Qmusic volgt ijskoude Molletjes niet: ‘Geen ontslagen’

De zakken van de Molletjes zijn héél diep en dat moet natuurlijk wel zo blijven: terwijl Linda de Mol vanuit haar kasteel in Crailo middenin de crisis flink wat flexwerkers van haar tijdschrift op straat heeft gezet, heeft men ook bij het Talpa TV en Talpa Radio van haar broer John de Mol zorgen over baanbehoud: de mediamiljardair was er aan het begin van deze coronacrisis als de kippen bij om ‘draconische maatregelen’ en ontslagen aan te kondigen. Concurrent Qmusic gaat daar niet in mee.

Qmusic vindt het belangrijk om zijn luisteraars én het personeel een veilige omgeving te bieden tijdens de coronacrisis, zo laat een woordvoerder weten. Als de zender wordt gevraagd naar eventuele aanpassingen in de programmering of het schrappen van banen, luidt de reactie als volgt: “Dit is niet aan de orde.

Het radiostation heeft geen zin om onrust te creëren. “Juist in deze onzekere tijden vinden we het belangrijk om zowel ons personeel als de luisteraars een zo vertrouwd mogelijk radiostation te bieden.”

Er wordt ook niet gemorreld aan de programmering van Qmusic. “Wij handhaven de programmering zoals deze nu is. Het enige dat we aangepast hebben, is het verlengen van de ochtendshow met een uur, om beter aan te sluiten op het nieuwe dagelijkse ritme van de luisteraars.

Overigens zit Qmusic de Talpa-zender Radio 538 al enige tijd flink op de hielen als het gaat om het commercieel marktleiderschap. Nu is Radio 538 in de doelgroep 20 tot 49 jaar nog marktleider met 16,1 procent marktaandeel, maar Qmusic volgt op de voet met 15,7 procent.

Het succes van Qmusic is voor een belangrijk deel te danken aan de ochtendshow van Mattie Valk en Marieke Elsinga. De ochtendshow van Qmusic noteerde in de laatste meetperiode de beste score sinds de oprichting van de zender in 2005.

Lees ook:
Linda de Mol zet medewerkers op straat in coronacrisis (4 april)
Linda de Mol vanuit kasteel: ‘Sorry freelancers’ (4 april)
Linda de Mol: ‘Fijn dat men in crisis zo hulpbereid is’ (5 april)
Linda de Mol eet twintig stukjes sushi: -750 euro (19 april)

En:
John de Mol over coronacrisis: ‘Alles wordt anders’ (20 maart)
Coronacrisis: wel ontslagen bij Talpa, maar niet bij RTL (23 maart)
‘Multimiljardair John de Mol niet solidair met tv-makers’ (24 maart)
Wilfred Genee beaamt: ‘Wij vangen Talpa-ontslagen op’ (24 april)
NRC onthult meer passages uit paniekbrief John de Mol (vandaag)

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen