Edsilia vindt afgelasten Songfestival zonde van geld

Edsilia Rombley vindt het zonde van de vele miljoenen euro’s voorbereidingsgeld die zo de prullenbak in gaan nu het Songfestival is afgelast. Dat heeft de zangeres, die het liedjesfestijn zou gaan presenteren, gezegd op 100% NL. Terwijl het ene na het andere evenement werd afgelast, bleef de NPO dag na dag tienduizenden euro’s pompen in het feest. Nu is het liedjesfestijn alsnog afgelast. “Als je ziet wat er in de wereld gebeurt, zou het bizar zijn geweest als dit wel door zou gaan.”

Toch is het jammer, vindt Rombley. “We hadden er ook wel rekening mee gehouden, maar als je het nieuws dan officieel hoort, baal je natuurlijk alsnog.

De presentatrice had nog een sprankeltje hoop: “Ik had wellicht gehoopt dat het op wat voor een manier dan ook nog wel door zou gaan. Er zit natuurlijk zó veel geld in en we zijn er al een jaar mee bezig. Er is ook al zoveel gedaan en voorbereid. Maar goed, de keuze is hartstikke begrijpelijk!

Ook haar medepresentatoren Chantal Janzen en Jan Smit balen van de situatie: “We hebben een whatsappgroep met de presentatoren samen. We hebben elkaar virtueel omhelsd en elkaar laten weten hoe jammer we het allemaal vinden. Het is sneu, voor iedereen.

De extra tijd die ze nu over heeft, besteedt ze momenteel aan haar kinderen en het opruimen van haar huis. “Ik ben nu juffrouw thuis, de kinderen moeten gewoon huiswerk maken. We hebben de studio als school gebombardeerd. Zo gaan de kinderen alsnog een beetje naar school. En ja, ik ben een strenge juf!

Foto: William Rutten

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen