroep blijven.”

Het AD-interview met Shula Rijxman kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen