Nikkie Plessen wil geen snuffelaars meer in haar winkel

Nikkie Plessen vindt het heel erg irritant als er nu mensen naar haar kledingwinkel komen die alleen een beetje snuffelen. De ruimte is tijdens de coronacrisis schaars, dus niet-kopers heeft ze liever weer zo snel mogelijk op straat. Dat gaf ze dinsdagavond toe in RTL Boulevard. De winkel van Plessen was een tijdje dicht, maar dat was ook geen oplossing. “Dan denk je toch: ja, maar er moet toch wel omzet binnen komen, dus wat ga je dan doen… Dan kom je met ideeën als private shopping.”

Private shopping werkte niet, omdat men de druk voelde om veel te kopen, aldus Plessen. “De P.C. Hooftstraat die te maken heeft met het hoogsegment-merken gaan dat nu ook proberen. Wij hebben dat twee weken geleden geprobeerd, maar het is lastig. De winkel gaat voor jou open, maar dan ligt de druk bij de consument heel erg hoog. Die denkt dan: jeetje, de winkel wordt voor mij opengegooid, ik moet voor 1.000 euro uitgeven. Wij hebben wel gezien dat dat dus niet echt werkt.”

Nu mag iedereen weer komen, maar in snuffelaars heeft Plessen dus geen zin. “Als je het nu dan open gooit en er mogen een maximaal aantal mensen in jouw winkel en iemand dan komt om gewoon te kijken, dan zit je daar als eigenaar ook niet op te wachten.”

Je wil geen schaarse ruimte besteden aan niet-kopers, briest ze. “Nee, dat is het spel wat nu een beetje gespeeld gaat worden. De mensen die een beetje komen neuzen… Die wil je toch wat liever naar buiten hebben dan de mensen die daadwerkelijk gaan kopen.”

Ja, dat hoop je dan. En ik hoop dat mensen daar dan ook respect voor hebben, want we proberen het natuurlijk met z’n allen met de regels die er zijn het zo goed mogelijk te doen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen