Jan Roos begraaft tv-carrière: ‘Tv vindt mij te rechts’

Jan Roos denkt zijn tv-carrière nooit meer te kunnen hervatten sinds zijn politieke avontuur, waarin hij uit de kast kwam als, zoals hij het zelf gekscherend zegt, ‘eng rechts’. Dat zegt de opiniemaker tegen NU.nl. PVV/FvD-achtige types zien we weinig op televisie. De talkshow van Robert Jensen werd van de buis gehaald. Ook Roos begraaft zijn televisiecarrière. “Bij de televisie kom ik vanwege mijn politieke voorkeuren nooit meer aan de bak. Dat is uitgesloten. Dat is klaar“, zegt hij.

Enige tijd geleden was Roos in onderhandeling met SBS, maar ook dat gaat niet door. Hij is er niet welkom. “Niet bij de commerciëlen, want daar moeten BiFi-worstjes worden verkocht en dus is daar alleen plaats voor nietszeggende mensen die geen adverteerders voor het hoofd stoten.”

En niet bij de NPO“, vervolgt hij. “Want daar is men uitgesproken links en wil men met enge, rechtse mensen als ik niets te maken hebben. Volgens mij is dat pure discriminatie, maar goed, het zal wel.

En PowNed dan? Daar heeft hij jarenlang gewerkt. “PowNed was een tijd lang goed bezig, maar heeft het zelf verkloot. Je verslaggevers voor 2.500 euro per maand het land in sturen met de opdracht om misstanden met subsidiegeld aan de kaak te stellen en zelf vervolgens elk jaar 0,25 miljoen euro aan overheidsgeld in je zak steken voor niets doen. Dan ben je niet heel handig bezig, lijkt mij.

Foto: NPO

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen