‘Koning kan niet over tv-toespraak Rutte heen’

Veel mensen vragen zich af waarom koning Willem-Alexander niet van zich heeft laten horen in deze coronacrisis, maar Marc van der Linden denkt dat het maar beter is dat hij zich koest houdt. Dat heeft hij gezegd in RTL Boulevard. De koning gaat niet over de toesprak van Mark Rutte heen komen, denkt de royaltykenner. “We hebben een minister-president gehad die 7 miljoen kijkers had en waar iedereen vol lof over was. Hoe kom je daar overheen en moet je daar overheen komen?

Van der Linden vraagt zich af wat de koning zou kunnen toevoegen. “Moet je nog meer vertellen?

Bovendien is het gewoon niet zo’n goede spreker, vult hij aan. “Het laatste punt wat ik erover wilde zeggen: we hebben een koning die bij de toespraak in Indonesië toch wel wat moeite had om uit zijn woorden te komen op de cruciale momenten…”

Vivienne van den Assem onderbreekt hem: “Nee, ik vind het een goed punt Marc, maar ik wil je toch heel even onderbreken, want ik begrijp dan niet al deze commotie: mensen róepen om de koning en dit zijn uitzonderlijke tijden.”

Peter R. de Vries: “Maar waarom onderbreek je hem nou? Hij was volgens mij met een heel belangrijk statement tegen.

Van den Assem: “Omdat ik deze vraag heel graag wilde stellen, dus ik hoop dat daar antwoord op komt.

Van der Linden: “De koning heeft zich laten zien toen hij met heel veel Nederlanders aan het applaudisseren was met zijn gezin. Daar was hij wel laat mee, want het is in de middag begonnen en het was bij hem al avond. Hij heeft het wel gedaan.”

Luuk Ikink: “En om nog even dat belangrijke statement af te maken: het feit dat hij excuus maakte aan Indonesië en moeilijk uit zijn woorden kwam op dat moment, jij denkt dat dat meespeelt bij het feit dat hij nu niet op tv komt?

Van der Linden: “Toespraken geven is niet zijn sterkste kant.”

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen