Zo begon de bromance van midlifers Erland en Ronald

Erland Galjaard en Ronald Molendijk zijn met z’n tweeën eigenlijk dé prototypes van mannen in een midlifecrisis. Ze doen alles voor elkaar: de één heeft de ander leren dj’en, de ander heeft de één in de tv-wereld geloodst. Maar waar begon die bromance eigenlijk? Molendijk onthult in het AD dat het allemaal te danken is aan Wendy van Dijk. “We kenden elkaar niet toen hij mijn management vroeg of ik wilde komen draaien op een verrassingsfeest voor zijn vrouw.”

Daar had Molendijk eigenlijk helemaal geen zin in. “Mijn antwoord was nogal resoluut nee, want ik heb niks met verjaardagsfeestjes. Maar dat wilde ik hem wel even netjes melden, dus belde ik Erland op. Ons eerste gesprek duurde meteen drie uur!

Als twee keuvelende tantes bleven Er en Ro maar kleppen met elkaar. “We bleken elkaar zoveel te vertellen te hebben. We kwamen allebei bijvoorbeeld heel vaak in dezelfde straten en clubs in het Rotterdamse nachtleven, ontdekten we. Ik vond het bizar dat we elkaar nooit eerder tegen het lijf zijn gelopen.”

De twee bleven wat heen en weer appen en opeens nam Molendijk een ‘bijzondere stap’. “Ik heb hem een mail gestuurd. Daarin schreef ik: ‘je sluit niet zo vaak nieuwe vriendschappen op onze leeftijd, dit is een kans, ik ben er toe bereid“, zei hij. “Zo’n mail scheelt toch ook heel veel onzin.”

Het was een slimme mail van Molendijk. Tegenwoordig schnabbelt hij lekker bij in de programma’s van de zender waar Galjaard op dat moment werkt. Eerst Boulevard, nu Shownieuws.

Ik heb natuurlijk nooit geleerd om aan zo’n desk in een televisie­pro­gram­ma te staan. Het is me eigenlijk overkomen.”

Het AD-interview met Ronald Molendijk kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen