Evert Santegoeds: ‘Ruinerwold-serie RTL wordt saai’

Geplaatst op wo 29 apr 2020 om 14:00

Evert Santegoeds heeft heel erg weinig verwachtingen van de Ruinerwold-serie die RTL heeft aangekondigd voor zijn platform Videoland. Dat heeft de Privé-baas dinsdagavond gezegd in Shownieuws. De Ruinerwold-griezel die zijn hele gezin opgesloten hield in een boerderij in het dorp krijgt een op hem gebaseerde serie, maar volgens Santegoeds belooft dat een heel saaie productie te worden. “Het lijkt mij een beetje saai. Die kinderen zitten daar de hele tijd in die boerderij.”

Het hele gezin heeft die boerderij jarenlang niet verlaten. Het scheelt in elk geval decorkosten. “Er is ook wel eens een film gemaakt over Natascha Kampusch, dat meisje uit Oostenrijk. Maar ja, die zat daar de hele dag in die kamer en die man ging af en toe naar buiten.

Dat was ook bloedsaai, aldus Santegoeds. “Het wilde maar geen film worden en dat zie ik hier ook nog niet één, twee, drie.”

Ronald Molendijk vraagt zich af of RTL wel even aan de kinderen, de slachtoffers in deze zaak, heeft gevraagd wat ze hiervan vinden. “De vraag die ik heb zijn of die kinderen daar ook in gekend zijn. Ze worden ongevraagd verfilmd. Fijn lijkt het me niet.”

Lees ook: RTL maakt dramaserie over Ruinerwold-griezel (28 april)

Foto: SBS, Elvin
24 Reacties op “Evert Santegoeds: ‘Ruinerwold-serie RTL wordt saai’”


 1. By the way

  De Meilandjes zitten ook de hele tijd in een kasteel.

  Wat een geleuter op een stok van die twee azijnze ikers.

 2. Albert

  Evert kan zo de hoofdrol spelen.

 3. Sophie

  Ik ben geinteresseerd in dit verhaal, ik ga zeker kijken!

 4. Thomas

  Dit lijkt mij helemaal niks! Vreselijk!

 5. Isabella

  Daar kan Evert Santegoeds wel eens gelijk in krijgen.

 6. Jan

  een SBSster die RTL afbrand, wat origineel!

 7. Rietlandpony

  Ha ha, deze ouwe murmelaar met zijn ranzige hals. Wie neemt hem nog serieus?

 8. GrijzePilion

  En wie denkt die engerd wel niet dat hij is?

  Wanneer heeft hij voor het laatst een bijdrage aan de samenleving geleverd? Nooit dus. Weg met die vent!

 9. Sigmund

  Ronald Molendijk vraagt zich af ….. hou op man

 10. Freek

  Om de zaak op te pimpen worden er heel andere karakters gemaakt dan de kinderen die er werkelijk in zaten en dan wordt er gezegd: gebaseerd op Ruinewold. Het is zowel moreel als inhoudelijk verschrikkelijke lijkenpikkerij. Dit zie je in andere landen vrijwel nooit, Nederlanders zijn heel snel zonder moraal, kijk naar al die slechte telefilms die jaren zijn gemaakt op ‘ware gebeurtenissen’ gebaseerd, wat kon het schelen dat er echte mensen achter verscholen zaten. Ik denk dat ze bij de leiding en drama-afdeling van RTL het probleem niet eens zien. Spannend joh! Doen!

 11. Flauwe Kul

  De afloop is toch al in het nieuws geweest?

  Kijken en luisteren naar Evert & Ronald is veel erger, nachtmerrie verzekerd!!

 12. Freek

  Ik denk trouwens dat die Natascha Kampusch er toestemming voor gegeven heeft (en misschien betaald, had ze er ook niet een boek over geschreven?), hier in NL wordt het gewoon gestolen, van eigen inhoud voorzien en gepresenteerd als actueel. De hoofdpersonen zelf wordt niks gevraagd.

 13. Curryworst

  Molendijk snapt er weer eens h e l e m a a l niets van.
  De kinderen worden niet gefilmd want het wordt een serie gebaseerd op.
  Dus dan hoef je ze niets te vragen.
  Als SBS deze serie zou maken dan waren Molendijk en Santegoeds laa iend enthousiast. Maar ja… RTL hè.

 14. Ron

  Het is van RTL dus per definitie moet er zuur op worden gereageerd.

 15. Madelief

  Als je puur op die kop van Santegoeds afgaat heeft ie 42 kinderen opgesloten in zijn kelder. Dus eerst maar eens afwachten wat het wordt zou ik zeggen.

 16. Emiel

  Volgens mij is die studio van SBS shownieuws in Ruinerwold…
  Evert zal vast de gelovige opa zijn.

 17. Fred van Leer

  Nee we kijken liever hoe Evert zich uitleeft in de darkroom.

 18. Sven L.

  Dit zou waarschijnlijk op SBS te zien zijn geweest.. en nu heeft RTL de rechten; daarom reageert hij zo. Alles wat met RTL te maken heeft is drie keer niks wat hem betreft. Begint doorzichtig te worden haha

 19. Mark

  De verfilmingen van Het Dagboek Van Anne Frank waren ook heel saai, toch?

  Ze zitten daar maar de hele dag in het achterhuis…

  Het is film hè, Evert… Ze kunnen de hele boel natuurlijk een beetje dramatiseren en wat extra plotjes eraan toevoegen. Hollywood doet niks anders, en zet dan aan het begin van de film “gebaseerd op een waargebeurd verhaal” neer…

 20. johm

  Oh heeft john op dit moment niet de middelen om zulke producties te maken. Ach ja jullie hebben studios met led-verlichting wat in 2003 een hype was. Zet Gordon en Patty er neer en je hebt een kijkcijferkanon. Je kunt niet oordelen voordat je iets (deels) gezien hebt.

 21. Jojo

  Weer 10x niks… En door…

 22. Stefan

  Wanneer gaan ze bij zijn SBS dan weer eens met een dramaserie komen? Daar zijn er maar weinig tegenwoordig.

  Gebaseerd op wil niet zeggen dat ze het exacte verhaal verfilmen. Kan ook een eigen scenario zijn dat in de basis lijkt op wat daar is gebeurd maar met andere karakters en meer dramatische verhaallijnen. Zo zijn zoveel waargebeurde verhalen aanleiding geweest voor een film of serie maar waarbij de uitwerking totaal anders is dan het verhaal zoals we dat kennen vanuit de media.

 23. Marga

  @Stefan: Genoeg drama bij SBS. Talpa is namelijk één groot drama.

 24. Joop55

  Evert Santegoeds , ik moet bij voorbaat al kakken als ik zijn naam in de kop leest.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.