Catherine Keyl heeft geen spijt van coming-out als Jodin

Catherine Keyl heeft geen spijt van haar coming-out als Jodin. Ze is eigenlijk wel blij met het resultaat in de Volkskrant. Dat heeft de presentatrice vanmorgen gezegd op NPO Radio 1. Keyl stond dinsdag ineens met een groot interview in de krant. Ze vertelde jarenlang te hebben gezwegen over haar Joodse achtergrond, maar dat ze er nu klaar voor is om daarmee naar buiten te treden. Ze kreeg vele reacties. “Maar echt gewoon huilende mensen. Ze zeiden: ‘Wauw, wat een emotioneel interview.’

Ze was verbaasd over die reacties. “Ik dacht: wat is er nou emotioneel aan? Ze vonden het geloof ik heel onroerend dat ik er gewoon 40 of 50 jaar niet over heb durven praten. Maar ja, zo was het nou eenmaal. Mijn moeder was gewoon bang dat als ik dat zou vertellen, dat ik dan misschien opgepakt zou worden als er weer wat zou gebeuren met de Joden.”

Eigenlijk wilde Keyl het interview niet geven. “Ik durfde het niet te doen. Robert Vuijsje heeft me echt om moeten lullen om het te doen, omdat ik dacht: wat hebben we er allemaal aan? Tegenwoordig wordt het ook niet zo als sympathiek gezien als je Joods bent. Maar ja, nu denk ik: misschien is het toch wel goed geweest.”

Vuijsje laat daarop weten: “Ontroering, dat is mijn specialiteit. Samen met mensen ‘omlullen’. In dit geval de grote Catherine Keyl.

Het Radio 1-interview met Keyl:

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen