Hier was Angela de Jong tijdens de aanslagen op 9/11

Geplaatst op vr 11 sep 2020 om 13:45

Het is vandaag negentien jaar geleden dat een stel idioten de Twin Towers invloog. Voor Angela de Jong was 9/11 ook een heftige dag, omdat het voor haar erg dichtbij kwam: ze zag het live op televisie. Dat vertelde ze in Goedemorgen Nederland. Angela weet nog goed waar ze op die dag in 2001 was, namelijk op haar werk. “Op de redactie van het Rotterdams Dagblad en daar keken we met z’n allen televisie. Die tweede zag je natuurlijk live“, aldus de AD-diva, die destijds 25 was.

Ze leefde ook erg mee met de nieuwspresentatrice van dienst. “Ik kan me nog goed herinneren dat Loretta Schrijver op een gegeven moment echt heel geëmotioneerd raakte tijdens de uitzending, volgens mij toen een van die toren instortte. Dat zie je natuurlijk niet zo vaak, een nieuwslezer die even alles kwijt is, en dat zijn van die momenten: dat herinner ik me nog heel goed.

Voor Angela was 9/11 journalistiek gezien geen relevant onderwerp. “Ik hoefde er verder niet mee aan de slag, want ik schreef over de regio. Ik weet alleen wel dat in die week alle vergaderingen afgelast werden.

Emotioneel heeft het haar wel heel erg veel gedaan. “Je zag het, je zag het gebeuren en je dacht echt: wat zit ik nou te kijken? Loretta Schrijver brak ook echt toen die toren instortten. Het was gewoon heel raar.”

Toevallig is Welmoed Sijtsma, de presentatrice waar Angela de Jong gisteren bij aan tafel zat in Op1, geboren op 9/11. Zij werd op die rampdag in 2001 elf jaar oud.

Foto: Wikimedia CC BY-SA, WNL
25 Reacties op “Hier was Angela de Jong tijdens de aanslagen op 9/11”


 1. Remi

  I love Welmoed !

  … Nee maar even serieus …
  Wat was ze gisteravond weer wóest aantrekkelijk.

  Jort kan dat showtje ook wel in z’n eentje dragen, weten we allemaal wel
  maar pótverdorie … juffrouw Sijtsma !

 2. Apenzaad met gebakken clitoris

  Jammer dat ze niet in het gebouw zelf was op de bovenste verdieping

 3. oma

  Heb ik vast gemist. niets gehoord over aanslagen op 9-11

 4. Curryworst

  Tsja, er wonen 17,28 miljoen mensen in Nederland en een jaar telt 365 dagen.
  Houdt in dat er vele duizenden mensen op die dag jarig zijn.
  De kans dat er een BN’ertje tussen zit is vrij groot.
  Dus om nu te zeggen dat dit toeval is.

 5. Freek

  Angela, Freek wil in je kont neuken.

 6. Gwendolyn

  Zet er dan een foto van Welmoed bij. Ik bedoel, dan hebben we tenminste nog íets!

 7. By the way

  Wat is het toch fijn dat we niet naar Op1 hoeven te kijken. Deze website bericht dagelijks over de meest essentiële uitspraken die in het programma zijn gedaan. En dat is het beste bewijs dat het goed is dat ik niet heb gekeken.

 8. Martijn Simonis

  Ik zat mijzelf lekker te zuigen op 9/11, weet het nog goed!

 9. Caramba

  Heb dezelfde ervaring als Angela. Bij de meeste mensen kwam het nieuws stapsgewijs, via ‘buzz’ of pas nadat de torens al waren ingestort. Ikzelf kreeg het ook ‘live’ mee nadat een vriend ’s ochtends had gebeld dat ik de tv even moest aanzetten: volgens CNN zou er in New York ‘iets’ aan de hand zijn, men wist niet wat. Terwijl we die ene rokende toren probeerden te duiden, vloog dat er een groot toestel in de tweede toren. Zelden zo geschokt geweest. Ik liet de hoorn uit mijn handen vallen, en kon een uur lang niet meer uit mijn woorden komen.

 10. Albert Verhinderd

  Iemand glaasje sherry?

 11. Wendy's dealertje

  Angela de Jong, jummiejummie, zou dat mondje even vol willen puddingbuksen.

 12. Ron

  Zat op het moment van de eerste inslag ergens op internet in een chatbox, (toen nog populair). Iemand merkte toen op dat er een vliegtuig in het WTC was gevlogen. Dacht in eerste instantie het WTC in Amsterdam, of Rotterdam. Bleek dus NYC…vanaf toen alleen maar nieuws verslonden en uren lang TV gekeken.

 13. Anoniem

  Aan de haters en losers,

  Een fijne 11 september toegewenst!

 14. ZeerNetteDameZeerGrootBreinZeerHoogIQ

  Ik weet het nog goed… 11 september 2001. Ik stond op de eerste toren en zag in de verte een vliegtuig aankomen. Ik vertrouwde het al niet. Mijn man is piloot en vond het toestel ook erg raar en laag vliegen. Wij zijn net op tijd richting onder gegaan. We riepen nog naar anderen dat het slim was om mee te rennen, maar ze luisterden niet. Het vliegtuig vloog vlak boven ons de toren in. We zijn op het nippertje ontsnapt. Daarna zijn we in een vijfsterrenrestaurant buiten Manhattan gaan eten, want rondom de toren was alles op slot. Het eten daar was heerlijk.

 15. opa

  Oh gaat het over dat gebouwtje in NY ? Zijn we Rotterdam vergeten ?
  Die dag in mei 1940 zat ik naar goede tijden slechte tijden te kijken die opeens uitviel
  ik hoorde wel gestommel , en mn tv scherm deed het niet meer, en mn tv antenne draaien hielp ook niet , maar toen ok op dak stond bij mn tv antenne, zag ik dat
  er vliegtuigjes aan kwamem die pakketjes naar beneden gooide denk dat het lucifers waren want alles stond in brand
  Gelukkig dat hebben ze Rotterdam zuid overgeslagen
  maar ja sommigen hadden geen licht water gas meer , maar de Duisters kwamen wel de helpende hand bieden die hadden nog energie kamers waar ze naar toe werden gebracht , Maar een mooie tijd dat wel. Ook de programma`s van RTL 4 waren toen veel beter met veel meer drama . en betere pulp , maar die kwam ook van Unilever

 16. Waarom krimpen schapen niet als het regent

  Boeiend, en verder

 17. Jantje met de pet

  Volgens onze complotdenkers deed George W. Bush dat met zijn overheid.

 18. LLRV

  Ze zat voor de tv? Kan het zich nog goed herinneren? Wow, dan kwam het wel heel dicht bij. Ze is op het nippertje ontsnapt!

 19. Anoniem

  Was die kutwijf maar er zelf bij dan waren wij er van af

 20. Mieke Telkamp

  Ik was mijn vriend in de kont aan het neuken

 21. azijnzeiker

  Ja M laat mij 1x raden, het was de kont van Curry. Je wordt voorspelbaar saai.

 22. anoniem

  Bij mij op kantoor zaten een paar erom te lachen, dat zal ik nooit meer vergeten.. Het zal de hysterie van het moment geweest zijn..

 23. GrijzePilion

  Fijn om te weten waar ze die dag was. Mijn dag begint nu zoveel beter

  En nu ga ik hier een Twitter-ruzie over uitlokken. Tot later.

 24. AlexF

  Angela is gewoon een bucket buurvrouw die je gewoon niet wilt hebben

 25. Zucht

  Jokkebrok die zeug stond gewoon op stal die dag. Overduidelijk een inside job. Wat een grap als je het “officiële” propaganda verhaal geloofd. Moet altijd denken hoe ver machthebbers gaan om hun eigen burgers te offeren voor meer wereldmacht. Hoeveel burgers in Midden-Oosten, Afrika en Azië er wel niet vermoord zijn door deze leugens, daar denk ik aan?

  Parallel met nu: Hoeveel burgers worden er nu geofferd voor de corona-leugen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.