Floortje Dessing snapt Ikea-volk niet

Floortje Dessing snapt niets van de mensen die dinsdag in de rij stonden bij Ikea, dat na vele weken eindelijk weer de deuren heeft geopend. Dat gaf de NPO-presentatrice dinsdagavond aan in de talkshow Jinek. Dessing snapt niets van dat volk. “Als ik de mensen in de rij zie staan bij Ikea, denk ik: je kan toch online gaan shoppen? Waarom moet je dat dan zien? Ik wil ze absoluut niet aanvallen, maar ik heb wel dat ik denk: het hoeft niet, dus waarom zou je het doen?“, zegt ze.

Waarom maakt Dessing het programma Floortje Blijft Hier? Dat is toch ook niet noodzakelijk? “Niet dat mijn programma verplicht moet, maar ik ga niet in een heel lange rij staan als het niet hoeft. Ik heb het volgens alle voorschriften gedaan.

We moeten niet het idee krijgen dat we weer vrij kunnen gaan leven, aldus Dessing. “Ik ben van het begin af aan een programma gaan maken binnen de mogelijkheden die er waren, maar ik heb helemaal niet het idee van: nu is het weer goed ofzo.”

In de andere late talkshow, Op1, werd ook geklaagd over de rijen bij Ikea. Maarten van Rossem: “Ik betwijfel toch de immense urgentie van een bezoek aan Ikea. Ik ben nog nooit in een Ikea geweest en heb totaal niet het gevoel dat ik iets gemist heb daardoor.”

Filosofe Marli Huijer was het ermee oneens: “Dat heb ik nou helemaal niet, want ik kan me heel goed voorstellen dat als je depri binnenzit, dat er niks zo lekker is om ofwel te gaan vissen ofwel je huis in te gaan richten.”

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen