Nieuwe Temptation Island dreigt doodsaai te worden

Het nieuwe seizoen van Temptation Island dat vanavond van start gaat op RTL 5 dreigt doodsaai te worden nu alle opnames vanwege de Villa-rel onder een vergrootglas zijn gelegd door de zenderleiding. Dat stellen mediakenners vandaag in het AD en De Telegraaf. Het grensoverschrijdende gedrag in De Villa heeft RTL een flinke deuk in het imago bezorgd en herhaling wil de commerciële zendergroep natuurlijk voorkomen. Toch durft RTL vanavond Temptation Island weer aan.

Tv-kenners verwachten weinig vuurwerk nu Temptation Island zo onder een vergrootglas ligt. Telegraaf-journaliste Daphne van Rossum denkt dat het een heel saai seizoen gaat worden. “In de montageruimte zal wel drie keer zijn gekeken of een scene door de beugel kan.”

Alles is op een goudschaaltje gewogen, aldus Van Rossum. “In de journalistiek heet dat doodchecken. RTL kan zich absoluut niet nog een schandaal permitteren. Het kan niet anders dan dat er zodanig binnen de lijntjes is gekleurd dat echt ‘vuurwerk’ ook dit seizoen uit zal blijven.”

Het moet niet te preuts gaan worden, zegt tv-kenner Rob Goossens. “Gaat RTL op de opvoedtour, dan zou dat de doodsteek voor het genre zijn.”

Bert van der Veer denkt ook dat Temptation Island zijn pikante randje verliest. Hij zegt in het AD: “Ik vrees dat Wie is de Mol? dit jaar spannender is dan Temptation Island.

Temptation Island is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen