Talpa staakt plannen nieuwsdienst vanwege corona

Geplaatst op vr 20 mrt 2020 om 16:41

John de Mol is behoorlijk in paniek vanwege het coronavirus. Niet alleen heeft hij behoorlijk wat onrust gestookt onder zijn personeel, ook gooit hij het roer van zijn mediabedrijf behoorlijk om. Dat blijkt uit berichtgeving van NU.nl. De Mol stopt achter de schermen van zijn Talpa Network met de ontwikkeling van zijn nieuwe nieuwsdienst. Hij wil dat zijn journalistieke krachten zich volledig gaan focussen op de actualiteit en Hart van Nederland en de radiorubrieken van Talpa versterken.

Het mediabedrijf stelt dat er nu geen ruimte is voor ontwikkeling van de nieuwsplannen. “Talpa Network heeft besloten om in deze tumultueuze tijden alle journalistieke focus in te zetten op de huidige programma’s en kanalen, zoals we nu met Hart van Nederland en Talpa Radio Nieuws aan het doen zijn.

De Mol gaat bij Talpa Network ‘draconische maatregelen’ nemen om de gevolgen van de coronacrisis te beperken. Er komt volgens hem personeel van Talpa op straat te staan.

Momenteel zendt SBS 6 elke avond na Hart van Nederland het coronajournaal In Het Hart Van Nederland uit. Het programma vervangt Shownieuws, dat momenteel geen uitzendingen heeft.

In Het Hart Van Nederland wist gisteren 594.000 kijkers (17 procent) te boeien.

Foto: BNNVARA
64 Reacties op “Talpa staakt plannen nieuwsdienst vanwege corona”


 1. Huib

  Ja, bij belangrijke gebeurtenissen zet ik snel sbs6 op!!!!

 2. ano@niem.nl

  Kortom er zijn nog steeds plannen voor een eigen SBS Nieuws. Nu dus in de ijskast.

 3. Mick

  Dat was toch al het geval. Hart van Nederland zou toch dé grote concurrent van Op1 en Jinek worden met state of the art vormgeving enzo. Geen touw aan vast te knopen.

  Hoe dan ook. Hart van Nederland ziet er nog steeds niet uit. Het decor is lelijk en zeer onprofessioneel. De visuals zijn ook lelijk en onprofessioneel. Doe daar wat aan. Kijk naar de Tagesschau bijvoorbeeld. Dat ziet er gelikt uit.

 4. Curryworst

  Wat een drama dat ‘In het Hart van Nederland’
  Een stuntelende Merel Westrik tegenover een deskundige en opeens is daar weer babbelkous Albert Verlinde.
  Ach ja, die zat toch al maanden op de reservebank van Talpa na zijn 6Inside flop. En heeft tijd te over nu zijn musicals stop zijn gezet.

 5. Mick

  Wat ik raar vind trouwens is dat SBS6 voorlopig stopt met Man Bijt Hond. De kijkcijfers daarvan zakten pas in toen De Wereld Draait Door terugkeerde uit de zomerstop. Nu DWDD definitief stopt is er juist potentie om die kijkers naar SBS6 te halen. M is niet zo populair als DWDD.

 6. Dick

  Jaaaa!! Nieuws ik schakel over naar SBS. Haha
  Hij heeft het net op tijd ingezien. Totaal overbodig.

 7. Britt Scholte Lover

  Weet iemand hoelang Lingo nog door kan?

 8. Mick

  Eigenlijk ongelofelijk als je Hart van Nederland in 2020 vergelijkt met Hart van Nederland in 2012. Dat zag er toch veel meer 2020 uit. Wat een achteruitgang.

 9. Senna

  Klinkt alsof John binnenkort de handdoek in de ring gaat gooien op televisiezendergebied.

 10. dennis

  Bij rtl gaat het ook niet lekker, maar die hebben kapsonens. Commerciele tv had er nooit moeten komen, allemaal reclame bagger.

 11. powered by jasper

  Wat dacht je van een nieuw decor voor HvNL..

 12. Ron

  Die nieuwe studio in Hilversum zou in april toch live gaan? Of staat dit nu ook op losse schroeven?

 13. Evelien

  De Molletjes zijn goed bezig.

  Alles in belang van personeel, gezondheid, schatkist en Nederland.

 14. Jan

  @ Dennis, jij vergeet dat de com tv in Nederland heel veel werk heeft opgeleverd Het Mediapark lag op apengapen in 1989 en kijk wat er allemaal voor bedrijfigheid is bij gekomen , om maar te zwijgen in de hele regio !
  Ben niet met alles eens en vind programmas niet de mijne , maar de komst van com tv was voor radiostad en de regio een geschenk uit de hemel!

 15. JobF

  @Mick door het Corona virus is Gordon&Patty uitgesteld en gaat Man bijt Hond gewoon nog door in April

 16. Paul Grijpstra

  Allemachtig.
  Reeds in 2012 ging het roer om bij SBS om met draconische maatregelen het verval te stoppen. Sindsdien is het roer héél erg vaak omgegaan en waren de draconische maatregelen niet van de lucht, en het resultaat: brandhout dat met bagger aan elkaar geplakt zit, met hier en daar een stukje Brard, een stukje Kwalbert en een stukje ordinaire Gordon. Dat kán toch niet meer jongens, echt hoor, waaro waaro ben je dan mee bezig? Ik weet het niet, de kijker weet het niet, John weet het niet want die laat zich adviseren door een paar mooipratende nitwits en z’n zus die is zichtbaar de grip op de realiteit kwijt gezien haar regelmatige verschijning met een verbouwde kop die meer weg heeft van een boomstronk dan het gezicht van een vrouwenzender.
  Kortom. Ze zijn de weg kwijt.

 17. Lies

  Krijg de indruk dat de heer De mol dit corona gebeuren aangrijpt om zijn eigen falen te verbloemen?

 18. Roger

  John heeft natuurlijk de helft van z’n vermogen zien verdampen de afgelopen week.
  En die nieuwsdienst dan. Meneer had toch ook al het ANP gekocht?

 19. De Derde Banaan

  Grappig, in tijden van mega nieuwshonger gaat Pulpa niet door met het maken van een eigen nieuwsorganisatie. Behalve het Niet-objectieve ANP nieuws en het baggernieuws van Fart van Nederland.

  DOM.

 20. Ikke

  Interessante tijd! Corona virus dwingt iedereen terug naar de kern. John de Mol en vele andere CEO’s gaan nu eindelijk het licht zien. Namelijk wat de kern van hun bestaan is. En wat niet. Afslanken dan wel opheffen is logische gevolg.

 21. M@rk - Etten-Leur

  Kan John de Mol niet gewoon geheel Talpa staken? Dat zo pas echt prettig zijn!
  Nederland kijkt nu gewoon massaal naar de Publieke Omroep…en terecht!

 22. kritisch avro-lid

  Voor nieuwsberichten ga ik echt niet naar dat amateurtoneel van Talpa kijken. Oppervlakkig, houterig en vooral totale leegheid tekenen alle Talpe programma’s. Talpa heeft enige tijd geleden de site weer.nl overgenomen. Vroeger kon je heel veel nitty-gritty info over het weer vinden. Heel interessant. Nu staat er bijna niets meer op.

 23. Jan

  hahahaha goed excuus om daarmee te stoppen inderdaad

 24. Eddie Emmer

  John ziet kansen, die gaat nu kopen en verkopen.

 25. Erwin

  Sbs6 moet toch het eerste mediaslachtoffer worden van deze crisis? Wat een irrelevante zender! Wie dat nog kijkt is hersendood. Een fijn weekend.

 26. man pan

  Sommige lui hier hebben echt de intelligentie van een doperwt.
  Als je beetje de nieuws van de afgelopen 48 uur goed volgt gaat het helemaal niet zo goed, hoop dat de virusbesmettingen met warme weer afnemen is vervlogen met de recente grote uitbraken in Indonesie, Thailand en Maleisie.
  Meeste bedrijven schakelen nu over naar survival mode, verwacht komende tijd meer massa ontslagen.

 27. Sigmund

  Man bijt hond stopt helemaal, niet voorlopig. Dat sterft een stille dood voordat ze zomerplanning begint en komt niet meer terug

 28. domdommerdomst

  sodemieter dan als eerste die Albert Verlinde uit , als je wilt dat mensen je nieuws uitzendingen serieus willen nemen

 29. Bjorn

  Wendy van dijk weer 1 miljoen kijkers op vrijdag.

  Miljoenenjacht verplaatst naarhet najaar dus 12 weken achter elkaar te zien.

 30. Hiep hiep hoera

  Laat nieuws vooral over aan de NPO

 31. Mick

  Ik twijfel tussen SBS of de NOS

 32. Mick

  @Mick 19:40

  We hebben tegenwoordig een tweede Mick zo te lezen.

 33. Mick

  In plaats van We Want More zendt SBS6 herhalingen van Ik hou van Holland uit.

 34. Timo

  Het interesseert niemand wat SBS uitzendt, Mick. Die zender is compleet nutteloos de komende maanden. Opheffen!

 35. Fred

  Son de mul is TOTAAL overbodig bij deze crisis. Rot op, neem je troep lekker mee…. alleen maar troep heeft die man over Nederland uitgestort met z’n familie

 36. de enige echte!

  merel krijg haar ontslag .dit komt van john eigen pers dienst

 37. Robert

  Lijkt me goed plan van v d mol, ga eerst maar eens goede programma’s proberen te maken.

 38. Nils Holgersson

  Binnenkort koopt RTL de failliete boedel terug

 39. Tjep

  Mathijs van Nieuwkerk en André van Duijn…..

  HET televisiefragment van het jaar!

 40. Mike

  Al zou SBS failliet gaan, wat ik zeer betwijfel, dan zou RTL er goed aan doen om al die overgestapte sterren niet van nieuw werk te voorzien. Behalve Linda de Mol en de VI mannen uiteraard.

 41. A.M.

  Merel kan alleen maar iets van een papiertje lezen, komt altijd stuntelig over. Je krijgt gewoon heimwee naar Selma en Gallyon, die zouden dit veel beter kunnen.

 42. Tvkijker34

  #doeeenslief

 43. Jan

  Iedereen weet het beter hier… ik zou zeggen, solliciteer bij een van de omroepen en die het beter. Of je nu Erwin heet of a.m. De reacties zijn triest hier. Bevalt een programma je niet, kijk lekker wat anders en laat iedereen met rust. Hetzelfde geldt voor personen die presenteren. Weet je nog het moment dat je begon met werken? Ging alles in 1 x goed? Dat bedoel ik. Laten we de tv en radio nog een beetje spontaan houden! Denk daar maar eens over na.

 44. Jik

  Ik heb het idee dat John de nooduitgang zoekt voor het SBS-avontuur. Kijkcijfers zijn best oké op dit moment. Echter, voor het coronavirus niet. Een volwaardige zender heeft een nieuwsdienst. Linda/ Net5 werkt niet, dus conclusie getrokken. Crisis kwam als geroepen.

 45. Rodney

  Ik zou graag een zender zien hele gericht op de paashaas. Verschillende programma’s gericht op de paashaas liefhebber. The Eggs of Holland, Haas Inside, Lingo met alleen woorden over het paasfeest… Ik denk gegarandeerd een succes! Hopelijk ben ik een inspiratie voor de Mol, en trekt dit idee Talpa uit het slob!

 46. Marco

  Wat een fantastisch idee, echt. En dan laat in de avond onvervalste Nederlandse horror met de Corona-paashaas die door de straten waart en heel Nederland besmette eitjes geeft

 47. Turbojugend

  En jongens en meisjes en andersoortige sexes…. Hebben wij genoten van de toespraak van de keuning??? Nog een weekje en dan is het allemaal weer voorbij en dan denkt u “was dat nou allemaal echt nodig… Zoveel pleepapier”.

  En ohohoh, ik ga alles en iedereen die gehamsterd als een jostie heeft zo hard pesten en uitlachen….. Netzoiets als met die “moffenmeiden” toen…. Hamsteraars op de kar, kaalscheren en door het dorp rijden!!

  Groetjes
  Nostradamus jr.

 48. MediaPrak

  Volgens mij zijn de reclame inkomsten bij Talpa volledig ingestort. Een reclameblok bij VI bestaat tegenwoordig voor 60% uit ‘eigen Talpa producten’ (Juke, Vakantieveiling, Sky Radio ed) en promo’s voor 5e herhalingen van 3e rangs knokfilms. Dat wordt waarschijnlijk een lock-down voor Talpa radiozenders, lees: Veronica en Radio 10 nonstop. Giel exit en Ekdom naar 538. TV zenders Veronica en Net5 ook in lock-down (Alleen nog VS series, stoppen van’ eigen’ studio shows en op SBS reeds opgenomen programma’s en herhalingen.

 49. Talpa en RTL wankelen al binnen 1 week

  Zenders waren al op drijfzand gebouwd.

  Corona is slechts de druppel.

 50. Lau

  SBS had al veel verder kunnen zijn, als ze andere keuzes hadden gemaakt.
  Veronica is daarin eigenlijk de enige die daarin de juiste weg is opgeslagen. Natuurlijk kan dat nog verder uitgebouwd worden, maar verder doen ze het prima.

  Net5 had ik omgedoopt tot ouderenzender. Had de grote namen van toen naar je toegetrokken, en had de focus gelegd op revivals van toen met aanvullend nieuwe programma’s. Probeer André van Duin weg te halen bij Max, zend de reeksen van Andre Rieu uit en haal wat muziekconcerten van de oosterburen. Dokter Tinus en zoveel andere programma’s van SBS6 hadden een prima doorstart kunnen hebben. Een Max meets Tros zender.
  Hart van Nederland had dan prima kunnen blijven rond 22.00 uur met alle oude Hart-sterren. Op 6 hadden ze dan een wat vlotter nieuwsprogramma kunnen programmeren om 22.30 uur.
  Vroeger keek men heel erg naar de doelgroep tot 49, maar dat is allang niet meer het geval.

  SBS6
  John is hierbij te veel doorgegaan op zijn “moderne” tour. Als laatste We Want More, enkel de preview liet al zien dat dit niet past bij de dna van SBS.
  Ze hebben namelijk de zender zo gelaten en er telkens maar wat bijgevoegd. Een programma wat voor mij echt het SBS-gevoel ademt is Beste Zangers. Muziek, Nederlandse zangers en geen Led verlichting.
  Ik Hou van Holland is ook perfect voor SBS6. Zoek die inslag met gewone mensen en kijk wat er in het verleden goed scoorde. Focus op de grotere evenementen (waarom geen Domino Day?), maar ook het creëren van eigen evenementen als Mijn Tent is Top, Peking Express (houd het simpel en start gewoon in NL als start)
  Kortom, dicht bij de gewone man.

 51. John Quichot

  Sport 7, Tien, Talpa TV,…..

  John is overgewaardeerd in Nederland.

  Media heeft zich altijd als schoothondje gedragen. Waardoor onterecht zoveel aanzien.

  Nog geen 2 weken Corona en de boel stort als een kaartenhuis in elkaar. Geeft te denken.

 52. NPO the only one

  Talpa kan beter overal mee staken er kijkt toch geen hond naar!!!

 53. 🖱

  Mollemans wordt er moedeloos van!

 54. Ron

  @mick. Jij bent dus ook een van die IQ-loze Nederlanders. Man bijt hond stopt omdat dat op dit moment niet te maken is. Mensen moeten binnen blijven. Ook televisiemakers en gasten in zo n programma. Nederland blijft op slot tot eer GEEN besmettingen meer zijn. Als mensen niet snel gaan meewerken aan het stoppen van het verspreiden, komt er echt een lockdown en die zal pas opgeheven worden als de besmettingen op nul staan. Dan zit je echt de hele zomer binnen met alle gevolgen van dien. Mensen beseffen echt niet wat er aan de hand is en denken nog steeds dat begin april de wereld weer hetzelfde wordt als een maand geleden. Ze hebben geen idee. Er staat ons nog zoveel ellende te wachten komende tijd en iedereen maar denken dat het overwaait. Triest!

 55. Tycho Graagnat

  @Talpa,

  Je wordt (niet) gemist.

 56. Warmoes

  Man bijt hond stopt vanwege de lage kijkcijfers, dat is de redactie al medegedeeld voor de corona uitbraak..

 57. Chiel

  M@rk – Etten-Leur
  vr 20 mrt 2020 om 17:41
  Kan John de Mol niet gewoon geheel Talpa staken? Dat zo pas echt prettig zijn!
  Nederland kijkt nu gewoon massaal naar de Publieke Omroep…en terecht

  —-

  Binnenkort volgt hier een lijst van rekeningnummers van de werknemers waar jij geld naar kan overmaken om hun inkomsten zeker te stellen

 58. NPO the only one

  Chiel, John heeft geld zat om z’n medewerkers tot aan hun dood door te betalen!!!

 59. Chazia Mourali

  En John maar lachen met al het geld in zijn zakken.
  Kan hem het schelen dat zijn zenders bagger uitzenden.
  John, je bent de zwakste schakel. Tot ziens!

 60. Eva

  Ergens bekruipt mij het gevoel dat hij dit moment gretig met beide handen aangrijpt om mislukkingen als deze weg te schrijven.

 61. Flits Bom

  Elk nadeel hep se foordeel.

 62. teuntje

  DE MOL in paniek weet ie ook eens hoe dat voelt…hij barst van de centen en zit maar over de kijkcijfers in zielig hoor

 63. Mick

  @Warmoes Ze zouden Man Bijt Hond gewoon door moeten laten lopen en oordelen wat het doet als M DWDD vervangt. M is lang niet zo populair als DWDD en die NPO kijker zet Man Bijt Hond weer op.

 64. Bastiaan

  Waardeloze zender, delete SBS6

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.