NPO voelt waardering in crisistijd: ‘Appje van Arie’

NPO-bazin Shula Rijxman voelt dat de publieke omroep in deze crisis eindelijk eens gewaardeerd wordt. Ze kreeg zelfs een lief appje van mediaminister Arie Slob. Dat vertelt ze vandaag in het AD. De NPO is al jaren het kindje dat zich tekortgedaan voelt: critici zeuren over topinkomens, het uitzenden van amusement leidt tot Kamervragen en alle opeenvolgende mediaministers blijven maar bezuinigen. Nu, tijdens de coronacrisis, kijkt het land massáál naar de publieken.

Voor veel mensen is de NPO een welkome afleiding, zeker nu RTL en SBS massaal zijn gaan herhalen. “We hebben lineaire cijfers die we jaren niet hebben gehaald. Ons on demandplatform NPO Start heeft in deze tijd per week geen 2 miljoen gebruikers, maar 3 miljoen. Ongelooflijk.

De NPO trakteert ons juist nu op verse programmering, maar toch neemt Rijxman geen schouderklopjes in ontvangst. “Hiervoor is de publieke omroep op aarde.

Over de bezuinigingsplannen van Arie Slob maakt ze zich nu iets minder druk. “En ik denk dat minister Slob met de scholen ook iets anders aan zijn hoofd heeft. Hij stuurde me wel een appje om te zeggen dat hij waardeerde wat wij hebben gedaan aan thuiseducatie.”

Wordt dit dan het eerste interview waarin ze de overheid níet om meer geld vraagt? Nee, dat gaat een beetje te ver. “We hebben geld dat bedoeld was voor het najaar naar voren moeten halen en er komt zeker een moment waarop we dat soort dingen bespreken, maar niet nu.

Foto NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen