John de Mol over coronacrisis: ‘Alles wordt anders’

Talpa Network wordt hard getroffen door de coronacrisis. Er moeten zeer stevige maatregelen genomen worden om het bedrijf overeind te houden. Dat geeft eigenaar John de Mol aan in een persoonlijke mail aan zijn medewerkers, meldt De Telegraaf. De Mol, die de authenticiteit van de mail heeft bevestigd, moet naar eigen zeggen ‘draconische maatregelen’ nemen bij zijn mediabedrijf. Hij heeft ‘nog nooit een crisis meegemaakt van deze omvang en met deze enorme impact’.

De mediamiljardair: “Dat onderstreept de ernst van de zaak. De wereld staat op zijn kop. Alles wat we tot nu toe beschouwden als ’normaal’ wordt anders.

Ontslagen zijn volgens De Mol onduidelijk. Hij wil ’zo snel mogelijk maar zeker op korte termijn’ meer duidelijkheid geven over de gevolgen voor de werkgelegenheid. Talpa probeert zo min mogelijk mensen te ontslaan.

Veel bedrijven bevriezen momenteel hun advertentiebudgetten en daar zijn zijn radio- en tv-zenders het slachtoffer van. Ook is zijn Talpa eigenaar van de internetsite Vakantieveilingen.nl.

Daarnaast liggen veel tv-producties momenteel stil vanwege de coronamaatregelen en dat kan later in het jaar gevolgen hebben voor de programmering.

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen