André Rieu confronteert Aaf Brandt Corstius bij DWDD

Aaf Brandt Corstius is tot haar grote schrik een keer André Rieu tegen het lijf gelopen bij opnames van De Wereld Draait Door. Hij bracht haar daar in ernstige verlegenheid. Dat vertelt de columniste in de Volkskrant. Brandt Corstius had een keer dingen over Rieu geschreven die ze nooit in zijn gezicht had durven zeggen. Daar kwam ze pijnlijk achter tijdens opnames van De Wereld Draait Door. “André Rieu was te gast. Ik had die week een ironische column over hem geschreven.”

De twee kwamen elkaar vlak voor de uitzending tegen. “Voor de uitzending informeerde André wie ik was. Ik zei: ‘Ik ben Aaf, ik schrijf columns voor nrc.next.‘”

Daar sloeg Rieu direct op aan. “André: ‘In die krant stond een lullig stukje over mij.’ ‘O ja?’ Ik dacht: ik doe alsof ik hier niets van af weet.”

Dat incident heeft Brandt Corstius veel wijsheid gebracht. “Sindsdien besloot ik: ik schrijf alleen nog op wat ik bereid ben te herhalen als ik ze tegenkom. Want sinds DWDD weet ik: je gaat ze een keer tegenkomen.”

Even later kreeg ze het ook aan de stok met DWDD zelf. “Ik heb fijne herinneringen aan het programma, maar toen ik een terugkerende gast werd van een talkshow op Net5, gebeurde er iets vreemds. Ik werd ’s avonds laat opgebeld door een woedende redacteur.”

Het zinde haar niet dat ik daar aan tafel zat. Daar werd een grens overschreden.”

Foto: NPO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen