Romy Monteiro niet bij 25 opgesloten NL’ers in Vietnam

Televisiester Romy Monteiro hoort niet bij de 25 Nederlanders die vanwege het coronavirus onder erbarmelijke omstandigheden in quarantaine zijn geplaatst in Vietnam. Dat heeft ze laten weten op social media en in Shownieuws op vragen van bezorgde fans. Monteiro vierde deze week in vakantie in Vietnam en is geschrokken van het nieuws over de opgesloten Nederlanders. Zij wil straks niet worden opgesloten en is vanochtend daarom snel weer teruggevlogen naar Thailand.

Het is op deze manier echt geen leuke vakantie, aldus Monteiro. “Iedereen loopt met mondkapjes en handschoenen. Bij elk restaurant waar je binnenkomt, wordt je temperatuur gecheckt. Dat is natuurlijk op zich wel goed, maar het is ook een beetje beangstigend.”

Daarbij zijn er ook steeds meer gevallen in Vietnam, zegt ze. “Heel veel plekken waar wij naartoe wilden gaan, zijn allemaal dicht. De musea zijn ook dicht, dus eigenlijk heb ik hier als toerist niet meer zo veel te zoeken, behalve dat we een beetje angstig rondlopen en bang zijn voor het coronavirus en dat is in Thailand nu nog heel erg anders.”

Monteiro betuigt haar medeleven met de Nederlanders die in Vietnam in quarantaine zitten. “Ik heb begrepen dat er 27 Nederlanders nu in quarantaine zitten in Vietnam. Ook niet in prettige omstandigheden.”

Dat is natuurlijk niet iets wat wij willen voor onszelf, maar ook niet in Thailand en ook niet in Nederland. Dus wij hebben inmiddels maskers aangeschaft en wij gaan morgenochtend het eerst vliegtuig nemen richting Bangkok, weer terug naar Thailand.”

Foto: SBS

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen