Promenade-bimbo geïnspireerd op Boulevard-dames

Het typetje dat Eva Crutzen speelde in de persiflagecomedy Promenade, een nitwit met een ‘deskundige’ mening, was geïnspireerd op de fladdervrouwtjes uit RTL Boulevard. Dat bekent de actrice in gesprek met Veronica Magazine. Het typetje was een soort Nikkie Plessen: praat veel, gaat nergens over. Crutzen bekent veel naar Boulevard te hebben gekeken. “Mijn karakter is niet gebaseerd op één specifiek persoon, maar ik heb wel goed gekeken naar de vrouwen die bij RTL Boulevard komen.

Aanvankelijk dacht Crutzen aan een heel ander soort typetje. “In eerste instantie had ik een vrouw in mijn hoofd die veel serieuzer was. Een kruising tussen Angela de Jong en Merel Westrik, een beetje een pittige tante.”

Dat plan liet ze al snel varen. “Toen ik ging onderzoeken wat voor vrouw goed past tussen de mannen, kwam ik erachter dat het totaal de andere kant op moest gaan. Meer bimbo-achtig, in de sfeer van Olcay Gulsen.”

Crutzen vindt het heerlijk om leeghoofdige, vlogger-achtige types te spelen. “Ik vind het héérlijk! Iedereen heeft zogenaamd overal verstand van. En dan heb je ook nog het bizarre schakelen tussen heftige onderwerpen als een Derde Wereldoorlog en tips om af te vallen.”

Het is leuk om de leegheid te laten zien, juist omdat ik er zelf niets mee heb. Ik denk dat het wereldje te vluchtig is voor mij.

Foto: NTR, Wim Kluvers

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen