Marc-Marie: ‘We moeten elkaar niet depri maken op tv’

Marc-Marie Huijbregts vindt dat tv-makers ervoor moeten waken dat de lineaire televisie in tijden van corona niet een soort uitvaartplechtigheid wordt. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in De Wereld Draait Door. Huijbregts keek deze week met genoegen naar de emotionele optredens in DWDD, maar vroeg zich ook af of we elkaar niet te depressief maken. “Het is hartstikke mooi wat je deze week hebt gedaan met liedjes enzo, maar we laten onszelf ook heel mooi het ravijn instorten met z’n allen.”

Het lijkt wel alsof de wereld ten onder gaat en de televisie daar met allerlei mooie hommages bij stil staat, aldus Huijbregts. “We moeten ook opletten dat we elkaar niet nog depressiever maken dan we al zijn.”

Huijbregts vindt dat er ook wat ruimte moet zijn voor luchtigheid. “Daarom dacht ik ook: ik doe iets lichts aan. Iedereen zit allemaal in het zwart en donker. Ik denk dan aan de mensen die thuis zitten te kijken.”

DWDD probeert de gedachten te verzetten door herhalingen van amusement uit te zenden in het herhalingstijdslot, ’s avonds laat op NPO 3. “Troost TV is hartstikke goed ’s avonds laat, maar dat mag eigenlijk ook wel om 19.00 uur.”

Dat je een troostrijk programma maakt, waarin je niet alleen maar mooie liedjes maakt, maar waarin mensen ook opgebeurd worden. Dat lijkt mij super belangrijk.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen