Hanneke Groenteman: ‘Mondkapje zelfde als boerka’

Hanneke Groenteman denkt dat kritiek op de islam zal verstommen door de coronacrisis. Het dragen van een mondkapje is immers hetzelfde als het dragen van een boerka. Dat zegt de presentatrice in De TV-Quaran-Tine van Paul de Leeuw. Groenteman: “Ik denk dat ik ga schrijven over de idiote situatie dat we nu allemaal met mondkapjes lopen, terwijl we ons een paar maanden geleden nog enórm druk maakten over vrouwen met boerka’s, want dan zag je hun gezichten niet.

De boerkadiscussie heeft Groenteman in het verleden behoorlijk geërgerd. “Ik hoor nog Annemarie van Gaal op televisie zeggen: ‘Ja, maar dan zie ik geen uitdrukking en dan heb ik geen contact.’ Nou, een paar maanden later hebben we allemaal mondkapjes, wat hetzelfde is als een boerka natuurlijk.”

De Leeuw beaamt dat: “Ja, hetzelfde, je ziet ook helemaal niks meer.”

Groenteman: “Bovendien maakten we ons heel druk over moslims die geen handen gaven. Nou, we geven allemaal geen handen meer.

De tijden veranderen, wil de presentatrice zeggen. “We maken ons altijd heel druk over allemaal dingen waarvan ik denk: een kleine verschuiving in de wereldgeschiedenis en we denken er weer anders over.”

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen