Hier was Angela de Jong tijdens de aanslagen op 9/11

Het is vandaag negentien jaar geleden dat een stel idioten de Twin Towers invloog. Voor Angela de Jong was 9/11 ook een heftige dag, omdat het voor haar erg dichtbij kwam: ze zag het live op televisie. Dat vertelde ze in Goedemorgen Nederland. Angela weet nog goed waar ze op die dag in 2001 was, namelijk op haar werk. “Op de redactie van het Rotterdams Dagblad en daar keken we met z’n allen televisie. Die tweede zag je natuurlijk live“, aldus de AD-diva, die destijds 25 was.

Ze leefde ook erg mee met de nieuwspresentatrice van dienst. “Ik kan me nog goed herinneren dat Loretta Schrijver op een gegeven moment echt heel geëmotioneerd raakte tijdens de uitzending, volgens mij toen een van die toren instortte. Dat zie je natuurlijk niet zo vaak, een nieuwslezer die even alles kwijt is, en dat zijn van die momenten: dat herinner ik me nog heel goed.

Voor Angela was 9/11 journalistiek gezien geen relevant onderwerp. “Ik hoefde er verder niet mee aan de slag, want ik schreef over de regio. Ik weet alleen wel dat in die week alle vergaderingen afgelast werden.

Emotioneel heeft het haar wel heel erg veel gedaan. “Je zag het, je zag het gebeuren en je dacht echt: wat zit ik nou te kijken? Loretta Schrijver brak ook echt toen die toren instortten. Het was gewoon heel raar.”

Toevallig is Welmoed Sijtsma, de presentatrice waar Angela de Jong gisteren bij aan tafel zat in Op1, geboren op 9/11. Zij werd op die rampdag in 2001 elf jaar oud.

Foto: Wikimedia CC BY-SA, WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen