Jort Kelder: ‘Koning haalt voor eerst niveau Beatrix’

Jort Kelder is erg te spreken over de toespraak die koning Willem-Alexander vrijdagavond heeft gehouden op televisie over de uitbraak van het coronavirus. Dat heeft de tv-persoonlijkheid vrijdagavond gezegd in Jinek. Koningin Beatrix had het nooit zo gedaan, denkt Kelder, maar: “Ik denk wel dat zijn moeder heel trots op hem is. Ik zie hem eigenlijk nu voor het eerst dat ik denk: hij haalt het niveau van Beatrix nu. En dat heeft hij toch nooit gehad. Hij is niet geboren voor het witte doek.

Dat zit gewoon niet zo in hem, aldus Kelder. “Dus ik vond echt dat hij boven zichzelf uitsteeg.”

Het was extra lastig voor koning Willem-Alexander, omdat zijn toespraak na de veel geprezen toespraak van minister-president Mark Rutte kwam. “We hadden aan het begin van de week ook al de minister-president en als ik de berichten hoor heeft hij het goed gedaan. Daar moet de koning ook een beetje tegen opboksen nu.”

Het was lastig om de toespraak van de koning te timen, aldus Kelder. De grootste schok ligt al achter ons, al weten we niet wat er nog gaat komen. “Er komt iets op ons af en je moet je afvragen hoe je het timet. Doe je het in die enorme golf van verdriet of doe je het nu net voordat we aan de rand staan?

Ik denk dat we hem nu even nodig hebben, ja. Daar is een koning voor, hè?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen