Zo begon de bromance van midlifers Erland en Ronald

Geplaatst op vr 27 mrt 2020 om 13:45

Erland Galjaard en Ronald Molendijk zijn met z’n tweeën eigenlijk dé prototypes van mannen in een midlifecrisis. Ze doen alles voor elkaar: de één heeft de ander leren dj’en, de ander heeft de één in de tv-wereld geloodst. Maar waar begon die bromance eigenlijk? Molendijk onthult in het AD dat het allemaal te danken is aan Wendy van Dijk. “We kenden elkaar niet toen hij mijn management vroeg of ik wilde komen draaien op een verrassingsfeest voor zijn vrouw.”

Daar had Molendijk eigenlijk helemaal geen zin in. “Mijn antwoord was nogal resoluut nee, want ik heb niks met verjaardagsfeestjes. Maar dat wilde ik hem wel even netjes melden, dus belde ik Erland op. Ons eerste gesprek duurde meteen drie uur!

Als twee keuvelende tantes bleven Er en Ro maar kleppen met elkaar. “We bleken elkaar zoveel te vertellen te hebben. We kwamen allebei bijvoorbeeld heel vaak in dezelfde straten en clubs in het Rotterdamse nachtleven, ontdekten we. Ik vond het bizar dat we elkaar nooit eerder tegen het lijf zijn gelopen.”

De twee bleven wat heen en weer appen en opeens nam Molendijk een ‘bijzondere stap’. “Ik heb hem een mail gestuurd. Daarin schreef ik: ‘je sluit niet zo vaak nieuwe vriendschappen op onze leeftijd, dit is een kans, ik ben er toe bereid“, zei hij. “Zo’n mail scheelt toch ook heel veel onzin.”

Het was een slimme mail van Molendijk. Tegenwoordig schnabbelt hij lekker bij in de programma’s van de zender waar Galjaard op dat moment werkt. Eerst Boulevard, nu Shownieuws.

Ik heb natuurlijk nooit geleerd om aan zo’n desk in een televisie­pro­gram­ma te staan. Het is me eigenlijk overkomen.”

Het AD-interview met Ronald Molendijk kunt u hier lezen.

Foto: RTL
28 Reacties op “Zo begon de bromance van midlifers Erland en Ronald”


 1. berenboot

  groot talent!

 2. Julia

  Allebei vreselijke ijdele mannetjes.

 3. Nils Holgersson

  Dankzij corona staan ze binnenkort samen op straat.

 4. Nico Made

  Jongens waar blijft jullie podcast?

 5. Onverantwoord

  Kan mij het nou schelen waarom deze kneuzen elkaar in de reet kruipen.

 6. Roel Driesvink

  Dit is echt nieuws waar men op zit te wachten. Geen van beide heeft de gunfactor en gaat die ook nooit krijgen. Twee zeer trieste kereltjes, arrogant en egocentrisch.

 7. Paulien

  Als er nou een minkukel op de TV te zien is is dat die vreselijke Ronald met zijn wiebelhoofd. Kan niks, was niks en wordt niks of ja Erland moet hem de hand boven het hoofd blijven houden?

 8. Snavelman

  Bah, wat een gorigheid.

 9. Suzy Wang

  Het zou mij niet verbazen als die twee elkaar lurken.

 10. Myrna

  Ronald is een topgozer. Bij Idols was hij de beste jurylid ooit.

 11. Melanie

  Elke vriendschap is goud waard.

  Ik heb een hekel aan ikke ikke ikke

 12. Local Hero

  3 uur met elkaar bellen, manmanman.

 13. Xander

  @Nico Made Goed idee! Ik zou het echt top vinden als deze 2 bazen een wekelijkse podcast gaan maken en lekker gaan lullen over alles en nog wat.

 14. B

  Tjezus mensen wat een eng verhaal . Hele dag verpest.

 15. Abraham Sarah

  Het begon allemaal lang geleden met een melkfeestje in de sauna van Arie Boomsma.

 16. Retel

  Ze geven Wendy de schuld. Wie is de cuck?

 17. Frans Dekhuizen

  sjonnie, geef wendy nou werk of knal ze eruit tezamen met al die nep sterren met hun gemaakte leukigheid. Je ziet aan die koppen dat ze belangstelling veinzen. En wordt een kandidaat stilletjes uitgelachen. Patty en gordijn. Steeds worden ze tegen beter weten in gereanimeerd door sjonnie. Die moet ook eens nodig de straat op om te horen wat men wil zien op TV. In die ivoren toren waar ie nooit uitkomt en zich blind staart op verlopen populariteit. Uitgebluste en impopulaire artiesten pakken nu hun kans met dit bedroevende aanbod van eindeloze en uitgekauwde herhalingen waar coup de soleil, nokia 1610, Opel Kadett en Abba op nr 1 staan! Die shinen als triple A sterren en klagen dat ze geen inkomen en zielig zijn na 2 dagen thuis zitten.

 18. JonkieJonkman

  HET meest irritante Quid pro quo -duo van Nederland. Het is algemeen bekend dat Erland het ook al gedaan heeft met Bridget Maasland , dus Wendy trek je conclusies nou eens, denk je nu nou echt dat hij jou WEL trouw is gebleven…en Ronald met Viola Holt recent maar waarom verbaast me dat laatste nou niet?…

 19. Jonathan Handtas

  Zo begon de bromance van midlifers Erland en Ronald.
  Ronald schoof hem er vanachteren erin en fluisterde in Erlands oor:’ wat fijn hè, onspan maar een beetje’. Wendy zat op de rand van het bed het tafereeltje gade te slaan.
  En nu zijn ze samen lekker Talpa aan het slopen. Lekkere bromance dus weer, lekker gewerkt pik!

 20. MolTalk

  1 x trek je de conclusie…

 21. Rastom

  Top of bottom?

 22. tim

  wat een onzin dit

 23. teuntje

  2 giezels zum kotzen

 24. Arie B

  Dat zou ik ook wel willen. Een bromance met die twee en dan een eigen show op tv. Afspreken een keertje?

 25. WIM

  WAT EEN SCHANDE DAT ERLAND ZIJN MACHT ZO MISBRUIKT VOOR DEZE ONWAARSCHIJNIJKE MINKUKEL!

 26. Timo

  Ja ja Wim even wegwezen doei

 27. Henk

  2 kwallebakken ,die denken dat Nederland op hun staan te wachten ,nare mannetjes met een nog vreselijker uitstraling. Mannetjes die ze achter de ellebogen hebben en ook nog bij de grootste fantast van Nederland werken ,die alleen maar programma’s kan pikken (kopen) van de publieke omroep en zelf niets kan verzinnen.

 28. Geraldo Fernandéz

  Afijn, het is dus normaal om cokesnuiverkes op de loonlijst te hebben bij een bedrijf als Talpa. Maar jongens toch, onversntwoordelijken met gedragsproblematiek, alcohol en pillen, huisdieren verdonkeremanen en glashard ontkennen, wat is dit voor beerput?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.