Talpa staakt plannen nieuwsdienst vanwege corona

John de Mol is behoorlijk in paniek vanwege het coronavirus. Niet alleen heeft hij behoorlijk wat onrust gestookt onder zijn personeel, ook gooit hij het roer van zijn mediabedrijf behoorlijk om. Dat blijkt uit berichtgeving van NU.nl. De Mol stopt achter de schermen van zijn Talpa Network met de ontwikkeling van zijn nieuwe nieuwsdienst. Hij wil dat zijn journalistieke krachten zich volledig gaan focussen op de actualiteit en Hart van Nederland en de radiorubrieken van Talpa versterken.

Het mediabedrijf stelt dat er nu geen ruimte is voor ontwikkeling van de nieuwsplannen. “Talpa Network heeft besloten om in deze tumultueuze tijden alle journalistieke focus in te zetten op de huidige programma’s en kanalen, zoals we nu met Hart van Nederland en Talpa Radio Nieuws aan het doen zijn.

De Mol gaat bij Talpa Network ‘draconische maatregelen’ nemen om de gevolgen van de coronacrisis te beperken. Er komt volgens hem personeel van Talpa op straat te staan.

Momenteel zendt SBS 6 elke avond na Hart van Nederland het coronajournaal In Het Hart Van Nederland uit. Het programma vervangt Shownieuws, dat momenteel geen uitzendingen heeft.

In Het Hart Van Nederland wist gisteren 594.000 kijkers (17 procent) te boeien.

Foto: BNNVARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen