André Rieu confronteert Aaf Brandt Corstius bij DWDD

Geplaatst op vr 27 mrt 2020 om 13:00

Aaf Brandt Corstius is tot haar grote schrik een keer André Rieu tegen het lijf gelopen bij opnames van De Wereld Draait Door. Hij bracht haar daar in ernstige verlegenheid. Dat vertelt de columniste in de Volkskrant. Brandt Corstius had een keer dingen over Rieu geschreven die ze nooit in zijn gezicht had durven zeggen. Daar kwam ze pijnlijk achter tijdens opnames van De Wereld Draait Door. “André Rieu was te gast. Ik had die week een ironische column over hem geschreven.”

De twee kwamen elkaar vlak voor de uitzending tegen. “Voor de uitzending informeerde André wie ik was. Ik zei: ‘Ik ben Aaf, ik schrijf columns voor nrc.next.‘”

Daar sloeg Rieu direct op aan. “André: ‘In die krant stond een lullig stukje over mij.’ ‘O ja?’ Ik dacht: ik doe alsof ik hier niets van af weet.”

Dat incident heeft Brandt Corstius veel wijsheid gebracht. “Sindsdien besloot ik: ik schrijf alleen nog op wat ik bereid ben te herhalen als ik ze tegenkom. Want sinds DWDD weet ik: je gaat ze een keer tegenkomen.”

Even later kreeg ze het ook aan de stok met DWDD zelf. “Ik heb fijne herinneringen aan het programma, maar toen ik een terugkerende gast werd van een talkshow op Net5, gebeurde er iets vreemds. Ik werd ’s avonds laat opgebeld door een woedende redacteur.”

Het zinde haar niet dat ik daar aan tafel zat. Daar werd een grens overschreden.”

Foto: NPO
33 Reacties op “André Rieu confronteert Aaf Brandt Corstius bij DWDD”


 1. Corona nieuwtje

  De Britse premier Boris Johnson heeft vandaag bekent gemaakt dat hij besmet is met het coronavirus.

 2. wijsneusje

  Bekent met een d

 3. Ralf

  Aaf schrijft columns over Andre Rieu
  haar broer zuigt mannen af en liegt er later over

 4. Corona nieuwtje

  Zangeres en actrice Liesbeth List is afgelopen woensdag 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie zojuist bekend gemaakt.

 5. Ach

  Voor alle vervelende BN ers een k.nkergezwel.

 6. Henk

  Wat is Aaf dan laf!

 7. Cocal Cola

  Weer zo iemand die een ander aanspreekt op een taal- of typefout.

  Mensen met een lage eigenwaarde willen hun onvrede graag ergens uitspreken, zonder dat hun eigen sociale netwerk hun hierop aan kan spreken.

  Maar al te vaak richten ze zich niet herstel van hun eigen onvrede, maar ventileren deze onvrede door krietiek op anderen en hierbij wordt steeds vaker het internet gebruikt om dit te uiten.

  Ook blijkt dat als deze mensen indruk willen maken, ze sneller grijpen naar negatieve observaties en meningen en deze spuien via digitale netwerken.

 8. Melanie

  Dat vertelt de columniste in de Volkskrant.
  ‘Ik ben Aaf, ik schrijf columns voor nrc.next.‘”
  ————
  Verwarrend

 9. Geest

  Ik snap helemaal niks van dit verhaaltje.

 10. Poep

  @Melanie

  Hoezo verwarrend? Denk je dat columnisten van krant A nooit worden geïnterviewd door krant B?

 11. Mr.Frank Visser

  Coca(l?) Cola
  Het is kritiek, niet krietiek.

 12. Paulien

  Aaf is een irritante linkse deug muts en past prima bij die andere linkse tiepjes die bij dat Net5 programma zitten waar niemand naar kijkt. Ladies Night of zo, zum kotzen.

 13. Onverantwoord

  Die kop van Aaf lijkt precies op de besneden piеmel van mijn man.

 14. Leo knots

  Aaf Brandt Corstius is net zo vervelend als haar broer. U weet wel die homo die daar over liegt en zo iemand de vernielling in helpt . Overigens niks mis mee om homo te zijn, moet een ieder zelf weten.

 15. Arie B.

  Ik heb het niet met haar broer gedaan, wat hij dan ook zegt…………..

 16. Curryworst

  Matthijs van Nieuwkerk is toch de Koning van de Grachtengordel. Zijn goede vriendin Hanneke Groenteman staat bekend als dé Koningin van de Grachtengordel.
  En laat nu 020 grachtengordeltrutje Aaf de schoondochter van Hanneke zijn.
  De boezemvriendin van Aaf is schrijfster Paulien Cornelisse zij was dan geregeld gast in DWDD. Wat een toeval…
  Paulien Cornelisse was ook Zomergast een paar jaar geleden. Wie was toen ook al weer de dienstdoende interviewer? Juist ja, de broer van Aaf: Jelle Brandt Corstius.
  Wat is de grachtengordel toch klein.

 17. Stefan

  Echt die Aaf moet zo haar bek houden. Wat een naar ding en dan zo n broer hebben. Bah hele nare vervelende mensen

 18. Simon Dekker

  Aaf, laffe muts. “O ja?” Ja.

 19. Anouk

  Ik verveel me kapot, zit nu zelfs stompzinnige stukjes te lezen over ene lelijke Aaf. Corona hoepel op samen met Aaf.

 20. Fidan

  Waarom gebruikt zij geen pseudoniem? Deed haar vader, hij schreef de gemeenste columns in vrij Nederland als piet grijs. Kwam hij niet in verlegenheid als hij de persoon waarover hij schreef tegenkwam.

 21. Ingmar

  Andre Rieu is een hardwerkende vakman. Ik ben nog nooit naar een show geweest maar zie wel perfectie, organisatie en fun in zijn optredens.
  Daar kan dat Volkskrant geteisem niet goed tegen. Omdat de meesten denken met oeverloos lullen aan de top te staan. Misschien in Amsterdam waarbij hij een slachtoffer en held tegelijk is maar daarbuiten is die afzuiger gewoon een gore nicht. Via via beschimpen is makkelijk. Als tegenprestatie kan zij haar oeverloze talent tonen door een show van Andre te organiseren. Andre vraagt alleen wat hij moet doen, meer niet. Dan vallen de Volkskrant Helden door de mand en blijkt dat je eigenlijk NIETS aan dit soort huilebalken hebt.

 22. Pippel van Stroe

  Weer een lijp wijf uit dat programma. Maandag gewoon werk zoeken. Eindelijk geen linkse nietsnutten die alleen maar over anderen lullen en liegen. Neem gelijk die mafkees dijkshoorn mee en zet hem af bij een gekkenhuis. Dat hysterische en zenuwslopende gelul.

 23. Tip van de dag

  @ cocal cola

  Het is trouwens ‘kritiek’ en niet ‘krietiek’.
  Let er ook op dat je zwaar door de mand valt met je rare zinnen en overmatig gebruik van het woordje ‘hun’.
  Je overschat je eigen taalkunsten behoorlijk.

 24. Rastom

  Laffe laaf Aaf met dr zijkkop

 25. tim

  dit is wereldnieuws, wat een onzin

 26. Geronimo

  Aafje toch. Lafheid is een gebrek aan karakter. Schijnt een familiekwaaltje te zijn.

 27. teuntje

  Blijven idioten die Brandt Cortius figuren

 28. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Gevaarlijke linksfascist die Aaf.

 29. Grijze muis

  Hele nare mensen die Brandt Corstius familie… walgelijke linkse proleten.

  Is het corona virus overigens al geconstateerd daar in Amsterdam Oost?

  Ik mag het niet zeggen maar….?

 30. Günther Warsawa

  Hanneke groenteman. Dat enigzins verlepte vrouwtje die al 34 jaar hetzelfde draagt?
  Veel van die grachtengordel coryfeeën zien er morsig en onverzorgd uit. Alsof ze 4 jaar kettingrokend binnen gezeten hebben en genieten van hun status als een zo goed als onbekende “schrijvers” die het merendeel fantaseren omdat ze zelf inn een beperkte wereldje leven die soms niet verder komt dan de slijterij en sigarenboer. Uitzondering is Maarten van Rossem. Komt uit Utrecht en is lyrisch over de NSB straat van Nederland, de Maliebaan. Regel geldt wel dat ook de douche bij maarten niet vaak gebruikt wordt.

 31. Erik

  Wat een hoop ultrarechtse bagger hier bij al die commentaren! Beneden alle peil, geen stijl! Lijkt wel alsof Breitbart de boel hier sponsort… of zijn het Poetin trollen?

 32. Kevin Frikandel

  Die Aaf mag wel eens een toontje lager zingen, typisch weer zo’n Nederlandse vrouw! Grote bek, jezelf ONGEVRAAGD introduceren op zo’n manier dat je heel wat voor stelt… Echt zo’n olifant in de kamer! En dan puntje bij paaltje niet thuis geven en een soort van semi-slachtoffer rol aannemen.

  Die André Rieu kan tenminste nog wat!

  Kut Nederlanders ook altijd met hun domme gedrag.

  Platbombarderen dat land!!!

 33. Henk

  Beste mensen. Lees het artikel nog eens goed en neem de boodschap in je op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.