Albert Verlinde verliest optimisme: ‘Ik zie het somber in’

Albert Verlinde merkt dat hij zijn positieve houding aan het kwijtraken is nu de coronacrisis maar voort blijft slepen. Hij houdt er rekening mee dat zijn musicals ook in een 1,5-meter-samenleving niet mogelijk zijn. Dat zegt hij vandaag in het AD. Verlinde is niet alleen SBS 6-ster – zijn contract loopt tot september – maar natuurlijk ook de directeur van musicalgigant Stage. Hij is nu heel erg bezig met de toekomst van het bedrijf. “Dus veel meetings via Skype en vooruitkijken“, zegt hij.

Het bedrijf dat Verlinde leidt hoort bij de branche die het het zwaarst heeft. “Als theaters zijn we als laatste aan de beurt om weer open te gaan, hoewel we als eerste dicht gingen.”

Hij werkt nu aan protocollen hoe de toekomst er voor theaters uit kan gaan zien. “Voor hoeveel mensen we weer open kunnen. Als er dat maar 300 of 400 zijn, is het de vraag of je daar nog musicals voor kunt gaan maken.”

Ook de situatie op het podium is lastig, aldus Verlinde. “Hoe doe je dat met pruikwisselingen, kostuumwisselingen, liefdesscènes?

Het gaat toch wel héél erg lastig worden, denkt hij inmiddels. “Er zit van nature een geboren optimist in me, maar na zes weken thuiszitten wordt die bron van optimisme wel lastiger.”

Ik zie het ook best somber in. Mijn specialiteit is entertainment. Als dat niet meer zou kunnen, wat dan?

Het AD-interview met Albert Verlinde kunt u lezen op de AD-site.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen