Coronacrisis: twee weken doventolk in Achtuurjournaal

De Rijksoverheid heeft met de NPO afgesproken dat het Achtuurjournaal vanaf vanavond voorlopig elke dag met een gebarentolk wordt uitgezonden op het themakanaal NPO Nieuws. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Er zijn dagelijks nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus, waarbij ook in Nederland maatregelen worden genomen om besmetting tegen te gaan. De overheid wil dat die tips ook slechthorenden en doven bereiken en daarom is deze maatregel genomen.

De overheid hecht veel waarde aan het Achtuurjournaal. “Dit Journaal biedt dagelijks een uitgebreid overzicht van actuele informatie over het coronavirus, handelingsperspectieven en mogelijke maatregelen die in binnen- en buitenland worden genomen.”

De gebarentolk zal in elk geval de komende twee weken worden ingezet door de NOS. Daarna wordt gekeken of de maatregel verlengd moet worden.

Het Journaal met gebarentolk is te zien op NPO Nieuws; bij KPN te vinden op kanaal 43, bij Ziggo op kanaal 501 en bij T-Mobile op kanaal 260. De online stream is hier te vinden.

Foto: NOS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen