NikkieTutorials vierde presentator Songfestival

Nikkie de Jager, ook wel bekend als NikkieTutorials, wordt de online-host van het Eurovisie Songfestival 2020. Waar Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit de presentatie van de tv-show verzorgen, zal de YouTube-ster online verslag doen. Dat heeft AvroTros laten weten. De Jager neemt ook een speciale YouTube-serie op met de deelnemende artiesten, doet verslag vanaf de red carpet én is ze in de twee halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival 2020 te zien.

Met ruim 13 miljoen abonnees op YouTube (en nog meer volgers op Instagram) is NikkieTutorials de grootste Nederlandse internetster van het moment. Haar succes reikt tot ver over de landsgrenzen: zo verzorgde Nikkie de Jager de make-up van sterren als Kim Kardashian, Jessie J en Lady Gaga.

NikkieTutorials is enorm vereerd. “Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival. Toen ik afgelopen najaar hiervoor werd benaderd was ik zo extreem vereerd.”

Het is daarnaast fantastisch dat Nederland het Songfestival weet te vertalen naar een sterke online aanpak en die weet te verbinden aan TV. Ik zie er echt naar uit om mij twee weken lang volledig onder te dompelen in dit unieke festival.”

Uitvoerend producent Sietske Bakker is trots. “Iedereen kent Nikkie, Nikkie kent iedereen. Ze is ónze internationale internetster en daar zijn we trots op! Daarnaast is Nikkie een songfestivalfan van het eerste uur en wordt ze door de trouwe songfestivalfans gezien als iemand die niet mag ontbreken tijdens deze editie van het Eurovisie Songfestival.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy.

Foto: YouTube

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen